|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
No tak to jest plus
Ale mimo wszystko tęsknie czasami do czasów studenckich. Jak oblałam egzamin to była to tylko moja sprawa a jak sie coś schrzani w pracy to często to ma poważniejsze konsekwencje No ale pracuje już 1,5 "zaczynam" sie przywyczajać
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm no to już wiem gdzie mam się zgłosić kiedy wyczytam wszystko w obornickiej bibliotece
![]() Ja moje stypendium- 470zł odkładałam skrzętnie i mogę mówić że do moich ślubnych strojów dołączyła fundusze Politechnika Wrocławska
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
bylam w weekend na slubie i weselu siostry TZa. kolejny raz sie sprawdzilo to ze jak sie nie chce isc to potem jest fajna zabawa. i duzo z tej imprezy skorzystalismy sliczne dekoracje- spodobaly nam sie z obdrapanej sali w remizie zrobili ladne miejsce, wzielismy nr od siostry i bedziemy dzwonic do dekoratorow. pewnie nawet ten sam kolor wybierzemy czyli bialo pomaranczowy-kwiatowo-materialowa podobal mi sie jej bukiet- tez musze wypytac skad i za ile fryzura nawet nawet, makijaz ladny, tez musze sie dowiedziec co i jak ![]() TZa rodzina nie zawiodla przy zbieraniu na wozek-wiec zdecydujemy sie na te zabawe podobno dostali 1200zl - jak i nam tak dobrze pojdzie to bedzie akurat na czesc podrozy poslubnej
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo. stoly byly w litere U i wyszlo tak ze z lewej siedli sami mlodzi a z prawej starsi (rodziny sie przemieszaly). ale bylo bardzo dobrze
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo że tak sie wszyscy usiąda że młodziez (bo takowa będzie) usiądzie w róznych miejscach zamiast razem, by im lepiej było.
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Książki to mój nałóg chyba nawet większy niż słodycze Nie byłam już ze dwa lata, jakoś nie mogę znaleźć żadnego, któremu mogłabym zaufać na tyle, że dać mu robić moje ząbki. Mój ulubiony dentysta, znajomy zresztą, przeprowadził się do Rzeszowa i od tamtej pory nie moge znaleźć nikogo na jego miejsce. Mam nadzieję, że ten dzisiejszy zrobi na mnie dobre wrażenie...
|
|
|
|
#970 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam na jednym na ktorym wlasnie winietki byly i tez bylam nie zadowolona (nie tylko ja).ogolnie to powiem ze zespol i jedzenie takie sobie bylo ale towarzystwo ok w sobote jade na slub TZa brata ale na bardzo krotko
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
no i nie wiem jak najlepiej zrobić..
z winietkami czy bez..
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie bez. mysle ze sie wszyscy dogadaja. swoja rodzine akurat znam, duzego problemu nie bedzie. ale jak np. usadzic rodzine TZa jesli nawet on z nimi na co dzien duzego kontaktu nie ma ma i nie wie kto z kim itp.
niech sami siadaja jak chca u nas stoly tez beda w U z tym ze mlodzi maja swoje miejsce na jednym z dluzszych bokow, nie na srodku
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
My chcemy z winietkami a kryterium doboru gości będzie ich wiek. Koło nas siądą świadkowie przy stole prezydialnym ale nie bedzie on za bardzo oddalony od reszty- u kolezanki tak bylo i musieliśmy krzyczec do siebie co nie było komfortowe. Chcemy winietki bo mamy zamysł jak pogodzić całe towarzystwo. U znajomych nie bylo winietek i usadzenie gości było przedziwne
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
to mi teraz dałyscie do myślenia
jak tu zrobić by było dobrze..będziemy musieli to wszystko przemyśleć..
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam jestem bezproblemowa dziewczyna i nie bede gosci na sile sadzac. a ze bedzie troche zamieszania...trudno poczekam az sie usadza...bez przesady
![]() teraz tez wyszlo tak ze zostalo 1 miejsce wolne a nas dwoje. ale ladnie poprosilismy innych o przesuniecie sie i nie bylo problemu
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Ja na winietki zdecydowałam się w 90 %.Na pewno plusem takiego rozwiązania jest mniejsze zamieszanie przy siadaniu do stołow.Poza tym zawsze wiadomo jak kto mniej wiecej siada(ja np wiem,kto jak w mojej rodzinie usiadłby,gdyby winietek nie było),poza tym u mnie np bedzie sporo młodziezy,którą chciałabym widziec bliżej siebie i wiem,że na pewno siądą razem
.Minusem winietek jestto,że własnie ktos moze poczuć sie urazony usadeniem w danym miejscu,ale to wydaje mi się jest tylko i wyłacznie winą państwa młodych,którzy widocznie poustawiali winietki tak na pałe aby były bez uzgodnienia z goścmi...Ja częsciowo wiem,jak kto siadzie,a przed samym weselem zrobie wywiad i zapytam o preferencje,zeby potem nie było nieporozumien i skwaszonych min.Ja np kiedys byłam na weselu,gdzie było cos a la winietki(dokładnie na każdym stole stała katra z listą osób,ktore mają usiaśc przy danym stole...nie byl to pomysl panstwa mlodych a chrzestnego pana mlodego,ktory chcial im zrobic niespodziankęi kazał sie na tych kartach przy swoim nazwisku podpisac,zeby młodzi mieli pamiątke...szkoda tylko,ze przy robieniu tych kart chyba poszedl na latwizne i pisac po kolei nie patrzac kto jest kto...my z Tż np musielismy siedziec z dziecmi....skonczylo sie na tym,ze cale wesele przegadalismy tylko we dwoje,a ja potem sciemnilam,ze brzuch mnie boli i poszlam spac do pokoju...to było najgorsze wesele na jakim mialam okazje być....takze ja winietkom mówię jak najbardziej TAK,ale pod warunkiem pewngo wysiłku przed weselem w celu uzgodnienia tego z goścmi... osobiscie dla robiących winietki polecam plansze w karteczkami(to bardzo ułatwia sprawe i rozjasnia problem usadzania)ja jak tylko bedę miała ostateczną lisę gości to sie tym zajmę i podejmę ostateczną decyzje czy miec winietki czy nie,ale wydaje i sie,ze jednak bedą ![]() Jeju,ale wywód napisałam
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
J winietki tak bardzo bardzo chcialam. Byłam na weselu z winietkami i weselu bez. Tak gdzie nie bylo bylo zamieszanie i pan mlody biegal i mowil mlodzieży gdzie ma siadać!!!
Niestety zaprotestowal tata TŻ i wiekszośc rodziny. Tz oficjalnie nie pytalismy o zdanie ale parokrotnie ten temat byl poruszany i bardzo bardzo skrytykowany a tata TŻ jak chcelismy na ten temat porozmawiac powiedziaL NIE!!!! Bo nie!!!! Nawet nie będzie na ten temat dyskutował!! "Tyle z winietek
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie sprawa musi byc przemyslana kto gdzie i z kim
|
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
jak znam moja rodzine to czy beda siedziec mlodzi oddzielnie czy razem ze starszymi to i tak beda sie swietnie bawic. kto wie czy nawet w tym drugim przypadku nie bedzie lepiej
dlatego niech siadaja jak chca
|
|
#984 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Wesele finansujemy my. No ale mój TŻ niestety czasmai jest mało asertywny i chyba sam nie ejst przekonany do winietek. Jesli to by był problem tylko teścia to inna sprawa a tu generlanie rodziny stanowisko jest "anty".
J juz sobie dałam z tym spokój Wkońcu nie może wszystko być tak jak ja chcę małżeństwo to kompromis
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Malin20, kiedys tak sobie marzyłam, żeby miec winietki, ale jakos ostatnio nawet o tym nie myślałam -dopiero dyskusja tutaj mi o nich przypomniała, więc obędzie się bez nich
![]() Dzisiaj udało mi sie poczynic kolejny krok Byłam u pierwszej spowiedzi. Wyobraźcie sobie, że pierwsze podejście parę dni temu było spalone Ksiądz nawrzeszczał na mnie że do przed ślubnej przychodzi się wczesniej a nie chwilę przed mszą i on teraz nie ma czasu. No poniekąd prawda -tylko że jak byłam wcześniej ale nie sądziłam że w tygodniu tyle ludzi chodzi do spowiedzi Dzisiaj też juz zerkałam na zegarek byłam 15 minut przed rozpoczęciem spowiedzi No ale sie udało ![]() W sobotę jedziemy do jubilera omówić kwestię obrączek - jak nic sie nie wydarzy to zamawiamy Wklejam zdjęcie z Węc ale zamawiamy u zwykłego jubilera -robimy ze swojego złota. Możliwe że będą troche cieńsze -zobaczymy na miejscu które lepiej nam leżą
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się tego, że ksiądz na mnie nawrzeszczy, święta w końcu nie jestemCo do obrączek to nasze mają taki sam kształt tylko są dwukolorowe. Leżą już od ponad 2 miesięcy w szufladzie i czekają...
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Doro22_10, no podono w takiej sytuacji jest jedna spowedz, ale to zapytaj księdza z którym bedziecie załatwiać
![]() Ty nawet nie masz pojecia jak ja sie bałam!!!! Dlatego byłam strasznie wściekła jak za pierwszym razem odeszłam z kwitkiem Ale w sumie źle nie było a święty nikt znas nie jest. Nie przyczepił sie do żadnego z "naszych" grzechów Zapytał tylko czego sie boję bo głos mi drżał jak diabli. Ja nie wiem co to będzie podczas przysięgi -słowa z siebie nie wyduszę
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Ale mimo wszystko tęsknie czasami do czasów studenckich. Jak oblałam egzamin to była to tylko moja sprawa a jak sie coś schrzani w pracy to często to ma poważniejsze konsekwencje 

podobno dostali 1200zl - jak i nam tak dobrze pojdzie to bedzie akurat na czesc podrozy poslubnej

albo że tak sie wszyscy usiąda że młodziez (bo takowa będzie) usiądzie w róznych miejscach zamiast razem, by im lepiej było.
Nie byłam już ze dwa lata, jakoś nie mogę znaleźć żadnego, któremu mogłabym zaufać na tyle, że dać mu robić moje ząbki. Mój ulubiony dentysta, znajomy zresztą, przeprowadził się do Rzeszowa i od tamtej pory nie moge znaleźć nikogo na jego miejsce. Mam nadzieję, że ten dzisiejszy zrobi na mnie dobre wrażenie...

jak tu zrobić by było dobrze..