|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?
dziewczyny nie wylewajmy kubłów zimnej wody na młode dziewczyny.każda z nas była młoda i buntownicza.to jest ich prawo.
maja od tego swoich rodziców,żeby dopilnowali ,czy nie przekraczają TEJ ZŁOTEJ GRANICY. przypomniało mi się powiedzenie,że ZAKAZANY OWOC NAJLEPIEJ SMAKUJE. ![]() ps.muszę lecieć zapisać syna na do fryzjera na pasemka,bo wakacje sie zbliżają |
|
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Narcy kochanie.... po pierwsze: Dupy Ci nie liże i nie interesuje mnie to co sądzisz o mojej wypowiedzi
Napewno jesteś kolejną 20latka z bagażem życiowych doświadczeń A do co Anki85.. nie wszystkie nastolatki są takie jakie stworzyłaś sobie w swoim własnym świecie Masz 23lata(sądząc po nicku) i uważasz że tak bardzo życie Cię już doświadczyło?Jeszcze 6lat temu byłaś dokładnie w moim wieku!Hahaha!Kobieto mogłabyś mnie pouczać gdybyś miała ze 40lat..wtedy mogłabyś być moją matką..a tak jesteś naprawdę niewiele starsza ode mnie Dla mnie to Ty jesteś śmieszna
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak kultura ![]() Swoją wypowiedzią dałaś wspaniały pokaz poziomu współczesnych nastolatek ,nie wszystkich oczywiście
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzeczne to to nie jest i nie będzie. mogę sobie pisać co o tym myśle.mam do tego prawo. nie twierdze że każdy taki jest.piszę o tym co widziałam na swoje oczy. chyba sobie za bardzo do serca wzięłaś ten wątek. aha,czy będe swojej "dupy" pilnować to tylko i wyłącznie moja sprawa,tobie nic do tego.
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie zgodzę się z Tobą niv
Wyrażam jedynie swoje zdanie W przeciwnym razie nie dam sobie w kasze dmuchać a szczególnie osobie która jest ode mnie jedynie o 6lat starsza.. To jakieś nieporozumienie |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
zapoznaj się z regulaminem forum.
dobrze ci to zrobi prowokacja i to marna. ja ci w kasze dmucham?????? nie schlebiaj sobie
|
|
#339 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, Ty taka dorosła jestes przecież Swoje zdanie można wyrazać kulturalnie, nie obrażając przy tym innych osób ![]() anka85 nie napisała nic personalnie do Ciebie, pisała ogólnie, a Twój post jest pełen agresji ,nie wspominając już o poziomie Twojej wypowiedzi Cytat:
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, żeby wstawki odnośnie pilnowania pewnych części ciała i tym podobne, były jedynie wyrażaniem swojego zdania. Nikt tutaj tego nie broni - ale w zgodzie z regulaminem i zasadami (n)etykiety i kultury.
|
|
|
#343 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=anka_85;7835952]zapoznaj się z regulaminem forum.
dobrze ci to zrobi prowokacja i to marna. ja ci w kasze dmucham?????? nie schlebiaj sobie O, następna pyskówka się szykuje. ![]() Co do Agaciątka, zgodzę się wzasadzie z jednym - trochę dziwnie wygląda kiedy 20 - latka, komentując zachowania koleżanek o kilka lat młodszych, używa określeń w stylu "za moich czasów to i tamto". Już kiedy mój rocznik poszedł do gimnazjum, zaczęło dziać się z młodzież to, o czym teraz tak szumnie się mówi w mediach - fala, agresja itp. Z tą różnicą, że wtedy ten problem był ignorowany i bagatelizowany. Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2008-06-11 o 12:09 |
|
|
|
|
#345 |
|
BAN stały
|
zgodze sie z tym ze tusz i kredka do oczu w rekach 12latki to raczej nieodpowiednia zabawka, bo widzac taka dziewczynke z czarnymi obwodkami oczu mozna dostac palpitacji serca, jednak juz pomalowana 15latka (mowie tutaj o w miare lekkim makijazu) wyglada normalnie i ladnie, w koncu dziewczyny w tym wieku maja juz rysy kobiety niz dziecka. I nie pisze tego na swoja obrone (mam 15 lat) tylko chce zwrocic uwage na to ze 15-16 latka pomalowana, w normalnnych, nie wyzywajacych, aczkolwiek markowch ubaraniach nie jest "zdzira" ...
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tutaj pisza ze 6 lat roznicy to nieduzo. Moze i nie kiedy to jest roznica wieku po 20stce. Wybaczcie ale miedzy 14 a 20-latka ta roznica jest ogromna. Takie dziecko jeszcze nic nie wie o zyciu a porownuje swoje doswiadczenia do osob ktore radza sobie same w doroslym zyciu, mam na mysli studia, prace, mieszkanie w innym miescie niz rodzice itp.
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie te 6 lat to dużo.
ja sama kiedyś miałam "naście",też kiedyś dojrzewałam i sama po sobie widzę ile się zmieniło w ciągu tych 6 lat. 6 lat to niemały okres czasu. osobiście śmieszą mnie porównania 14-15 latek do osoby która ma już ponad 20. jest ogromna przepaść pomiędzy jednym a drugim.
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
4 lata to nie 4 dni
![]() pamiętam jak chciałam być kiedyś dorosła,teraz nie raz wspominam te słowa i sama nimi się krztuszę. jestem tylko z tż w Poznaniu,na samym starcie sami w wielkim mieście dostaliśmy po tyłkach tak,że momentami odechciewało się żyć. często i gęsto wolałabym mieć z powrotem te 15 lat i inne problemy na głowie.
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Ja dokladnie pamietam jak nie moglam doszekac sie 18stki wszystko w tym dniu mialo stac sie takie legalne. Teraz wielkimi krokami zbliza sie moja 19. czuje ze przerycze caly dzien z tego powodu. Ehh jak to fajnie bylo miec 15 lat i nie martwic sie o nic.
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 16 lat, używam kosmetyków [nie w nadmiarze oczywiście], czasem pójdę na jakąś imprezę, ale bez przesady. Trzeba się hamować.
Jak widzę takie hot13-14, wytapetowane, że szpachlą nie idzie zebrać podkładu, spalone na solarium, w mini i dekoldem po pępek to aż mnie ściska w żołądku. Dziewczyny! Szanujcie się!
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i że niektóre "laski" musiały sobie przez to wiercić dziury w oczach,żeby cokolwiek widzieć przez ten otynkowany make-up ![]() dodam że to mówiła płeć brzydka.jak widać faceci wcale nie lubią przesadnego makijażu
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest różnica między facetem jak gadasz sam na sam, a jak on jest z kumplami i robi z siebie kogucika.
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
No co Tyy? Jak dla mnie to kwestia raczej oczywista, tylko nie rozumiem, co w związku z tym. anka_85 pisała o żartach, ja pisałam o żartach, w czym masz problem?
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie ja mam problem? Napisałam tylko, że faceci są inni w towarzystwie swoich kumpli a inni sam na sam. To było odnośnie tego, co napisałaś caipirinha:"A ja byłam świadkiem, jak "płeć brzydka" śmiała się za plecami z dziewczyny z naprawdę dużym biustem, że może założyć sobie cycki na ramiona. Ale nie zmieniło to faktu, że owi przedstawiciele płci brzydkiej w owy biust regularnie się wgapiali, a dziewczyna miała duże powodzenie. Faceci są dziwni. xD" nie ma w tym podtekstu, to odnośnie tej wypowiedzi, niby czemu mam mieć problem?
|
|
|
#357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też dosyć często tęsknię za czasami kiedy byłam między 3 - cią klasą gimnazjum a pierwszą liceum, bo dobrze to sobie wspominam. Albo kiedy miałam 18 lat. Dorosłość w pełnym znaczeniu tego słowa mnie przeraża. Czasem myślę, że to zbyt szybko przeleciało. |
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, ale realia są, jakie są i znaczna większość nastolatek prezentuje teraz poziom równy dnu. Nie wiem, być może ja tylko na takie trafiam, a być może inne nie istnieją, ale nie pokuszę się o generalizowanie, bo byłoby to krzywdzące.
Sama wiem, jak było ze mną. Kiedy miałam 13 lat, wszystkie moje koleżanki zaczynały palić, chodzić na dyskoteki [o zgrozo!], bawić się w pierwsze kontakty seksualne. Nie zmieniły się do dziś - wciąż mam wrażenie, że żyją w jakimś chorym świecie. Jedna ostatnio powiedziała: "nie obchodzi mnie zdrowie, ważne że mam ładne tipsy". Mało mi oczy z orbit nie wyskoczyły... Ich główne zajęcie to imprezowanie i zmienianie/zdradzenia facetów. Ja co prawda okres buntu przechodziłam bardzo burzliwie, ale u mnie objawiało się to noszeniem szerokich spodni, słuchaniem na full rapu i kłóceniem się z rodzicami. Teraz wystarczy wejść na grono, fotkę czy naszą-klasę i zobaczyć zdjęcia współczesnych nastolatek - większość po solarium, z tipsami, w ubraniach więcej odsłaniających niż zasłaniających i jakichś wyzywających pozach. Do tego poziom języka, równy zeru. Czasem, jak posłucham takich małoletnich lolitek w autobusie, to aż mi witki opadają. Ostatnio jechała ze mną parka - na oko lat 15 i 16. Najpierw ona siedziała mu na kolanach, a on jej grzebał w różowych, wystających stringach. Potem wstali, on ją oparł o drzwi i się memlali, sapiąc i jęcząc. Babcie w autobusie mało z krzeseł nie pospadały... Aż przykro się na to patrzy, bo sprawdza się teoria jakiegoś socjologa, że teraz każde pokolenie jest gorsze od poprzedniego. Wyobrażacie sobie zatem ich dzieci i wnuki...?
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewne zasady, kulturę, życiowe wartości wynosi się głownie z domu. Szkoła oczywiście ma uczestniczyć w procesie wychowania dzieci i młodzieży, ale jednak główny ciężar tego wychowania spoczywa na rodzicach. Kilka stron wcześniej widziałam post w ktorym "stateczna i bardzo kulturalna" Wizażanka krytykuje zachowanie jakiejś nastolatki w bardzo chamski sposób i najchętniej by jej "przylała". Oczywiście po tym poście nastąpił chórek poparcia ze strony innych, jaka ta nastolatka była niewychowana. Jedna warta drugiej. Jak dzieci mają zachowywać się zgodnie z wymogami savoir-vivre skoro rodzicom słoma z butów wyłazi i nie są w stanie stworzyć i przekazać żadnego pozytywnego wzorca? Co do języka i kultury słowa to zasób słownictwa wynosi się również z domu. Jak dzieci mają mówić poprawną polszczyzną skoro nawet podstaw nie nauczyły się w domu? Cytat:
) dzieci i wnuki.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

A do co Anki85.. nie wszystkie nastolatki są takie jakie stworzyłaś sobie w swoim własnym świecie
,nie wszystkich oczywiście 

Gdzie ja mam problem? Napisałam tylko, że faceci są inni w towarzystwie swoich kumpli a inni sam na sam. To było odnośnie tego, co napisałaś caipirinha: