♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-22, 08:52   #421
Betsy93
Rozeznanie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A to na nfz czy prywatnie? Wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie i wkurzenie, też bym się wściekła. Ale dobrze, że szyjka trzyma. Ja też nie będę miała częstszych wizyt, teraz miałam 14.11, następna 5.12 i później po Nowym Roku. W poprzedniej ciąży też nie miałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Prywatnie..🤔 pierwszy raz nie wiem za co zapłaciłam..😉. Zawsze mi się wydawało że od 7 miesiąca wizyty są częściej a on mówi ze ciąża przebiega bardzo dobrze i nie wymaga tego.. więc kolejna wizyta 22.12.. znowu tak długo muszę czekać na spotkanie z synem 😏. Cieszę się że ze szyjka trzyma, lekarz powiedział ze seksy dopuszczalne

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 08:57   #422
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Prywatnie..🤔 pierwszy raz nie wiem za co zapłaciłam..😉. Zawsze mi się wydawało że od 7 miesiąca wizyty są częściej a on mówi ze ciąża przebiega bardzo dobrze i nie wymaga tego.. więc kolejna wizyta 22.12.. znowu tak długo muszę czekać na spotkanie z synem 😏. Cieszę się że ze szyjka trzyma, lekarz powiedział ze seksy dopuszczalne

To możecie poszaleć Korzystajcie, bo po porodzie różnie bywa z ochotą i z czasem

Wczoraj naogladałam się na necie pajacy dla dzieci, bo muszę dokupić i całą noc mi się śniło, że kupowałam ubranka. Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie te pajace nie będą rozpinane ciągiem przez brzuch tylko np. na boku?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:01   #423
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
To możecie poszaleć Korzystajcie, bo po porodzie różnie bywa z ochotą i z czasem

Wczoraj naogladałam się na necie pajacy dla dzieci, bo muszę dokupić i całą noc mi się śniło, że kupowałam ubranka. Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie te pajace nie będą rozpinane ciągiem przez brzuch tylko np. na boku?

No trzeba trzeba bo pisałam tu nawet ostatnio ze stres jest ze coś się z szyjka dzieje i mąż się boi tam ingerowac😄.teraz już jest spokojniejszy😉

Co do pajacy to ja wszystkie mam po dziecku siostry, nie kupowałam narazie innych, i wszystkie rozpinane na środku od góry do samych stopek, na boku nigdy nie widzialam🤔

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:17   #424
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Środa minie, tydzień ginieOoo dzięki, musiałam przeoczyć.
Więc co, zaopatrujecie się w samą wit D? Przy wypisie ze szpitala dostałam receptę na Devikap, ale one są okropne w smaku, a miałam dawać młodemu dawkę i sobie, bo przy kp przenika. I teraz nie wiem czy coś innego szukać? A Wy?

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja zamówiłam w aptece wit D w atomizerze dla malucha bo te „rybki” mnie wk€&””*iały, a po porodzie będę brać ciążowe witaminki bo tak ponoć zalecają albo jakiś kompleks witamin i do tego wit D

Tak w ogóle to witam się, u mnie za oknem armagedon. Wieje mało łba nie urwie i leje deszcz strasznie. Najchętniej bym nosa nie wychylała z domu ale na 13:30 mam endo..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki, byłam wczoraj na wizycie u lekarza i normalnie się zdenerwowałem. Byłam 5 minut przed czasem a czekałam jeszcze uwaga ponad godzinę! A jak przyszłam to Pani mi mówi że nie ma dużego poślizgu czasowego i będę niedługo.. myślałam że tam już niewysiedze..ale miałam dużo czasu więc pisałam sobie na kartce pytania które zawsze zapomnę mu zadać. I co, i tak w większości nie zdążyłam bo wizyta był A bardzo na szybko.. już jak weszłam to widziałam że mu się spieszy bo popłynął z czasem no i nawet odrazu zapowiedział ze usg będzie na szybko moja wizyta wyglądała na szybko ciśnienie, waga, zmierzenia dna macicy, usg tylko sprawdził tętno i wymiary możdżku..normalnie się rozczarowała, nawet nie wiem ile synuś waży juz. Byłam tam 10 minut.jedyny plus że poprosiłam o sprawdzenie dokładnie mojej szyjki bo mnie martwi ze że się rozwiera i skraca i tu plus taki ze pomierzyl i jest ok, ładnie trzyma i ma ponad 4 cm.
Aha i pytałam o wizyty czesciejsze i okazuje się że nie będzie takich, dopiero od 36 tv na ktg. Powiedział że ciąża prawidłowa i nie wymaga częstszych spotkań Chyb a ze że coś będzie się działo .

Dobrze ze z dzidzia wszystko w porządku
Co do poślizgu to ja się już nauczyłam chodzić godzinę szybciej niż mam umówione to wtedy wchodzę w okolicach swojej godziny
A wizyt tez póki co nie mam czesciejszych bo kolejna mam 21 grudnia dopiero i da mi skierowanie żeby się umówić na cc w szpitalu

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone firmy, gdzie te pajace nie będą rozpinane ciągiem przez brzuch tylko np. na boku?

Ja mam takie pajacyki welurowe rozpinane bardziej na boku, jeden z h&m a drugi bobini ale obydwa są z lumpka wiec nie wiem czy nadal są w produkcji.IMG_0759.jpg.

Edytowane przez ZwariowanaWariatka
Czas edycji: 2017-11-22 o 09:19
ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:25   #425
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Karska pytałaś o listę apteczną, ja bym kupiła jeszcze witaminy D plus K. Już nie pamiętam, ale D+K podaje się chyba przez pierwsze 6tygodni, a później D

Zapomniałam o witaminie D. Można kupić ją bez recepty czy lekarz przepisuje konkretną?

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Na tel na komputerze...mogę korzystać z neta i mieć włączony głos w razie co przelaczam karte i widzę dziecko zamiast strony w necie.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
O to super. Rozumiem, że potrzebne jest wi fi. Czy np mogę zostawić kamerę w domu (na wifi) a sama być x km dalej gdzie też jest internet i będę mogła podglądać?

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że mogę rozkruszyć tabletkę żelaza na łyżeczce i wypić ? Czy podzielić na 4 części, bo nie umiem połknąć
Kiedyś słyszałam, że żelazo szkodzi na zęby. Syrop pije się przez słomkę, żeby był jak najmniejszy kontakt. Z tabletką bym nie ryzykowała.

Cytat:
Właśnie czytam, że tabletek o uwolnionym działaniu nie można dzielić. Nie dam rady niestety, przetrzymam do piątku i poproszę o jakiś zamiennik. Wypiłam na kolację sok z buraka, więc mam mniejsze wyrzuty sumienia.

Ogólnie czytałam, że hemoglobina w III trymestrze około 10 to zazwyczaj norma ;p

To u mnie od początku ciąży okolice 12-13, wczoraj miałam 12,5

Cytat:
Cześć dziewczynki, byłam wczoraj na wizycie u lekarza i normalnie się zdenerwowałem. Byłam 5 minut przed czasem a czekałam jeszcze uwaga ponad godzinę! A jak przyszłam to Pani mi mówi że nie ma dużego poślizgu czasowego i będę niedługo.. myślałam że tam już niewysiedze..ale miałam dużo czasu więc pisałam sobie na kartce pytania które zawsze zapomnę mu zadać. I co, i tak w większości nie zdążyłam bo wizyta był A bardzo na szybko.. już jak weszłam to widziałam że mu się spieszy bo popłynął z czasem no i nawet odrazu zapowiedział ze usg będzie na szybko moja wizyta wyglądała na szybko ciśnienie, waga, zmierzenia dna macicy, usg tylko sprawdził tętno i wymiary możdżku..normalnie się rozczarowała, nawet nie wiem ile synuś waży juz🙁. Byłam tam 10 minut.jedyny plus że poprosiłam o sprawdzenie dokładnie mojej szyjki bo mnie martwi ze że się rozwiera i skraca i tu plus taki ze pomierzyl i jest ok, ładnie trzyma i ma ponad 4 cm.
Aha i pytałam o wizyty czesciejsze i okazuje się że nie będzie takich, dopiero od 36 tv na ktg. Powiedział że ciąża prawidłowa i nie wymaga częstszych spotkań Chyb a ze że coś będzie się działo .

Miałam raz taką szybką wizytę ale to kilka dni po prenatalnych więc nie trzeba było przeciągać. Ale i tak byłam rozczarowana. Jeśli kolejna wizyta też taka będzie zwróć uwagę. Tym bardziej teraz gdzie wszystko powinno być dokładnie badane a waga maleństwa jest bardzo ważna.

Cytat:

Koleżanki odradzają mi pajace zapinane na boku. Lepsze przez środek bo łatwy jest dostęp do pampersa
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:26   #426
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam w aptece wit D w atomizerze dla malucha bo te „rybki” mnie wk€&””*iały, a po porodzie będę brać ciążowe witaminki bo tak ponoć zalecają albo jakiś kompleks witamin i do tego wit D

Tak w ogóle to witam się, u mnie za oknem armagedon. Wieje mało łba nie urwie i leje deszcz strasznie. Najchętniej bym nosa nie wychylała z domu ale na 13:30 mam endo..

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dobrze ze z dzidzia wszystko w porządku
Co do poślizgu to ja się już nauczyłam chodzić godzinę szybciej niż mam umówione to wtedy wchodzę w okolicach swojej godziny
A wizyt tez póki co nie mam czesciejszych bo kolejna mam 21 grudnia dopiero i da mi skierowanie żeby się umówić na cc w szpitalu

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja mam takie pajacyki welurowe rozpinane bardziej na boku, jeden z h&m a drugi bobini ale obydwa są z lumpka wiec nie wiem czy nadal są w produkcji.Załącznik 7326711.

Mnie też te rybki denerwowały, bałam się żeby mi nie wpadła ta część do buzi młodego, bo to takie tłuste, a w dodatku młody jak był starszy to miał odruch wymiotny po tym i długo kupowaliśmy Devikap, ale on na receptę i nie chciało.mi się czesto chodzić do przychodni po receptę, wiec do dziś używamy Evital takie z pompką. Muszę poczytać czy można od pierwszego dnia.
Kciuki za wizytę!

agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:29   #427
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Koleżanki odradzają mi pajace zapinane na boku. Lepsze przez środek bo łatwy jest dostęp do pampersa
Mi właśnie przy synku sprawdziły się zapinane na boku, bo od początku praktycznie kladłam go na brzuchu i wydawało mi się, że w tych zapinanych przez środek te napy go gniotą. Ale niestety te co mam po synku to zużyte i potrzebuję nowych.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:32   #428
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
Mnie też te rybki denerwowały, bałam się żeby mi nie wpadła ta część do buzi młodego, bo to takie tłuste, a w dodatku młody jak był starszy to miał odruch wymiotny po tym i długo kupowaliśmy Devikap, ale on na receptę i nie chciało.mi się czesto chodzić do przychodni po receptę, wiec do dziś używamy Evital takie z pompką. Muszę poczytać czy można od pierwszego dnia.
Kciuki za wizytę!

Ja nie pamietam jakiej firmy zamawiałam bo nie odebrałam jeszcze zamówienia 🤫 ale były bez recepty i od urodzenia można.
Pamietam jak z tymi rybkami było.. przeciąć to trza bo ukręcić się nie dało, ręce tluste, ślizga się w palcach i jeszcze strach ze do buźki wpadnie.. dobrze ze wszystko idzie ba przód i są ułatwienia
Dzięki za kciuki to tylko wizyta kontrolna żeby spojrzał na wynik. Będę u niego może 5 minut a 70/100 zł skasuje ale spoko z niego lekarz zawsze kobitki w ciazy bierze jako pierwsze to nie posiedzę w kolejce przynajmniej

Czas edycji: 2017-11-22 o 09:34
Stary 2017-11-22, 09:32   #429
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam o witaminie D. Można kupić ją bez recepty czy lekarz przepisuje konkretną?

O to super. Rozumiem, że potrzebne jest wi fi. Czy np mogę zostawić kamerę w domu (na wifi) a sama być x km dalej gdzie też jest internet i będę mogła podglądać?

Kiedyś słyszałam, że żelazo szkodzi na zęby. Syrop pije się przez słomkę, żeby był jak najmniejszy kontakt. Z tabletką bym nie ryzykowała.

To u mnie od początku ciąży okolice 12-13, wczoraj miałam 12,5

Miałam raz taką szybką wizytę ale to kilka dni po prenatalnych więc nie trzeba było przeciągać. Ale i tak byłam rozczarowana. Jeśli kolejna wizyta też taka będzie zwróć uwagę. Tym bardziej teraz gdzie wszystko powinno być dokładnie badane a waga maleństwa jest bardzo ważna.

Tak. Możesz być gdziekolwiek i widzisz malucha. Ja mam kamerę w domu na wi-fi ale podlaczylismy kablem żeby było na pewno stabilne połączenie. Na tel mam apke i wystarczy że mam internet to się łączę z kamerą. Z kompa też mogę przez jakąś stronę wpisuje się adres tej strony i święto ja akurat korzystam z tel. Mogę np iść do altanki i podglądać co cora robi.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:33   #430
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Mi właśnie przy synku sprawdziły się zapinane na boku, bo od początku praktycznie kladłam go na brzuchu i wydawało mi się, że w tych zapinanych przez środek te napy go gniotą. Ale niestety te co mam po synku to zużyte i potrzebuję nowych.

Gdzieś czytałam chyba na bakusiowo, że pajace najlepsze jakościowo z nexta. Nie wiem, bo mało kupuję nowych, bo trochę mam po synku i trochę kupilam w ciuszku albo używki na allegro.

Stary 2017-11-22, 09:37   #431
karska
Wtajemniczenie

Cytat:

O widzisz, każdej mamie odpowiada coś innego i nie ma złotej recepty może też kupię taki pajac na próbę

w ogóle wszystkie ubranka jakie mam są głównie na 56, pojedyncze ubranka z Lidla na 50-56. Koleżanka mnie nastraszyła, że będą za duże i ona pokupowała większość 50 (ma termin na dniach). Przy wcześniejszym dziecku (mała miała 56cm) używała na początku 50 bo w 56 topiła się.

zVenus dzięki za odpowiedź chyba na taką kamerkę się zdecydujemy bo ceny niani mnie przerażają

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2017-11-22 o 09:39
Stary 2017-11-22, 09:37   #432
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie pamietam jakiej firmy zamawiałam bo nie odebrałam jeszcze zamówienia 🤫 ale były bez recepty i od urodzenia można.
Dzięki za kciuki to tylko wizyta kontrolna żeby spojrzał na wynik. Będę u niego może 5 minut a 70/100 zł skasuje ale spoko z niego lekarz zawsze kobitki w ciazy bierze jako pierwsze to nie posiedzę w kolejce przynajmniej

To jak bedziesz mieć już te witaminy to napisz jakiej firmy... plisss
To chociaż tyle że nie zmarnujesz pół dnia na siedzenie w kolejce. U nas deficyt straszny na.endokrynologów i naqer jak idziesz prywatnie siedzisz 2/3 godziny:/ na szczęście wyniki mam w porządku, więc mnie ominęło.

Stary 2017-11-22, 09:38   #433
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
To jak bedziesz mieć już te witaminy to napisz jakiej firmy... plisss
To chociaż tyle że nie zmarnujesz pół dnia na siedzenie w kolejce. U nas deficyt straszny na.endokrynologów i naqer jak idziesz prywatnie siedzisz 2/3 godziny:/ na szczęście wyniki mam w porządku, więc mnie ominęło.

Zaraz zerknę na moje zamówienie z doz i napisze

O takie IMG_0760.JPG

Czas edycji: 2017-11-22 o 09:41
Stary 2017-11-22, 09:44   #434
novakia
Zakorzenienie

Ja używam dla starszego witamilki i malemu tez sie dostanie w ten sposob

Stary 2017-11-22, 09:46   #435
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ja używam dla starszego witamilki i malemu tez sie dostanie w ten sposob

O to super ze sprawdzone kupiłam
Naczytałam się bodajże na lostopadowkach (ale mogę sie mylić) jak to wit D potrafi wywołać kolki i inne przeboje

Stary 2017-11-22, 09:50   #436
klaudetka
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie czytam, że tabletek o uwolnionym działaniu nie można dzielić. Nie dam rady niestety, przetrzymam do piątku i poproszę o jakiś zamiennik. Wypiłam na kolację sok z buraka, więc mam mniejsze wyrzuty sumienia.

Ogólnie czytałam, że hemoglobina w III trymestrze około 10 to zazwyczaj norma ;p

Hmmm, a jaki preparat łykasz? Ja też mam problemy z przełykaniem, Asmag forte musze sobie na połóweczkę przełamać :/ to może od razu powiem gin, żeby przepisał mi jakieś mniejsze dawki a np 2 tab do łyknięcia
Krew z rana pobrana i przebieram nogami, że po 15tej sprawdzić on-line wynik oby nie spadło.
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 09:54   #437
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
O to super ze sprawdzone kupiłam
Naczytałam się bodajże na lostopadowkach (ale mogę sie mylić) jak to wit D potrafi wywołać kolki i inne przeboje

Możesz wtedy próbować na innym oleju, z innymi dodatkami, ale czasem trzeba odstawić bo problemem jest Wit d. Tylko wtedy koniecznie pod opieką lekarza.

