|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Niee, już i tak wladowalismy się w kredyt na 30 lat i bez 200 metrów
Dzięki![]() torbę? Z Taszka Pracownia Torebek. Ja jestem fanką toreb Skip Hopa, są niezniszczalne, z LM lubię kocyki i śpiworki, ale ich torby to nieporozumienie, strasznie się niszczą Ale ze już mam Skip Hopa a żaden w przyzwoitej cenie nie pasował mi do wózka to zaryzykowałam tą Taszkę, zobaczymy Z La Millou planuję kupić koc i świnkę, nad rozkiem jeszcze myślę - czy z Colorstories czy LM we wzorze takim jak koc i świnie - Moonlight Swan ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- I w ogóle jestem nieszczęśliwa bo spłukałam się z kasy a tak bym chciała poszaleć z zakupami
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam... zrobiłam dziś bigos, szarlotkę, sałatkę jarzynową, gyros i ziemniaczaną, posprzątałam cały dom i tak mnie bolą stopy.
szuuu super, że budowa ruszyła my mamy obecnie 112m i uważam, że jest akurat jest co sprzątać ![]() Czytałam, że ręcznik bambusowe są milsze w dotyku i po praniu dalej są delikatne, lepiej chłoną wodę. Z bawełnianymi różnie bywa. Ostatnieg w smyku w promce kupiliśmy bambusowy 100x100 z kapturkiem za 60zl i faktycznie jest fajny w dotyku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się idealny dla pięcioosobowej rodziny i jednoosobowej działalności gospodarczej, oby tak było bo drugi raz nie będę przez te papierologie przechodzić, co za stres
![]() Nie mogę zasnąć przez zgagę... |
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu to teraz aby tylko budowa sprawnie i szybko poszła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja przez dzidzię , ktora chyba znowu cwiczy Chodakowską
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Na Listopadowkach dziewczyna urodzila w 28tyg 730g synka!!! opisala to na blogu: http://przedwczesnie.blogspot.com/20...ierci.html?m=1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i żałuję, bo różnica ogromna, mam wrażenie, ze ten ze Smyka po kilku praniach będzie do niczego niby był w promocji ale i tak boli ja nie lubię wydawać bez sensu kasy, wychodzę z założenia, że czasem warto dopłacić i cieszyć się czymś dłużej...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Aż żałuje ze tak długo sie do Was nie odzywałam, ale przynajmniej Wam nie marudziłam. Oby jeszcze jedną walkę wygrać i wtedy w ogóle będzie super ![]() Chilly ja dla syna miałam trzy ręczniki z bawełny - jeden z ikei szybko zrobił się szorstki, drugi z biedronki dopiero teraz - mały ma 2,5 roku więc dluuugo służył i zreszta za mały się już zrobił, a trzeci mały szybko okupczyl jak był maleńki a najlepiej się zapowiadał - to był prezent od prezydenta miasta i mam nadzieje, ze teraz tez takie prezenty są bo jakościowo był super Także może będzie fajny ten Twój - widzisz u mnie fajny okazał się z Biedronki za 25 zeta Teściowa kupiła dla małej w smyku dwa za 30 zł i jeden za 60, ale jeszcze nie wypakowalam Dziewczyny ile macie sweterków? Mam jeden i jedną bluzę (bez kaptura) - nie za mało? Przy synu w ogóle nie używałam bo upalne lato było... Z ubranek zostało mi kupić pajace bo mam dwa tylko w tym jeden niebieski po synku (ale z nexta wiec jest mega jakość) i chce kupić na wyprzedaży w Next i jeden albo dwa z Pinokio bo zakochałam się w jednym wzorze. I skarpetki. No i cały czas myśle czy nie kupić jeszcze jednego sweterka, ale te które mi się podobają są takie drogie
|
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Różnie nam mały imprezowicz codziennie wieczorem synek jest grzeczny, a wczoraj przy piątczku tak szalał. Dziś z rana miał czkawkę, zapewne pijacką ![]() Ja wolę nie czytać o wcześniejszych porodach bo się nakręcę. Koleżanka, która będzie dziś u nas na parapetówce miała termin na tydzień temu w sobotę jutro idzie na oddziałWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z córka też miałam bawełnę ale kupowałam w dwóch różnych sklepach na Allegro i jeden był beznadziejnej jakości. Cytat:
Ja mam więcej. Ale Nie takich typowych 56 tylko troszkę większych |
||
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te pajace z Nexta gdzie będziesz kupowała? Na stronie producenta, czy jest jakaś polska? ![]() Mi właśnie tez pajace są potrzebne, a Next ma prześliczne ![]() Od koleżanki dostałam bony rabatowe na -25% do Reserved, ale jakoś tam niczego szalonego dla dzieci nie ma 🤷☠♀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sweterek/bluza z jedna by mi sie tez przydala.myslę ze starczy. z rozm 56 nie ma co przesadzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Wcięło mi posta
![]() Sweterek kupuje jeden, bo w domu nie będę używać, a na wyjście i tak kombinezon czy coś innego. Chyba, że dostanę wyjątkowo marznace dziecko lub wyjątkowo szybko przyjdzie wiosna, to coś dokupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ręczniki mam 2 po córce, jeden bambus, drugi bawełna. Różnicy po 2l nie widzę, ale bawelniany mam dobrej jakości. Właśnie szukam jakiś ręczników dla całej rodziny i nie wiem co kupić, żeby po kilkudziesięciu praniach nadal były fajne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Z bambusa mam jeden kocyk/otulacz (czyli taka pieluchę) z texpola. Milutki i mięciutki, ale łatwo się zaciąga. Natomiast miałam w ręku kilka takich pieluch innych producentów i z miękkością bywa różnie. Nie, żeby były szorstkie, ale różnice bywają znaczne. Różnią się też splotem, niektóre są jak mgiełka, inne bardzo ściśle plecione. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to raczej marzenia, pierwsza urodziłam 42t0d, więc teraz też się tak nastawiam ![]() A z tym usypianiem przy cycu to nasza też usypiała. Ponoć normalne, bo dla dziecka to duży wysiłek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#884 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przy synku miałam jeden ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kaftaników miałam kilka z córka a nie u ubrałam ani razu, nie rozumiem ich fenomenu
tak samo te spodnie na szelkach (śpiochy??) nie wiem jak można się z tym męczyć ![]() Ja nie przenosiłam ale mimo pessara bym przenosila zdjęli mi pessar chyba w 37 tc i od tamtego momentu nic się nie działo z szyjka, nic. Piękna, twarda 🤦☠♀️ ale ciśnienie mi skakało i musieli wywoływać. Teraz liczę ze się uda bez pessara, zreszta po 30 tygodniu podobno już się nie zakłada niby... i już zdarzają mi się twardnienia brzucha. Z córka chyba później miałam liczę że to dobry znak i samo się zacznie w terminie
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gin nastraszyl, że szyjka się skraca i zebym sie nie przemęczała. Ehe... Ostatnie trzy tygodnie CODZIENNIE robiłam prawie 6km na pieszo, trasa galeria-dom, moja ulubiona
i nic. Gdyby nie masaż szyjki dzien wczesniej to bym jeszcze tydzień chodziła. Dr na izbie mówił, że nic nie wskazywało jeszcze na zbliżający się poród- tydzien po tp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Kaftaniki to lipa, podwijają się. Nie zakładałam u mnie będą pajace, body i półśpiochy na ten pierwszy czas.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bylam tydzien przed porodem (koniec 37tyg) u lekarza i tez mówił ze jeszcze hohoho dużo czasu a tu bach
nie dosc ze za tydz to i poród ekspresowy. Ciekawe jak tym razem...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U mnie jakaś senna ta sobota, zero energii miałam prac, ale nie zrobiłam nic. Przyszłam do rodziców na obiad i najchętniej poszłabym spać. Waga u ginekologa jednak była "popsuta" moja waga i koleżanki w domu pokazuje 3 kg mniej więc już mam mniejszą depresję z tego powodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam jedne śpiochy od teściowej i nie maja napów w kroku, wtf, mam ściągać całe śpiochy do przewijania? Bez sensu, przecież takie dziecko rznie w pampa non stop...
Dziewczyny koło 30tc - wasze dzieci już poobracane głowa w dół? |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#894 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej!
Ale piękne rzeczy wrzucacie Mi juz z wyprawki zostały tylko rożki i za Chiny nie mogę się zdecydować. Miałam nadzieję że trafi się okazja na bf która przespieszylaby decyzje ale nie, opcji paczkomat sprzedawca też nie ma. Zrobili mi wczoraj usg z przeplywami i u drugiej panny wyszedł na granicy normy przepływ w pępowinie. Dzisiaj powtórzyli i obie są ok. Ktg też ok. Ale póki biorę antybiotyk i tak mnie nie puszczą. A tak bym już chciała iść do domu, na jakieś zakupy przedświąteczne nawet. Pewnie nastrój bf mi się udzielił. Dzisiaj znowu mnie dopadła gonitwa myśli, jakby 10 osób na raz gadało i od razu cukier mi skoczył. Starałam się wyłączyć /przespać /myśleć o czym innym, ale poległam, główka i tak swoje wie. Dobrze, że tym razem nie zmieściłam się w normie. Jakby Wam się nudziło obejrzyjcie sobie na youtube A tale of two brains i trzymajcie się za brzuchy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A makrela to jedyna ryba na którą mam ochotę w tej ciąży. Mogłabym jeść codziennie ale staram się tak jedną na tydzień. Trudno, coś jeść trzeba. Tuńczyk be, łosoś be choć zjadłam się nim przy Sylwii, na dorsza nie mam wzięcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Znajoma listopadówka, córka ma 1,5 tygodnia i cykl karmienia/ odbijania i przewijania trwa 1,5 h w tym czasie robi 5 kup ale dziewczynka ma spust, lubi dobrze pojeść ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- I tak, u nas główka w dół już od dawna |
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal poprzecznie.
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba też poprzecznie. Nic innego nie chce jak rodzić siłami natury
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie obie są główkowo a ja mam nadzieję że choć pierwsza fiknie z powrotem do góry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Dzięki

my mamy obecnie 112m i uważam, że jest akurat 

Bawełna (frotte), czy bambusowy? 🤷
♀️ I dlaczego te bambusowe są tyle droższe?
i żałuję, bo różnica ogromna, mam wrażenie, ze ten ze Smyka po kilku praniach będzie do niczego
niby był w promocji ale i tak boli

jutro idzie na oddział
z córka też miałam bawełnę ale kupowałam w dwóch różnych sklepach na Allegro i jeden był beznadziejnej jakości. 

ale to raczej marzenia, pierwsza urodziłam 42t0d, więc teraz też się tak nastawiam 
wcześniaczek z 31 tygodnia ale spody wagowo 1700
tak samo te spodnie na szelkach (śpiochy??) nie wiem jak można się z tym męczyć 
Mi juz z wyprawki zostały tylko rożki i za Chiny nie mogę się zdecydować. Miałam nadzieję że trafi się okazja na bf która przespieszylaby decyzje ale nie, opcji paczkomat sprzedawca też nie ma.