![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Jak rezerwowałam Panoramę w lutym 2007 na sierpień 2008 oprócz mojego terminu wolny był już tylko jeden... Koniec sierpnia też był zaklepany - pewnie ktoś zrezygnował.
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
2 lata to może nie, ale na sierpień to rok wcześniej .
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
No to jestem.
![]() Wesele było baaaardzo udane, ślub piękny. Moja mama ryczała jak bóbr ![]() Mieliśmy trochę problemów z siostrą zakonną zajmującą się strojeniem Kościoła ale w końcu wszystko wyszło tak pięknie, że zapomnieliśmy o kłopotach ![]() Oczywiście musiałam się pomylić podczas przysięgi ale na szczęscie nie w najważniejszym momencie ![]() Przed ślubem mieliśmy sesję zdjęciową w pałacu. Miała być na zewnątrz ale trochę się rozpadało i zrobiliśmy zdjęcia wewnątrz. Też ślicznie wyszły. Potem wróciliśmy do domu na błogosławieństwo a następnie do Kościoła na mszę. Akurat wtedy przestało padać i goście mogli nam złożyć życzenia przed Kościołem. Było bardzo wesoło, bo i goście weseli ![]() Potem pojechaliśmy do Pałacu i zaczęła się impreza. Wszyscy byli zadowoleni i oczarowani Pałacem, zespołem i ogólnie wszyskim. Bawili się świetnie. Niestety po około godzinie zdarzył się przykry wypadek - kuzynka dostała ataku padaczki (po raz pierwszy - nikt nie wiedział, nawet ona sama, że ma padaczkę). Na szczęcie były na weselu osoby, które nie ogarneła panika i zatroszczyły się o nią do przyjazdu karetki. Osatecznie wszystko skończyło się dobrze i kuzynka jeszcze wróciła na weseli i nawet złapała mój welon ![]() Na począku słyszeliśmy z mężem (przed weselem) niezbyt przyjemne opinie na temat jedzenia w tym Pałacu ale teraz mogę w zupełności je obalić ![]() Ciasto i tort też było przepyszne. Pani Cukierniczka jak ja ją nazywam ![]() A orkiestra to po prostu bajka ![]() Film i zdjęcia mieliśmy już w piątek - kamerzysta uwinął sie bardzo szybko. Film się ładny i treściwy, nie nudzi się pry oglądaniu ![]() Aha noi iwszyscy byli zachwyceni moimi zawieszkami i winietkami ![]() ![]() Wrzucam kilka zdjęć z wesela I oczywiście życzę teraz wam dziewczyny a najbrziej katalince bo chyba ona ma teraz najwczesniej ślub, mniej stresu i udanych imprez weselnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
i jezcze kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Azakowana - jak ładnie wyglądaliście. Jest coś prawdy w tym stwierdzeniu, że każda panna młoda ma jakieś "światełko" w sobie
![]() Aaaaale tort mieliście piętrowy ![]() ![]()
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Azakowana ślicznie wyglądaliście. Cudna suknia i te koronkowe rękawki!
Fajnie tak obejrzeć zdjęcia ostrowieckich par. Co do Pałacu Tarnowskich to trochę zbyt dużo tych złoceń jak dla mnie. Z tym rezerwowaniem sal to wiadomo ze najbardziej oblegany jest okres od czerwca do września. Ale myślę ze tak niecały rok wcześniej to trzeba rezerwować i mieć spokojną głowę. |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Tort rzeczywiście był imponująco wielki ![]() A to zdjęcie było robione koło Pałacu - w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Azakowana, mam pytanko o pokoje w Palacu Tarnowskich: Ile kosztuje pokoj dwuosobowy? Czy Wasi goscie sie tam zatrzymywali?
My robimy w sierpniu ten sam zestaw: Sw. Michal i Palac;-) Bede wdzieczna za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Azakowana, a na czym polegal problem z ta siostra w Michale? Bo ja juz tez o niej to samo slyszalam wczesniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Azakowana super że wszystko tak dobrze się wam udało
![]() jeśli możesz to napisz jak z podłogą w pałacu? czy rzeczywiście jest ślisko? i czy naprawdę ustawia się kolejka do toalety? (tak słyszałam), aha no i jeszcze mam pytanie skąd zamawiałaś ciasta i tort? bo ja jakoś nie mam pomysłu... agat77 pokój dla państwa młodych jest za darmo a dla ich gości za połowę ceny ale naprawdę nie pamiętam ile kosztują.. normalna cena to chyba 250 zł ale nie jestem pewna... co do sal to ja w Pałacu rezerwowałam ok 1,5 roku wczesniej i wolne były tylko 2 pierwsze soboty czerwca a potem to chyba ostatnia sierpnia dopiero. To zależy chyba od sali i od terminu |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My za pokój dwuosobowy płaciliśmy 120 zł. Niektórzy goście nocowali w pałacu ale tylko kilkoro. Nasz apartament był gratis. A jeśli chodzi o siostrę w Michale to nie ma mowy o żadnej dekoracji. Pokrowce na krzesła są bordowe - my chcieliśmy białe i z wielką łachą zgodziła się na nasze wypożyczone. Ale musiały zostać na pozostałe śluby. Zaproponowaliśmy, że kupimy kwiaty, żeby była jakaś dekoracja na ślubie przy ołtarzu ale się na nas obraziła, że nie doceniamy jej pracy i takie tam. W piątek przed weselem rano pokłóciliśmy się z nią a wieczorem pojechaliśmy do niej z kwiatami. Dostała bukiecik i sie zmieniła całkowicie. Zgodziła się na kwiaty, które przynieśliśmy i nawet dodała swoje. Tyle że dzięki nam pary, które miały ślub po nas - byliśmy pierwsi, miały ładniejszą niż zwykle i darmową dekorację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam, że bardzo obawiałam się tej podłogi. W trakcie sesji zdjęciowej przećwiczyliśmy jeszcze walca na niej, tak żeby na weselu sie nie wywalić ![]() ![]() My salę rezerwowaliśmy w sierpniu ubiegłego roku - czyli 10 miesięcy wcześniej. Ale nam się udało tak, że dzień wcześniej jakaś para zrezygnowała z tego terminu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
BAN stały
|
Ja moge powiedziec, ze podloga w palacyku jest istotnie sliska. PEwnie zalezy do jakich butkow ale ja na swoich jezdzilem na wszystkie strony.
Kolezanka Azakowana i jej facet to fajna ladna para ale zdjecia same w sobie to cienkusz straszny. Ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Cienkusz pod jakim względem jeśli mogę zapytać? Bo samo stwierdzenie, że coś jest cienkie mało mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Azakowana, świetna z was para, ładna suknia i uroczy bukiet
![]() ![]() Cieszę się, że wszystko się udało ![]() Co do Pałacu, to też jak Ywanka uważam, że za dużo tych złoceń i ozdób. A propo zdjęć to ja nie mam niestety fotografa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Bukiet zamawiałam w kwiaciarni Tara na Polnej, koło kościoła. Bardzo zadowolona byłam i z bukietu i z dekoracji na samochód. Dostaliśmy jeszcze jeden bukiet (oprócz mojego, świadkowej i kwiatów do butonierek dla męża i świadka) do zostawienia w Kościele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz, ten bukiet do zostawienia to gratis dostałyście? ![]() Ile Cie wyniosła dekoracja auta i bukiety? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Jak chciałam bukiet zamówic w tarza, to pani powiedziała, że nie mogą go zrobić bo mają za dużo roboty w tym czasie :-/.
No i będę miała kwiaty z Adonisa - siostra miała od nich bukiecik i był ok.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Za bukiety, butonierki, bukiety dla rodziców i dekorację na auto zapłaciliśmy 510zł. Najdroższa była dekoracja na auto. A ten bukiet do Kościoła dostaliśmy gratis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
no ja podłogi w Pałacu boję się strasznie. co do zdjęć to każdy ma swój gust prawda? fotograf na pewno wyłapie co jest nie tak. może i mogły by być lepsze ale wszystkie mankamenty bledną przy tej szczęśliwej parze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na początku kwietnia i już ktos był zapisany na 12 lipca, dobrze, ze tak wcześnie poszłam, bo zależało mi, żeby mieć z tej kwiaciarni bukiet. Dziewczyny czy wy oprócz wizyt w poradni musiałyście tez "zaliczyć" konferencje u księdza?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
azakowana ślicznie wyglądaliście! ogromne gratulacje! echhh tez juz bym chciała byc po
![]() ![]() dziewczyny a gdzie robicie plenery? tzn chodzi mi gdzie moga byc jakies fajne miejsca zeby zrobic fotki? i najlepiej w w ostrowcu albo nie daleko zeby to za duzo czasu nie zajelo. moi znajomi na zamek do ilzy jechali i nawet fajne foty byly. macie jakies inne pomysly? wiecei czy mozna w palacyku w czestocicach na przyklad? myslalam tez o parku nad stawem jesli bedzie ladna pogoda ale sama nie wiem. pomozcie ;(
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
My zdjęcia plenerowe mieliśmy koło Pałacu Tarnowskich i w Wąskiej Uliczce. Chcieliśmy na rynku nocne zrobić koło podświetlanych fontann ale jak tam pojechaliśmy to sie okazało, że fontanny są wyłączone. Wiem że pary robią sobie plenery, koło muzeum w Częstocicach. Moi znajomi robili w Krzyżtoporze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o jaką konferencję chodzi - my u księdza spisywaliśmy protokół i wtedy nas pyta o te NPR-owskie rzeczy. Mamy 10 nauk, 3 spotkania w poradn, dzień skupienia i spotkanie z księdzem na którym bedzie nas przepytywał z Małego Katechizmu - to ostatnie wyszło właśnie przy spisywaniu protokołu. Co do pleneru - my chyba po prostu pójdziemy na łąkę, tym bardziej, że nie robimy oddzielnego, tylko podczas wesela.
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Azakowana gratulacje!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
ArS co Ty chcesz od tych zdjęć! Mnie sie zdjęcia bardo podobają - przede wszytskim są bardzo naturalne!
Co do zdjęć w plenerze to my robiliśmy a Parku w Częstocicach i w Parku Miejskim. Odnoście pytania czy można robić w środku Pałacyku to musisz najpierw z nimi uzgodnić i oczywiście zapłacić! aggie23 radze Ci się pośpieszyć i poszukać kamerzysty, fotografa! |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ywanka a czy swoj plener robilas przed slubem, po czy w trakcie wesele??? bo moja mama na mnie wrzeszczy ze jak to tak przed slubem robic, a wtedy by bylo w sumie najrozsadniej bo nie chce tracic wesela i jechac na zdjecia...
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich!!!
![]() ![]() ![]() 12 września 2009 jest jeszcze ponad rok czasu ale juz sale mamy teraz szukamy muzyki-choć juz mamy fajny zespół na oku, ale jeszcze rozglądamy sie za innym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Aneta23oc nic się nie martw masz jeszcze dużo czasu, na pewno wszystko załatwisz! Ciekawa jestem na jaką sale się zdecydowałaś?
Aggie23 z tego co słyszałam to w Parku w Częstocicach wychodzą fajne zdjęcia, ostatnio widziałam fotki z Kałkowa-również bardzo ładne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.