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 10:01   #438
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Hmmm, a jaki preparat łykasz? Ja też mam problemy z przełykaniem, Asmag forte musze sobie na połóweczkę przełamać :/ to może od razu powiem gin, żeby przepisał mi jakieś mniejsze dawki a np 2 tab do łyknięcia
Krew z rana pobrana i przebieram nogami, że po 15tej sprawdzić on-line wynik oby nie spadło.
Ja mam tardyferon fol, takie okrągłe duże tabletki

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Ja mam tardyferon fol, takie okrągłe duże tabletki

Kciuki za dobry wynik !

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 10:02   #439
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Zaraz zerknę na moje zamówienie z doz i napisze

O takie Załącznik 7326721
Ooo dziękuję. Może też te kupię, bo na moich piszę od pierwszego roku, więc zacznę podawać młodemu też witamilki, żeby później młodzież dostawała to samo

Stary 2017-11-22, 10:11   #440
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Wrzucam to co zamówiłam w aptece może się komuś przyda. Bobotic mega nam pomógł na kolki przy starszaku, a próbowaliśmy z espumisanem, sab simplex, delicol i dopiero bobotic forte zadziałał wiec polecam wyrazie czego.

Od razu mówię ze te 100 ampułek soli to dlatego ze używamy często do nebulizacji przy Katarze czy kaszlu
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkIMG_0761.JPG

Czas edycji: 2017-11-22 o 10:13
Stary 2017-11-22, 10:25   #441
klaudetka
Wtajemniczenie

Hadise, dzieki...podręcze Cię jeszcze. To żelazo to wielkości 20gr czy jeszcze większe?

ZwariowanaWariatka, tańsza jest apteka Doz czy Gemini?

Zastanawiam się nad inhalatorem/nebulizatorem. Jakich używacie? Sama bym się chętnie przy infekcji nawdychała.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

PS. podobno mleko hamuje wchłanianie żelaza...a ja piję na potęgę, bo mi tak smakuje..buuu
Stary 2017-11-22, 10:27   #442
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Pajace i body będę kupować z c&a, nie rozciągają się, a bawełna jest super miękka nawet po wielu praniach

Stary 2017-11-22, 10:27   #443
karska
Wtajemniczenie

Ja mam ten
https://www.ceneo.pl/37722137

kupiłam dla siebie jak byłam chora i chwalę sobie
Stary 2017-11-22, 10:35   #444
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość

ZwariowanaWariatka, tańsza jest apteka Doz czy Gemini?

Zastanawiam się nad inhalatorem/nebulizatorem. Jakich używacie? Sama bym się chętnie przy infekcji nawdychała.
Nie mam opini co do gemini bo bliżej mam doz i nawet nie porównywałam, a co do nebulizatora to my microlife tak jak termometr bezdotykowy. Polecam

Stary 2017-11-22, 10:42   #445
chilly_emily
Raczkowanie

Cytat:

NEXT...śliczne mają i do tego dobre jakościowo

chilly_emily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 10:47   #446
klaudetka
Wtajemniczenie

Hadise, jeszcze kiwi jest dobre i herbatka z pokrzywy
Sok z buraka baaardzo ciężko mi wchodzi, mimo że piję z jabłkowym i marchewkowym. Chyba już wole kaszanke haha!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

PS. Zaraz się biorę za czytanie o tych inhalatorach, dzieki
Stary 2017-11-22, 11:48   #447
karska
Wtajemniczenie

Byłam z psem prawie godzinę na spacerze i wymęczyłam się. To pierwszy śnieg młodej i biegała za każdym płatkiem, ciągnęła strasznie. Całe jesteśmy mokre, teraz herbatka i pod koc

Dziś zaczynamy 7 miesiąc
Stary 2017-11-22, 11:51   #448
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Nie pochwaliłam się Wczoraj napisałam esa do mojej gin (bo zapomniałam załatwić to w poniedziałek na wizycie), czy mogę brać udział w ćwiczeniach ruchowych na szkole rodzenia. No i jest zgoda - zaraz jadę po zaświadczenie

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-22, 11:53   #449
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Cytat:
Byłam z psem prawie godzinę na spacerze i wymęczyłam się. To pierwszy śnieg młodej i biegała za każdym płatkiem, ciągnęła strasznie. Całe jesteśmy mokre, teraz herbatka i pod koc

Dziś zaczynamy 7 miesiąc

Ale wam zazdroszczę tego śniegu u mnie szaro buro i ponuro. Na rozgrzewkę polecam kakałko i gratki 7 miesiąca zapitala czas co??

Stary 2017-11-22, 11:53   #450
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja mam ten:
https://shop.rehabeat.pl/pl/p/Inhala...8aAoOPEALw_wcB

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości