Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 17:19   #421
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Jak rezerwowałam Panoramę w lutym 2007 na sierpień 2008 oprócz mojego terminu wolny był już tylko jeden... Koniec sierpnia też był zaklepany - pewnie ktoś zrezygnował.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:06   #422
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Jak rezerwowałam Panoramę w lutym 2007 na sierpień 2008 oprócz mojego terminu wolny był już tylko jeden... Koniec sierpnia też był zaklepany - pewnie ktoś zrezygnował.
akurat jesli chodzi o panorame to jak rezerwowalam swoja sale w marcu 2008 (a szukalam na pazdziernik 2008 jak juz wspominalam) to sierpien tam byl akurat zajety, na wrzesien byl 1 wolny termin, na pazdziernik 2, a od listopada juz wszystko wolne, wiec nie mowcie mi ze dwa lata wczesniej trzeba
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 19:05   #423
Ostrowczanka
Zakorzenienie

2 lata to może nie, ale na sierpień to rok wcześniej .

Stary 2008-06-15, 20:09   #424
azakowana
Zakorzenienie

No to jestem.

Wesele było baaaardzo udane, ślub piękny. Moja mama ryczała jak bóbr
Mieliśmy trochę problemów z siostrą zakonną zajmującą się strojeniem Kościoła ale w końcu wszystko wyszło tak pięknie, że zapomnieliśmy o kłopotach
Oczywiście musiałam się pomylić podczas przysięgi ale na szczęscie nie w najważniejszym momencie
Przed ślubem mieliśmy sesję zdjęciową w pałacu. Miała być na zewnątrz ale trochę się rozpadało i zrobiliśmy zdjęcia wewnątrz. Też ślicznie wyszły. Potem wróciliśmy do domu na błogosławieństwo a następnie do Kościoła na mszę. Akurat wtedy przestało padać i goście mogli nam złożyć życzenia przed Kościołem. Było bardzo wesoło, bo i goście weseli
Potem pojechaliśmy do Pałacu i zaczęła się impreza. Wszyscy byli zadowoleni i oczarowani Pałacem, zespołem i ogólnie wszyskim. Bawili się świetnie. Niestety po około godzinie zdarzył się przykry wypadek - kuzynka dostała ataku padaczki (po raz pierwszy - nikt nie wiedział, nawet ona sama, że ma padaczkę). Na szczęcie były na weselu osoby, które nie ogarneła panika i zatroszczyły się o nią do przyjazdu karetki.
Osatecznie wszystko skończyło się dobrze i kuzynka jeszcze wróciła na weseli i nawet złapała mój welon
Na począku słyszeliśmy z mężem (przed weselem) niezbyt przyjemne opinie na temat jedzenia w tym Pałacu ale teraz mogę w zupełności je obalić Jedzenie było super, ładnie podane, nie za duże porcje, żeby się goście nie ponajadali i żeby mieli siłę na zabawę. Generalnie moę polecić ten Pałacyk na wesela.
Ciasto i tort też było przepyszne. Pani Cukierniczka jak ja ją nazywam spisała się na medal.
A orkiestra to po prostu bajka
Film i zdjęcia mieliśmy już w piątek - kamerzysta uwinął sie bardzo szybko. Film się ładny i treściwy, nie nudzi się pry oglądaniu

Aha noi iwszyscy byli zachwyceni moimi zawieszkami i winietkami Co mnie ucieszyło najbardziej bo włożyłam w nie naprawde dużo pracy

Wrzucam kilka zdjęć z wesela

I oczywiście życzę teraz wam dziewczyny a najbrziej katalince bo chyba ona ma teraz najwczesniej ślub, mniej stresu i udanych imprez weselnych
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 20:11   #425
azakowana
Zakorzenienie

i jezcze kilka
Stary 2008-06-15, 20:41   #426
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Azakowana - jak ładnie wyglądaliście. Jest coś prawdy w tym stwierdzeniu, że każda panna młoda ma jakieś "światełko" w sobie .
Aaaaale tort mieliście piętrowy . A to przedostatnie zdjęcie to gdzie robione - świetnie wyszło .

Stary 2008-06-15, 20:50   #427
Ywanka
Zadomowienie

Azakowana ślicznie wyglądaliście. Cudna suknia i te koronkowe rękawki!
Fajnie tak obejrzeć zdjęcia ostrowieckich par.

Co do Pałacu Tarnowskich to trochę zbyt dużo tych złoceń jak dla mnie.

Z tym rezerwowaniem sal to wiadomo ze najbardziej oblegany jest okres od czerwca do września. Ale myślę ze tak niecały rok wcześniej to trzeba rezerwować i mieć spokojną głowę.

Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-15, 20:51   #428
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Azakowana - jak ładnie wyglądaliście. Jest coś prawdy w tym stwierdzeniu, że każda panna młoda ma jakieś "światełko" w sobie .
Aaaaale tort mieliście piętrowy . A to przedostatnie zdjęcie to gdzie robione - świetnie wyszło .

Dziekuje
Tort rzeczywiście był imponująco wielki
A to zdjęcie było robione koło Pałacu - w nocy.
Stary 2008-06-16, 01:54   #429
agat77
Raczkowanie

Azakowana, mam pytanko o pokoje w Palacu Tarnowskich: Ile kosztuje pokoj dwuosobowy? Czy Wasi goscie sie tam zatrzymywali?
My robimy w sierpniu ten sam zestaw: Sw. Michal i Palac;-)
Bede wdzieczna za informacje
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 02:00   #430
agat77
Raczkowanie

Azakowana, a na czym polegal problem z ta siostra w Michale? Bo ja juz tez o niej to samo slyszalam wczesniej...
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 06:18   #431
aniaa22
Zakorzenienie

Azakowana super że wszystko tak dobrze się wam udało wyglądaliście ślicznie...

jeśli możesz to napisz jak z podłogą w pałacu? czy rzeczywiście jest ślisko? i czy naprawdę ustawia się kolejka do toalety? (tak słyszałam), aha no i jeszcze mam pytanie skąd zamawiałaś ciasta i tort? bo ja jakoś nie mam pomysłu...

agat77 pokój dla państwa młodych jest za darmo a dla ich gości za połowę ceny ale naprawdę nie pamiętam ile kosztują.. normalna cena to chyba 250 zł ale nie jestem pewna...

co do sal to ja w Pałacu rezerwowałam ok 1,5 roku wczesniej i wolne były tylko 2 pierwsze soboty czerwca a potem to chyba ostatnia sierpnia dopiero. To zależy chyba od sali i od terminu
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:56   #432
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agat77 Pokaż wiadomość

Azakowana, mam pytanko o pokoje w Palacu Tarnowskich: Ile kosztuje pokoj dwuosobowy? Czy Wasi goscie sie tam zatrzymywali?
My robimy w sierpniu ten sam zestaw: Sw. Michal i Palac;-)
Bede wdzieczna za informacje

Azakowana, a na czym polegal problem z ta siostra w Michale? Bo ja juz tez o niej to samo slyszalam wczesniej...

My za pokój dwuosobowy płaciliśmy 120 zł. Niektórzy goście nocowali w pałacu ale tylko kilkoro. Nasz apartament był gratis.

A jeśli chodzi o siostrę w Michale to nie ma mowy o żadnej dekoracji. Pokrowce na krzesła są bordowe - my chcieliśmy białe i z wielką łachą zgodziła się na nasze wypożyczone. Ale musiały zostać na pozostałe śluby. Zaproponowaliśmy, że kupimy kwiaty, żeby była jakaś dekoracja na ślubie przy ołtarzu ale się na nas obraziła, że nie doceniamy jej pracy i takie tam. W piątek przed weselem rano pokłóciliśmy się z nią a wieczorem pojechaliśmy do niej z kwiatami. Dostała bukiecik i sie zmieniła całkowicie. Zgodziła się na kwiaty, które przynieśliśmy i nawet dodała swoje. Tyle że dzięki nam pary, które miały ślub po nas - byliśmy pierwsi, miały ładniejszą niż zwykle i darmową dekorację
Stary 2008-06-16, 09:00   #433
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Azakowana super że wszystko tak dobrze się wam udało wyglądaliście ślicznie...

jeśli możesz to napisz jak z podłogą w pałacu? czy rzeczywiście jest ślisko? i czy naprawdę ustawia się kolejka do toalety? (tak słyszałam), aha no i jeszcze mam pytanie skąd zamawiałaś ciasta i tort? bo ja jakoś nie mam pomysłu...

agat77 pokój dla państwa młodych jest za darmo a dla ich gości za połowę ceny ale naprawdę nie pamiętam ile kosztują.. normalna cena to chyba 250 zł ale nie jestem pewna...

co do sal to ja w Pałacu rezerwowałam ok 1,5 roku wczesniej i wolne były tylko 2 pierwsze soboty czerwca a potem to chyba ostatnia sierpnia dopiero. To zależy chyba od sali i od terminu

Powiem wam, że bardzo obawiałam się tej podłogi. W trakcie sesji zdjęciowej przećwiczyliśmy jeszcze walca na niej, tak żeby na weselu sie nie wywalić Ale w tańcu się okazało że wcale nie jest aż taka śliska. Wszystkie panie na weselu tańczyły w butach na wysokich obcasach i nie narzekały

My salę rezerwowaliśmy w sierpniu ubiegłego roku - czyli 10 miesięcy wcześniej. Ale nam się udało tak, że dzień wcześniej jakaś para zrezygnowała z tego terminu
Stary 2008-06-16, 09:00   #434
ArS
BAN stały

GG do ArS

Ja moge powiedziec, ze podloga w palacyku jest istotnie sliska. PEwnie zalezy do jakich butkow ale ja na swoich jezdzilem na wszystkie strony.
Kolezanka Azakowana i jej facet to fajna ladna para ale zdjecia same w sobie to cienkusz straszny. Ech...
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:46   #435
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArS Pokaż wiadomość
Ja moge powiedziec, ze podloga w palacyku jest istotnie sliska. PEwnie zalezy do jakich butkow ale ja na swoich jezdzilem na wszystkie strony.
Kolezanka Azakowana i jej facet to fajna ladna para ale zdjecia same w sobie to cienkusz straszny. Ech...
Cienkusz pod jakim względem jeśli mogę zapytać? Bo samo stwierdzenie, że coś jest cienkie mało mówi.
Stary 2008-06-16, 10:06   #436
katalinka17
Zadomowienie

Azakowana, świetna z was para, ładna suknia i uroczy bukiet ( gdzie zamawiałaś). No i co za smakowity tort
Cieszę się, że wszystko się udało
Co do Pałacu, to też jak Ywanka uważam, że za dużo tych złoceń i ozdób.

A propo zdjęć to ja nie mam niestety fotografa, jeśli któraś z was ma kontakt do dobrego fotografa to bardzo chętnie!!

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 10:52   #437
azakowana
Zakorzenienie

Bukiet zamawiałam w kwiaciarni Tara na Polnej, koło kościoła. Bardzo zadowolona byłam i z bukietu i z dekoracji na samochód. Dostaliśmy jeszcze jeden bukiet (oprócz mojego, świadkowej i kwiatów do butonierek dla męża i świadka) do zostawienia w Kościele
Stary 2008-06-16, 11:12   #438
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Bukiet zamawiałam w kwiaciarni Tara na Polnej, koło kościoła. Bardzo zadowolona byłam i z bukietu i z dekoracji na samochód. Dostaliśmy jeszcze jeden bukiet (oprócz mojego, świadkowej i kwiatów do butonierek dla męża i świadka) do zostawienia w Kościele
O, ja też tam zamówiłam bukiet
A powiedz, ten bukiet do zostawienia to gratis dostałyście?
Ile Cie wyniosła dekoracja auta i bukiety?

SYN
Stary 2008-06-16, 11:14   #439
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Jak chciałam bukiet zamówic w tarza, to pani powiedziała, że nie mogą go zrobić bo mają za dużo roboty w tym czasie :-/.
No i będę miała kwiaty z Adonisa - siostra miała od nich bukiecik i był ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 11:24   #440
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
O, ja też tam zamówiłam bukiet
A powiedz, ten bukiet do zostawienia to gratis dostałyście?
Ile Cie wyniosła dekoracja auta i bukiety?
Za bukiety, butonierki, bukiety dla rodziców i dekorację na auto zapłaciliśmy 510zł. Najdroższa była dekoracja na auto. A ten bukiet do Kościoła dostaliśmy gratis.
Stary 2008-06-16, 11:31   #441
aniaa22
Zakorzenienie

no ja podłogi w Pałacu boję się strasznie. co do zdjęć to każdy ma swój gust prawda? fotograf na pewno wyłapie co jest nie tak. może i mogły by być lepsze ale wszystkie mankamenty bledną przy tej szczęśliwej parze
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 11:35   #442
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Jak chciałam bukiet zamówic w tarza, to pani powiedziała, że nie mogą go zrobić bo mają za dużo roboty w tym czasie :-/.
No i będę miała kwiaty z Adonisa - siostra miała od nich bukiecik i był ok.
A kiedy byłaś się pytać??

Ja byłam na początku kwietnia i już ktos był zapisany na 12 lipca, dobrze, ze tak wcześnie poszłam, bo zależało mi, żeby mieć z tej kwiaciarni bukiet.

Dziewczyny czy wy oprócz wizyt w poradni musiałyście tez "zaliczyć" konferencje u księdza??

SYN
Stary 2008-06-16, 11:50   #443
aggie23
Rozeznanie

azakowana ślicznie wyglądaliście! ogromne gratulacje! echhh tez juz bym chciała byc po ja jeszcze nie mam ani kamerzysty ani fotografa ani kwiatów ani moj Tż stroju nie posiada. ale nawet nie mam czasu sie tym zajac bo sie szykuje do obrony mgr moze wreszcie w wakacje sie tym zajme.

dziewczyny a gdzie robicie plenery? tzn chodzi mi gdzie moga byc jakies fajne miejsca zeby zrobic fotki? i najlepiej w w ostrowcu albo nie daleko zeby to za duzo czasu nie zajelo. moi znajomi na zamek do ilzy jechali i nawet fajne foty byly. macie jakies inne pomysly? wiecei czy mozna w palacyku w czestocicach na przyklad? myslalam tez o parku nad stawem jesli bedzie ladna pogoda ale sama nie wiem. pomozcie ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 12:11   #444
azakowana
Zakorzenienie

My zdjęcia plenerowe mieliśmy koło Pałacu Tarnowskich i w Wąskiej Uliczce. Chcieliśmy na rynku nocne zrobić koło podświetlanych fontann ale jak tam pojechaliśmy to sie okazało, że fontanny są wyłączone. Wiem że pary robią sobie plenery, koło muzeum w Częstocicach. Moi znajomi robili w Krzyżtoporze.
Stary 2008-06-16, 13:27   #445
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
A kiedy byłaś się pytać??

Ja byłam na początku kwietnia i już ktos był zapisany na 12 lipca, dobrze, ze tak wcześnie poszłam, bo zależało mi, żeby mieć z tej kwiaciarni bukiet.

Dziewczyny czy wy oprócz wizyt w poradni musiałyście tez "zaliczyć" konferencje u księdza??
Ja byłam jakoś pod koniec maja. Na 16 sierpnie nie chciała już zapisac :-/.
Nie wiem o jaką konferencję chodzi - my u księdza spisywaliśmy protokół i wtedy nas pyta o te NPR-owskie rzeczy. Mamy 10 nauk, 3 spotkania w poradn, dzień skupienia i spotkanie z księdzem na którym bedzie nas przepytywał z Małego Katechizmu - to ostatnie wyszło właśnie przy spisywaniu protokołu.
Co do pleneru - my chyba po prostu pójdziemy na łąkę, tym bardziej, że nie robimy oddzielnego, tylko podczas wesela.

Stary 2008-06-16, 13:39   #446
ewelka111
Raczkowanie

Azakowana gratulacje!! Wyglądaliście super, zdjęcia bardzo ładne, bukiecik ze storczyków miałaś prześliczny
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 13:59   #447
Ywanka
Zadomowienie

ArS co Ty chcesz od tych zdjęć! Mnie sie zdjęcia bardo podobają - przede wszytskim są bardzo naturalne!

Co do zdjęć w plenerze to my robiliśmy a Parku w Częstocicach i w Parku Miejskim.
Odnoście pytania czy można robić w środku Pałacyku to musisz najpierw z nimi uzgodnić i oczywiście zapłacić!

aggie23 radze Ci się pośpieszyć i poszukać kamerzysty, fotografa!
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 18:10   #448
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość

Co do zdjęć w plenerze to my robiliśmy a Parku w Częstocicach i w Parku Miejskim.
Odnoście pytania czy można robić w środku Pałacyku to musisz najpierw z nimi uzgodnić i oczywiście zapłacić!

aggie23 radze Ci się pośpieszyć i poszukać kamerzysty, fotografa!
dzieki bardzo chyba sie na park jednak zdecyduje, tak na lonie natury mi sie najbardziej podoba. wiem ze musze sie pospieszyc z tym szukaniem kamerzysty i fotografa ale fizycznie nie mam kiedy za jakies dwa tygodnie sie tym zajme jak wreszcie pojade do ostrowca. mam od orkiestry namiary na taniego kamerzyste ktory kamerowal na weselu jednego z nich i sie swietnie spisal wiec mam nadzieje ze sie uda go zaklepac

Ywanka a czy swoj plener robilas przed slubem, po czy w trakcie wesele??? bo moja mama na mnie wrzeszczy ze jak to tak przed slubem robic, a wtedy by bylo w sumie najrozsadniej bo nie chce tracic wesela i jechac na zdjecia...
Stary 2008-06-16, 19:25   #449
aneta23oc
Raczkowanie

witam wszystkich!!!już od jakiegoś czasu śledze to forum!!Fajnie tak powymieniać się jakimiś uwagami i spostrzeżeniami!!Ja wychodze za mąż
12 września 2009 jest jeszcze ponad rok czasu ale juz sale mamy teraz szukamy muzyki-choć juz mamy fajny zespół na oku, ale jeszcze rozglądamy sie za innymJeszcze troszke czasu jest ale już się ciesze i doczekać się nie moge!!Mam nadzieje że uda się wszystko załatwić!!Pozdrawiam
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:47   #450
ewelka111
Raczkowanie

Aneta23oc nic się nie martw masz jeszcze dużo czasu, na pewno wszystko załatwisz! Ciekawa jestem na jaką sale się zdecydowałaś?

Aggie23 z tego co słyszałam to w Parku w Częstocicach wychodzą fajne zdjęcia, ostatnio widziałam fotki z Kałkowa-również bardzo ładne.
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości