|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wyciskacze łez
Cytat:
"pamietnik" - tego nie oglądałam, chyba dobrze.
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wzrusza zawsze(choc ogolnie nie przepadam za wyciskaczami)-"Joe Black" z Bradem Pittem i Anthony Hopkinsem.Pochwala zycia i czlowieczenstwa.
I jeszcze "American history X"-kontrowersyjny i do glebi poruszajacy film... "Lista Schindlera"-caly obejrzalam jeden raz,nie jestem do konca obejrzec w stanie ponownie-boli mnie fizycznie. "Pianista"
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze ''Cienistą dolinę''z Anthony Hopkinsem |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
sara
pianista
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
O tak,jeszcze jeden z poruszajacych mnie filmow to "Miasto gniewu",polecam goraco,na koncu nic nie jest takie,jakie wydawalo sie na poczatku-przepiekny film...
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkola Uczuc.. ojej jak ja wtedy rycze..
I ostanio strasznie sie poryczalam na Zielonej Mili ![]() Uczuciowa jestem wiec czesto mi sie lezka kreci
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo inspirujący i rzeczywiście poruszający.Mnie jeszcze zawsze porusza 'Fortepian'' i ''Dom dusz'' |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Wiedźma
|
Niewiele jest filmów, na których się roklejam - no, przynajmniej nie tak, by popsuć sobie swój image twardziela
, ale ZAWSZE, histerycznie wprost, opłakuję zakończenie "Misji".Najbardziej zaś dołujący film, jaki w życiu widziałam (nawet popłakać się nie byłam w stanie z przygnębienia) to "Mystic River" w reżyserii Clinta Eastwooda.
|
|
#220 |
|
BAN stały
|
pearl harbor
|
|
|
|
|
#221 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Ostatnio zakręciła mi się łezka w oku na Wichrowych Wzgórzach Na Podaj dalej też mnie oczy piekły i na American Beauty (we fragmencie z reklamówką, chyba miałam smętny dzień ).
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Mi również w tym samym momencie zachciało mi się płakać.
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się zgadzam. "Pamiętnika" też nie ogladałam,ale "Szkoła uczuć" była starsznie banalna i wkurzała mnie swoją naiwnością.
|
|
|
|
|
#225 |
|
BAN stały
|
"Szkoła uczuć" jest tak banalna i przesłodzona że aż oczy bolą.
Ale "Szkoła uwodzenia" to jest COś!!!Z Ryanem Philippe i Reese Whiterspoon.Ja zawsze pod koniec tego filmu płącze jak bóbr-a do tego ta muzyka.Szczególnnie podoba mi sie poczatkowa piosenka Placebo-Every you every me.Smutaśny film ale piękny. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Król lew, Szkoła Uczuć, film o papieżu (ale tylko polski), ale najbardziej na TYTANICU
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wyciskacze łez:
"Pianista" "E.T" "Lista Schindlera" "A.I" "Dom z piasku i mgły" "Requiem for a dream" natomiast dobił mnie psychicznie tak, że nie miałam siły nawet płakać, to był raczej głęboki wstrząs i poczucie totalnej beznadziei. Jako dziecko zanosiłam się płaczem na "Dumbo" i "Bambi" |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
słodki listopad
leon zawodowiec pearl harbor podaj dalej hooligans szkoła uczuć zielona mila i wszystko co o miłości i wojnie. :P ja poza tym często na filmach płacze. a i na królu lwie też ryczałam
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo Pianista też..
|
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja generalnie łatwo się wzruszam, ale filmem, który poruszył mnie 'do głębi' jest " Skazany na bluesa".
|
|
|
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
mój typ wyciskacza łez to "list w butelce". jak oglądałam pierwszy raz to ryczałam jak bóbr jak na samym końcu filmu główna bohaterka dowiaduje się ze jej ukochany poniósł śmierć na morzu i nie zdążyła się z nim pogodzić!
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Calkiem niedawno (ok rok temu) odkrylam 'Dom nad jeziorem' ('The lake house') i zwyczajnie sie zakochalam w tym filmie- placze praktycznie za kazdym razem, kiedy widze zakonczenie
![]() Wzrusza mnie takze 'Forrest Gump' i 'Wzgorze nadziei' a ze smutnych filmow zdecydowanie 'Lista Shindlera' i 'Lzy slonca' Jak mi cos wiecej przyjdzie do glowy, to dopisze
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2008-06-16 o 14:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#233 |
|
BAN stały
|
Edward Nożycoręki -po obejrzeniu tego filmu przez parę dni nie mogłam przestać myśleć o fabule tego zjawiskowego filmu
|
|
|
|
|
#234 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Siworae: http://www.filmweb.pl/f121692/Siworae,2000
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Bezapelacyjnie Dracula F.F. Coppoli -oceany łez na wszystkich scenach z Draculą i z Miną.Oglądałam go ok 10 razy i zawsze, ale to zawsze się wzruszam...
Moim numerem dwa jesli chodzi o ścisk serca to Wichrowe wzgórza.Scenę w której Heatcliff dowiaduje sie o śmierci Cathy dekalmuję wraz z bohaterem zanosząc sie przy tym obfitymi łzami ![]() Plakałam(i wciąż mi sie zdarza) na Kruku,Malowanym welonie,Liście w butelce,Wzgórzu nadziei,Wichrach namiętności,Hooligansach, 21 grams, Gladiatorze,Braveheart, Pustym domie..............ogólni e bardzo uczuciowa jestem ![]() |
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
'dom nad jeziorem' - tez placze na nim jak glupia; swietna gra aktorow pozwala poczuc ten bol gdy mamy oddana milosc ale nie mozna jej 'dotknac'
|
|
#237 |
|
Gość
|
Nakrecilyscie mnie na ten Dom nad jeziorem, lece zaraz do wypozyczalni i po zapas chusteczek :P
jak bylam mala to po obejrzeniu Krola lwa nie moglam dojsc do siebie chyba ze trzy dni, co mi sie przypominala ta scena nad przepascia to wpadalam w placz, ostatnio sobie to przypomnialam i chcialam sprawdzic jak to bedzie po 15 latach i wiecie co ryczalam jak glupia caly wieczor az wstyd sie przyznac hehe kupie sobie dvd z tym filmem i pokaze swoim dzieciom, bo ten film uczy wrazliwosci i pokazuje rodzicielskie poswiecenie... ogolnie uwielbiam bajki i filmy disneya budza we mnie takie pozytywne emocje hehe no i wzruszaja -bardzo :P |
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
A 'Leon zawodowiec'? Rycze za kazdym razem jak ogladam, a widzialam go juz niezliczona ilosc razy
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Szkoła Uczuć
Czego pragną dziewczyny W rytmie hip-hopu Szansa na sukces Honey Wytańczyć marzenia i mnóstwo innych ;] |
|
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
Zielona mila i Lot 93
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

]

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55