![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
zrobienie prawka jednak zazwyczaj krócej trwa niż uzbieranie na własny samochód
![]() A Ty teraz zdasz ten egzamin i tak jak IR pisała, już w sierpniu masz szansę jeździć ![]() ![]() Albo wy do tego czasu aż zdam będziecie miały upragnione auta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
papryka liczę na radosną relację z jazdy i jakieś nowe tekściki Twoje i Twojego instruktora ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zakładaj że będziesz zdawać ten egzamin ponad rok, bo ja przynajmniej tyle jeszcze nie będę miała swojego samochodu (na dzień dzisiejszy takie są realia ![]() Zdasz egzamin i będziesz mogła sobie samodzielnie jeździć, życzę Ci aby udało Ci się już teraz w najbliższym podejściu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
ehhh no coś się rozstać z kompem nie mogę
![]() no jak będę jeździła z panem W. to na pewno będą jakieś "przepychanki"-więcej niż pewne ![]() ale może się zdarzyć, że uraczy mnie swym zięciem-panem G., bo ma sporo nowych osób, więc tych bardziej "doświadczonych"(ha ha ha dobre) kursantów daje czasem drugiemu instr. Już mnie pytał w tamtym tygodniu-"to kiedy chcesz do G. na punto?", więc czuję, że przynajmniej jedna jazda w tym tygodniu może być w punto z zięciem ![]() ![]() no ale grunt, żebym dobrze sobie radziła ![]() aha! plan na jutro-niezależnie od instruktora/auta/pogody przejechać rondo dywizjonu 308 "jak bozia nakazała" ![]()
#2704 |
Raczkowanie
|
Ale tak papryczko, bo ja już od roku robie kurs + 3 egzaminy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale najważniejsze to nastawienie: zeby je ślicznie przejechać niezależnie od okoliczności ![]() A komputer /wiżaż wciąąąga ![]() Cytat:
![]() Więcej optymizmu ![]() Teraz już jesteś bliżej niż dalej, tylko się nie poddawaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
dobra ostatni post już dziś
![]() Dusia to rondo jest przeklęte przez wszystkich kursantów, bo jest bez świateł(trzeba ustąpić pierwszeństwa tym, co już na nim są) a jak się na nie wjedzie to zabawa się zaczyna ![]() skręt w prawo-proste, na wprost-spoko no ale skręt w lewo i zawracanie, to jakiś kosmos: rondko jest małe, więc jak jedziesz koło wysepki, to musisz cały czas robić skręt kierownicą, a ja jak skręcam, to muszę patrzeć przed siebie, żeby widzieć czy kręcić dalej, nie kręcić, prostować, a tu trzeba wjechać na lewy pas, objechać 3/4 wysepki i na długości 1/2 trza zrobić look w lusterko prawe, obejrzeć się(martwy punkt), dać prawy kierunkowskaz(kierunki mylę of course) i zjechać na prawy pas(jeśli jest wolny)(cały czas ostro skręcając) a następnie skręcić w prawo i wjechać oczywiście na prawy pas...idzie mi coraz lepiej, ale jak mi przyjdzie oderwać głowę od tego co przede mną i patrzeć na to, co za mną, podczas gdy skręcam, to... ![]() zwariowana-dziewczyna to Ty powinnaś się nazywać "zwariowane dziewuszysko" ![]() dobranoc wszystkim ![]()
#2707 |
Raczkowanie
|
Hahaha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7891231]
Co będzie do czasu jak już uzbieram trochę pieniędzy i będę tak konkretnie myśleć o zakupie jeszcze nie wiem, na razie niebieska panda to nr 1 jak dla mnie ![]() a mnie nie wiem czemu sie panda nie podoba (wizualnie) :| .. za to niebieskie samochodziki uwielbiam ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7891803]Egzamin masz w lipcu, na prawko czekac sie ok 2 tyg, czyli w sierpniu powinnas miec juz prawko ![]() ![]() oo i w sierpniu jak będziesz jechała to bedziesz miała 'wiatr we wlosach' ![]() ![]() dzisiaj moja mama stwierdziła, że '' no i po co ci te prawo jazdy .. teraz zamiast na bluzki będziesz wydawała na paliwo'' ![]()
#2709 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale trudno, trzeba jakoś sobie radzić, z czasem się nabiera praktyki i jest coraz lepiej, byle sie za bardzo nie przejmować ![]() angelkaa mnie na początku też sie panda bardzo nie podobała, ale teraz jak zaczęłam robić prawko i interesować się tym co jest ewentualnie w zasięgu moich możliwości finansowych (bo sama sobie muszę na samochód zarobić i go utrzymać), to wyszło że w zasadzie panda to najtańsza opcja chyba (seicento, cinqecento, inne starsze rocznikowo nie biorę pod uwagę). Dodatkowo wziełam jeszcze pod uwagę że jednak stosunkowo mało pali i części do fiatów chyba są najtańsze. Więc sobie wmówiłam że mi sie podoba no i rzeczywiście mi się spodobała ![]() Ja to mam siłę przekonywania samej siebie ![]() Ale nie oznacza to, ze za ten ponad rok właśnie pandę będę kupować, bo do tego czasu mogę zdanie jeszcze zmienić ![]() Zresztą gdyby wszystkim podobały się te same samochody i na dodatek w tych samych kolorach, to ulice byłyby takie monotonne ![]() zwariowana-dziewczyno to jeśli nie jesteś pewna czy zrobiłabyś zawracanie na 3, czy inne rzeczy, to możesz wykupić jakieś jazdy (zreszta po 3 egzaminach to i tak musisz), to sobie wszystko przećwiczysz i przypomnisz ![]() Bo tak w ogóle to chyba wszystkie manewry miałaś przećwiczone na jazdach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To zawsze tak jest, ja przed egzaminem miałam w głowie taaaaką sieczkę, że nawet pytałam tutaj, jak się podnosi maskę! Zobaczysz, wszystko się uda! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
dokładnie, ja tez sie bałam jakiegokolwiek zawracania,a na egzaminie robilam to chyba z 5 razy i wszystko idealnie
![]() ![]() aczkolwiek szczerze mowiac sama nie wiem jak udało mi się zdać ![]()
![]() |
#2712 | ||
Żelkożerca
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7892648]glam_star może akurat przez ten tydzień Ci się jakoś pewne rzeczy same ułoża w głowie i będzie lepiej na egzaminie
![]() Ja też po przerwie jakoś tak lepiej zaczęłam jeździć, bo w międzyczasie sobie wszystko poukładałam jak być powinno ![]() Spróbuj choć trochę uwierzyć w to że masz szansę na egzaminie i ciesz się z każdego etapu zaliczonego ![]() ![]() ![]() Powodzenia i uwierz w siebie, szansę każdy ma, ale trzeba też w to wierzyć bo to pomaga w czasie egzaminu ![]() Chyba za duzo myslalam, bo juz nie wiem kiedy mam na luku skrecac, tyle jest tych slupkow. Mam nadzieje ze jak plac zobacze na egzaminie to zaraz sobie przypomne. Dziekuje za wsparcie ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7892637]Nawet tak nie mow ![]() ![]() ![]() Otwarcie maski to chyba jedyna rzecz jaka umiem zrobic, gorzej z tym co pod nią :P Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Ja muszę się pochwalić moją mała rocznicą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
A ja dzwoniłam dzisiaj do Urzędu i papierów nie ma
![]()
#2715 |
Konto usunięte
|
martini to spróbuj dodzwonić się do WORDu z zapytaniem czy już wysłali te papiery do urzędu
![]() Były jakieś strajki poczty, więc może przez to te papiery dłużej idą. A może WORD wysłał np. dopiero w piątek (bo wysyła np. raz w tygodniu) to jeszcze nie miało szansy dojść ![]() Jak nie dasz rady się dodzwonić do WORDu (u mnie się nie dało), to może przejdź się tam i spytaj kiedy wyślą . Na pewno wszystko jest w porządku, tylko czasami z dziwnych powodów to sie opóźnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Spróbuję tam zadzwonić, bo nie opłaca mi się tam iść. To jest koniec miasta i dojechanie tam z centrum Łodzi zajmuje mi w korkach prawie pół godziny, a jeszcze trzeba kawał dojść. Już nie mówiąc o tym, że ode mnie z domu, to jest 2 godziny. (razem z czekaniem na autobusy itp.).
Pani mi powiedziała, że dzisiaj przyszło sporo dokumentów, ale moich nie ma ![]()
#2717 |
Zakorzenienie
|
Tataratata
![]() Zdałam tą teorie, ale miałam stresa eh nie wiem co będzie na egzaminie, który btw mam 29 LIPCA ![]() i to o 15 ![]() Cholernie długo trzeba czekać u nas ![]() Ale nie miałąm rzadnych błędów ![]() Dzisiaj przy meczu opije sobie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A na jazdy wcale tak bardzo długo nie czekasz, u mnie czeka się ok. 3 miesięcy ![]() W ogóle nie pamiętam terminów krótszych niż 2 miesiace ![]() Tak że pociesz sie tym, że choć czekasz długo, to sporo jest osób które czekają jeszcze znacznie dłużej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
No więc już wiem. Zadzwonił tata (bo ja sie wstydzę
![]() No ale szlag mnie trafia! Poza tym, na tej stronie nadal nic nie ma. ![]() Marta gratulacje!
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
u mnei też nadal nieprawidłowe dane
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dusia a jak tam samopoczucie po tygodniu od odebrania prawka ![]() ![]()
![]() |
#2721 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, to nie pozostaje Wam nic innego tylko dzwonić
![]() ![]() Wszystko przez te strajki poczty, ale to się rozładuje teraz, bo już chyba od kilku dni nie strajkują ![]() angelkaa żeby powiedzieć że się pewnie czuję, to jeszcze za wcześnie. Jechałam cztery razy do tej pory (bo jeżdżę jak gdzieś i tak trzeba jechać), w tym w sobotę była najdalsza trasa (znaczna część trasa poza miastem), stres oczywiście jakiś tam jest, ale generalnie się zmniejsza ![]() Czyli idzie ku dobremu ![]() ![]() Na razie jeszcze nie jechałam tak zupełnie sama, ale na to też przyjdzie czas ![]() Będzie ze mnie kierowca jak jeszcze się douczę i nabiorę doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję! A ja za 3 gdziny znowu mam jazdy. Już ostatnie w ramach kursu. Następnej jako godziny dodatkowe. A własnie ile u was kosztuje dodatkowa godzina? I czy jest rozróznienie na kursantów ze szkoły i ludzi spoza? W mojej szkole było tak (zresztą tak jest na Ich stronie internetowej i na to liczyłem), że kursanci (z ich szkoły) w ramach godzin dodtkowych płacą 35 złotych za godzinę. Ludzie spoza kursu płacą 40 złotych. Gdy w tamtym tygodniu dopytałem o to, to dowiedziałem się że odstapili od tego z uwagi na małe zainteresowanie dodatkowymi godzinami przez kursantów i zrównali ceny z osobami spoza kursu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
A ja dziś zapisał się na egzamin :P 4 raz, termin mam na 17.07 na 10:00
Co do cen w Szczecinie, jeżdżę sobie godziny dodatkowe w szkole jazdy driver, do 5 h 40zł od 5h i więcej 35zł za godzinke. ![]()
#2724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie w szkole nie było rozróżnienia na tych co robili kurs u nas i na pozostałych: 1h jazdy - 40 zł. Kupowałam 10 h to dali mi jedną godzinę dodatkowo, czyli wyjeździłam 11 h w mojej szkole płacąc za 10 h. W tej innej szkole jak kupowałam to tez płaciłam po 40 zł/ 1h jazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
Zanotowane co by nie bylo
![]() A u mnie ceny: 35 dla kursantow, a dla "obcych" 40 ![]() Dusia2704 samemu chyba by sie najlepiej jechalo, bo nikt z boku nie marudzi, nie mowi co mas zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7903212]
marta gratulacje ![]() ![]() A na jazdy wcale tak bardzo długo nie czekasz, u mnie czeka się ok. 3 miesięcy ![]() W ogóle nie pamiętam terminów krótszych niż 2 miesiace ![]() Tak że pociesz sie tym, że choć czekasz długo, to sporo jest osób które czekają jeszcze znacznie dłużej ![]() O kurcze nie wiedziałam, że tak długo się czeka gdzieś indziej. U nas to zwykle miesiąc, góra 2, ale nie 3 ![]() No i dziękuje dziewczyny za gratulacje ![]() Z wami od razu lepiej mi będzie czekać ( i zdawać) egzamin ![]() u nas godzina kosztuje 45zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
1. kobieta - długie włosy, bodajże brunetka, tam tylko jedna jest
2. gość w wąsach 3. najfajniejszy chyba egzaminatora, wiem że ciągle autkiem 11E jeździ Nazwisk nie znam ![]() ![]()
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm nie wiem czy ja czasem nie jeździłam 11E.. kurde, zapomniałam już :P egzaminował mnie taki młody, na nazwisko Ciężki miał :P też w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
No to jeszcze godzina.
Strasznie się ten czas dłuży (w pracy).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.