|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PM 2018 cz.9
Ja zawsze byłam zdania, że bez zamieszkania ma ślub bym się nie zgodziła. I się cieszę, że zamieszkalismy bo nic tak nie zbliża jak dzielenie razem takiej codzienność.
Za to zauważyłam po znajomych, że dużo par się rozstał które pobrali się przed 20 rokiem życia. W sumie jak pomyślę z jakim człowiekiem ja byłam mając 20 lat to szkoda słów... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z zalandoSrebrne chyba też widziałam ![]() Na razie chodziłam w nich tylko po domu, ale wydają się wygodne. Maja 9 cm, ale tego nie czuć. My TŻ zamieszkamy razem dopiero po ślubie, teraz jedynie pomieszkujemy. Chyba nawet więcej czasu spędzam u niego niż u mnie. Przez jakieś 1-2 lata będziemy raczej mieszkać w jego rodzinnym domu. Edytowane przez 0gabi0 Czas edycji: 2017-11-20 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1534 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, suknia już zamówiona, umowa podpisana i teraz szyje się dla mnie. Byłam tylko w jednym salonie, więc z tym poszło mi szybko Ale wcześniej już mniej więcej przeglądałam sobie salony i ich modele sukien w internecie i wybrałam ten, który miał najładniejsze według mnie. Cytat:
![]() Nauki mamy już z głowy, została nam jeszcze poradnia. Cytat:
Świetne |
|||
|
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha Cytat:
Nie mogę z Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Nie czuję się w takim razie osamotniona w skarpetkowych problemach
ja nie wiem co w nich jest, ale moje kumpele też mówią że faceci zostawiają te skarpetki. Skąd to się bierze
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się tam nic nie zmieniło,od kiedy zamieszkalam z TZ. Ale też miałam wielu współlokatorow i z nimi też problemów nie było, po prostu jakoś nie wydaje mi się żebym była konfliktogenna osoba, mało mi w mieszkaniu z kimś przeszkadza. A ile się "życzliwe" osoby nagadaly przed..."zamieszkasz z TZ to dopiero zobaczysz", "zacznie się jak zamieszkacie ze sobą".
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Apropos pracy to tak jak myślałam, w zamian za jeden projekt dostalam dziś drugi, więc jeśli nie zrezygnują ze mnie przez moja dyspozycyjność, to znów nie będę miała do końca stycznia na nic czasu. Ale od stycznia pasuje, max. jedną rzecz wezmę jeszcze na głowę w 2018 bo się zajade.
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nie ma problemu ze skarpetami (już częściej ja zostawiam koło łóżka jakieś grubaśne, ale zawsze czyste
), ale jest jedna rzecz, której nienawidzę bardziej - zostawianie brudnych ciuchów w pralce na razie przegrywam tę nierówną walkę ![]() Miałam sprzątać i mi się nie chce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
nawet dziś dostawa była i stoi 6 pudel ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Patisonowa ja tez walczylam z ciuchami w pralce, wygrałam. Ogólnie zarzadzilam zasady: Jak skarpetki leżą gdzies dłużej niż dobę to je wyrzucam, pranie z pralki prane nie będzie, tak samo niewywiniete skarpetki, tylko ściągnięte w obwarzanki. Przegrywam na razie z talerzami, te stoją czasem i tydzień a żal wyrzucić, bo są tez moje
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze skarpetkami sobie poradzicie ![]()
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam że mój się nauczy jak będziemy mieć psa... niestety jest gorzej i zostawia je na ławie...
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
świeżaki tu, świeżaki tam
ostatnio znajoma, która pracuje w przedszkolu opowiadała, że dzieci śmiały się z innego dziecka, bo przyniósł Lidlaka, a to przecież "podróba" świeżaka szok co ale po akcjach z kradzieżą naklejek, napadami na hurtownię, aferze z "Panną Cukrzycą" czy fenomenem "mam horom curkę" już nic mnie chyba nie zdziwi niedługo świeżaki będą rządzić nie tylko internetem, ale i światem
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2017-11-20 o 21:42 |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pranie on robi sobie sam, więc to nie przejdzie chociaż do dna kosza też nie potrafi dobić w sensownym terminie chyba pozostanie mi uparte wyrzucanie każdego dnia tych ciuchów z pralki i nadzieja, że się w końcu nauczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tym praniu, że właśnie mi się przypomniało, że miałam je zrobić
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super jest taka radość innych, serio niektórzy ludzie są tak wdzięczni, jakbyśmy im nerkę oddali
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratanica codziennie chodzi z innym świeżakiem do przedszkola, także znam temat
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz kobieta nie mogła uwierzyć we własne szczęście jak dostała od nas dwie czy więcej naklejek ale znowu innym razem była za nami przy kasie taka typowa grazyna 'dej mie naklejki' to powiedziałam kasjerce, że nie zbieramy i nie wydała żadnej, mina pani bezcenna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz zbieram z ziemi każde, któremu napotkam na swojej drodze a później słyszę: gdzie są te skarpetki? Przecież jeszcze były dobre
|
|
|
|
#1554 |
|
:)
|
Ja wszystkie naklejki oddaje dzieciakom przynajmniej mają radoche
|
|
|
|
#1555 | |
|
Żona
|
Cytat:
A teraz też z myślą uzbieramy to spoko nie to nie ale teść zrobił zakupy i oddał nam 20 naklejek a później mama też zaczęła zbierać i po rodzinie po rodzinie i się uzbierało. Ale nie pytajcie po co nam to śmieje się że od swiezakow będziemy dzieci nazywać to będą miały pierwsza zabawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam same małe ale.u nas w żadnej nie ma już. Choć mój psiak polubić Grzesia fasolę
![]() A propos psa to niestety się pochorowal. Coś z jelitami ma leki dostaje i dietę ma, kal do analizy poszedł i w czwartek kontrola.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka dla pieska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1558 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyśle Ci mój adres w takim razie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Mój tz mówi 'kobiety tego nie robią' Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(kapie się w pracy tz ) . Powiedziałam mu że jeszcze raz tak zrobi to nie będę patrzeć czy białe czy czarne tylko zostaną w pralce do mojego następnego prania i będzie miał zafarbowane ;pWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie rozumiem co ludzie w tych świeżakach widzą <przepraszam wątkowe zbieraczki naklejek>
![]() Raczej mało robię zakupów w Biedronce to i fenomen świeżaków jest mi niezrozumiały ![]() Widziałam temat mieszkania przed ślubem - z dumą napiszę że jestem z tych co zamieszkają z tż dopiero po ślubie ![]() Uważam, że za tyle lat związku narawdę zdążyliśmy się dobrze poznać i mam wrażenie że już niczego się przed sobą nie wstydzimy itd. Wiadomo że wspólne weekendy czy mieszkanie przez tydzień razem nie odda tego co będzie na codzień to jednak wcale nie mamy żadnych obaw. Czasem mam wrażenie że my jesteśmy jak stare małżeństwo ale jestesmy wielu rzeczy świadomi, niektóre sprawy już uzgodniliśmy - jak to kiedys będzie w naszym domu. Czasem tak się kłócimy i mówimy, że my to się chyba kiedyś nie dogadamy Także u nas slub wiele zmieni - nie mogę siędoczekać naszej wspólnej codzienności
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Z zalando

Nam tak czy siak nikt nie pomaga wiec jakos to misi byc 

), ale jest jedna rzecz, której nienawidzę bardziej - zostawianie brudnych ciuchów w pralce
na razie przegrywam tę nierówną walkę 
ale jakoś dałam radę
nawet dziś dostawa była i stoi 6 pudel

dlaczego? 
winko z Lidla się należy dla uczczenia sytuacji