|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na działkę nad jeziorem zawsze zabieramy cały zwierzyniec. Jak będą dwa foteliki to chyba na dachu ktoś bedize musiał jechać ![]() Mnie wkurzaja komentarze znajomych, że musimy teraz oddać cześć zwierząt. Niby z jakiej paki? to nasza rodzina i nikt nigdzie nie pójdzie.
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wszystkie
Cytat:
![]() Cytat:
I pewnie już miliony razy słyszeliście "no to kiedy będzie pasztet?", "święta idą to będzie pasztet" "królika trzymać w domu?" To zdjęcie psiaka jest mega! Totalnie uczłowieczony pies
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
To ja tak wtrace, że w UK nikt nie ustepuje pierwszenstwa kobietom w ciazy w kolejkach. Nigdy, nikt mnie nie traktowal nigdzie z przywilejami. Ani razu tego nie odczulam. Raz jakis facet wpuscil mnie przed sobą do pociagu, jak pchala sie do niego masa ludzi. No przykre, zwłaszcza jak juz tuz przed porodem, dziecko uciska wszystko pod spodem a ty stoisz i stoisz w tej kolejce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od początku ciąży mój lekarz nawet nie wspomniał mi o tym teście pappa, a jeśli chodzi o preeklapsję i IUGR jestem w grupie ryzyka, bo w pierwszej ciązy to miałam, on to dobrze wie, bo też ją prowadził, z tego powodu każe mi też łykac Acard, to ja już zbaraniałam - ja w pełnym zaufaniu nawet tematu tego testu nie zgłębiałam, a tu jak się okazuje byłoby może wskazane??? a może wiedząc, że skoro ryzyko powtórki i tak jest znaczne celowo mi tego nie mówił, żeby nie streowac wynikami, tylko na bieżąco brac na klatę ale mam teraz zagwostkę - do kiedy można to robic? jestem prawie 13tc, a z usg nawet 14 prawie, czy to może miec jeszcze sens? usg na tym etapie oczywiście żadnych zaburzeń nie wykrywa, czy ten test "powie" mi, że to się powtórzy na bank, czy będzie spoko? czy któraś z was ma już wyniki? jak to wygląda? ale mam mętlik, poczytam coś na ten temat, ale jak coś wiecie to zapodajcie....
|
|
|
|
|
#579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczesniej tylko czapki, mitenki i komin. Pewnie wyjdzie krzywus, ale przynajmniej wlasny ![]() Cytat:
Moja psica jest moja rodzina i w życiu bym jej nie oddala, nie moge sie wrecz doczekac jak zareaguje na dzidzie ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jestem, czy to badanie krwi w Polsce jest jakies szersze, bo w uk wykrywa zespol Downa, Edwardsa i Patau (trisomnia 21, 18 i 13). Tylko tutaj tego sie nie uzywa pod nazwa papp-a, wiec moze to jakies inne badanie.
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak bylo wczesniej pisane: oprocz tych podstawowych trisomii jeszcze ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego.
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam, ale myslalam, ze to moze jakies poszerzone badanie.
Wcale mnie to jednak nie dziwi, ze w UK nie badaja tych dwoch rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jitro dopytam co dokładnie to bada.
Bo w necie różne opinie są. Najlepiej będzie właśnie chyba fachowca zapytać. Masakra jak dziś rzygam. Juz nie wiem czy to z nerwów czy co. Wszystko co jadlam i piłam zwróciłam. Siły nie mam. UG mam o 13.20... Najbardziej się boje ze pójdę tam a lekarz mi powie: ale o co chodzi? Przecież w brzuchu ma pani pustkę Chyba jestem największą panikara na wątku
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj znac, co Ci powie lekarz o tym badaniu krwi. Lepsze to niz wiedza plynaca z blogow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Też się boję, że w szpitalu (to będzie drugie usg) dowiem się, że coś jest nie tak, i nie mam tu na myśli wad u dziecka. Pocieszam się, że nie plamilam, cycki z niebieskimi zylkami są, brzuch coraz większy, a dziś przywitałam dzień odruchem wymiotnym ![]() Jak piszecie o zwierzątkach, to u mnie niestety są problemy. Wydaje się nam, że kot umiera z badań wyszła leukocytoza, dostaje antybiotyk co drugi dzień w zastrzykach, w pt ma być robiony test na fiv. Trudno nam się z tym pogodzić, bo ma dopiero cztery lata, a był adoptowany od malenkosci i karmiony butelką. Wczoraj byłam taka zmęczona a nie spałam popołudniu, że na kursie angielskiego koleżanka zapytała czy nie jestem chora. Poszłam spać o 21 i o 0.50 już byłam wyspana, więc może było mi to potrzebne. Czekam na wieści od wizytujacych, będę Was podczytywac na przerwach, trzymam kciuki ![]() Sent from my WAS-LX1 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2017-11-23 o 05:13 |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- * kurtke rzecz jasna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matkoo boskoo ile dziś wizyt ![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki Za wszystkie dzisiejsze wizyty!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to stres kotowy, pracowy, ale po raz pierwszy porządnie zwymiotowalam rano. Nie spodziewałam się, że dosięgnie mnie to w 12 tc. Marudzilam narzeczonemu, że źle się czuję, to się mądrzyl, że za wcześnie wstaję, ale dzielnie pobiegł za mną do łazienki powspierac, gdy narzekalam, że jego dziecko jest niegrzeczne
![]() Tylko teraz boję się jeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Powodzenia wszystkim wizytujacym. Liczę na same dobre wieści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również witam Was z rana i zycze wszystkim, co mają wizyty samych cudownych wieści
![]() a tym co nie mają wizyt życzę rowniez cudownego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj pojechaliśmy z TŻ na zakupy i w życiu chyba nie byłam tak zmęczona, tak krótkimi zakupami.
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
Hey kochane, wow ale dzisiaj wizyt, 3mam kciuki za wszystkie.
Widziałam że pisalyscie o zwierzakach,my mamy kota od ponad 7 lat. Niektórzy to mają świra że jak ciąża to zwierzę trzeba oddać. Nasluchalam się w pierwszej ciąży, jedna ze znajomych z tego powodu nie była u mnie od 4lat, bo mój kot zarazi czymś jej dziecko. Bzdura, ale na niektórych nie ma rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze dojdzie do siebie.Wracając jeszcze do tematu zwierząt współczuję alergikom. Mam koleżankę z pracy która jest mocno uczulona na sierść. Była u mnie kilka razu i po 5 minutach siedzenia u mnie całe dłonie i ręce ma w pokrzywce. Gdybym nie widziała na własne oczy to ciężko byłoby mi uwierzyć. Z tego powodu spotykamy się albo u niej albo na miescie. A dziewczyna uwielbia zwierzęta. Zaraz idę ogarniać się i po 10 smigamy do Poznania na wizytę
|
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 11 tyg.
![]() Ja się ostatnio też czuję nadzwyczajnie dobrze i zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok zero objawów, a do UG 3 tyg.
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Dzien dobry
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ✊️ Jezeli chodzi o badania to tutaj w Uk zgodzilam sie na wszystkie wiec czekam i zobaczymy jak to sie potoczy Ja jak bylam w pierwszej ciazy to mielismy 2 psy i nigdy w zyciu nie pomyslelismy aby je oddac. Pozniej jak synek mial 4 latka kupilismy jeszcze chomika, pozniej TZ kupil i urzadzil piekne akwarium wiec u nas troche zwierzyniec byl . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez monnlight Czas edycji: 2017-11-23 o 08:52 |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz moim brakiem objawów od samego poczatku przestalam się przejmować. Teraz mam juz inne zmartwienia niestety.
Jeszcze 12 dni! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana po śniadaniu i trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Moja psica jest moja rodzina i w życiu bym jej nie oddala, nie moge sie wrecz doczekac jak zareaguje na dzidzie 

z badań wyszła leukocytoza, dostaje antybiotyk co drugi dzień w zastrzykach, w pt ma być robiony test na fiv. Trudno nam się z tym pogodzić, bo ma dopiero cztery lata, a był adoptowany od malenkosci i karmiony butelką. 

.