|
|
#451 | |
|
gotowa do działania
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Super ze masz zgodę! Ja chciałam się zapisać na szkole rodzenia bo w pierwszej ciazy nie chodziłam ale na ruchowe zajęcia pewno bym nie chodziła bo mi brzuch często twardnieje i kłuje a na teorie porodu nie mam po co bo będę mieć cc.. co a co dk pielęgnacji to już mam jakaś tam wprawę po synku to jedynie bym się nowości dowiedziała wiec odpuszczam tym bardziej ze u nas jest płatna nie ma takiej przyszpitalnej...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czas straszenie szybko leci, zostało niecałe 3 miesiące Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
My na ostatnich zajęciach ze szkoły rodzienia mieliśmy o metodach łagodzenia bólu. Dostałyśmy te elektrody do tensa. Podlaczalysmy się
Ale byłam w sukience wiec żeby nie świecić tyłkiem to przykleiłem na przedramiona Mega dziwne uczucie heheWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#454 |
|
gotowa do działania
|
Mi dziś aplikacja pokazała 65 dni do terminu a mając na uwadze ze u mnie planowane cc robi się od 38 tygodnia to zostały mi niecałe 2 miesiące
trza się brać za to pranie na poważnie i pokupować resztki wyprawki bo zaraz święta i głowy nie będzie do tego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#455 |
|
luckygirl
|
My mamy dzisiaj wykłady z psychologiem. Jestem bardzo ciekawa co i jak. I dzisiaj zaczynamy 28+0, czyli włazimy w 29 tydzień.
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na wizyte u lekarza ale juz wiem ze cukrzycy nie mam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#457 |
|
luckygirl
|
Tak czytam posty na grupach na fb i dzisiaj jeden mnie zastrzelił. Dziewczyna zapytała sie - kto podobnie jak ona nie robi usg prenatalnych. A tam kilka dziewczyn - one stawiają na matkę naturę. U nich w rodzinie nie było wad ani chorób, wiec ich to nie dotyczy. Szczerze powiedziawszy nie wiem co one maja w głowie... i jeszcze jeden argument - ale te poe jadze wydac na dziecko. A na co je wydaje robiąc usg?! Pomijam juz fakt, ze można to tez zrobic na NFZ...
|
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta, czy macie może te skurcze przepowiadające?
Mnie ostatnio co kilka dni boli nocą brzuch na dole jak na okres, nie wiem czy to są te skurcze Braxtona Hicksa. Trwa to dobrych kilka minut, w czasie których staram sie oddychać nos-usta. |
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
dla mnie jest okay ;oWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#460 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Ja mam twardnienia dość mocne i częste ale bez bóli, może skonsultuj to z lekarzem? Mi na twardnienia przepisała 3x1 nospa i 3x2 magnezy, ale nospe będę brała tylko w razie potrzeby. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#463 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
O popatrz co za pech! My mamy już ponad 4 lata i dalej śmiga tylko baterie trzeba wymieniać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#464 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Nie wiem czy robi normalne usg. Takie zwykle. Dla mnie to troche nieodpowiedzialne. |
|
|
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do prenatalnych, też nie wyobrażam sobie nie zrobić ich ale nie są obowiązkowe, dużo kosztują, może kogoś nie stać? W moim otoczeniu tylko 2 dziewczyny robiły na 7 ciężarnych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś jestem padnięta a tu taki długi dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja się nie zapisywałam na żadne grupy ciążowe na fb i nawet ich nie podglądam. Słyszałam od koleżanek co za głupoty tam są wypisywane i stwierdziłam, że nie chcę się denerwować
![]() Wiadomo, że każdy ma swoje poglądy, im więcej kobiet tym więcej tych opinii i zgrzytów. Wolę być poza tym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#469 |
|
luckygirl
|
Karska ale można je zrobic na NFZ. Nie trzeba robic od razu testu pappa, bo wiadomo nie każda kobieta ma wskazanie.
To wybór każdej kobiety. Ja po prostu sobie nie wyobrażam ich nie zrobic. |
|
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że duże znaczenie ma stopień świadomości odnośnie spraw ciążowych oraz towarzystwo, w jakim otacza się ciężarna. Jeśli są to same ciocie/babcie/mama to nie ma się co dziwić. Ciężko mi znaleźć usprawiedliwienie takiej sytuacji. Myślę, że nic tego nie usprawiedliwia. Te badania można zrobić na NFZ. Nie potrzeba spełnić żadnych dodatkowych warunków, ani mieć żadnych wskazań. Odpowiedni wiek ciążowy i tyle. Dziwię się, że niby XXI wiek, niby żyjemy w cywilizowanym kraju... a tyle jest osób nieświadomych... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#471 |
|
luckygirl
|
Mysle, ze cos w tym jest Magdalena. To jest bardzo przykre, ze żyjąc w XXI wieku tak jest. Szczególnie, ze pisały to młode dziewczyny, ale faktycznie moze nie ma ich kto ukierunkować.
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie można zwalić tego na brak dostępu do internetu. Skoro maja fejsa, to co za problem poszperać w internecie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#474 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Doradcy. Skoro mama nie robiła i urodziła zdrowe dzieci to Ty tez urodzisz. Oj zeby to było takie logiczne i proste. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Trzeba - do pappa. Przecież usg genetyczne to jest jedno z badań obowiązkowych w ciąży. Jest o tym napisane na zestawieniu wszystkich badań. |
||
|
|
|
#475 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Część moich koleżanek też nie robiła prenatalnych
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
No moze nie jest obowiązkowe skoro nie wszyscy je robia
nie wiem, mi sie wydawalo ze sa płatne. Tak tez mi mowil lekarzWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie hitem było pytanie dziewczyny: odeszły jej wody ale skurczów nie ma, czy ma jechac do szpitala po tym poście przestałam obserwować profil ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#478 |
|
luckygirl
|
To nie wiem. Co lekarz to opinia jak widać. Jak chodziłam na NFZ to mi mówił, ze są obowiązkowe. Nie obowiązkowe jest to w 3 trymestrze, o ile nie ma wskazań z poprzednich.
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodze prywatnie to tez moze inaczej, ja robie co mi lekarz każe
ale dziewczyny nie ma co oceniac innych. Ja sie spotkalam ze stanowiskiem ze to badanie jest zbedne bo nawet jak sie dowie ze dziecko jest chore to nigdy by go nie usunela i urodzilaby je. Druga sprawa ze często mozna juz pomoc w brzuchu np, ale kazdy ma swoj rozum i nie mozna tak oceniac. Bycie potem rodzicem bardzo tego uczy. Bo ile rodzicow tyle opinii odnosnie żywienia, wychowania, przewożenia dzieci tez warto sie powstrzymać od komentarzy. Nigdy nie wiemy co nas spotka. Kazdy robi jak chce i uwaza za sluszne. Nawet jak ktos jest ciemny - co mnie to? To jego dziecko...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o prenatalne na NFZ to są bezpłatne tylko w kilku przypadkach. Inaczej trzeba robić prywatnie, osoba ta musi byc certyfikowana. U mnie to kosztowało ok 300zł.
Myśle, ze ludzie sporo wydają na inne rzeczy, nawet jeśli są używane i choćby sie pożyczyć warto je zrobić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Wczoraj napisałam esa do mojej gin (bo zapomniałam załatwić to w poniedziałek na wizycie), czy mogę brać udział w ćwiczeniach ruchowych na szkole rodzenia. No i jest zgoda - zaraz jadę po zaświadczenie
tym bardziej ze u nas jest płatna nie ma takiej przyszpitalnej...
u mnie szaro buro i ponuro. Na rozgrzewkę polecam kakałko i gratki 7 miesiąca
zapitala czas co??
Mega dziwne uczucie hehe
trza się brać za to pranie na poważnie i pokupować resztki wyprawki bo zaraz święta i głowy nie będzie do tego 

dla mnie jest okay ;o

po tym poście przestałam obserwować profil