|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
patrilla nie bardzo mam kiedy cwiczyc i robie to nie regularnie
i musze to zmienic i to szybko, co do porzadkow tez ostatnio mam wrazenie ze caly czas sprzatam a efektow brak. rano posprzatam i jest czysto jakies pol godz potem ogarniam na bie zaco . wieczorem jak misio zasypia sprzatam a tu niespodzianka rano balagan ale jakim cudem to nie wiem albo juz mam schizy jakies hehe.. prosba dziewczynki do was macie jakies obrazki ksiezniczek , baletnic z bajek????? potrzebuje bo obiecalam coreczce mojej znajomej namalowac na spodenkach ale nie mam pomyslu a wszedzie te witch lub inne dziadostwa
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadbałam, zamówiłam sobie Hadrysia - Cylinder
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy ciociom za pamięc o naszej miesięcznicy.
Juleczko do pokoju wybraliśmy już na bank kanapę i foteliki, oraz mebelki - zdjecia poszukam i dodam za chwilkę ( kanapa i fotel beda pomarańczowe) kuchnia jednak będzie ta Ola ( szafki juz dobrane i narysowane - przeze mnie do tego zmywarka, okap, piekarnik i płyta grzejna Amica ( bo tylko z Amici robia pod zabudowe ale mi to pasuje) lodówka z Aristona BMBL 2022 C/HA szukam jeszcze nieduzego stolika z krzesłami do kuchni do łazienki potrzebuje szafke z lustrem nad umywalkę a reszte sie zobaczy do przedpokoju chce szafe z lustrem i komodę ( jeszcze szukam) Apusiowy pokój na razie zostaje "pusty" kupie tylko komode na ubrania bo w przyszłosci chcemy kupic łózko wielofunkcyjne fotki: komplet wypoczynkowy mebelki ale układ bedziemy miec inny Apusiowe łozeczko lodówka i szafki do łazienke chociaz ta brazowa mi sie bardziej podoba |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
czesc cioteczki
co do tego chudniecia to ja nie cwicze ale: nie jem nic smazonego (choc Olunek uwielbiam czekolade i wszystko co slodkie) zadko jem pieczywo, zadko ser zolty.. generalnie poza czekolada i slodyczami to malo co jem Kanciu ta brazowa szafka sliczna ale ja ze wzgedu na to ze makijaz robie w lazience zdecydowalabym sie na biala (swiatelka na goze). zreszta jak bedziesz wiedziala w jakim stylu ma byc lazienka wtedy lustro i szafke dobierzesz zeby pasowalo Olunek poszukam ksiezniczek dla ciebie
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
no jest taki mega wybór, ze juz sama nie wiem
![]() niestety łazienkę bede musiała urzadzic bez kafelek na poczatku bo budynek bedzie osiadac wiec kafli sie nie kładzie. Chciałam miec w domku zywe ładne kolory, dlatego tez nasz pokoj bedzie pomaranczowy, przedpokój zółty, kuchnia zielona a łazienka hmmm zastanawiam sie ![]() Apusiowy pokoik raczej jakis pastel
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, nimożliwe jesteście, przez Was byłam przed chwilą w sypialni i się zważyłam i moja waga dokładnie jak przed ciążą 59kg. normalnie czuję się przy Was szczypiory jak kalafior
![]() ![]() ![]() ![]() niestety brzuch nie taki jakbym chciała i biustu brak, jak skońćzyłam karmić. ale zaczekam, jeśłi nic się nie zmieni zacznę ćwiczyć trochę. na razie brak mi sił, bo Tymke wstaje między 5 a 6 rano a ja chodzę spać przez 1. także bosko.
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Ale naprodukowałyście!!nie zdążyłam wszystkiego przeczyac!!
Xantia dla Ciebie Kancia mebelki extra Buziaczki dla Wszystkich którzy obchodzili miesięcznice i swoje pierwsze urodzinki Co do wagi to ja mam problem bo jestem za chuda!już po wyjściu ze szpitala miałam wagę z przed ciąży Teraz jakieś 50 kg czyli o 5 kg mniej.i jestem wściekła kości mi wyłażą piersi zniknęły wyglądam jak anorektyczka
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
karo ja chetnie swoje kg oddam
![]() zreszta i tak jestem tu najwieksza więc nawet się nie odzywam jak mówicie o zrzucaniu kg ![]() kupiłbym ten tehrm line bo mi tez pomogł ale tez zaszkodził i sama nie wiem
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu jak masz wysokie cisnienie to faktycznie nie powinnas tego brac..
ja mam naturalnie niskie wiec pije i kawy i biore czasem tabletki (a nie codziennie wkleje pozniej zdjecie z naszej lazienki.. co prawda kafelki ale kolor zielonkawo morski..
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Jana sekundę, mam mało czasu ![]() Zdjęcia jak zawsze przecudowne, śliczne te nasze dzieciaczki ![]() Xantia Przykro mi, że u was tak urodziny wyglądały, ale Alusia na zdjęciach Przyznam się, że nawet nie mAM CZASU poczytać, przykro mi z tego powodu ![]() U nas urodziny to klapa, Oliwka płakała,marudziła naprawdę miałam jej dość, a musiałam ciągle ją nosić, by nie płakała . Ja po prostu wymiękam, co się z tą moją małą córeczką stało ![]() Ja nie wiem czy ona tak po szczepionce , czy to ząbki Codziennie budzi mi sie w nocy i płacze, chce bym ją nosiła. Wczoraj tzn, dzisiaj w nocy wreszcie wykombinowałam i usiadłam obok głaszcząc ją ( chyba Ajanna mówiła, że tak robi)przez szczebelki. trwało to godzinę. Przepraszam ,że tak smutno, kurcze ,ale ostatnio trudno mi się cieszyć, mało sypiam, aj wymiękam ![]() wkleję parę zdjęc na których mała robi coś innego niż marudzi
|
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Z tego wszystkiego zapomniałam
Wszystkiego Najlepszego dla Hanusi z okazji roczku ![]() i Apuś Zmykam Oliwka wstała .. |
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
dyta nie matrtw sie
pamietasz ja nie spalam przez pierwsze pol roku a wasze maluszki slodko chrapaly.. widocznie zabkuje - to u nas byl duzy problem wtedy ze spaniem.. u nas siedzenie przy lozeczku tez sie sprawdza.. glaskam Adrianka po pleckach, spiewam mu kolysanki i robimy tak odkad ma pol roku i naprawde to sie sprawdzaKanciu taki kolorek mamy w lazience a przy okazji lustro. wlasnie z lampkami na gorze Załącznik 1544145
|
#3314 |
|
Konto usunięte
|
kropka, Anula, z czego Wy się odchudzacie?
takie z Was ładne kobiety, figury nastolatek. Ja to chciałabym 2 kg przytyć, w ciągu ostatniego miesiąca schudłam 2kg, do 43kg, i ciągle tylko problemy z zakupami ciuchów. więc mamy ten sam problem karo. barwa, ja karmiłam tylko kilka dni a cycki i tak znikły. Mi lipiec pasuje w całości. więc, kobiet pracujące, dogadajcie się między sobą, a ja się dostosuję, byle nie niedziela. ale z tego co piszecie to w lipcu pozostaja tylko dwie soboty- 12 lub 26 lipca. a jak minia, izuniak, katia, olunek... i reszta?Dzięki za odpowiedzi w sprawie mojego ubioru, jak zwykle, wizażanki niezastąpione. Muszę kiedys zajrzeć do innego działu, może tam mnie "obrobią stylistycznie". kiedys jedna z wizażanek robiła mi metamorfozę fryzury, jedna z jej propozycji bardzo mi się spodobała (poniżej fotka), ale nie mam odwagi ściąć moich - długich prawie do pasa- włosów. cienias ze mnie.Kanciu, Apusiowe łóżko the best. co to za firtma? dyta, ![]() Rano byłam z teściem u lekarza, dostał skierowanie do szpitala, a że wszędzie pełno, to dopiero 11 lipca go przyjmą. Potem spacer, a teraz mały śpi, jak zwykle. ![]() Podajecie jeszcze dzieciom witaminki? nie wiem, czy powinna wciąż podawać Cebion Multi i w jakiej ilości? bo teraz jednak słonca więcej, więc witaminka d3 jest... |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
lea ja nie podaję cebionu już od 3 miesięcy, bo Hani wyszło to uczulenie na kwasek cytrynowy i alergolog kazała odstawić ![]() 21 sierpnia mamy powtórkę testów i jestem ciekawa czy coś się zmieniło ![]() dyta fajne fotki i niech szybko minie marudzenie Oliwki I widzę, że te kolorowe świeczki-jedynki to wiodą prym na urodzinkach naszych dzieci Kanciu super mebelki. Ten kolor szafki łazienkowej extra. My mamy łazienkę niebiesko-żółtą ![]() I bardzo fajny pomysł z kolorkami w mieszkaniu - będzie bardzo ciepło ![]() Karo ja też mogę ci oddać kilka kilogramów. Mi coś te odchudzanie nie idzie. Nie mam silnej woli, a jeszcze jak mój mąż diety stosować nie musi to lubi różne różności typu piwko, kebaby, pizze, a mnie skręca jak na to patrzę no i po odchudzaniu ![]() Jeszcze raz dziekujemy za życzonka ![]() Anula ja też nie lubię Adamczyka zabardzo ![]() Ja po pracy zmyłam całą kuchnie brudnych naczyń po wczorajszej imprezce, wykąpałam się, pranie zrobiłam i za 2 godzinki ruszamy do Krakowa ![]() Jeszcze mam prasowanie, ale mi się nie chce ![]() Xantia
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
kancia lozko super tez chcemy misiowi takie kupic w przyszlosci bo pokoik maly, a jaka to firma i jzeli mozesz to powiedz ile tak miej wiecej kosztuje?
kropka dziekuje za ksiezniczki ja przy wzroscie 169 waze 59 niby w normie ale lepiej czuje sie jk jest mnie mniej.. oj kusza mnie te tabletki co masz ale pewnie nie mozna ich brac przy karmieniu???dyta zdjecia super lea super ci w takich wloskach , tylko moze chlodny braz zamiast czarnego? i jezeli moge ciut sugesti to moze odrobine wymodeluj brwi ale troszke tylko bo masz piekne naturalne.ja na twoim miejscu odwazylabym sie sciac. wloski odrosna a w tych na zdjeciu wygladasz pieknie poprostu nie moglam z podziwu wyjsc a masz wiecej zdjec z proba metamorfozy?
|
#3317 |
|
Konto usunięte
|
olunek, wiem, moje brwi to paskudne krzaki, czasem je reguluje, (wtedy się sobie podobam
) ale to zawsze problem bo trzeba do miasta do kosmetyczki jechać, sama nie potrafię. wiecie, ja ostatnio nie potrafię ścierpieć swojego odbicia w lustrze, a jak Wy się tak tniecie, modelujecie, farbujecie to też mnie kusi... a jak pomyslę, że krótkie włosy trzeba układać, to mi się odechciewa... i koło się zamyka.z pozostałych fotek z metamorfoz nic mi się nie podoba, ale wkleje jeszcze kilka takich względnych, reszta fuj. ![]() za dwie godzinki jedziemy oglądać samochód, bo nasz dzisiaj został sprzedany. ![]() |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
lea mnie się najbardziej podobają dwie ostatnie fryzury
Ciachnij sobie te włoski na którąs z tych dwóch - są na tyle długie, że jak będziesz chciała to będziesz mogła spinać sponeczką czy gumką związać bez problemu, więc myślę, że aż tak źle nie będzie, grzyweczka też taka cieniowana, że też pójdzie ją spiąć z boku czy na górze. Napewno poczujesz się lepiej, a włoski też jak podetniesz to się trochę wzmocnią Ciachnij sobie - ciachnij ![]() I powodzenia - obyście przyjechali nową bryką
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea, mi się najbardziej podobasz w tej ostatniej wersji. Mogą być dłuższe, ale takie fale i ta grzywka wg mnie REWELACJA
![]() ale wiem jaki to ból, na początku tego roku tez ścięłam, co prawda z krótszych, bo tylko do łopatek, na boba... chociaż tak naprawdę aż tak bardzo tego nie chciałam (życie mnie zmusiło )
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
lea w tej ostatniej wygladasz bosko !!!!!!!! ciachaj !!!!!!!!!!
![]() ![]() warto mowie ci pieknie bedziesz wygladala
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
barwa dodałam do galerii zdjęcia Tymka tylko sprawdź czy czegoś nie pokręciłam ![]() Założyłam nową galerie pt: roczek i tak sobie myślę, ze chyba będzie to ostatnia galeria, bo zdjęć nie przybywa, komentarzy do zdjęć wcale, a w sumie wklejamy fotki tutaj na bierząco CO Wy na to
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
lea mi też ta ostatnia fryzura się podoba
Kanciu mebelki super i kolorystyka mieszkania również. Ja ostatnio w kuchni dwie ściany pomalowałam na kolor Jarzębina. Super wyszło. Marzy mi się w sypialni jedna ściana na ciemny fiolet ale mąż się nie chce zgodzić ![]() minisiu może rzeczywiście dalej zdjęc do galerii nie dodawać, skoro i tak tu umieszczamy. No ale dziewczyny niech zadecydują. dyta to chyba taki czas u naszych dzieci jeśli chodzi o marudzenie. Moja też zrobiła się okropna, a było już tak dobrze.
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7904832]ja karmiłam tylko kilka dni a cycki i tak znikły.
Mi też znikły [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7904832] Dzięki za odpowiedzi w sprawie mojego ubioru, jak zwykle, wizażanki niezastąpione. Muszę kiedys zajrzeć do innego działu, może tam mnie "obrobią stylistycznie". kiedys jedna z wizażanek robiła mi metamorfozę fryzury, jedna z jej propozycji bardzo mi się spodobała (poniżej fotka), ale nie mam odwagi ściąć moich - długich prawie do pasa- włosów. cienias ze mnie. [/quote]Ja myślę, że byłoby Ci dobrze z taką lekką grzywką, coś w stylu tak jak na zdjęciu pt. kasia4. No i kolor ten też mi się przy Twojej buzi podoba. Cytat:
Ja też od dłuższego czasu już tranu nie daję. Cytat:
. No i lepiej nic o prasowaniu nie wspominaj.... ![]() My jutro idziemy 11.00 na bilans . Niania uczy ją wołać mnie po imieniu
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olunek wiem coś o braku regularności w ćwiczeniach lea przedostatnia i ostatnia zależy jaki masz typ włosa dobra idę sie pakować o 11 rano wyjazd
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże gdzieś na początku lipca. U Hadrysia się czeka nawet do miesiąca, ale cierpliwa jestem i już się cieszę na nowy nabytek
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia będzie lepiej smakowała wiem ile sie czeka oj wiem
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to jest taki zestaw
http://www.szynaka.pl/meble-137-PL-112.htm tam pod zdjeciem duzym jest aranzacja z pomaranczowym frontem ![]() lea mi tez sie podoba ostatnia fryzurka ![]() co do galerii to uwazam, ze po roczku zamknąc jesli by sie zdarzylo, ze dotrzymamy tu do 2 latek to wtedy walnac galerie 2 latka itd
|
|
|
|
#3328 |
|
Konto usunięte
|
popieram Kancię w kwestii galerii.
aleście mi namąciły w głowie, a ja tchórz i tyle, chyba nie podejme się obcięcia włosów. ![]() Nie pojechaliśmy oglądać samochodu bo strasznie się rozpadało, a na zmokniętym aucie nic nie widać. więc jedziemy jutro. oby to było to.
|
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich po 2 tyg. przerwie
W pierwszej kolejności skłądamy najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich rocznych dzieciaczków Kurcze tyle produkujecie, że nie mogłam wyjść na bieżąco ale w końcu skończyłam czytać .W roczek Olivci byliśmy na weselu , zabawę miałam do d...y na myśl, że Olivcia pierwsze urodzinki spędzi bez nas.... Jechaliśmy aż 500 km, wyjechaliśmy w sobotę raniutko i mieliśmy wracać w niedzielę w nocy ale nie zostaliśmy na poprawinach tylko bladym świtem wyruszyliśmy do domu żeby złożyć Livce życzenia. Mała była oczywiście z ciocią Olą i jej rodzinką i ciocia oczywiście postarała się żeby Olivka miała urodzinki, w sobotę biegała po sklepach żeby zorganizowac kinderparty , w niedzielę rano przyszli goście, jej siostry z dziećmi, były prezenty, tort, świeczki, piszczałki, czapeczki, wszystko jak należy, wujek szalał z kamerą żeby wszystko nam nagrać. A potem pojechali do bajkolandu, i tam my dojechaliśmy, Olivka biła brawo i piszczała z uciechy . Dzisiaj wszystko wraca do normy po imprezowych weekendach, a w przyszłym tyg. jedziemy na urlop, no ale mamy problem bo lekarz powiedział, że nie powinniśmy lecieć z nią za granicę , po tym okropnym zapaleniu uszu i wysokich gorączkach wszystko się uspokoiło ale on powiedział, że jest za polskim morzem . No i tam z ciężkim sercem jedziemy a na wrzesień odkładamy Kanary. Olivcia waży równiutko 10 kg. i ma 80 cm (ostatnio było 87 ), nadal ładnie śpi, wszystko je i odpukać nic jej nie szkodzi, sama jeszcze nie chodzi bo się boi i musi się chociaż leciutko ale czegoś trzymać. W trakcie dnia śpi 2-3 razy. Pokazuje jak świeci słoneczko, jak jest duża i codziennie czegoś się uczy. No i chwilowo tonie w zabawkach , dostała tyle prezentów, że szok , nawet os osób, od których nawet życzeń się nie spodziewaliśmy. Wór ubranek, zabawek i kasiorki .lea mi pasują obydwa wskazane przez Ciebie terminy. Zmykam się uczyć bo w środę szkoła. Buziatki
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Lea - obcinaj włoski
![]() Kanciu - bardzo ładne to łóżeczko Patrilla - pogody życzę ![]() A ja ważę 58 kg i schudnąć nie chcę, no ale ja to żyrafa jestem Ale po cyckach to też zostało wspomnienie Mam nadzieję, że się jeszcze trochę "zregenerują"![]() Mam do Was dwie prośby: 1. Czy macie namiar na jakieś domki lub pensjonacik na Słowacji, najlepiej koło Orawic lub innych źródeł termalnych 2. Jaką polecacie spacerówkę? Muszę się pozbyć tego X-landera i przesadzić Emcię na coś lżejszego. Musi mieć pozycję leżącą i duże, najlepiej pompowane koła na moje hektary ![]() Myślę o takich: http://www.allegro.pl/item380637851_...sy_kurier.html http://www.allegro.pl/item376429920_...l_gratisy.html http://www.allegro.pl/item377073616_...ign_w_24h.html http://www.allegro.pl/item378867959_...gn_oslona.html http://www.allegro.pl/item379755030_...08_e_kids.html edit: i jeszcze: http://www.allegro.pl/item377073581_..._mulan_pl.html http://www.allegro.pl/item380860857_..._completo.html
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

i musze to zmienic i to szybko, co do porzadkow tez ostatnio mam wrazenie ze caly czas sprzatam a efektow brak. rano posprzatam i jest czysto jakies pol godz potem ogarniam na bie zaco . wieczorem jak misio zasypia sprzatam a tu niespodzianka rano balagan ale jakim cudem to nie wiem albo juz mam schizy jakies hehe.. 

Teraz jakieś 50 kg czyli o 5 kg mniej.i jestem wściekła

pamietasz ja nie spalam przez pierwsze pol roku a wasze maluszki slodko chrapaly.. widocznie zabkuje - to u nas byl duzy problem wtedy ze spaniem.. u nas siedzenie przy lozeczku tez sie sprawdza.. glaskam Adrianka po pleckach, spiewam mu kolysanki i robimy tak odkad ma pol roku i naprawde to sie sprawdza
takie z Was ładne kobiety, figury nastolatek.
cienias ze mnie.
ja przy wzroscie 169 waze 59 niby w normie ale lepiej czuje sie jk jest mnie mniej.. oj kusza mnie te tabletki co masz ale pewnie nie mozna ich brac przy karmieniu???