|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
😘
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie racje, każdy odpowiada za swojego dzieciaczka
tak w kwestii fotelików jak i badań.Dla relaksu puszczacie jakąś muzyczkę dzidziusiom? Ja coś czasem na yt wyszukam, w sumie też dla własnego wyciszenia. Acha, ukłony dla mamusiów z prasowaniem i już jednym dzieciątkiem na świecie...jestem w połowie, a musiałam się położyc. Chyba dam sie wykazać mężowi jak wróci. Tyle tych ciuszków, a i tak mam ich po kilka szt dopiero ![]() pajacyków 10szt body krótki rękaw 11szt body długi rękaw 8szt kaftaniki 6szt śpiochy 3 pary półspiochy 4 pary spodenki 2 pary rampersy 4 pary do tego kilka par skarpeteczek, czapeczki i łapki Posegreguję to jeszcze wielkością mniej więcej i zobaczę co teściowa dośle w grudniu. |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zzo to ja też bym chciala jakbym rodzila dlugo i byla zmęczona. Ale oby bylo szybko jak za 1 razem ze nawet by nie zdazyli podac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnego dnia kupiłam lewatywę dla pewności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#521 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Po raz kolejny powiem, ze ja nie miałam nic i dostałam mój brat ma rozszczep kręgosłup, ale na Boga to nie jest choroba genetyczna, a wada płodu - niedobór kwasu foliowego. I nie wiem czy mówiłam o tym lekarzowi, raczej nie.Na usg 2 chciał i dać, ja nie chcialam, bo powiedziałam, ze idę prywatnie. 3 trymestru tez robie prywatnie + mam w szpitalu, tam gdzie potwierdzili sprawę z nerka, bo sami mi wyznaczyli termin na polowe grudnia, wiec pójdę. Ta lewatywa mnie przeraża. |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Love u mnie w promieniu 70km jest kilka szpitali i w żadnym nie ma ogólnodostępnego zzo z powodu braku anestezjologow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki.
krew - hemoglobina 12,0 g/dl miesiąc temu - teraz 11,8 glukoza na czczo 4,58mmol/l więc w normie, uf mocz - niestety obecna znów glukoza ale spadła z 12,37 na 5,52mmol/l wskoczyły mi za to ciała ketonowe i mam niski ciężar właściwy Nie wiem czy tzn że mało jem i mało piję? Ogólnie nie jest chyba źle, oczywiście wszystko powoli leci w dół
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie myślę, że to jak płukanie zatok, tylko od innej strony
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#526 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
I to i to jest straszne miałam lewatywę przed operacja ginekologiczna - to było straszne ale wtedy miałam 21 lat cewnik mi założyli jak juz spałam, ale wyjęcie go bolało ![]() Figa ja sie nie kwalifikowałam wg tej rozpiski, podobnie jak na pappa, a zrobiło mi na NFZ i to i to. I lekarz robiący powiedział, ze sie nie kwalifikuje. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Ale co wprowadzam w błąd?! Ja mówię jak ja miałam, a nie jak miało tysiące kobiet. Co mnie obchodzą inne kobiety ![]() Dla mnie genetyczne to jedne z obowiązkowych, wiec zaliczam je do tego. Nastepne to połówkowe i ostatnie to 3 trymestru. Ja chodzę prywatnie oś połowy ciąży i na te chwile miala juz chyba 5 razy usg robione. U mnie trzeba kontrolować sytuacje na kazdej wizycie. Na NFZ pewnie bym guzik miala. Z reszta ten poprzedni lekarz powiedział, ze to nie wymaga kontroli. Dla mnie zachował sie troche jak idiota, który nadaje sie tylko do wypisywania skierowań... Ciekawe czy mi bez problemu wydadzą moja dokumentacje ciąży. |
||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Lewatywa eh kolejny temat co mnie troche stresuje. Nie chciałabym kupe zrobić podczas parcia, ale czy o tym się myśli podczas i jest się świadomym wypróżniania? Chyba nie...
|
|
|
#528 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Chyba nie. Aczkolwiek moja koleżanka leży pięciu niestety zrobiła i powiedziała, ze juz pozniej myślała tylko o tym i było jej wstyd. |
|
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To, że warto je wykonać to zupełnie inna kwestia. A lekarze, jak to ludzie... jeden będzie wystawiał swoim pacjentkom naciągane skierowania, drugi będzie uświadamiał, że warto wykonać ale skierowania niezgodnego z wytycznymi nie wystawi, a jeszcze inny oleje temat i nawet zwykłe usg zrobi byle jak... i na każdego można trafić i prywatnie i na NFZ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Dokumentacje Ci muszą wydać, mogą chcieć jakieś drobne za ksero, ale nie mają prawa odmówić. W razie czego możesz dzwonić do NFZ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
figa84, kurcze a ja mam wrażenie że co 2h coś jem ^^ może jakoś zwiększe kalorycznośc tyhc posiłków, nie ukrywam że przez zaparcia bardziej poszłam w warzywa i owoce i może po prostu zmniejszyłam przez to węglowodany
Dzieki za słuszna uwagę zaraz zjem gulasz wołowy z kasza ![]() Wiecie jak to jest, co lekarz to często inna historia sedno jest takie, że jak ktoś chce to prywatnie to nie jest jakaś filozofia zrobić te usg gen terazPadlo pytanie o zzo...wolałabym nie, ale jeśli nie wytrzymam znacznie dłużącego się porodu to poprosze na pewno a i tak przy partych już nie działa z tego co się orientuję
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi i ciężar właściwy, to mało wody pijesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#532 |
|
luckygirl
|
Ah w tym sensie. Pisałam tak, bo dla mnie to obowiązkowe i wg mnie powinno sie zaliczać do obowiązkowych w czasie ciąży. I serio myslalam, ze te odniesienia dotyczą tylko pappa. Moje koleżanki wszystkie robiły usg genetyczne - i na NFZ i prywatnie. To jest totalna głupota i jak widać Polska jest wciąż daleko w tyle.
To bede sie upominała do dokumentacje, ale oni musza mi ja wydac w oryginale chyba, nie? Bo ja chce ja przenieść do innego lekarza. A chyba to bedzie mu potrzebne do późniejszego zaświadczenia na becikowe i tam jest oryginał mojej grupy krwi, bo mi wydali ksero... nie wiem czemu. |
|
|
|
#533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, no to zobaczymy co mi jutro gin powie. A miałaś już badanie po wprowadzeniu żelaza? Jakis postep na jakiejś przestrzeni czasu?Plan na kolejną wizyte - więcej jeść i pić nie wiem czy pomieszcze hehe---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#534 |
|
luckygirl
|
Napewno oryginał grupy krwi trzeba mieć, ale czy pozostałych tez? Właśnie nie do końcu jestem pewna, ale lepiej mieć.
|
|
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie bałam się brać ze względu na skutki uboczne, ale już trzeba. Nie chce żeby spadło poniżej 10. Myślę jednak, że ja mam problem z wchłanianiem żelaza, bo naprawdę dużo jadłam tych wszystkich produktów bogatych w żelazo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#537 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Zapytam, zapytam, ale i tak wymusze od nich oryginal grupy krwi. Z tego co kojarze to my powinnismy dostawać jako pacjenci oryginały, a ksera są dla lekarzy. |
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudetka zapytaj lekarza, ale to chyba nawet nie ilość na posiłek tylko długość przerwy jak coś (a przed glukoza pewnie była dłuższa
). Tylko mi tak świta, a pewna nie jestem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym wchłanianiem żelaza to podobno najlepiej zwiększyc wit. C. i tak jak pisałam mleko obniża wchłanianie.
Spróbuj popijać sokiem pomarańczonym albo czarną porzeczką. Czytałam, że babeczki robią sobie sok z natki pietruszki, niestety ja nie mam wyciskarki więc kiepsko :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

tak w kwestii fotelików jak i badań.

następnego dnia kupiłam lewatywę dla pewności 

miałam lewatywę przed operacja ginekologiczna - to było straszne