|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Niski ciężar moczu wynika albo z problemów z nerkami, albo z tego, że w nocy piło się dużo wody i ona rozcieńczyła mocz. Pierwszy raz teraz przy badaniu moczu wyszedł mi trochę za lekki i właśnie dlatego, że w nocy pije wodę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam zawsze oryginaly badań. U mnie polozna przepisuje najwazniejsze wyniki i drukuje dla lekarza do karty lub po prostu kseruje.
co do lewatywy - w 1szej ciazy nie mialam... w moim szpitalu chyba nie robią?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na szkole rodzenia położna mowila, że naturalnym jest, że kobieta ma biegunkę i często ta lewatywa nie jest potrzebna. Bo wszystko naturalnie pójdzie przed. Ale mowila tez, ze jak ktoś ma życzenie, to można zrobić. Generalnie podczas porodu nikogo bie dziwią takie „rzeczy”. Ponoć to nie wpływa na przebieg porodu, ani na dziecko. I tak mimo wszystko na pewno jest to krępujące... Tym bardziej jak będzie się rodziło z partnerem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzień po tp pojechałam na izbę z terminem przyjęcia i miałam mieć wywoływanie. Na izbie okazało, że mam rozwarcie, bez żadnych oznak wcześniej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Przyszło mi łóżeczko
zamawiałam w poniedziałek i już jest mega szybko na razie wyjelam z kartonu i wydaje się być wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#548 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Cewnik to dla mnie mała trauma i jestem przerażona bo wiem ze przy cc mnie to nie ominie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mialam nigdy cewnikowania, ale jak pomyślę, że ktoś by mi tam gmerał z jakąś rurką to
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#551 |
|
luckygirl
|
Ja tez zawsze dostawałam oryginały, a przy ciąży położna mi wydawała ksera, nie wiedzieć czemu.
A czy przy CC cewnik nie jest zakładamy jak jestes juz znieczulona? |
|
|
|
#552 |
|
gotowa do działania
|
Dziewczyny wiecie jaki sobie dziś zestaw zaserwowałam?
![]() dwie kanapki z serem ogórkiem i keczupem + miseczka kapusty kiszonej + mały ptyś. Niebo w gębie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Właśnie gotuje kapustę i grzyby a jutro mam zamiar robić pół dnia pierogi 🥟🥟🥟 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy SN w razie potrzeby szycia i/lub czyszczenia wolajcie o znieczulenie, bo w niektórych rzeźniach robią bez.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Internet mi sie skończył w telefonie i tyle nadrabiania!! I nowy wątek już ma tyle postów! Wściekłam się, bo na 40 ekranie wysypało mi apkę i cytaty poszły się paść
Ja dalej w szpitalu na obserwacji. Chcą się upewnić, że cukry wrocily do normy po tych sterydach, bo był kosmos, choć to normalne. No i jutro ma być wynik posiewu z pochwy. Ale nie spodziewam się sensacji, przecież co chwilę bombarduję globulkami. Mam nadzieję, że jutro mnie wypuszczą. Tydzień córki nie widziałam, tęsknię za swoją lodówką, kibelkiem i wanna, a co się przypadków człowiek nasłucha Wczoraj urodziła się dzidzia 800g![]() To nie na moje nerwy. Dziewczyny, opuchlizna, nadciśnienie nawet małe, nie daj Boże białko w moczu, COKOLWIEK Wam dziwnego dolega- do lekarza albo IP! Lepiej niech się ktoś śmieje, że d**pe zawracasz niż potem mieć problem.Chilly piękne kocyki!!! ![]() W gorącym temacie fotelików ja będę pakować w pajacu takim grubszym watowanym welurowym. Na to kocyk. Nie wyskoczę z nieubranym dzieckiem na mróz. A czasem trzeba przełożyć dziecko z fotelika do gondoli, bo dziecko nie może długo być takie skurczone. Z resztą jednym z minusów mojego wózka, który długo rozważałam, jest to, że można do ramy przypiąć tylko 1 fotelik, a druga dzidzia zawsze musi być w gondoli. Co mogę zrobić, żeby zwiększyć bezpieczeństwo, to mocno dociągnąć pasy dzieciom. No i foteliki mają 5punktowe pasy. Czyli jeśli jednak trochę źle dociągnę, to w czasie wypadku owszem dziecko próbuje górą 'uciec' ale na biodrach pas automatycznie się bardziej zaciska i trzyma dziecię za nogi. Ważne jest też mocne naciagniecie pasów samochodowych. Cytat:
|
|
|
|
#555 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
O mamuniu przed znieczuleniem to kiepsko Nam położna na szkole rodzenia mówiła, ze teraz na szyciu zawsze dają znieczulenie. |
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście foteliki, które można potem na wózku na płasko rozłożyć? Jeden nawet w drodze można płasko (cena kosmos).
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Izi sleep chyba tak ma ale nie podczascl jazdy
|
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę mnie zmartwiłyście, bo odkąd jestem w domu to człowiek ma czas na regularne posiłki. Bardzo dziękuję za rady. Mam nadzieje, że nie wpłynie to źle na córcię
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Nacytowalam sie i mi wszystkie posty wcięło :/
Cytat:
|
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 |
|
luckygirl
|
Jak ja bym chciała robic pierogi - nigdy nie robiłam
|
|
|
|
#563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wystarczy że zaznacza na skierowaniu że coś w usg wyszło nie tak, co oczywiście nie musi być prawda ale na tej podstawie prenatalne są darmowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Polujecie na coś z wyprawki w pt?
Ja zaczełam robić wyprawkę. Przyszły mi już body i półśpiochy z Pinokio, wziełam na promo w smyku wielopak body. I w sumie nie wiem na co w pt patrzeć ![]() Allegro ma darmowe dostawy do paczkomatów na wielu aukcjach z powodu urodzin (do pt). |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ale.się Was naczytalam! Caly.dzień mnie nie było i tyyle do nadrobienia.
Co do zzo to boje się jak.ognia wolałabym bez... Lewatywy nie miałam sama się oczyszczalam teraz też bym tak chciała. Badania genetyczne uważam że każdy robi wg uznania i wg wskazań. Fajnie jest je zrobić dla pewności jeśli kogoś stać. Trzeba się rozejrzeć co kupić z okazji black friday ☺ Straszne znow parcie czuję na krocze...eh a wizyta dopiero 15... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to cały czas mam wrażenie, że jeszcze pół roku do porodu i na wszystko mam czas
o wyprawce i ciyszkach to nawet nie myślę, nie mówiąc o kupowaniu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#567 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
jeżeli chodzi o wyniki badań, to oryginały należą do Ciebie, kopie do lekarza. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie do bezpiecznego terminu dokładnie 2 miesiące 60dni! To przecież niewieleWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
zVenus na kiedy masz tp? Bo nie widzę Cię na liście
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam.wadę wzroku. Przed 1 porodem badalam dno oka po 36tc. Teraz pewnie też pójdę jeśli nie zapomnę ☺
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Tydzień po tp pojechałam na izbę z terminem przyjęcia i miałam mieć wywoływanie. Na izbie okazało, że mam rozwarcie, bez żadnych oznak wcześniej.

Wczoraj urodziła się dzidzia 800g

o wyprawce i ciyszkach to nawet nie myślę, nie mówiąc o kupowaniu.