Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 13:05   #421
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Biura Podróży

joanna_kw82 ja byłam w Grecji Nei Pori i bardzo sobie chwalę
wiadomo Gracja nie jest krajem tak "rozrywkowym" i tętniącym życiem jak np. Hiszpania, ale Nei Pori jest całkiem ok
Stary 2008-01-29, 21:16   #422
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez joanna_kw82 Pokaż wiadomość
Witam

Dziękuję za sugestie- mile widziana...
A mogę wiedzieć w jakiej miejscowości byliście? Ja szukam jakiejś "tętniącej życiem"
My byliśmy w totalnym odludziu , ale mieliśmy też wycieczki wyjazdowe. Przepiękna jest Alanya - i na pewno tętniąca życiem. Można wybrać też Side, mniejsza miejscowość - również turystyczna i mocno rozrywkowa.
Na pewno do Turcji wrócimy, jej uroku, gościnności - nie da się opisać. Fantastyczne miejsce na wypoczynek za rozsądną cenę.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 21:02   #423
iizabelaa
Zakorzenienie

witam,
w ubiegłe wakacje udałam się z mężem na Kretę, z Ecco Holiday. Kreta wiadomo przepiękna, idealne miejsce dla plażowiczów ale także dla osób które lubią zwiedzać, robić wycieczki piesze i samochodowe ) laosó lubiących ciszę ale także dla imprezowiczów np w Herssonisos olbrzymie imprezy.

Natomiast jeśli chodzi o biuro podóży to także jestem bardzo zadowolna, hotel na wysokim poziomie, oczywiście ten który wybraliśmy, opieka biura podróży, odbiór z lotniska profesjonalnie przeprowadzony, autokary w bardzo dobrym stanie.

Aż włos się na głowie jeży jak się czyta niektóre opinie na forum, teraz chyba nie zdecyduje się na inne biuro w nadchodzące wakacje.
Stary 2008-02-04, 21:19   #424
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
witam,
w ubiegłe wakacje udałam się z mężem na Kretę, z Ecco Holiday. Kreta wiadomo przepiękna, idealne miejsce dla plażowiczów ale także dla osób które lubią zwiedzać, robić wycieczki piesze i samochodowe ) laosó lubiących ciszę ale także dla imprezowiczów np w Herssonisos olbrzymie imprezy.

Natomiast jeśli chodzi o biuro podóży to także jestem bardzo zadowolna, hotel na wysokim poziomie, oczywiście ten który wybraliśmy, opieka biura podróży, odbiór z lotniska profesjonalnie przeprowadzony, autokary w bardzo dobrym stanie.

Aż włos się na głowie jeży jak się czyta niektóre opinie na forum, teraz chyba nie zdecyduje się na inne biuro w nadchodzące wakacje.
Mogę wiedzieć w jakim hotelu byliście??
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 06:23   #425
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Mogę wiedzieć w jakim hotelu byliście??
Hotel nazywał się Semiramis i był naprawdę super, świetna obsługa, nie daleko jest plaza może z 500m może bliżej i jak to na Krecie bywa raczej mała. Ale jak potem odkryliśmy z 10 min drogi dalej jest jedna z najładniejszych plaż jakie widziałam
Stary 2008-02-05, 06:28   #426
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Znowu ja Miały być Włochy lub Hiszpania, teraz z kolei naszlo mnie na Kretę. Chciałabym pojechać do miejscowośći Hersonissos (ponoć to taka grecka Ibiza?) Wiecie coś o tym miejscu? Jakie biuro podróży mogłybyście polecić odnośnie Krety? Interesowałby mnie wylot z Wrocka Na wielu stronach biur podróży jest napisane,że w cenę nie są wliczone opłaty lotniskowe, paliwowe i ubezpieczenie. Ile mniej więcej wynoszą te dodatkowe koszty??

KamaO gdybyś przypadkiem tu zajrzała to bardzo liczę na Ciebie ;-)

BTW jakie miejscowości na Krecie są imprezowe i raczej większe niż mniejsze?)
Witam, ja byłam w Hersonissos, faktycznie bardzo imprezowe miasteczko
Byłam z biurem Ecco Holiday i mogę z czystym sumieniem :0 polecić ci wyjazd na Kretę z tym biurem. Hotel zgodny z oczekiwaniami, opieka rezydenta super, wogóle wszystko na najwyższym poziomie.
Stary 2008-02-05, 15:53   #427
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Serdecznie!!!

Planuję wraz z mężem nasze wakacje zagraniczne, ale po przeczytaniu całego wątku mam mętlik w głowie i będę wdzięczna za wszelkie sugestie i porady.
A więc urlop mam od 23 sierpnia do 7 września. Chcielibyśmy sie zamknąc razem w kwocie 4000zł ( max 4500 zł), ale wstepnie jesteśmy nastawieni na samolot, aczkolwiek jeśli nie uda się, to nie będzie to duża tragedia. Ponadto interesuje nas wyżywienie 2/3 posiłki dziennie, bliskość morza, piaszczysta plaża...

Tyle wiem, co chcę, ale najgorsze jest to że nie wiem gdzie się wybrać. Myślalam o jakimś tętniącym życiem mieście by móc pobalować, więc będę wdzięczna za sugestie.
Nastawiamy sie na kraje:
-Grecja
-Włochy
-Bułgaria
ew Chorwacja... W Hiszpanii byłam w Lloret de Mar, więc raczej odpada.
Proszę o ewentualne sugestie dot. biur.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i licze na Was !!!

Pozdrawiam
Cytat:
Witam

Dziękuję za sugestie- mile widziana...
A mogę wiedzieć w jakiej miejscowości byliście? Ja szukam jakiejś "tętniącej życiem"
Mowisz ze zalezy ci na piaszczystej plazy więć Chorwacja odpada, Rodos i Kreta rowniez. Ewentualnie Riwiera Olimpijska czy Chalkidiki aczkolwiek tu tez raczej gruby piach a nie piasek jak nad Baltykiem.
Jak juz któras dziewczyna doradziła- Turcja. Polecam Side albo Alanya.
Bułgaria tez polecam, bo plaze piaszczyste, na miejscu niedrogo. W Słonecznym Brzegu czy Zlotych Piaskach masz ful atrakcji. To rozrywkowe kurorty No i cenowo się spokokojnie zmieścisz.
Tunezja tez niczego sobie bo tania, ładne hotele i plaże...ale z rozrywkami trudniej.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:16   #428
adela50
Wtajemniczenie

Ja byłam z Itaki w Tunezji.Sama wybrałam z katalogu hotel.Wszystkie ceny były podane w katalogu bez żadnej ściemy.Hotel wyglądał tak samo jak na zdjęciu. Nie przymuszano mnie do wycieczek fakultatywnych.Hotel był wysokiej klasy, za naprawdę niską cenę i dla singla...Jestem ciekawa w którym z naszych hoteli za tak małą kasę byście spędzili wieczór np.4**** , tak wiem tam są inne standardy,ale jednak...
Wycieczki fakultatywne były tanie.Porównywałam inne ofert z biur i się okazało,że takie same wycieczki fakultatywne potrafią być znacznie droższe....Ale i tak ludzie zawsze będą narzekać... Ja byłam zadowolona i nie narzekam...Osiągnęłam to co chciałam... A wybieranie wyjazdów w popłochu napewno nie popłaca.
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 14:55   #429
Sandra1993
Rozeznanie

Proszę napiszcie coś o biurze Tourpol (Łódź) korzystałam z opcji szukaj ale nic nie znaleziono. Był ktoś z tym biurem ? Na wakacje jadę na obóz do hiszpanii i też się boję. Z góry dzięki
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 19:43   #430
moya07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Mowisz ze zalezy ci na piaszczystej plazy więć Chorwacja odpada, Rodos i Kreta rowniez. Ewentualnie Riwiera Olimpijska czy Chalkidiki aczkolwiek tu tez raczej gruby piach a nie piasek jak nad Baltykiem.
Jak juz któras dziewczyna doradziła- Turcja. Polecam Side albo Alanya.
Bułgaria tez polecam, bo plaze piaszczyste, na miejscu niedrogo. W Słonecznym Brzegu czy Zlotych Piaskach masz ful atrakcji. To rozrywkowe kurorty No i cenowo się spokokojnie zmieścisz.
Tunezja tez niczego sobie bo tania, ładne hotele i plaże...ale z rozrywkami trudniej.
BYłam w chorwacji i jeśli na serio się poszuka samemu tam plaży piaszczystej to się znajdzie
Stary 2008-05-15, 08:08   #431
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212

nie wiem czy była juz o tym mowa..

Ja byłam w Egipcie z moim mężem i było nieziemsko Biuro podróży to Alfa Star, kiedy kupowaliśmy wycieczkę kilka miesiecy wczesniej dostaliśmy duży rabat i 2 wycieczki gratis (na wyspe giftun i jeepem po pustyni i wycieczka do osady beduinów) hotel był 5 gwiazek,i wszystko było o wiele piekniejsze niz w katalogu

w sumie zaplaciliśmy nie duzo jak na takie warunki a czułam sie jak w bajce, acha no i to biuro cały czas pamięta o nas, wysyła nam kartki na święta (coś nie podobnego) chyba jeszcze raz skorzystamy z ich oferty

Jonathan Carroll
Beatka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 13:45   #432
adela50
Wtajemniczenie

te kartki, to marketing .... albo punkty lojalnościowe... Zawsze czymś będą chcieli by klient czuł się jak ktoś wyjątkowy... Ja nie narzekam.Gdy wybieralam wycieczke nie mialam żadnego doświadczenia.A Tunezja przez to,że klienci z mojej firmy jada tam na szkolenia i zawsze wracają zadowoleni i zmotywowani,ze warto sprzedawać nasze wyroby...
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 14:10   #433
moya07
Zakorzenienie

Dużo biur wysyła kartki świąteczne Sama również dostaje z biur, z których jechałam parę lat temu Co do alfa star to równiez polecam, byłam z nimi w Turcji i fajnie było)
Stary 2008-05-15, 14:20   #434
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212

dla mnie z tymi kartkami to była nowość, napewno macie racje ze wiekszość biur podróży tak robi

No ale chodziło o polecenie biura, to polecam bo naprawdę nie miałam nic do zarzucenia a przecież o to chodzi gdy się płaci tyle pieniążków żeby było tak jak jak sobie wymarzymy

Jonathan Carroll
Stary 2008-05-15, 19:10   #435
daydreamer
Raczkowanie

ja polecam exim tours byłam z nimi już raz w tunezji , i lecę tam ponownie w czerwcu

Nasza córeczka jest z nami od 8.III.2013

7.03.2015 dwie kreseczki
daydreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 20:59   #436
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212

A ja mam bardzo ważne pytanie (właściwie to potrzebuję pomocy) chcemy z moim mężem spełnić marzenie mojej mamy a zabrać ją w podróż marzeń do Włoch lecz:

Marzy nam się podróż objazdowo wypoczynkowa (wiecie jak juz być we Włoszech to zobaczyć przede wszystkim Rzym, Wenecję itd.) Z biur podrózy,to najczęściej oferty są takie,że mieszkamy w jednym miejscu a jak chcemy to możemy kupić wycieczkę fakultatywną. Ja szukam naprawdę coś przez co zwidzimy naprawdę jak najwięcej..no i tu też pojawia się problem...

Przeszukałam już cały internet chyba... znalazłam doś fajną ofertę rainbow tylko, że tam się śpi w 2*/3* hotelach, mamy w tym tylko śniadanie (pisze: bułka,kawa,dżem,mleko)

A nam zależy żeby były naprawdę fajne warunki,abyśmy mogli naprawdę zakosztować tej kuchni włoskiej,dobrego hotelu i aby to była podróż marzeń (skoro wydawać kilka tyś na podróż,to zeby zjeśc coś więcej niż bułke na śniadanie )

pomocy

Jonathan Carroll
Stary 2008-05-18, 21:40   #437
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Beatka212 Pokaż wiadomość
A ja mam bardzo ważne pytanie (właściwie to potrzebuję pomocy) chcemy z moim mężem spełnić marzenie mojej mamy a zabrać ją w podróż marzeń do Włoch lecz:

Marzy nam się podróż objazdowo wypoczynkowa (wiecie jak juz być we Włoszech to zobaczyć przede wszystkim Rzym, Wenecję itd.) Z biur podrózy,to najczęściej oferty są takie,że mieszkamy w jednym miejscu a jak chcemy to możemy kupić wycieczkę fakultatywną. Ja szukam naprawdę coś przez co zwidzimy naprawdę jak najwięcej..no i tu też pojawia się problem...

Przeszukałam już cały internet chyba... znalazłam doś fajną ofertę rainbow tylko, że tam się śpi w 2*/3* hotelach, mamy w tym tylko śniadanie (pisze: bułka,kawa,dżem,mleko)

A nam zależy żeby były naprawdę fajne warunki,abyśmy mogli naprawdę zakosztować tej kuchni włoskiej,dobrego hotelu i aby to była podróż marzeń (skoro wydawać kilka tyś na podróż,to zeby zjeśc coś więcej niż bułke na śniadanie )

pomocy

polecam ci RAINBOWTOURS.. w tamtym roku bylam z nimi na 2 tyg wyjeżdzie do wloch.. tydzień zwiedzaliśmy sycylie mieszkając w naprawde dobrych hotelach po czym tydzień wypoczynku do wyboru.. kalabria (czubek buta) lub sycylia..

mają tez w ofercie zwiedzanie wloch ( rzym i kilka innych miast )+ pobyt.. ludzzie którzy wybrali te druga opcję byli bardzo zadowoleni..

w czasie pobytu tez mozna dokpic wycieczki fakultatywne..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 12:34   #438
Sandra1993
Rozeznanie

Polecam odwiedzić ten link : Włochy+Grecja 15 dni śniadania i obiadokolacje wliczone w cenę, dużo zwiedzania po za ceną potrzeba ok. 100 euro na wstępy ale tak jest wszędzie. Ogólnie na stronie ecotravel napewno coś się znajdzie bo jest to moim zdaniem najlepszy katalog ofert. http://www.ecotravel.pl/wy_objaz/wlo..._wlochy_gr.htm
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 12:57   #439
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
BYłam w chorwacji i jeśli na serio się poszuka samemu tam plaży piaszczystej to się znajdzie
Podobno w Chorwacji są 3 miejsca, gdzie sa piaszczyste plaże - jedna z nich jest na wyspie, chyba chodziło o Pag.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 14:02   #440
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
To jakbys była tak w okolicy Neum to musiałabys sie nałazic...bo plaze piaszczyste mozna znalezc na pólnocy bardziej..i to slownie kilka.

Cytat:
Napisane przez Beatka212 Pokaż wiadomość

pomocy
Wiesz podczas objazdu nie ma sensu brać lepszego hotelu bo i takw nim tylko spisz . 2 czy 3 gwiazdki w zupełniości w takim wypadku wystarczą. Pozatym 2 gwiazdki 2 gwiazdkom nierowne. Siec Hoteli Ibis ma np 2 lub 3 gwiazdki, a do jakości i czystości hotelu nie ma sie moim zdaniem co czepiać
Sniadania kontynentalne to norma na poludniu.
Jak chcesz kuchni wloskiej skosztowac to i lepiej ze same sniadania masz w cenie bo bedziesz mogla sama sobie wybrac tawernę w ktorej chcesz zjeść...i na pewno jedzenie bedzie bardziej włoskie niż w restauracji hotelowej

Jak chcesz pozwiedzac i odpocząc w 4,5 gwiazdkach to wybierz imprezę 7+7. Na obiejździe bedziesz miała hotel 2,3 gwiazdkowy a na pobycie wybierzesz sobie komfortowy hotel...i gwarantuję ze bedziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Podobno w Chorwacji są 3 miejsca, gdzie sa piaszczyste plaże - jedna z nich jest na wyspie, chyba chodziło o Pag.
Dokaldnie

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2008-05-20 o 11:58
Stary 2008-05-19, 17:36   #441
Beatka212
Raczkowanie

GG do Beatka212

Dziękuję napewno z tych rad skorzystam

Jonathan Carroll
Stary 2008-06-02, 06:59   #442
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula
Biuro podróży PANTUR Katowice

Czy ktoś korzystał z usług tego biura. zależy mi na informacji ,gdyż zarezerwowałam kolonie synowi .
Nie podpisałam jeszcze umowy i wcześniej wolałabym wiedzieć co nieco na temat obsługi. Jesli ktoś moze mi pomóc to bardzo proszę
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 12:57   #443
LustForLife
Zadomowienie

A może znacie jakieś fajne biura organizujące wczasy w czarnogórze? Tylko problemem jest cena najlepiej tak do 1800, ale za to nie oczekuje luksusów ;]
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 18:43   #444
bravvurka
Zadomowienie

Witajcie!
Mam pytanko Otóż chodzi mi o wycieczkę objazdową. Wyszukałam w necie kilka, ale... Może któraś z Wizażanek była na podobnej i opowie jak to wygląda? Podsyłam link
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...r%F3zy&page=15
Stary 2008-06-15, 19:48   #445
sss7
Zadomowienie

objazdówek to jest sporo zalezy gdzie i jak. Ja pracuje w biurze podróży i zawsze moge cos wynaleźc objazdowego lub wypoczynkowego, są tez objazdówki razem z wypoczynkiem, ale info to juz na priv, bo nie chce tu robić jakiejś akcji promocyjnej
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 22:44   #446
moya07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Nie, to zalezy do ludzi tam mieszkających. Tam gdzie ja byłam na piaszczystej to oni jakby sie zorganizowali i wysypali gdzieś na długości 100m piasek na brzegu jak i do morza.
Stary 2008-06-16, 10:59   #447
LustForLife
Zadomowienie

Był ktos może na wczasach z biura OIS?
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 11:13   #448
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
A może znacie jakieś fajne biura organizujące wczasy w czarnogórze? Tylko problemem jest cena najlepiej tak do 1800, ale za to nie oczekuje luksusów ;]
Rainbow tours organizuje wczasy w Czarnogórze. Warto czekać na lasta. Moi znajomi lecą jutro za 800 zł od osoby..a hotel bardzo fajny i z 2 posiłkami.
Stary 2008-06-16, 13:24   #449
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
tu mają http://www.jaworzyna.com.pl/offer/688 to jest oferta obozu, ale zapytaj może maja wczasy
Stary 2008-06-16, 14:17   #450
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
objazdówek to jest sporo zalezy gdzie i jak. Ja pracuje w biurze podróży i zawsze moge cos wynaleźc objazdowego lub wypoczynkowego, są tez objazdówki razem z wypoczynkiem, ale info to juz na priv, bo nie chce tu robić jakiejś akcji promocyjnej
Skoro prosisz o PW, to chyba jednak w pewien sposób reklamujesz swoje usługi...

Bravvurka, napisz cos więcej, spróbujemy Ci doradzić - najlepiej gdybyś wkleiła linki do wycieczek które Cie interesują.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości