|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe cz. II
Cytat:
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
👋
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Helo witam sie w nowym.. nadrabiam nadrabiam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tydzień. Obawiam się, że to będzie tydzień głupich myśli, więc jadę w weekend do koleżanki z dawnej pracy pozachwycac się polroczna dziewczynką, choć już zadeklarowałam, że tylko popatrzę jak wygląda opieka, by się nie załamywać, że nic nie potrafię zrobić przy dziecku (jeszcze).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest bardzo ciężko od ostatniej wizyty..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Witam znad kawki
![]() dirty, anka - piękne wyniki! I jakie duże dzieciaczki Ależ bym chciała za tydzień mieć takie wyniki jak Wy mydlo - bardzo mi przykro Obyśmy Cię zobaczyły na wrześniówkach na przykład ![]() Ja dziś mam kulminację wk***a. W domu walka z córką, żeby wstała/umyła zęby/ubrała się/założyła buty, w przedszkolu 16 minut (z zegarkiem w ręku!) w szatni, bo buty trzeba zapiąc 84x, bo opaska na głowie drażni, ale jej nie zostawi, bo jak z tą opaską walczyła to włosy się potargały i ona tak nie pójdzie. Po raz pierwszy oficjalnie, przy innych, warczałam na nią i podnosiłam głos. Aż jakaś dziewczynka obok zapytała mamę "Mamo, a dlaczego ta pani tak krzyczy na tę małą"? Gotowało się we mnie jak już dawno się nie gotowało. Powiedziałam żeby szykowała się po południu na rozmowę i karę. Codziennie jest problem, codziennie trzeba gonić, codziennie spóźniam się do pracy. I mąż, który idzie sobie do pracy i nawet nie wie, jakie dantejskie sceny w przedszkolu odchodzą. A potem się dziwi, że nie mam do córki cierpliwości Przylazłam do pracy, wstawiłam sobie wodę na kawę, zaczęłam odpisywać na maila, woda się zagotowała, i chłopak z biura zalał sobie swoją kawę moją wodą. A dodatkowo mail, na którego odpisywałam, przyszedł od gościa, który wczoraj prosił mnie o policzenie czegoś tam, ja powiedziałam, że na koniec tygodnia, a on odpisał po południu, że jutro (czyli dziś) do 9.00 musi mieć to najpóźniej, bo musi podać to klientowi. Mail do wiadomość dyrektora. Uwielbiam takich ludzi... Odpisałam mu na szybko, napisałam co myślę. Oj ciężki dziś dzień. A po południu wizyta. Cały czas jestem niespokojna. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Powodzenia nam wszystkim na dzisiejszych wizytach oby były same dobre wieści! Fiole, co się dzieje? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby cos masz kiepski początek dnia
Ladyroses u mnie ciągle to samo, codziennie mi się USG śni, przeziernosc itd. Naprawdę ciężko przetrwać ten czas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest szansa, że wyniki będą wcześniej? Zadzwonia do was jak coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku mam mnóstwo pracy i zero zapału. I z tych nerwów to mam ochotę siąść i płakać. Szkoda mi małej, jak tak stała przede mną ze zwieszoną głową i łzami w oczach, ale nawet święty ma granice cierpliwości. Nie potrafię chyba znaleźć takiej granicy, do której pozwolić jej na różne zachowania, a kiedy powinnam stanowczo powiedzieć nie Powiem Wam, że tak jak w pierwszej ciąży byłam oazą spokoju, tak teraz jestem permanentnie zdenerwowana. Wszystko mnie drażni, wszystko mi przeszkadza. Męczy mnie to już ![]() A jednocześnie mąż też specjalnie nie pomaga, żeby to jakoś ze mną ogarnąć... Twoje przygnębienie doskonale rozumiem I bardzo Cię podziwiam, że się trzymasz! Trzymaj się dla Okruszka, on to wszystko czuje
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
Oj. Jak ja się cieszę że nie posłałam mojego czterolatka do przedszkola. Zaosxczedziłam sobie nerwów przy wyprawianiu się. Oczywiście miałam taką możliwość bo nie chodzę do pracy. Ale jestem chyba jedyna w okolicy. Matki posyłają dzieci do przedszkola mimo że siedzą w domu np z mlodszym dzieckiem. Jakoś nie widzę sensu. Co sądzicie, ?
|
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Mamy wysyłają też dziecko do przedszkola po to, aby mieć chwilę spokoju w ciągu dnia.. No i pewnie też z myślą o pracy w najbliższym czasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, jakoś trzeba przetrwaćKciuki za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Anka i Dirtymagic, bylyscie wczoraj na usg genetycznym z waszymi tztami? Tzn czy byli w środku?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
wchodzicie od razu do gabinetu z tz czy dopiero na usg?Mój lekarz prowadzący ciążę ma taką zasadę że najpierw wchodzi sama kobieta, a męża się woła tylko na same usg nie mam pojęcia jak to będzie dziś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak lady pisze - trochę oddechu dla mamy Wytrwam, tylko muszę poważnie z mężem pogadać, bo chyba mi po prostu za dużo na serduchu leży, czego mu nie powiedziałam.
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to taki stres przed wizytą, a z mężem zawsze warto pogadać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).No i mąż po raz pierwszy pojawił się dopiero, jak było usg przez brzuch, ale to akurat mi odpowiadało Cytat:
Najgorsze, że od kiedy mój gin wysyła do szpitala na UG, to nic sam nie chce powiedzieć i zmierzyć A wolałabym, żeby uchylił dziś rąbka tajemnicy..Co do stresu - gdyby to było tylko dziś to ok, ale to już trwa
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Super wieści z wczorajszych wizyt
Oby dzisiejszy dzien tez był tak pozytywny!Ja to nie wiem czy dotrę na to swoje dzisiejsze UG bo jest mi tak nie dobrze, ze boje sie obrócić na drugi bok żeby nie zwymiotować Cała noc meczylyly mnie takie mdłości, ze nic nie Pospalam Kiedy to sie skończy? ![]() Aaby, tez tak miałam na poczatku ciąży jak pracowałam, ze mnie jakoś bardziej denerwowało ociąganie sie córki i jej wieczne marudzenie. Właśnie najbardziej rano w przedszkolu. Ale ja to mam taki charakter, ze jak na nią nakrzycze to chodzę struta przez cały dzien, Wiec ostatnio ćwiczę panowanie nad soba, żeby sobie tego oszczędzić Zdecydowanie łatwiej jest na L4, bo sie nigdzie nie spieszysz. W dodatku mam asa w rekawie, bo jak przy niej zwymiotuje to sie robi bardzo empatyczna i grzeczna
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
ladyroses lekarz zawsze dzwoni po tżta na usg
Ja wpierw wchodzę sama i mam badanie na fotelu.
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 10tc. O 4 rano obudziły mnie mdłości
a już było kilka dni spokoju.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję udanych wczorajszych wizyt. Co do USG to mój TŻ jeszcze nie był. Raz był ze mną u gin ale nie chciałam go akurat wtedy w gabinecie bo miałam kilka ważnych rzeczy do omówienia i bałam się że jego obecność będzie mnie rozpraszac i o czymś zapomnę. Pewnie dopiero na UG go wezmę, o ile będzie można.
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba dziś zrobię tak, że wejdę sama a jak lekarz powie że proszę się przygotować do usg to zapytam czy mąż może być obecny przy ug
![]() Annika, o której dziś masz ug? Biedna jesteś z tymi mdlosciami ![]() ja teraz wymiotuje ok 2 razy w tygodniu... Da się przeżyć. Fiole, badanie na fotelu, nie cierpię xd wczoraj lekarz kazal się rozebrać i zaprosił na badanie na fotelu, a ja zrobiłam taka minę że zaczął się przede mną tłumaczyć ![]() nie lubię tego.. Usg mi w ogóle nie przeszkadza ale badanie na fotelu okropne. Jeszcze jak ta lampę załącza wprost na moje krocze żeby lepiej widzieć ![]() ![]() porażka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
ladyroses, annika - kciuki za UG!
![]() triolka - kciuki za wizytę! ![]() O której macie wizyty?
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój młody w domu nie miałby tyle zabawy i kolegów. Poszedł do pkola jak miał 3 lat niecałe. Najpierw od 8 do 13. Po kilku miesiącach sam poprosił żeby odbierać go na koniec bo on chce z kolegami byc. I od tego momentu siedzi do 15 30 na własne życzenie. Czasami mąż jak ma wolne odbiera go wcześniej to wtedy słyszę skargi: mamo powiedz tacie ze nie ma mnie odbierać wcześniej! My z chłopakami mieliśmy plany!
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ladyroses to mi to jest jakoś obojętne, nie mam problemu z tym badaniem :P
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby współczuję stresów i pracy pod presją czasu. Ja tez nie zaweze mam cierpliwość do odstswiania Młodego do zerówki. Najgorzej wybudzic i ubrać. Bo jak wejdzie do budynku pkola to nie do zatrzymania. Pędzi na salę sam, przebiera się i wchodzi. Nawet buziaka juz nie dostane bp koledzy zobaczą i co wtedy....
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Co do wizyt u gina z Tz. W poprzedniej ciąży mąż był na kazdej. Teraz oboje jakoś nie do końca wierzymy w tą ciążę i tak dziwnie jakoś. Był na jednym USG i cieszył się jak szalony. Jak byłam na pierwszym USG to po badaniu lekarka do mnie (trochę to nieladne było bo różnie bywa, kobieta nie zawsze przecież ma partnera): a mąż to gdzie? Tez powinien być na usg. Na UG Tz pojedzie ze mną. Z jednej strony bo chcemy. Z drugiej w tym stanie i zawrotach głowy sama bym nie dojechała do Poznania (ok 60km) |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w poprzedniej ciąży mąż nie był ze mną w środku ani razu - i skończyło się, jak się skończyło. Teraz jest od początku na każdej
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
Anka jaki piękny bobas!
Gratuluje idealnych wyników Kciuki za dzisiajesze wizyty oczywiście ![]() Ja wchodzę od razu z R., są dwa pomieszczenia, więc na czas badania na fotelu czeka przy biurku, a na czas USG przychodzi
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni do wizyty
nie mogę się doczekać... I chętnie bym już w pracy powiedziała, żeby dali mi święty spokój o pozwolili tylko przekazywać obowiązki Ze mną TŻ miał iść teraz żeby usłyszeć serduszko, ale oczywiście idzie do pracy, ale myślę, że potem będzie już chodził
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mi się wydaję czy długo byłaś pod obserwacją przed decyzją o zabiegu? Który to tc?Pewnie nie nadrobiłaś wątku, więc nie wiesz, że u mnie 3.11 gin stwierdził nieprawidłowość ciąży, tydzień później już serducho nie biło. Jestem tydzień po zabiegu, który był po skończonym 8tc. Kontrolę u swojego gina mam 1 grudnia. Ja już 3.11 pogodziłam się ze stratą, od razu byłam na L4, więc miałam czas na łzy i żałobę, dlatego pobyt w szpitalu naprawdę dobrze zniosłam. Pozostaje mi życzyć żebyś się nie naczekała na zabieg tyle co ja i żeby Cię dobrze tam traktowali Cytat:
Ja się pytałam swojego ginekologa jeszcze przed zabiegiem i powiedział, że zaraz po pierwszej @ można zacząć się starać. Ja nie mam zamiaru czekać dłużej, no chyba, że będą jakieś komplikacje to tego nie przeskoczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

I jakie duże dzieciaczki

oby były same dobre wieści! 

a jest szansa, że wyniki będą wcześniej? Zadzwonia do was jak coś? 

no nic, jakoś trzeba przetrwać
wchodzicie od razu do gabinetu z tz czy dopiero na usg?
nie mam pojęcia jak to będzie dziś...
).
A wolałabym, żeby uchylił dziś rąbka tajemnicy..
a już było kilka dni spokoju.

nie mogę się doczekać... I chętnie bym już w pracy powiedziała, żeby dali mi święty spokój o pozwolili tylko przekazywać obowiązki
czy mi się wydaję czy długo byłaś pod obserwacją przed decyzją o zabiegu? Który to tc?