|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
Badanie gbs jest podobno potrzebne tylko do stwierdzeni czy wynik ujemny czy dodatni, czyli czy w trakcie porodu nalezy podac antybiotyk. Nie ma sie czym martwic
![]() Nikopoia tez mialam mierzona szyjke w 20tc i to jeszcze na moje zyczenie, bo bada mnie tylko 'recznie'. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam wczoraj na wizycie, wyników jeszcze nie znam. Myślałam, że będę pierwsza z porodem, ale widzę, że już nic nie jest pewne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to bym niby chciała styczniowe dziecię, ale z drugiej strony wolę urodzic wcześniej (38-40 tydzień) niż przenosić. Raz że może nie zdąży przekroczyć 4 kg, a dwa że spontaniczne porody chyba są lepsze niż wywoływane.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestem zmęczona, byłam na zakupach z teściową i myślałam że mój kręgosłup mi odpadnie. 😂 Pochwalę się jutro co kupiłyśmy 😊 Jest już cześć 3 wątku, więc do dzieła styczniówki! Zostało nam niewiele postów i się przenosimy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie liczę ze przenoszę i tez bym wolała na spontanie urodzić nic wywołać a z drugiej strony gdybym miała wywołany to bym była pod dobrą opieka ustawionej położnej hmmm
... Aha no i waga mi stanęła w miejscu wiec póki co 12 na plusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
U mnie gbs bedzie pobierany w 37 tygodniu. W poprzedniej ciazy niestety nie dotrwalam do wynikow i w szpitalu podali mi tuz przed porodem.
LittleBeetle zdrowka dla córeczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co? Czuję presję
Od kiedy jestem w ciąży to podczytywałam wątki dziewczyn bliskich rozpakowania i wiecie co? Teraz nas będą podczytywać
|
|
|
|
#4960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
remont skonczony! zostało sprzatanie, ale to jutro. najwieksze zawadzacze, czyli koparki, ciezarowki, kuchnia itd. wyniesione do pokoju syna. moge zaczynac powoli prac i szykowac wyprawke.
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Tez caly czas podczytuje listopadowki i grudniowki
![]() Ja rowniez nie chcialabym przenosic, boje sie rodzic duze dziecko. I tak bejbik zapowiada sie klockiem, a jeszcze przenoszony czy urodzony w 40tc nabierze masy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Kimitri jak wizyta?
![]() LittleBeetle jutro my wizytujemy już czekam, ciekawe jak często teraz będą wizyty. Gbs pobieranego jeszcze nie miałam, dowiem się pewnie jutro kiedy.SweetChoco dziękujemy za nowy wątek ![]() ![]() literape super, pewnie kamień z serca ze skończonym remontem! Marlena to masz mieć zdejmowany pessar w 34tc? To by było szybko... Ja też nie chcę przenosić. I chciałabym, żeby akcja sama się rozpoczęła, wtedy jest pewność, że dzieć jest gotowy, a z tym wywoływaniem to takie na siłę. Ale lepiej wywołać niż próbować rodzić 4,5kg po terminie. Potem mogę go paść po porodzie
|
|
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenie na wizytach
u mnie są w sumie tak jak się sama zapisuje, tylko że właśnie najbliższą mam 1/12 a potem chciałam 15, ale termin był dopiero na koniec grudnia, więc będę coś kombinować Za każdym kiedy myślę o porodzie i jak to będzie to w moich rozmyślaniach poród kończy się z samego rana 1/01. Nie wiem skąd mi się to bierze, bo to nie moja data, ale jakoś pod razu mi taką przychodzi do głowy ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Literape gratuluje skonczonego remonu i jednoczesnie zazdroszcze, jaka to ulga miec juz porzadek i zapanowac nad calym balaganem
![]() Ja gbs bede miala pobierane teraz 5.12, zastanawiam sie czy zrobi juz wizyte po dwoch tygodniach czy dopiero po swietach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- U mnie szewek sciagamy koło 11 grudnia aż się boję... że od razu zacznie się poród. A to już tak niedługo. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas remont się niestety przedłuży. TŻ robi wszystko sam i to tylko po pracy. W sumie to już mi to nie robi, bo z Maluchem do Piotrkowa wrócę dopiero w lutym. Teraz w piątek jadę na 1 dzień zabrać wszystkie potrzebne rzeczy, żeby grudzień i styczeń być w Bydgoszczy.
Kolejna wizytę mam 1/12, czyli dzień przed ślubem czy ten posiew na GBS to pobiera lekarz prowadzący podczas badania czy na to się dostaje oddzielne skierowanie? Bo ja w sumie nigdy o tym nie słyszałam Od tygodnia mniej więcej czuje straszne skurcze, takie pewnie przygotowujące, ale masakrycznie mnie boli. Az mi łzy do oczu lecą, a ja naprawdę mam wysoki próg bólu. Do tego okropnie twardnieje mi brzuch i Młody niemilosiernie mnie kopie. Ostatnie doslownie się rozplakalam, bo myślałam że mi pępkiem wyjdzie tak się pchal dupka i nogami. No i jedna stopę wetknal mi pod zebra z prawej strony i oddycham jak astmatyk. Kupilam dzisiaj z allegro torby do szpitala dla siebie i Malucha. Taki zestaw znalazłam gdzie są 2 torby, kosmetyczka, termos do butelki i mata do przewijania. Niestety poglebia się mój ból pleców. Do tego stopnia ze nie jestem w stanie wstać rano z łóżka normalnie. Myślę czy by nie iść do jakiegoś specjalisty zeby mi te plastry nakleil rehabilitacyjne. Bo nie dam rady dłużej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2017-11-21 o 22:59 |
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Jestem w tym szpitalu i już trochę się napatrzyłam na różne kobietki i powiem Wam, że wywoływanie porodu nie jest fajne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu jeszcze do 5000 trzeba dobić
![]() Księgowa cześć w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę i poród SN. Rodziłam w 38 tc. Na porodówce musiałam co pół godziny mierzyć cukier. Po porodzie przez caly pobyt w szpitalu na czczo i po posiłkach. Teraz też mam cukrzycę, póki co dieta tylko. Ale mam na czczo 90 więc pewnie dostanę insulinę też.Nie wiem czy któraś pisała ale do 24go na allegro jest darmowa wysyłka do paczkomatów kupiłam żelowy ogrzewacz do butelek Lovi, dokupiłam koszulę do karmienia i książeczki z naklejkami dla córki ![]() W ogóle jestem z siebie dumna, poprałam, poprasowałam i poukładałam pieluchy Ciuszki moja mama wzięła do prasowania za co jestem jej mega wdzięczna Ja mam na rzeczy dziecka komodę Malm i 3 szuflady, w 2 organizery i się spokojnie zmieszczę z wszystkim Starsza córka też ma Malm na swoje ciuchy i jestem bardzo zadowolona. Ale u nas muszą być organizery inaczej się robi bajzel
|
#4971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Majaaaa współczuję problemów z plecami z tymi mocnymi kopniakami Cie rozumiem. Ty jesteś dodatkowo drobniutka, wiec pewnie odczuwasz rychy młodego bardzo intensywnie. A mówili, że pod koniec ciąży dzieci się uspokajają! Jakoś mój szaleje tak jak szalał, nie zważa na brak miejsca. Jak Twoje przygotowania do ślubu? Wszystko gotowe?To badanie robił mi mój lekarz, podobnie jak cytologię. Amparo no niestety słyszałam, że leżenie na patologii = oglądanie różnych mało przyjemnych scen jak tam dzisiaj samopoczucie?U mnie mdłości nadal (no teraz przyszły! A ponoć są w 1. trymestrze) i jakąś taka bez życia jestem. Jutro zaczynam 9. miesiąc. Chciałabym go rozpocząć godnie i z werwa może do jutra siły wrócą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sukienkę mam (krawcowa połączyła 2 różne i jest prześlicznie, nie spodziewałam się takiego efektu, a jeszcze kobitka sama od siebie uznała ze wszyje mi na plecach pasujący zamek, żebym mogła wygodnie zakładac). Za takie przeróbki 2 sukienek zapłaciłam 30zl Dałam jej 50 bo byłoby mi aż wstyd czekać na resztę za taka pracę. Także sukienka i garnitur oddałam i odebrałam już z czyszczenia i prasowania. Buty mam, wianek mam, fryzurę wybrałam i idę we wtorek na próbna. Kwiatki zamowilam. Obrączki mamy. Torty zamówione i tylko trzeba dzień przed ślubem odebrać, wino kupione. Wszystko mam Mogę być z siebie dumna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4973 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
co do tych badań to pewnie co placówka to inaczej, ja chodzę do Luxmedu i tam materiał do badań pobierają położne.Faktycznie niby dzieciaczki przez mniej miejsca miały być niby mniej ruchliwe, ale moja też szaleje. Przy czym bezboleśnie dla mnie. Najlepsza jest jak zjem coś słodkiego, albo wypije kakao - wtedy mój brzuch wygląda bardzo ciekawie i wygina się na wszystkie strony, po czym po kilku minutach jest czkawka ;p Planowałam się wybrać do domu rodzinnego tak na weeekend w pierwszy weekend grudnia, ale zarówno teściowa, jak i moja mama stwierdziły, że to zdecydowanie zły pomysł. Kurczę i teraz sama nie wiem ;p Bo ten dom mam 2h od Krakowa i zdecydowanie tam rodzić bym nie chciała w razie czego, ale z drugiej strony to początek grudnia dopiero.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Flexin jesli dobrze sie czujesz to czemu mialabys nie jechac? Ja teraz jade na 4 dni do Zakopnego, od Wroclawia to 4h jazdy, jesli nic nie przepowiada porodu, wszystko jest w porzadku, to czemu mialoby sie cos wydarzyc?
![]() Majaaa to teraz czekamy na relacje po slubie ![]() Emeczka mnie tez cos ostatnio znow mdli, tylko tez w sumie cala ciaze wymiotuje to nie na roznicy, ale juz blizej niz dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Majaaaa no to super! Pięknie to wszystko ogarnęłaś
![]() Cytat:
No u Ciebie to w ogóle jakąś hardcorowa sytuacja z tymi mdłościami. Cytat:
Jak szyjka twarda i zamknięta i nie masz żadnych skurczów, to w sumie czemu nie? Ja teraz w weekend byłam, też mam 2 h do domu rodzinnego. Byle już auta nie prowadzić, bo jednak w trasie prędkości są spore. A w najgorszym razie będziecie gnać do Krakowa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie po wizycie ok - zaczynamy wizyty co dwa tygodnie :P Młody z tych mniejszych (39centyl) 1746g ale to podobno w normie, nie ma sie co denerwować i albo urosnie albo nawet lepiej bo latwiej rodzic dziecko blizej 3 niz 4 kg - zarowno dla mamy jak i dla lekarzy ;p nastepnym razem mam przypomniec o sprawdzeniu ilosci wod bo sa w normie ale tej nizszej wiec trzeba sprawdzic jaka tendencja. Bąbel obrocony nadal glowkowo, twarza do kregoslupa wiec juz nie mam szans na ladne zdjecia z USG ![]() u mnie GBS nie wiem kiedy pobierze ale na penwo ejszcze cyto musi bo ta z pierwsza robiona w ciazy wyszla niepewna iw grudniu koniecznie powtorka. i cyto i GBS u nas pobiera lekarz ja ogolnie czuje sie dobrze - czasem mnie kregoslup boli przy staniu dluzej ale ogolnie ok. Za to jakis katar mnie dopadl (chociaz gdzies tam sie tli od 2-3 tygodni juz ale to raz jest raz nie ma) czasem kaszle a od kilku dni boli mnie albo jeden albo drugi zab (wyrzynaja mi sie 8mki - standard - wychodza troche a potem sie chowaja bo nie maja miejsca aby wyjsc do konca... dzisiaj bol mi na ucho troche promieniuje) ide sprawdzic dzisiaj jakz terminami do internisty - niby az tak bardzo mi nie dokucza nic ale chyba wolalabym aby ktos mnie osluchal... |
||
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
Majaaaaa super, że wszystko ogarnięte!
Kimitri gratki! Kupiliśmy wózek! <3 Udało się wylicytować w nawet dobrej cenie. Teraz zostaje czekać na kuriera i zobaczyć na własne oczy jak wygląda na żywo
|
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
kimitri To dobrze że po wizycie wszystko w porządku! 😘 też bym wolała rodzić dziecko 3kg, ale chyba nie mamy na to wpływu 😂
Moje ósemki też dają o sobie znać w ciąży, jak urodzę to pójdę je wyrwać, bo nie chcę żeby się zaczęły psuć a w zgryzie i tak nie uczestniczą więc bez sensu leczyć coś co się nie przydaje. Tak strasznie mnie bolał wczoraj kręgosłup po zakupach, myślałam że nic mi nie pomoże. Poza tym zaczęły się na nowo skurcze, wracam do łykania magnezu, mam nadzieję że nie robią krzywdy szyjce. Wizytę mam na 2 tygodnie, więc wolałabym poczekać ale jak będzie się to częściej powtarzać to chyba zadzwonię wcześniej do lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Marlena to dobrze, już się zaniepokoiłam, że tak szybko lekarz chce zdjąć ten pessar. Faktycznie jak czytałam mamusie, które go nosiły, to akcja szybko się rozpoczynała po zdjęciu. Lovvi a który to będzie u Ciebie tc 11 grudnia jak będzie zdejmowany szewek? Majaaaa ale super sobie poradziłaś z organizacją ślubu, gratulacje A krawcowa faktycznie malutko sobie policzyła.Amparo czasami lepiej nie widzieć wcześniej jak coś wygląda, zanim samemu się to przeżyje Tym bardziej, że nie każdy ma tak samo, więc mogą takie widoki niepotrzebnie nastraszyć ![]() Kimitri gratuluję udanej wizyty, też bym wolała maluszka bliżej 3 kg rodzić Ja mam wiecznie przeboje z ósemkami w dziwnych momentach. Miesiąc temu mi dwie na raz wychodziły (epizody takie rozpoczęły jak miałam chyba ledwo 15-16 lat i tak do tej pory to trwa ). Czasem wychodzą jak jestem przeziębiona i promieniuje mi na gardło ból, albo ucho._toja gratuluję kupna wózka, pochwal się później czy zadowoleni jesteście ![]() Flexi jeśli się dobrze czujesz, to 2h to nie jest tak daleko myślę ![]() SweetChoco współczuję, że skurcze wróciły, oby tylko chwilowo. Współczuję Wam Mamusie mdłości i bólu kręgosłupa, łączę się z Wami w bólu. Swoją drogą ja przez ból pleców i miednicy zrezygnowałam z ciążowej poduszki, bo nie mogłam z niej w nocy wyjść, nie mogę podnosić nóg w ogóle z powodu bólu w pachwinach. Wczoraj dopiero dowiedziałam się jakie mam wyniki (a badania w czwartek były ). Na szczęście wszystko ok, z hemoglobiną też lepiej, bo już jest 11.9. Tylko płytki krwi niestety nie wzrosły od tych ananasów i wody kokosowej. Ale przynajmniej nie spadły. Były na 106 teraz jest 109, położna mówi że jak nie spadną to "jeszcze mogę rodzić". Nie wiem co to miało oznaczać, że jak spadną to niby co, dziecko zostaje? To dla anestezjologa największy problem ta małopłytkowość. Dzisiaj wizyta, to podpytam o wszystko.A Mamusie które bierzecie Luteinę czy duphaston do którego tc macie brać? |
|
|
|
#4980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak sie niepokoisz skurczami to zawsze lepiej zapytac - zwlaszcza juz na tym etapie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Od kiedy jestem w ciąży to podczytywałam wątki dziewczyn bliskich rozpakowania i wiecie co? Teraz nas będą podczytywać

u mnie są w sumie tak jak się sama zapisuje, tylko że właśnie najbliższą mam 1/12 a potem chciałam 15, ale termin był dopiero na koniec grudnia, więc będę coś kombinować
aż się boję... że od razu zacznie się poród. A to już tak niedługo. 
czy ten posiew na GBS to pobiera lekarz prowadzący podczas badania czy na to się dostaje oddzielne skierowanie? Bo ja w sumie nigdy o tym nie słyszałam
mąż i żona
z tymi mocnymi kopniakami Cie rozumiem. Ty jesteś dodatkowo drobniutka, wiec pewnie odczuwasz rychy młodego bardzo intensywnie. A mówili, że pod koniec ciąży dzieci się uspokajają! Jakoś mój szaleje tak jak szalał, nie zważa na brak miejsca. Jak Twoje przygotowania do ślubu? Wszystko gotowe?
Dałam jej 50 bo byłoby mi aż wstyd czekać na resztę za taka pracę. Także sukienka i garnitur oddałam i odebrałam już z czyszczenia i prasowania. Buty mam, wianek mam, fryzurę wybrałam i idę we wtorek na próbna. Kwiatki zamowilam. Obrączki mamy. Torty zamówione i tylko trzeba dzień przed ślubem odebrać, wino kupione. Wszystko mam 
). Na szczęście wszystko ok, z hemoglobiną też lepiej, bo już jest 11.9. Tylko płytki krwi niestety nie wzrosły od tych ananasów i wody kokosowej. Ale przynajmniej nie spadły. Były na 106 teraz jest 109, położna mówi że jak nie spadną to "jeszcze mogę rodzić". Nie wiem co to miało oznaczać, że jak spadną to niby co, dziecko zostaje? To dla anestezjologa największy problem ta małopłytkowość. Dzisiaj wizyta, to podpytam o wszystko.