Panny Młode 2009 cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 18:05   #2011
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze Madzia - zdamy, nic sie nie martw
oby

a ja sie najbardziej boje, ze nie wiem czego sie z pytan spodziewac szczególnie z tych z poza pracy. no masakra

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:51   #2012
popscene
Wtajemniczenie

Mój TŻ też chcialby już mieć dziecko, ale na razie nie mam stalej pracy więc trzeba bedzie poczekać. Ale jakbym za rok miala już stalą pracę, to kto wie Może tuż po ślubie rozpoczęlibyśmy starania
Stary 2008-06-15, 19:38   #2013
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja tez bym sie chciała juz starac po slubie o dziecko, ale wiaodmo. napierw trzeba miec własne mieszkanko i prace. bo bez tego to nie da rady

Stary 2008-06-15, 19:46   #2014
martucha84
Zakorzenienie

dlatego wlansie moj tz juz nalega.. bo raz prace oboje mamy dwa mieszkanie bedziemy mieli najdalej w styczniu.. a trzy on juz chce mala Zuzie i jak chlopowi wtluczesz do glowy ze jeszcze nie
Stary 2008-06-15, 19:49   #2015
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

i przed slubem będziecie chcieli??

Stary 2008-06-15, 19:54   #2016
martucha84
Zakorzenienie

Wojtek chce juz nawet teraz, ale ja niechce tzn albo teraz tak zebym do slubu wydobrzala albo zaraz po slubie bo napewno niebede w czasie slubu w ciazy raz to za duzy stres dla mnie a wszytko przeniesie sie na maluszka a dwa bede potwoernie zmieczona i pewnie kolo 1 sie zmyje.. a tu 2 dni trzeba szalec..

wiec trwaja pertraktacje albo juz albo w noc posluba moj TZ i moi rodzice namawiaja mnie na juz ale ja pierwszy raz bede racjonalistka i mowie ze puki niewejde do naszego mieszkania nie bedziemy sie o maluszka strac, mieszkanko moze miec gole sciany i materac ale byle by byl nasz... a ze wejdziemy do niego na pocztku roku a ja na slub niechce byc w ciazy jak pisalam pozostaje mjemu tz uzbroic sie w pewna doze cierpliwosci i poczekac rok
Stary 2008-06-15, 19:58   #2017
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze ja to teraz wariuje. nie wiem co sie dzieje, ale tak bardzo bym chciała byc w ciązy. ale rzeczywistosc trzyma mnie jeszcze i kurde wiem, ze nie mamy mieszkania, ja nie mam pracy, jedziemy na 10 miesiecy do Holandii nie da rady. ale po slubie chciałabym od razu odstawic tabletki i tak za 3 miesiące sie zacząc starac(aby organizm doszedł do siebie)

Stary 2008-06-15, 20:02   #2018
popscene
Wtajemniczenie

Wkurza mnie jedna rzecz. Rok temu nie chcialam brać ślubu. A dzisiaj już się nie mogę doczekać, a przed nami jeszcze jeden caly rok..A ja tak bardzo bardzo chcę!
Stary 2008-06-15, 20:12   #2019
martucha84
Zakorzenienie

ja tez sie niemoge doczekac.. najbardziej bym chciala juz przezkoczyc do czasu jak bedziemy urzadzac nasze gniazdko, i te przezywac to pol roku oczekiwania do slubu
Stary 2008-06-15, 20:19   #2020
popscene
Wtajemniczenie

My już mieszkamy od kwietnia "na swoim" po pólrocznym remoncie. Ciężko bylo, ale się oplacilo
Stary 2008-06-15, 20:21   #2021
martucha84
Zakorzenienie

nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze.. tak bym chciala juz wybierac kafelki panele meble...
Stary 2008-06-15, 20:23   #2022
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Wojtek chce juz nawet teraz, ale ja niechce tzn albo teraz tak zebym do slubu wydobrzala albo zaraz po slubie bo napewno niebede w czasie slubu w ciazy raz to za duzy stres dla mnie a wszytko przeniesie sie na maluszka a dwa bede potwoernie zmieczona i pewnie kolo 1 sie zmyje.. a tu 2 dni trzeba szalec..

wiec trwaja pertraktacje albo juz albo w noc posluba moj TZ i moi rodzice namawiaja mnie na juz ale ja pierwszy raz bede racjonalistka i mowie ze puki niewejde do naszego mieszkania nie bedziemy sie o maluszka strac, mieszkanko moze miec gole sciany i materac ale byle by byl nasz... a ze wejdziemy do niego na pocztku roku a ja na slub niechce byc w ciazy jak pisalam pozostaje mjemu tz uzbroic sie w pewna doze cierpliwosci i poczekac rok
jeja to Ty masz mega postepowych rodzicow Ze nawet oni Cie namawiaja, normalnie nie wierze U mnie jakbym nie daj Boze zaszla w ciaze to by byla taka afera, ze az strach pomyslec Babci to by chyba rozanca nie starczylo Mama by moze jakos to przelkla po jakims czasie ale babcia z dziadkiem to by mnie chyba wyklneli W ogole to moja babcia jak uslyszala ze jedziemy razem do anglii to chciala nam zorganizowac szybki, cichy slub bo jak to to tak bez slubu a ostatnio mi powiedziala: "bo ja sie tak martwie zebyscie nie zrobili czegos glupiego, bo ja jak wychodzilam za maz to mialam 29 lat, ale bylam DZIEWICA!!!" Mialam jej powiedziec ze juz dawno nie jestem ale ugryzlam sie w jezyk Bardzo kocham moja babcie ale niektore teksty to ma rozbrajajace No ale w sumie wiekszosc starszych ludzi tak do tego podchodzi, bo jak oni dorastali to byly inne czasy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kurcze ja to teraz wariuje. nie wiem co sie dzieje, ale tak bardzo bym chciała byc w ciązy. ale rzeczywistosc trzyma mnie jeszcze i kurde wiem, ze nie mamy mieszkania, ja nie mam pracy, jedziemy na 10 miesiecy do Holandii nie da rady. ale po slubie chciałabym od razu odstawic tabletki i tak za 3 miesiące sie zacząc starac(aby organizm doszedł do siebie)
Mnie na razie jeszcze jakos do tego nie ciagnie. Moze dlatego ze ja nie mam az tak dlugiego stazu z moim Tż jak np. Ty. Ja to bym sie chciala jeszcze tylko nim nacieszyc, pojechac gdzies razem na wakacje, cos zobaczyc. W ogole to jakos o tym nie myslimy na razie Tez nas w sumie stopuje brak mieszkania, ale jakos ogolnie nam sie nie pali do dziecka Moj Tż mial kiedys taka manie ze mnie ciagle glaskal po brzuchu i przemawial niby do dziecka W ogole kiedys przez przypadek wyszlo to na jednym zdjeciu i moja mama sie spytala: "A co ty w ciazy jestes, ze on cie tak za brzuch trzyma" No ale w snie to bylam bardzo szczesliwa ze mam dziecko az dziwne
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 20:23   #2023
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

a co studiowałaś bo AutoCad brzmi znajomo
Studiowałam inzynierie komunalna na politechnice a Ty??
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 20:29   #2024
popscene
Wtajemniczenie

Martucha, ja też się nie moglam doczekać A teraz sprawia mi frajdę jak ludzie przychodzą i chwalą moją aranżację. Zwykle to bylo tak, że ja coś wymyślalam i czekalam na akceptację, chcialoby się powiedzieć, męża
W sumie najlepsze jest to, że mamy swój domek jednorodzinny i ogródek i wszystkie wygody z tym związane. Dom jest troszkę stary, z lat 50., więc i trochę roboty przy nim będzie, to dach trzeba wymienić, ocieplić itd. Wlaściwie to nie wyobrażam sobie, żebym miala "trafić" do bloku. Bo od 12. roku życia mieszkalam w domku i się trochę odzwyczailam, więc tym bardziej się cieszę.
Stary 2008-06-15, 20:46   #2025
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jeja to Ty masz mega postepowych rodzicow Ze nawet oni Cie namawiaja, normalnie nie wierze U mnie jakbym nie daj Boze zaszla w ciaze to by byla taka afera, ze az strach pomyslec Babci to by chyba rozanca nie starczylo Mama by moze jakos to przelkla po jakims czasie ale babcia z dziadkiem to by mnie chyba wyklneli W ogole to moja babcia jak uslyszala ze jedziemy razem do anglii to chciala nam zorganizowac szybki, cichy slub bo jak to to tak bez slubu a ostatnio mi powiedziala: "bo ja sie tak martwie zebyscie nie zrobili czegos glupiego, bo ja jak wychodzilam za maz to mialam 29 lat, ale bylam DZIEWICA!!!" Mialam jej powiedziec ze juz dawno nie jestem ale ugryzlam sie w jezyk Bardzo kocham moja babcie ale niektore teksty to ma rozbrajajace No ale w sumie wiekszosc starszych ludzi tak do tego podchodzi, bo jak oni dorastali to byly inne czasy
moja mama ciagle mowi ze ucz sie corciu ucz ale jak cos to ja cie moge juz dzieci bawic.. moj tata tez jest za.. ogolnie jakby nie to ze wiedza ze mam w wojtku oparcie to pewnoeby niebyli tacy szczesliwi i mnie na mawiali ale tak to nie widza przeszkod o czym regularnie pzypominaja.. ale moja babcia (mieszka z nami) jest najwieksza agentka co tylkko wejdziemy do niej do pokoju (babcia jest niewidoma wiec praktycznie niechce wychodzic z pokoju) to zawsze pyta kiedy bedzie wnuczek.. i ze bardzo chce a ostatnio jak sie strulam to sie pytala czy to dzidzius i ze ma taka nadzieje i codziennie odmawia rozaniec za to zeby nam sie udalo zrobic dzidziusia.. - swoja droga babcie mam bardzo wyluzowana bardzo duzo w zyciu przeszla, naprawde to co ona widziala i przezyla i nam czasem opoaiwda to az jest nam przykro.. potem bardzo twarda reka samotnie wychowywala moja mame i dwie ciocie a teraz wnukom tak zluzowala ze juz by wsyztkich w dzieci obdarowala

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Martucha, ja też się nie moglam doczekać A teraz sprawia mi frajdę jak ludzie przychodzą i chwalą moją aranżację. Zwykle to bylo tak, że ja coś wymyślalam i czekalam na akceptację, chcialoby się powiedzieć, męża
W sumie najlepsze jest to, że mamy swój domek jednorodzinny i ogródek i wszystkie wygody z tym związane. Dom jest troszkę stary, z lat 50., więc i trochę roboty przy nim będzie, to dach trzeba wymienić, ocieplić itd. Wlaściwie to nie wyobrażam sobie, żebym miala "trafić" do bloku. Bo od 12. roku życia mieszkalam w domku i się trochę odzwyczailam, więc tym bardziej się cieszę.
wiesz ja niepcham sie odrazu w domek kiedys tak a teraz ciasne ale wlasne..
a co do trafienia do bloku to wydaje mi sie ze jakbys niemiala innej prespektywy to bys dala rade.. no chyba ze masz takie podejscie jak dziewczyna brata tz ktora uwaza ze nie wyjdzie za maz ze swoim tz (bratem mojego wojtka) dopuki ten domku niekupi bo ona cale zycie w domku mieszka i niebedzie jak plebs pchala sie w bloki.. ale to historia na inny dzien..
Stary 2008-06-15, 20:53   #2026
popscene
Wtajemniczenie

Martucha, wiesz ja nie mam takiego podejścia. Piszę tylko, że sobie tego nie wyobrażam, bo zapomnialam jak to jest. Pewnie jakbym byla zmuszona, to cóż, próbowalabym się do takiej sytuacji przyzwyczaić.

EDIT
A dziewczyny są różne. Kuzynka mojego TŻ spotykala się z różnymi, ale zwykle nie odpowiadali jej swoimi zarobkami. A ona odkąd wszyscy pamiętają okropna materialistka. No i trafil swój na swego. Zdecydowali się hajtnąć i już teraz opowiada jaką to będzie mieć opiekę, jak zostanie jego żoną. Że urodzi mu 3 dzieci a ginekolog sam będzie do domu na wizyty do niej przychodzil (oprócz tego "zrobi" sobie wszystkie zęby hehe). Caly czas opowiadają ile to oni zarabiają i jakie dobre "fuchy" mają. Każde nasze spotkanie wygląda tak, że przez pól godziny opowiadają wlaśnie o tym, a kolejne pól godziny puszą się jakich to oni nie mają bogatych znajomych. Wiesz, ja się tam cieszę, że im się wiedzie. Jest tylko taka jedna zasada: "gentlemani o pieniądzach nie rozmawiają".
Stary 2008-06-15, 20:57   #2027
martucha84
Zakorzenienie

no wlasnie.. j nieukrywam jakbym miala mozliwosc to odrazu bym do domku poszla ale nie mam to bede mieszkac w bloku... mozna sie do wszystkiego przyzwyczaic... ja tylko napisalam co wymyslial moja przyszla szwagierka.. ale ona to jest juz ewenement
Stary 2008-06-15, 21:10   #2028
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama ciagle mowi ze ucz sie corciu ucz ale jak cos to ja cie moge juz dzieci bawic.. moj tata tez jest za.. ogolnie jakby nie to ze wiedza ze mam w wojtku oparcie to pewnoeby niebyli tacy szczesliwi i mnie na mawiali ale tak to nie widza przeszkod o czym regularnie pzypominaja.. ale moja babcia (mieszka z nami) jest najwieksza agentka co tylkko wejdziemy do niej do pokoju (babcia jest niewidoma wiec praktycznie niechce wychodzic z pokoju) to zawsze pyta kiedy bedzie wnuczek.. i ze bardzo chce a ostatnio jak sie strulam to sie pytala czy to dzidzius i ze ma taka nadzieje i codziennie odmawia rozaniec za to zeby nam sie udalo zrobic dzidziusia.. - swoja droga babcie mam bardzo wyluzowana bardzo duzo w zyciu przeszla, naprawde to co ona widziala i przezyla i nam czasem opoaiwda to az jest nam przykro.. potem bardzo twarda reka samotnie wychowywala moja mame i dwie ciocie a teraz wnukom tak zluzowala ze juz by wsyztkich w dzieci obdarowala

wiesz ja niepcham sie odrazu w domek kiedys tak a teraz ciasne ale wlasne..
a co do trafienia do bloku to wydaje mi sie ze jakbys niemiala innej prespektywy to bys dala rade.. no chyba ze masz takie podejscie jak dziewczyna brata tz ktora uwaza ze nie wyjdzie za maz ze swoim tz (bratem mojego wojtka) dopuki ten domku niekupi bo ona cale zycie w domku mieszka i niebedzie jak plebs pchala sie w bloki.. ale to historia na inny dzien..
noo to rzeczywiscie niezla masz babcie Moja tez biedulka juz niedowidzi, ale jeszcze lata bo w tym sklepie to taniej a w tamtym to ;/ ostatnio sie nawet wywrocila na ulicy bo nie zauwazyla kraweznika ;/ zal mi jej strasznie, ale babci nie przetlumaczysz zeby sie oszczedzala bo ona cale zycie ciezko pracowala i jakos teraz nie wyobraza sobie ze mialaby przestac, siedziec w domku ogladac tv i zbijac baki Ale ma miec jakas operacje na wzrok tyle ze na nia czeka sie rok okolo ;/ i ma termin dopiero na luty 2009 ;/ mam nadzieje ze jakos to bedzie

A co do tej laski brata Twojego Tż to normalnie slow nie mam Jak on z nia wytrzymuje??
Stary 2008-06-15, 21:19   #2029
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
noo to rzeczywiscie niezla masz babcie Moja tez biedulka juz niedowidzi, ale jeszcze lata bo w tym sklepie to taniej a w tamtym to ;/ ostatnio sie nawet wywrocila na ulicy bo nie zauwazyla kraweznika ;/ zal mi jej strasznie, ale babci nie przetlumaczysz zeby sie oszczedzala bo ona cale zycie ciezko pracowala i jakos teraz nie wyobraza sobie ze mialaby przestac, siedziec w domku ogladac tv i zbijac baki Ale ma miec jakas operacje na wzrok tyle ze na nia czeka sie rok okolo ;/ i ma termin dopiero na luty 2009 ;/ mam nadzieje ze jakos to bedzie

A co do tej laski brata Twojego Tż to normalnie slow nie mam Jak on z nia wytrzymuje??
najpierw bratowa mojego tz - hm mjest dziwna smieszna i niepowiem co jescze niepotrafimy znalesc wspolnego jezyka tzn hm mrozmawiamy normalnie ale jej teskty mnie dobijaja.. a jak z nia wytrzymuje ten bidulek a no niewytrzymuje robi wsyztko zeby sie z tamtad wyniesc bo mieszkaja razem w domku u jej rodzicow tyle ze maja pokoj i kuchnie i lazienke na pol z jej bratem.. a ze tesciowa non stop im siedzie w pokoju to sie chlopak irytuje.. jak zawsze jest na inprezie to ona wraca wczesniej a brat mojego tz sie zali ze on niemoze ze to dlugo niepotrwa... no ale jak jest trzezwy to nic w tym kierunu nierobi....

a co do babci to babcia w 2000 roku stracila wzrok (zacma i zepsuta rogowka) a operacje na ktora sie czeka rok miala po 5 latach.. no i przeszczep rogowki sie nieprzyjol i babcia nie odzyskala wzroku... niestety ale jakby mogla to by jescze pracowala itd.. ogolnie to jest sprawna wszytko zorbi kolo siebie tyle ze jedzonko jej robimy a tak to suoer.. po mieskzaniu czasem sie przejdzie.. na spacery z nami wyjdzie ale golnie to jest zalamana bo jest bardzo aktywna osoba... i tu nagle taki cios...
Stary 2008-06-15, 21:32   #2030
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
heheh bo Twoj Tż z tego co pamietam to taki "prorodzinny" albo tylko tak sobie z Ciebie zartuje, bo wie ze Ty nie chcesz i wkurzanie Ciebie w tej kwestii sprawia mu radosc Moj to nie chce dziecka jeszcze...
No mój też nie chce, chociaż uwielbia dzieci. ostatnio zażatrowałam, że chciałabym maluszka, a on że chora chyba jestem w sumie mamy czas na dziecko, narazie chcemy się nacieszyć sobą, a potem pomyślimy o dziecku. Jak narazie to cieszę się, że zostanę ciocią niedawno przyjaciółka zdradziła, że spodziewa się dzidziusia Są rok po ślubie, to u nich właśnie wczoraj imprezowaliśmy. Razem z nimi się cieszę będę mogła się troszkę takim maleństwem zaopiekować, bo już dawno się małymi dziećmi nie zajmowałam. Od zawsze uwielbiałam dzieci, 9 lat chyba miałam jak pieluchy kuzynowi zmieniałam, karmiłam go i usypiałam, wcześniej jego siostrą się zajmowałam troszkę, ale nie dużo bo miałam 6 lat jak się urodziła. No i właściwie to uwielbienie do dzieci od dzieciństwa sprawiło, że studiuję pedagogikę.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja przez ten stres obronny będe przechodziła sama i chyba sie wykończe normalnie denerwuje sie jak nigdy
dasz radę nie stresuj się tak bardzo, po obronie stwierdzisz, że stres był niepotrzebny, zobaczysz

Cytat:
Bedzie dobrze Madzia - zdamy, nic sie nie martw
no pewnie, że zdacie, taka ekipa tu będzie trzymać kciuki za was
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 21:35   #2031
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw bratowa mojego tz - hm mjest dziwna smieszna i niepowiem co jescze niepotrafimy znalesc wspolnego jezyka tzn hm mrozmawiamy normalnie ale jej teskty mnie dobijaja.. a jak z nia wytrzymuje ten bidulek a no niewytrzymuje robi wsyztko zeby sie z tamtad wyniesc bo mieszkaja razem w domku u jej rodzicow tyle ze maja pokoj i kuchnie i lazienke na pol z jej bratem.. a ze tesciowa non stop im siedzie w pokoju to sie chlopak irytuje.. jak zawsze jest na inprezie to ona wraca wczesniej a brat mojego tz sie zali ze on niemoze ze to dlugo niepotrwa... no ale jak jest trzezwy to nic w tym kierunu nierobi....

a co do babci to babcia w 2000 roku stracila wzrok (zacma i zepsuta rogowka) a operacje na ktora sie czeka rok miala po 5 latach.. no i przeszczep rogowki sie nieprzyjol i babcia nie odzyskala wzroku... niestety ale jakby mogla to by jescze pracowala itd.. ogolnie to jest sprawna wszytko zorbi kolo siebie tyle ze jedzonko jej robimy a tak to suoer.. po mieskzaniu czasem sie przejdzie.. na spacery z nami wyjdzie ale golnie to jest zalamana bo jest bardzo aktywna osoba... i tu nagle taki cios...
oj no to chlopak za ciekawie nie ma powinien zwijac zagle poki to jeszcze mozliwe, bo przy takiej pannie to mozna tylko popasc w depresje. Zwlaszcza ze takie mamy realia ze malo kto moze sobie pozwolic na domek i to tak hop siup bez kredytu...

Przykro mi z powodu babci Na pewno musi byc jej ciezko, mojej tez jest ciezko, chociaz jeszcze cos tam widzi, no ale np jak gotuje czy cos to potem jest za nia mase sprzatania bo niby sprzatala ale na podlodze w kuchni lezy marchewka i wszystkie raczki w szafkach sa z maki Moja babcia tez ma zacme wlasnie i jeszcze ma cos z siatkowka, mam nadzieje ze zrobia jej ta operacje w lutym i bedzie mogla juz hulac z dziadkiem na moim weselu
Stary 2008-06-15, 23:00   #2032
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
A ja teraz juz w siodmym niebie, przegladam oferty nadmorskich pol namiotowych stwierdzilismy ze pojedziemy do jastrzebiej gory wyjezdzamy w piatek (w czwartek mam obrone) - mam nadzieje ze pogoda dopisze i Tż przestanie marudzic Mam nadzieje ze dobrze nam zrobi ten wspolny wyjazd Ciesze sie

Sas czekamy na relacje pamietaj ze obiecalas fotki
ja też tak właśnie rozważam, czy by nie wyciągnąć TŻ'ta pod namioty, ale urlop mamy dopiero pod koniec sierpnia więc dużo czasu na myślenie nam jeszcze zostało

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
witam
dzisiaj mi się śniło, że mielismy dzecko byłó całę ubrane na biało i spało wyglądało tak jak aniołek na chmurko-poduszce tak jakby byłó na łóżku ale jednak pływało na obłoczkach i spało-chyba już źle ze mną
Juz grzebałam w senniku Niemowlę:
widzieć: ogólnie dobry znak
śpiące: dobra przyszłość
mnie się ostatnio sniło że miałam czworaczki nawet juz miały imiona.. ale już nie pamiętam jakie, wiem tylko, że jedna dziewczynka i 3 chłopców

Cytat:
super zobaczysz bedzie dobrze
moj tz chce dziecko i to jak najszybciej najlepiej teraz.. i to ja go stopuje ze nie ze zaraz po slubie.. ale jakbysmy tylko mieli swoje mieszkanie to moge sie zalozyc ze tekst po slubie sobie zrobimy bylby nieprzekonywujacy... Wojtus uwielbia dzieci jak widzie jak sie z nimi bawi to sie smieje ze to on powinien pracowac w przedskzolu a nie ja ale ogolnie to codziennie mnie pyta kiedy bede miala slodki brzuszek z malenstwem a jak tylko okres mi sie spoznia to odraz caly w skowronkach..
My w sumie oboje chcielibyśmy już teraz mieć dzidziusia no ale narazie nie mamy warunków, po za tym tak jak ty nie chciałabym być na ślubie w ciąży. W każdym razie ostatnio jak się ubierałam TŻ tak mnie przytulił i pocałował w brzuszek i powiedział, że jak tu będzie nasze maleństwo to go tak będzie całował w brzuszek.. taki był słodki jak to mówił, że aż szkoda mi było, że już nie jestem w ciąży
A jeśli chodzi o moich rodziców to tata mi cały czas mówi, że on chce już wnuka/wnuczke, nawet już ostatnio jakąś ogromną maskotke chciał kupować . Za to mama cały czas mu mówi, że jeszcze nie, że najpierw studia...
No i jeszcze moja babcia. Moja babcia też bardzo by już chciała prawnuka mieszka z nami i wogóle jej nie przeszkadza kiedy TŻ u mnie śpi.. właściwie to nawet szybciej się na to zgodziła niż mama (żeby nie powiedzieć, że sama to proponowała ) Zresztą moja babcia TŻ'ta wręcz uwielbia (chyba przypomina jej dziadka) i rozpieszcza go na każdym kroku

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A dzisiaj już się nie mogę doczekać, a przed nami jeszcze jeden caly rok..A ja tak bardzo bardzo chcę!
Też się nie umie doczekać w dodatku myśle i myśle o tym i zadręczam koleżanke pytaniami (ona ślubuje we wrześniu) o takie bardziej już bliskie można powiedzieć przygotowania

Cytat:
nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze.. tak bym chciala juz wybierac kafelki panele meble...
też bym chciała... jak jestem w jakichś sklepach meblowych to tym bardziej, bo tam tak ładnie wszystko wygląda.. szkoda tylko, że tyle kosztuje..

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Studiowałam inzynierie komunalna na politechnice a Ty??
ja studiuje inżynierie produkcji na politechnice
Stary 2008-06-16, 07:36   #2033
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny to juz jutro jejku tak sie stresuję jak nigdy, więc trzymajcie kciuki
mój dziadek tez miał operacje na oczy (jedno i drugie) miał jaskrę. na szczęscie sie udała. choc terac musi chodzic w przeciwsłonecznych okularach nawet w domu bo potem jakies plamki widzi

Stary 2008-06-16, 08:27   #2034
kliwia
Zakorzenienie

jaga najlepiej to się pracę mgr lub każdą inną drukuje w pracy, za darmo i to nawet w kolorze

martucha ja myślałam, że Ty już mgr będziesz bronić cos mi się musiało pomieszać

sambuś ech
Ci faceci to taki dziwny gatunek, bo mój też się ciągle mnie pyta czy ja na pewno za niego chce wyjść, jeśli on tak mało zarabia. Sam się często zastanawia czy zdoła zaopiekować się nową rodziną, utrzymać ją na normlanym poziomie (bez jakiś ekstrawagancji). No ale skoro teraz dajemy radę, to i po ślubie z dzieckiem też damy

Co do dziecka, to ja już od kilku miesięcy mam instytnkt włączony

Pozdrowienia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:32   #2035
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia to mogłam ci moją pracę mgr podesłac do wydrukowania

Stary 2008-06-16, 09:53   #2036
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No mój też nie chce, chociaż uwielbia dzieci. ostatnio zażatrowałam, że chciałabym maluszka, a on że chora chyba jestem w sumie mamy czas na dziecko, narazie chcemy się nacieszyć sobą, a potem pomyślimy o dziecku. Jak narazie to cieszę się, że zostanę ciocią niedawno przyjaciółka zdradziła, że spodziewa się dzidziusia Są rok po ślubie, to u nich właśnie wczoraj imprezowaliśmy. Razem z nimi się cieszę będę mogła się troszkę takim maleństwem zaopiekować, bo już dawno się małymi dziećmi nie zajmowałam. Od zawsze uwielbiałam dzieci, 9 lat chyba miałam jak pieluchy kuzynowi zmieniałam, karmiłam go i usypiałam, wcześniej jego siostrą się zajmowałam troszkę, ale nie dużo bo miałam 6 lat jak się urodziła. No i właściwie to uwielbienie do dzieci od dzieciństwa sprawiło, że studiuję pedagogikę
ja tez mojemu mlodszemu braciszkowi pupke podcieralam i kuzyna pomagalam troche opiekowac bo tez jeszcze bylam za mala zebym mogla sama sie nim zajmowac No ale to nie zmienia faktu ze do wlasnych dzieci jakos mi nie spieszno Tak jak ty bym sie chciala jeszcze nacieszyc Tżtem itd na dziecko przyjdzie czas A moja przyjaciolka tez ma zamiar sie starac o dzidziusia w najblizszym czasie (tzn po obronie ktora bedzie miala we wrzesniu) nooo ale ma ode mnie zakaz bo potem zamiast na moje wesele pojdzie rodzic A ja ja chce na swiadka Chociaz jeszcze o tym nie wie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaga najlepiej to się pracę mgr lub każdą inną drukuje w pracy, za darmo i to nawet w kolorze

sambuś ech
Ci faceci to taki dziwny gatunek, bo mój też się ciągle mnie pyta czy ja na pewno za niego chce wyjść, jeśli on tak mało zarabia. Sam się często zastanawia czy zdoła zaopiekować się nową rodziną, utrzymać ją na normlanym poziomie (bez jakiś ekstrawagancji). No ale skoro teraz dajemy radę, to i po ślubie z dzieckiem też damy

Co do dziecka, to ja już od kilku miesięcy mam instytnkt włączony

Pozdrowienia
nooo ja wlasnie mialam drukowac za darmo u mamy w pracy, a ta se wziela urlop - niedobra I musialam wykorzystac drukare tz

Noo a co do facetow to z jednej strony to dobrze ze sie martwia bo widac wtedy ze mysla powaznie o zyciu i chca zeby bylo jak najlepiej No ale niech juz nie opowiadaja glupot w stylu: chce zebys byla szczesliwa, znajdz se innego, bo ja nie mam za co kupic ci mieszkania Ja jak zaczynalam krecic z moim Tżtem (tzn jeszcze nie bylismy para ale juz sie znalismy i spotykalismy od czasu do czasu) to krecil sie kolo mnie jeszcze jeden koles - ustawiony z mieszkaniem, super fura i wlasna firma - no ale co z tego, ze byl bogaty jak byl debilem i na pewno nie bylabym z nim szczesliwa. Milion razy bardziej wole mojego Tżta ktory moze nie ma tego wszystkiego ale przynajmniej jest porzadnym czlowiekiem i mnie kocha. Powiedzialam mojemu Tżtowi ze nastepnym razem jak zacznie gadac takie bzdury to dostanie ode mnie patelnia Powiedzial ze wtedy zrozumie To mu powiedzialam ze dostanie ta patelnia juz w srode jak do mnie przyjedzie Na zapas

Nooo a Tż podjal decyzje ze jednak nie jedzie do tych czech i bedzie szukal pracy tutaj Dzis ma rozmowe - mam nadzieje ze sie uda

kurde musze wreszcie siadac do nauki do obrony Ehhh...
Stary 2008-06-16, 10:00   #2037
popscene
Wtajemniczenie

Sambo, cieszę się razem z Tobą
Czasem facetom trzeba coś powtarzać i powtarzać zanim zajarzą o co chodzi
Stary 2008-06-16, 10:07   #2038
zielony_motylek
Rozeznanie

Samba ja też się ciesze razem z Tobą i życze żeby TŻ znalazł sobie taką prace które i jemu i Tobie będzie odpowiadała

Wy tu o obronach, a ja to jutro mam egzamin
Stary 2008-06-16, 10:08   #2039
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba super, ze TZ zrezygnował z tych Czech

Stary 2008-06-16, 10:21   #2040
ewurka
Wtajemniczenie

Super, ciesze się z Toba Samba!!!!!!!!! Super że Twój TŻ podjął taką decyzje dla Was

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości