|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Wczoraj byłam na drugiej wizycie u diabetolog. Pochwaliła mnie, że ładnie trzymam cukier, chociaż tym razem trzy razy miałam za niski. Pozwoliła więcej wtedy jeść. Dodała też, że pewnie ta dieta drastycznie na mnie wpływa bo chudnę (czy jakośtak) szkoda tylko, ze ja na żadną dietę nie przeszłam..bo wtedy cukier miałabym poniżej 70. Jem wszystko jak kiedyś, oczywiście zrezygnowałam z fast foodów i mniej smażymy, ale to nic drastycznego.
Ciśnienie miałam 100/60 niskie. Może dlatego, ze kawy już nie pijam..
#4502 |
Idealna Źona; )
|
Próbuję wam odpisać coś na posty ale nie udaje mi się hehe
Jestem Mamą to napewno nie jest łatwa funkcja ![]() Dla pierworodek mam wskazówkę przed porodem przeczytajcie o karmieniu piersią przykldaniu dziecka po sn i cc bo później będzie ja ze mna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
My mamy swojego lokalnego jubilera i tam zloto kupujemy, na obraczkach w porownaniu z Apartu, gdybysmy od nich brali, to zaoszczędzilismy lekko 2 tys.
![]() U nss swieta nie wiem jak w tym roku... Ogolnie rodzice mają lekki kwas z babcią i kuzynka a jezdzili z reguly na 2 wigilie, my tym samym musielibyśmy jechac na 3! Zeby kazdy byl zadowolony... Jesli moi rodzice beda chcieli spedzic wigilie sami to pojdziemy do nich a pozniej do tesciow, bo teście tez sami by byli. Prezenty u t. sa po wigilii, u moich rodzicow z reguly dzien wczesniej ja kawę wpadamy.. W ost dla moich rodzicow skladalam się z bratem i kupilismy wspolnie, teraz nie mam pomyslu... Tesciom nie wiem czy ze szwagrem się nie dolozymy i kupimy "wszyscy". A mąż zazwyczaj cos mówił o czymś, podlapywalam i mu to dawalam. Ale w tym roku cisza... A takie majsterkowe rzeczy odpadają... :/ Ja jeszcze mu powiem co chcę, ale on mi juz nie :/ A teraz jak nie wiem, czy w połowie grudnia nie urodze itp. to mam mega dylemat... :/ Tesciowa dzis myslala że ja jeszcze w jej imieniu ogarne prezent dla cory na styczen na urodziny (rower) grzecznie powiedzialam, że nie, bo nie mam już sily na chodzenie po sklepach.... ![]()
#4504 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raz nieświadomie pewien pijaczyk jak pracowałam w sklepie, poprosił żebym podała mu rękę, wiadomo zakupy, produkty i te sprawy, więc myślałam, że może chce mi coś dać, a on ujął moją rękę i zaczął mi mówić ni stąd ni zowąt moje problemy z M., moje rozterki. Wszystko się zgadzało. Akurat biłam się w tym czasie myślami i on mi dał odpowiedź na nie. Nie prosiłam o więcej, przeraziłam się że pozwoliłam sobie na to, że nie cofnęłam ręki jak już zaczął mi opowiadać. Ciekawość zwyciężyła, przyznaję. On też powiedział, żebym nie prosiła go o to, żeby to powtórzył. Mówił, że normalnie tego nie robi, nie jest jakimś znachorem, miałam wrażenie jakby sam bał się tego, że potrafi takie rzeczy. Nie wiem więc czemu zdecydował się na to, skoro był do tego taki niechętny. w każdym razie mam do dziś wyrzuty że pozwoliłam mu dokończyć mówić, choć nic złego nie powiedział. Jak dla mnie lepiej wystrzegać się takich rzeczy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Naamarelle, mam takie same rozterki. Najlepiej spedzilabym wigilie i święta z mężem w domu. O ile teściowa to rozumie, to z moimi gorzej - już słyszę to głupie gadanie 'no chyba nie zrobisz tak ze nie przyjedziesz w święta'.
![]() W ogole to boję sie nawet poruszać ten temat, ale w koncu będę musiała im powiedzieć, że nie będzie chrztu. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeżu, juz mnie boli ![]() Chyba bede tak zdesperowana, ze zaczne stymulowac brodawki.. może sie samo zacznie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrozumiałam, że pisałaś, że jak nie byłaś jeszcze pewna czy jesteś w ciaży to M. to jakoś wyczuł i pożegnał sie z Tobą w liczbie mnogiej. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za 3 razem niestety zadecydowano za mnie. Moje koleżanki wpadły na wspaniały pomysł rozpoczęcia mojego wieczoru panieńskiego u tak zwanej "szeptuchy". Było to 3 m-ce przed ślubem. Spytała co mnie sprowadza, a ja tak naprawdę byłam tak wryta że nie wiedziałam nawet co mówić więc zaczęłam, że zaraz ślub i że chcemy szybko starać się o dziecko i czy wszystko będzie w porządku itp. Wtedy ta do mnie z tekstem, że "jak zajdziesz w ciążę przed marcem 2017 to nie gwarantuję ci, że twoje dziecko nie urodzi się z zespołem downa". Nie wiem po co (żałuję do dziś), że powiedziałam o tym mężowi, a ten, że w takim razie koniec, czekamy 10 m-cy i zaczynamy od 1.03.2017. Miałam wrażenie marnowania tych 10 m-cy. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, wyszaleliśmy się bardziej, pojeżdziliśmy trochę, poimprezowaliśmy, no ale... wiadomo. A druga sprawa, ponoć "mam nie zaniedbywać nerek bo w przyszłości mogę mieć nowotwór". Sweeeeet, prawda? Do dziś czuję niesmak jak pomyślę o tej "niespodziance" na wieczór panieński. Dziewczyny mają wyrzuty sumienia bo spodziewały się, że tamta będzie pierdzieć tęczą, a wyszło inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, to nie tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- No żartujemy sobie przecież ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||||
Zadomowienie
|
Właśnie zaparzyłam sobie "bieszczadzką" miętę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś chciałam pójść z ciekawości do wróżki i usłyszeć te dobre rzeczy, tych złych oczywiście wolałam sobie oszczędzić. Jak usłyszał o tym tżt... Głowa mała. :P Boi się, że powie mi coś i zacznę żyć pod dyktando jakieś wrózki. A, że az tak mi się tam nie śpieszyło to na wieki wybiłam sobie ten pomysł z głowy. Może jak będę staruszką :P ale teraz cieszę się, że nie poszłam. "Dobrze jest jak jest" Jak to mówi mój dziadek
![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
Nat "niezapomniany" wieczór.. ja chyba bym już miała po zabawie w tę noc.
Avina dobrze, że już coś powoli jesz ![]() A co do wigilii to my pierwszą mieliśmy taką swoją, zaprosiliśmy naszych rodziców i babcię TŻ, ale od rana się kłóciliśmy, a potem stwierdziliśmy, że póki rodzice żyją to będziemy spędzać ją raz z jednymi raz z drugimi. W zeszłym roku byliśmy u teściów, a w tym roku jedziemy do moich ![]() Rybcia no właśnie już kiedyś wspomniałam TŻ o wróżce, co się nasłuchałam wtedy to moje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała iść i nie wierzę w te ich przepowiednie.
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawaliłam się tego wieczoru jak ta lala. Taki pozytyw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy u wrozki nie bylam i sie nie wybieram 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Invi, jak ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() Nie...to było jakoś w 6 czy 7 tc...ogólnie to równo z wejściem w 7tc cyce mnie puściły, ale były mdłości się zaczęły więc wytrzymałam w spokoju do wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czuję na plecach Wasz oddech - nie zabijcie mnie, za to robienie ochoty na nowe newsy 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Innym razem we snie powiedziała jej że strasznie by chciała wziąć jej córkę- moja kuzynkę do siebie. No i parę dni potem, niecodzienna sytuacja w szkole. Jakoś chłopak wyciągnął z magazynku stary oszczep i rzucił nim na boiski i wbił się w nogę mojej kuzynki, potem była w szpitalu na operacji, wdało sie zakażenie. Teraz moja ciocia truchleje jak sie jej teściowa przyśni, bo zawsze chce jej coś powiedzieć. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |||
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybaczcie, że mnie tutaj tak mało, ale nie jestem w stanie pisać.. Czytać, to was czytam, ale nie mam siły się odnosić do waszych postów.
Dzis zaczynam 8tc, a jest z godziny na godzinę gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Blanka możesz mi w wolnej chwili zmienić termin porodu na 14 maja
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.