|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
:d
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam propozycje, może się do nich ustosunkujesz. Mój faworyt zdj. 1, zdj. 3 bez asparagusa i starca i ciut więcej kwiatów. Część bardziej standardowych, część awangardowych. Co Ci się spodobało? Bo nie wiem w jakim iść kierunku. Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
kasiarku ja to zawsze coś u Ciebie znajduję no ;p piękne lilie *_* i rumianki... róże i tulipanki z fioletowymi wstążkami i te gerberki z fioletowymi iryskami miodzio
dzięki |
|
|
|
#876 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
Załącznik 1540071
Załącznik 1540072 Załącznik 1540073 WITAM i proszę o radę Mam suknie w stylu hiszpańskim, jest bardzo delikatna i cała z koronki; W ogóle nie znam się na kwiatach, więc proszę o radę jaki bukieci będzie mi pasował?? |
|
|
|
#878 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny może i mi pomożecie. Jestem blondynką, 168 cm wzrostu, rozmiar 40. Suknia jest w kolorze ecru i toffi, gorset ukośnie drapowany, z haftem przy biuście, spódnica jakby z dwóch warstw, zewnętrzna, krótsza - toffi, drapowana jakby "nałożona", pod spodem, dłuższa- ecru (z organtyny). Mój narzeczony ma prawie czarny garnitur, czarna kamizelka i rudy plastron.
Myślałam o kwiatach w kolorze herbacianym i kremowym z zielonymi dodatkami, bukiet wydłużony z róż i eustomy lub frezji. Proszę o radę
|
|
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dziękuje za odpowiedź ![]() Z Twoich popozycji najbardziej podoba mi się czwarta. Natomiast ja wczesniej myślałam bardziej o czymś zblizonym do tych dwóch, ale nie wiem właśnie czy te zwiski będą pasować :/ |
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Witam, świetna jest pierwsza, druga za bardzo roztrzepana. Jestem za Twoją pierwszą. Pozdr. Jola D.
|
#881 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie prosze...
Mam ogromny problem z doborem bukietu do tej sukni... Moze wy macie jakies pomysły ??? |
|
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne cz. II
Witam drogie Wizażanki,
Jola ciężko pracuje a ja ją podziwiam i prawie zawsze się zgadzamY więc nie zabieram głosu (ale mam fajną sytuacje). DZIEKUJę Ale dzisiaj chciała bym zaapelować i coś zaproponować: UWAGA BO TO WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! JEDNA Z MOICH KLIENTEK POWIEDZIAłA MI żE ZAMIAST TRADYCYJNYCH KWIATóW OD GOśCI BEDą ZBIRALI PIENIąDZE DLA WOJTKA KICIńSKIEGO DOKTORANTA WAT KTóRY W CZASIE BADAń NAUKOWYCH W WYNIKU WYBUCH KTóRY NASTąPIł W LABORATORIUM STRACIł OBIE DłONIE I OKO. POMOC FINANSOWA POZWOLI WOJTKOWI POWRóCIć DO NORMALNEGO żYCIA I PRACY NAUKOWEJ. POMYSł NIEZWYKLE MI SIę PODOBA I POSTANOWIłAM WPłACIć POłOWę SWOICH ZYSKóW Z ARANżACJI TEGO śLUBU NA RZECZ WOJTKA. JEśLI KTóRAś Z MOICH KLIENTEK ZDECYDUJE SIę BRAć UDZIAł W POMOCY WOJTKOWI KAżDYM Z ZAROBKóW UZYSKANYCH OD TYCH KLIENTEK BęDę DZIELIłA SIę Z WOJTKIEM. NAMAWIAM INNE PARY MłODE DO UDZIAłU W POMOCY TEMU FACETOWI. kTOś MOZE POWIEDZIEć ZE PODCINAM GAłąż NA KTóREJ SIEDZę BO SPRZEDAż KWIATóW TO ZYSK ALE Są WAżNIWJSZE SPRAWY NA TYM śWIECIE. MOżE W TYM WAżNYM I SZCZęSLIWYM DLA WAS DNIU ODDACIE ODROBINę SZCZęśCIA POTRZEBUJąCEMU. MYSLę żE W MYśL ZASADY żE COś DANEGO WRACA PODWUJNIE SPRAWDZI SIę TO I TU. http://www.pomocdlawojtka.waw.pl/ POZDRAWIAM JAK ZAWSZE DO WASZEJ DYSPOZYCJI EWALENA Cytat:
Do zaakcentowania zastosowała bym czerwono-purpurowy(róże będą najwłaściwsze) bukiet z naciskiem na czerwony. Jeśli jesteś odważna wykończ rączkę na czarno -bukiet tradycyjny okrągły (może być kulka może być bardziej płaski, ale bez zieleniny - ozdobniki w kolorze biżuterii) może pantofelki czerwone -to byłby dla mnie pieprzyk dopełniający całość. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-15 o 21:57 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy od tego jaki efekt chcesz uzyskac odpowiednio dobierz kolor i rodzaj kwiatow
|
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Raczkowanie
|
Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
Pomysł Giuseppe wydaje mi się bdb. Tylko, czy jesteś na tyle odważna ... Mi przyszedł do głowy podobny pomysł, wklejam zdjęcia. Ale odezwij się, bo nic o Tobie nie wiemy. Niby pióra są passe, ale tutaj pełnią szczególną funkcję. Pozdrawiam - Jola D. PS. Może trochę szalone sugestie, ale to są nasze wizje. Z niecierpliwością czekam co Ty na to, najwyżej pójdziemy w in. kierunku. Dopiero tera zauważyłam odp. Ewaleny, pewno dlatego, że z przejęciem czytałam tekst na czerwono i resztę przeoczyłam. Zatem cała nasza trójka niezależnie poszła w podobnym kierunku. Pozdrawiam - Jola D.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-16 o 23:18 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#886 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyne
Bardzo mocno dziekuje wam, ze znalazlyscie czs zeby mi doradzic. Wiec kilka słow o mnie, jestem czarnowlosa jak modelka na zdjeciu i mam błekitne oczy , strasznie dlugo decydowalam sie na ta suknie bo zeczywiscie suknia jest bardzo odwazna Jest strasznie bogata wyszyta zdobnymi czarnymi kamieniami wiec nic do niej mi nie pasowalo ale bardzo podoba mi sie bukiet z piorkami, mysle ze ten fioletowy jak i ten z jasnymi kwiatami... boje sie jedynie zebym z tym czarnym nie przesadzila ;/ i zeby w kosciele ksiadz sie na mnie dziwnie nie patrzyl hehe licze na wasze opinie... stylistka mi podpowiedziala zebym dobrala fioletowy bukiet i makijaz fioletowy rowniez ale nie bardzo jestem porzekonana czy zeczywiscie fiolet pasuje do niebieskich oczy a w szczególnosci do tej sukni co myslicie??? |
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jeśli suknia ekstrawagancka, nie może być zwykły bukiet. Makijaż fiolet wcale nie musi być teatralny, wiadomo mocniejszy, ale z umiarem, ja poszłabym w fioletowo-różowe kolory wiązanki. Purpura królewska jest szalenie modna, jeśli nie będzie odważnych dziewczyn, to utkniemy w miejscu z białą suknią i biedermeierem z róż do ślubu. Robiłam wystawkę na targi w purpurze, po targach przeniosłam ją do biura - nie ma osoby która by nie zwróciła uwagi, że to zestawienie kolorystyczne coś w sobie ma, nie szokujące, ale zastanawiające. Coś intrygującego, ale w pozytywnym znaczeniu. Że to kolor żałobny - tak, ale to anachronizm. Wklejam Ci zdjęcia niestety nie bukietów, ale ww. wystawki, koszy wielkanocnych, które miały duże powodzenie; zestawy z kosmetykami Naomi Campbell (kosmetyki w kolorystyce purpura, czerń, róż). Takie są światowe trendy. Są tacy co lubią łamać stereotypy, na szczęśćie takich osób jest coraz więcej i życie wokół robi się ciekawsze. Przykładem są kalle, które przeżyły przez ostatnie kilka lat metamorfozę z kwiatów żałobnych na ślubne. Oczywiście zrobisz, jak uważasz, ale może być ciekawie, oryginalnie, do odważnych świat należy. Do takiej stylizacji kolorystycznej trzeba mieć charakter. Bez pawich piór ta fioletowa, ta jasna G. podoba mi się z piórami. Pozdrawiam - Jola D. PS. Załączam zdjęcia, żebyś miała świadomość, że taka kolorystyka funkcjonuje na rynku - Wielkanoc, kiedy konwenansem jest wiosenna kolorystyka żółto-zielona, kosz amarantowo-fioletowy robiłam na rocznicę ślubu, NC ubiegłoroczna promocja linii At Night.
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Fuksja i purpura ciepłe na tak.
Fiolet z odcieniem niebieskim nie. |
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Moja Koleżanko! Czasami brak mi słów - podoba mi się to określenie fuksja.
Przyznaję, że ja kolorystykę dobieram ciut intuicyjnie i wzrokowo, Ty Ewalena bijesz mnie na głowę w teoretycznym doborze kolorystyki, a Twój wzrok wybiega jednocześnie daleko w praktykę i widzisz kolory w realizacji kompozycji. Ja muszę dopasowywać, przymierzam, dobieram ... No cóż, nobody is perfect. Czasem sporo czasu trace na te przymiarki, żeby znaleźć optymalne rozwiązanie. Nie oceniaj mojego kosza w doborze kolorystyki (niebieski), bo czasami jest coś na cito i nie ma pod ręką ciekawszych produktów. To tak gwoli usprawiedliwienia, zamysł był inny, pokazania określonej kolorystyki. Pozdrawiam Cię serdecznie - Jola D.
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chciałabym zasięgnąć rady naszych wizazowych specjalistek
a mianowicie chodzi o to jaki kwiat polecacie wpiąć we włosy, żeby się długo trzymał i ładnie się prezentował?? z góry Wam dziękuje dziewczyny
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
witam serdecznie!
bardzo prosze o podpowiedź w sprawie bukietow z tulipanow... mam suknię dopasowana, klasyczną, z romantyczna koronką- hiszpański Pronovias. Do tego dlugi, delikatny welon, ciemne, spiete wlosy, jestem wysoka. Bardzo podobaja mi się białe tulipany, bez zbednych dodatkow, ale kompletnie nie wiem czy to dobry pomysł? no i jak z tulipanami we wrześniu? Chciałabym coś gustownego do tych hiszpańskich koronek. proszę bardzo o radę! dziękuje i pozdrawiam serdecznie Forumowiczki! majka |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piorka to uzupelnenie tego akcentu a makijaz musi byc delikatny, zeby nie bylo za duzo akcentow dodalabym ciemne kaciki oka
Edytowane przez gioseppe Czas edycji: 2008-12-25 o 20:50 |
|
|
|
|
#897 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdr. Jola D. Cytat:
tulipany we wrześniu - nieosiągalne. Może goździk powracający do łask, gerbera, może coś bardziej egzotycznego - storczyk. Cudne są frezje. Może mieczyki, biała ostróżka ogrodowa? Pozdrawiam - Jola D.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-17 o 20:55 Powód: proszę nie pisać notorycznie post pod postem |
||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

To mój pierwszy post na wizażu, gdyż zwykle wolę byc "cichym obserwatorem", jednakże tym razem bedę potrzebowała waszej aktywnej pomocy, bo do czego jak do czego, ale do kwiatków oka nie mam wcale
Biore ślub 18,07,08 Suknia jest taka jak na zdjęciu w kolorze bardzo delikatnego ecru, kokardka będzie pod biustem i oczywiście dużo delikatniejsza. Jestem blondynką i mam 167 cm wzrostu plus standartowe obcasy ok. 6 cm. Pan młody ma 193 cm iwystąpi w czarnym garniturze. Myslałam o czymś lekko wydłuzonym, ze "zwisem", w kolorze złamanej bieli i zielonymi wstawkami, ale jak juz mówilam nie znam się. Doradźcie mi plizzz