Bukiety ślubne - cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-13, 17:43   #871
kasiasiar
Zakorzenienie

Dot.: Bukiety ślubne cz. II

:d
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 17:47   #872
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-13, 17:48   #873
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-13, 17:53   #874
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szyszunia81 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich To mój pierwszy post na wizażu, gdyż zwykle wolę byc "cichym obserwatorem", jednakże tym razem bedę potrzebowała waszej aktywnej pomocy, bo do czego jak do czego, ale do kwiatków oka nie mam wcale Biore ślub 18,07,08 Suknia jest taka jak na zdjęciu w kolorze bardzo delikatnego ecru, kokardka będzie pod biustem i oczywiście dużo delikatniejsza. Jestem blondynką i mam 167 cm wzrostu plus standartowe obcasy ok. 6 cm. Pan młody ma 193 cm iwystąpi w czarnym garniturze. Myslałam o czymś lekko wydłuzonym, ze "zwisem", w kolorze złamanej bieli i zielonymi wstawkami, ale jak juz mówilam nie znam się. Doradźcie mi plizzz
Witam, nie bardzo wiem jakie lubisz bukiety i kwiaty. Zatem spróbujmy metodą eliminacji. Sukienka prosta, ale zdobna w hafty. Bukiet nie może być roztrzepany, raczej prosta forma i nie udziwniona struktura.
Wklejam propozycje, może się do nich ustosunkujesz.
Mój faworyt zdj. 1, zdj. 3 bez asparagusa i starca i ciut więcej kwiatów.
Część bardziej standardowych, część awangardowych.
Co Ci się spodobało? Bo nie wiem w jakim iść kierunku.
Pozdrawiam - Jola D.
Stary 2008-06-13, 18:00   #875
monai
Rozeznanie

GG do monai

kasiarku ja to zawsze coś u Ciebie znajduję no ;p piękne lilie *_* i rumianki... róże i tulipanki z fioletowymi wstążkami i te gerberki z fioletowymi iryskami miodzio na mnie kolor fioletowy działa jak lep na muchy dzięki
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 21:38   #876
allegra80
Przyczajenie

GG do allegra80

Cytat:
Napisane przez Jola Darska Pokaż wiadomość
Witam,
póki co wklejam 2 fotki, oba bukiety są oryginalne. Słoneczniki wnoszą promienie letniego słońca do bukietu.
Pozdrawiam - Jola D.
Dzięki wielkie! Słoneczniki chyba właśnie zostały moim faworytem
kasiasiar dzieki za tyle pięknych inspiracji
allegra80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 11:59   #877
kasia_perszing
Przyczajenie

Załącznik 1540071

Załącznik 1540072

Załącznik 1540073
WITAM i proszę o radę
Mam suknie w stylu hiszpańskim, jest bardzo delikatna i cała z koronki;
W ogóle nie znam się na kwiatach, więc proszę o radę jaki bukieci będzie mi pasował??
kasia_perszing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 15:28   #878
Basilia
Przyczajenie

Dziewczyny może i mi pomożecie. Jestem blondynką, 168 cm wzrostu, rozmiar 40. Suknia jest w kolorze ecru i toffi, gorset ukośnie drapowany, z haftem przy biuście, spódnica jakby z dwóch warstw, zewnętrzna, krótsza - toffi, drapowana jakby "nałożona", pod spodem, dłuższa- ecru (z organtyny). Mój narzeczony ma prawie czarny garnitur, czarna kamizelka i rudy plastron.

Myślałam o kwiatach w kolorze herbacianym i kremowym z zielonymi dodatkami, bukiet wydłużony z róż i eustomy lub frezji. Proszę o radę
Basilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:44   #879
szyszunia81
Raczkowanie

Cytat:
Witam, nie bardzo wiem jakie lubisz bukiety i kwiaty. Zatem spróbujmy metodą eliminacji. Sukienka prosta, ale zdobna w hafty. Bukiet nie może być roztrzepany, raczej prosta forma i nie udziwniona struktura.
Wklejam propozycje, może się do nich ustosunkujesz.
Mój faworyt zdj. 1, zdj. 3 bez asparagusa i starca i ciut więcej kwiatów.
Część bardziej standardowych, część awangardowych.
Co Ci się spodobało? Bo nie wiem w jakim iść kierunku.
Pozdrawiam - Jola D.

bardzo dziękuje za odpowiedź
Z Twoich popozycji najbardziej podoba mi się czwarta. Natomiast ja wczesniej myślałam bardziej o czymś zblizonym do tych dwóch, ale nie wiem właśnie czy te zwiski będą pasować :/
szyszunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 18:32   #880
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szyszunia81 Pokaż wiadomość
bardzo dziękuje za odpowiedź
Z Twoich popozycji najbardziej podoba mi się czwarta. Natomiast ja wczesniej myślałam bardziej o czymś zblizonym do tych dwóch, ale nie wiem właśnie czy te zwiski będą pasować :/
Witam, świetna jest pierwsza, druga za bardzo roztrzepana. Jestem za Twoją pierwszą. Pozdr. Jola D.
Stary 2008-06-15, 09:17   #881
magdaa81
Przyczajenie

Dziewczyny pomóżcie prosze...
Mam ogromny problem z doborem bukietu do tej sukni...
Moze wy macie jakies pomysły ???
magdaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 16:57   #882
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne cz. II

Witam drogie Wizażanki,
Jola ciężko pracuje a ja ją podziwiam i prawie zawsze się zgadzamY więc nie zabieram głosu (ale mam fajną sytuacje). DZIEKUJę

Ale dzisiaj chciała bym zaapelować i coś zaproponować:

UWAGA BO TO WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
JEDNA Z MOICH KLIENTEK POWIEDZIAłA MI żE ZAMIAST TRADYCYJNYCH KWIATóW OD GOśCI BEDą ZBIRALI PIENIąDZE DLA WOJTKA KICIńSKIEGO DOKTORANTA WAT KTóRY W CZASIE BADAń NAUKOWYCH W WYNIKU WYBUCH KTóRY NASTąPIł W LABORATORIUM STRACIł OBIE DłONIE I OKO. POMOC FINANSOWA POZWOLI WOJTKOWI POWRóCIć DO NORMALNEGO żYCIA I PRACY NAUKOWEJ.
POMYSł NIEZWYKLE MI SIę PODOBA I POSTANOWIłAM WPłACIć POłOWę SWOICH ZYSKóW Z ARANżACJI TEGO śLUBU NA RZECZ WOJTKA.
JEśLI KTóRAś Z MOICH KLIENTEK ZDECYDUJE SIę BRAć UDZIAł W POMOCY WOJTKOWI KAżDYM Z ZAROBKóW UZYSKANYCH OD TYCH KLIENTEK BęDę DZIELIłA SIę Z WOJTKIEM.
NAMAWIAM INNE PARY MłODE DO UDZIAłU W POMOCY TEMU FACETOWI.
kTOś MOZE POWIEDZIEć ZE PODCINAM GAłąż NA KTóREJ SIEDZę BO SPRZEDAż KWIATóW TO ZYSK ALE Są WAżNIWJSZE SPRAWY NA TYM śWIECIE. MOżE W TYM WAżNYM I SZCZęSLIWYM DLA WAS DNIU ODDACIE ODROBINę SZCZęśCIA POTRZEBUJąCEMU. MYSLę żE W MYśL ZASADY żE COś DANEGO WRACA PODWUJNIE SPRAWDZI SIę TO I TU.

http://www.pomocdlawojtka.waw.pl/

POZDRAWIAM JAK ZAWSZE DO WASZEJ DYSPOZYCJI EWALENA

Cytat:
Napisane przez magdaa81 Pokaż wiadomość
Suknia odważna bo z czarnym haftem - muszę przyznać że znam ten model, ale pierwszy raz suknia ma właścicielkę.
Do zaakcentowania zastosowała bym czerwono-purpurowy(róże będą najwłaściwsze) bukiet z naciskiem na czerwony. Jeśli jesteś odważna wykończ rączkę na czarno -bukiet tradycyjny okrągły (może być kulka może być bardziej płaski, ale bez zieleniny - ozdobniki w kolorze biżuterii) może pantofelki czerwone -to byłby dla mnie pieprzyk dopełniający całość.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-06-15 o 21:57 Powód: post pod postem
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:39   #883
gioseppe
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Ci ie spodoba pomysl ale jakikolwiek bukiet mozna ozdobic kilkoma piórami (?) jak tu i bedzie pasowal
zalezy od tego jaki efekt chcesz uzyskac odpowiednio dobierz kolor i rodzaj kwiatow
gioseppe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 20:56   #884
szyszunia81
Raczkowanie

Cytat:
Witam, świetna jest pierwsza, druga za bardzo roztrzepana. Jestem za Twoją pierwszą. Pozdr. Jola D.
cieszę się, że udało mi się ,pomimo swojej nieznajomości tematu, trafić coś odpowiedniego dla mnie. Bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
szyszunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:28   #885
Jola Darska
Raczkowanie

Bukiety ślubne cz. II

Cytat:
Witam, gratuluję wyboru, suknia przepiękna. Czy Ty też jesteś czarnowłasa, jak ta modelka?
Pomysł Giuseppe wydaje mi się bdb. Tylko, czy jesteś na tyle odważna ...
Mi przyszedł do głowy podobny pomysł, wklejam zdjęcia. Ale odezwij się, bo nic o Tobie nie wiemy.
Niby pióra są passe, ale tutaj pełnią szczególną funkcję.
Pozdrawiam - Jola D.

PS. Może trochę szalone sugestie, ale to są nasze wizje. Z niecierpliwością czekam co Ty na to, najwyżej pójdziemy w in. kierunku.

Dopiero tera zauważyłam odp. Ewaleny, pewno dlatego, że z przejęciem czytałam tekst na czerwono i resztę przeoczyłam.
Zatem cała nasza trójka niezależnie poszła w podobnym kierunku.
Pozdrawiam - Jola D.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-06-16 o 23:18 Powód: post pod postem
Jola Darska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 16:42   #886
magdaa81
Przyczajenie

Czesc dziewczyne Bardzo mocno dziekuje wam, ze znalazlyscie czs zeby mi doradzic. Wiec kilka słow o mnie, jestem czarnowlosa jak modelka na zdjeciu i mam błekitne oczy , strasznie dlugo decydowalam sie na ta suknie bo zeczywiscie suknia jest bardzo odwazna Jest strasznie bogata wyszyta zdobnymi czarnymi kamieniami wiec nic do niej mi nie pasowalo ale bardzo podoba mi sie bukiet z piorkami, mysle ze ten fioletowy jak i ten z jasnymi kwiatami... boje sie jedynie zebym z tym czarnym nie przesadzila ;/ i zeby w kosciele ksiadz sie na mnie dziwnie nie patrzyl hehe
licze na wasze opinie... stylistka mi podpowiedziala zebym dobrala fioletowy bukiet i makijaz fioletowy rowniez ale nie bardzo jestem porzekonana czy zeczywiscie fiolet pasuje do niebieskich oczy a w szczególnosci do tej sukni co myslicie???
magdaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 18:00   #887
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyne Bardzo mocno dziekuje wam, ze znalazlyscie czs zeby mi doradzic. Wiec kilka słow o mnie, jestem czarnowlosa jak modelka na zdjeciu i mam błekitne oczy , strasznie dlugo decydowalam sie na ta suknie bo zeczywiscie suknia jest bardzo odwazna Jest strasznie bogata wyszyta zdobnymi czarnymi kamieniami wiec nic do niej mi nie pasowalo ale bardzo podoba mi sie bukiet z piorkami, mysle ze ten fioletowy jak i ten z jasnymi kwiatami... boje sie jedynie zebym z tym czarnym nie przesadzila ;/ i zeby w kosciele ksiadz sie na mnie dziwnie nie patrzyl hehe
licze na wasze opinie... stylistka mi podpowiedziala zebym dobrala fioletowy bukiet i makijaz fioletowy rowniez ale nie bardzo jestem porzekonana czy zeczywiscie fiolet pasuje do niebieskich oczy a w szczególnosci do tej sukni co myslicie???
Myślę że suknia jest wystarczająco ekstrawagancka - jeśli zdecydujesz się na fiolety będzie smutno (oko i wiązanka) ja zdecydowanie poszła bym w spokojny makijaż (nic teatralnego) i bukiet w czerwieni z piórkami czy bez to już Twoja decyzja. Uwaga! Tu każde przegięcie, złe zastosowanie koloru pozbawi suknię efektu (fiolet w zestawieniu z czarnym to kolor pokutny lub żałobny)
Stary 2008-06-16, 21:17   #888
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-16, 21:18   #889
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-16, 21:20   #890
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-16, 21:59   #891
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Myślę że suknia jest wystarczająco ekstrawagancka - jeśli zdecydujesz się na fiolety będzie smutno (oko i wiązanka) ja zdecydowanie poszła bym w spokojny makijaż (nic teatralnego) i bukiet w czerwieni z piórkami czy bez to już Twoja decyzja. Uwaga! Tu każde przegięcie, złe zastosowanie koloru pozbawi suknię efektu (fiolet w zestawieniu z czarnym to kolor pokutny lub żałobny)
Witam,
ale jeśli suknia ekstrawagancka, nie może być zwykły bukiet. Makijaż fiolet wcale nie musi być teatralny, wiadomo mocniejszy, ale z umiarem, ja poszłabym w fioletowo-różowe kolory wiązanki.
Purpura królewska jest szalenie modna, jeśli nie będzie odważnych dziewczyn, to utkniemy w miejscu z białą suknią i biedermeierem z róż do ślubu.
Robiłam wystawkę na targi w purpurze, po targach przeniosłam ją do biura - nie ma osoby która by nie zwróciła uwagi, że to zestawienie kolorystyczne coś w sobie ma, nie szokujące, ale zastanawiające. Coś intrygującego, ale w pozytywnym znaczeniu. Że to kolor żałobny - tak, ale to anachronizm.
Wklejam Ci zdjęcia niestety nie bukietów, ale ww. wystawki, koszy wielkanocnych, które miały duże powodzenie; zestawy z kosmetykami Naomi Campbell (kosmetyki w kolorystyce purpura, czerń, róż). Takie są światowe trendy. Są tacy co lubią łamać stereotypy, na szczęśćie takich osób jest coraz więcej i życie wokół robi się ciekawsze.
Przykładem są kalle, które przeżyły przez ostatnie kilka lat metamorfozę z kwiatów żałobnych na ślubne.
Oczywiście zrobisz, jak uważasz, ale może być ciekawie, oryginalnie, do odważnych świat należy. Do takiej stylizacji kolorystycznej trzeba mieć charakter.
Bez pawich piór ta fioletowa, ta jasna G. podoba mi się z piórami.

Pozdrawiam - Jola D.

PS. Załączam zdjęcia, żebyś miała świadomość, że taka kolorystyka funkcjonuje na rynku - Wielkanoc, kiedy konwenansem jest wiosenna kolorystyka żółto-zielona, kosz amarantowo-fioletowy robiłam na rocznicę ślubu, NC ubiegłoroczna promocja linii At Night.
Stary 2008-06-16, 22:30   #892
ewalena
Zadomowienie

Fuksja i purpura ciepłe na tak.
Fiolet z odcieniem niebieskim nie.
Stary 2008-06-16, 23:26   #893
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Fuksja i purpura ciepłe na tak.
Fiolet z odcieniem niebieskim nie.
Cześć Moja Koleżanko! Czasami brak mi słów - podoba mi się to określenie fuksja.

Przyznaję, że ja kolorystykę dobieram ciut intuicyjnie i wzrokowo, Ty Ewalena bijesz mnie na głowę w teoretycznym doborze kolorystyki, a Twój wzrok wybiega jednocześnie daleko w praktykę i widzisz kolory w realizacji kompozycji. Ja muszę dopasowywać, przymierzam, dobieram ... No cóż, nobody is perfect. Czasem sporo czasu trace na te przymiarki, żeby znaleźć optymalne rozwiązanie.

Nie oceniaj mojego kosza w doborze kolorystyki (niebieski), bo czasami jest coś na cito i nie ma pod ręką ciekawszych produktów. To tak gwoli usprawiedliwienia, zamysł był inny, pokazania określonej kolorystyki.

Pozdrawiam Cię serdecznie - Jola D.
Stary 2008-06-16, 23:34   #894
dzasta110
Wtajemniczenie

a ja chciałabym zasięgnąć rady naszych wizazowych specjalistek
a mianowicie chodzi o to jaki kwiat polecacie wpiąć we włosy, żeby się długo trzymał i ładnie się prezentował?? z góry Wam dziękuje dziewczyny

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:43   #895
majkaAD78
Raczkowanie

witam serdecznie!
bardzo prosze o podpowiedź w sprawie bukietow z tulipanow...
mam suknię dopasowana, klasyczną, z romantyczna koronką- hiszpański Pronovias. Do tego dlugi, delikatny welon, ciemne, spiete wlosy, jestem wysoka.
Bardzo podobaja mi się białe tulipany, bez zbednych dodatkow, ale kompletnie nie wiem czy to dobry pomysł? no i jak z tulipanami we wrześniu?
Chciałabym coś gustownego do tych hiszpańskich koronek. proszę bardzo o radę!
dziękuje i pozdrawiam serdecznie Forumowiczki!
majka
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 07:58   #896
gioseppe
Zakorzenienie

Cytat:
stylistka mi podpowiedziala zebym dobrala fioletowy bukiet i makijaz fioletowy rowniez ale nie bardzo jestem porzekonana czy zeczywiscie fiolet pasuje do niebieskich oczy a w szczególnosci do tej sukni co myslicie???
czarny na sukni to juz akcent
piorka to uzupelnenie tego akcentu
a makijaz musi byc delikatny, zeby nie bylo za duzo akcentow dodalabym ciemne kaciki oka

Edytowane przez gioseppe
Czas edycji: 2008-12-25 o 20:50
gioseppe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 09:43   #897
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
a ja chciałabym zasięgnąć rady naszych wizazowych specjalistek
a mianowicie chodzi o to jaki kwiat polecacie wpiąć we włosy, żeby się długo trzymał i ładnie się prezentował?? z góry Wam dziękuje dziewczyny
Witam, najtrwalszy storczyk, ale możesz wybrać dowolnie, bo większość kwiatów odpowiednio zabezpieczonych, będzie się trzymało. Trwałą róża, lilia, goździk ...
Pozdr. Jola D.

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
witam serdecznie!
bardzo prosze o podpowiedź w sprawie bukietow z tulipanow...
mam suknię dopasowana, klasyczną, z romantyczna koronką- hiszpański Pronovias. Do tego dlugi, delikatny welon, ciemne, spiete wlosy, jestem wysoka.
Bardzo podobaja mi się białe tulipany, bez zbednych dodatkow, ale kompletnie nie wiem czy to dobry pomysł? no i jak z tulipanami we wrześniu?
Chciałabym coś gustownego do tych hiszpańskich koronek. proszę bardzo o radę!
dziękuje i pozdrawiam serdecznie Forumowiczki!
majka
Witam,
tulipany we wrześniu - nieosiągalne. Może goździk powracający do łask, gerbera, może coś bardziej egzotycznego - storczyk. Cudne są frezje. Może mieczyki, biała ostróżka ogrodowa?
Pozdrawiam - Jola D.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-06-17 o 20:55 Powód: proszę nie pisać notorycznie post pod postem
Jola Darska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 16:17   #898
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-17, 16:18   #899
kasiasiar
Zakorzenienie

Stary 2008-06-17, 16:21   #900
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Bukiety ślubne cz. II

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Wy tu sobie gadu gadu, a Kasieńka po cichutku sobie dodaje kwiatuszki...

izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości