|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Stepper
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj 40 min na stepperze i 8 minute legs i w końcu brzuszki Zamik z niecierpliwością czekam aż zaczniesz z Nami ćwiczyć ![]() Dorcia030 więc jakieś efekty są. To pewnie teraz bardzo chce Ci się ćwiczyć,taka motywacja. Gratulacje z powodu zaniku wyplywających boczków ![]() I powodzenia na egzaminie na pewno zaliczysz, trzymam kciuki ![]() Madziarella na avatarku to Ty? Życzę milego dnia i dużo zapalu do ćwiczeń |
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!!!
Ja niezmiennie staram się ćwiczyć. Wczoraj 40 min. Z uwagi na moje bolące spody stóp spróbowałam ćwiczyć na bosaka, rzeczywiście znacznie mniej bolało, ale za to byłam jakoś mniej stabilna i parę razy fiknęłabym z tego stepperka. Za to mój Tż odkrył że przyczyną tych bóli stóp może być moje płaskostopie. Może mieć rację. W ramach mojej walki z tłuszczykiem kupiłam sobie wczoraj siemie lniane. Takiej konsystencji to ja jeszcze nigdy nie piłam...feeee...na samo wspomnienie robi mi się nie dobrze. |
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Tempo miałam bardzo duże, nawet dochodziło do 90-84.
Ćwiczyłam tak 10 min, pozostałe 25 ustawiłam na największym obciążeniu. Zauważyłam, że rzeźbią mi się mięśnie nad kolanami (a ostatnio kolana mi zwisały hihihi) ![]() A ćwiczyć mi sie chce-mimo "trudnych" dni
|
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj 30 minutek
po dość sporej przerwie, gdy TYLKO skakanka w ruch szła
|
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam
w GOsport ani jednego steppera skretnego...a juz tak chcę do was dołączyć... Ciekawe gdzie jeszcze we wrocławiu można go kupić...
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zwykły stepper. Nie wiem jaka jest różnica w efektach, ale oglądałam ostatnio skrętny w makro i ma duży rozstaw. Wydaje mi się, że byłby bardziej skuteczny niż ten mój.
Niestety jest dużo droższy. Może się skuszę kiedyś na niego. poza tym, mój, po częstym używaniu, zaczyna lekko "klekotać" i możliwe, że go wymienię na inny, np. za dopłatą wezmę sobie skrętny. Nie ćwiczyłam jeszcze na skrętnym i ciekawa jestem
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Dorcia030 - a ten skrętny w makro ile dokładnie kosztuje...??
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
On kosztował ponad 300zł. On jest taki duży, ma jakieś 50cmx50cm.
Dokładnie nie podam Ci ceny, bo nie pamiętam, ale ja za swój zapłaciłam 130zł (ale mały). Ten wydaje się masywniejszy i ma 6 poziomów obciążenia. |
|
|
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drogi Ja jeszcze nigdy nie cwiczylam na stepperze jeszcze nie wiem czy mi sie spodoba wiec nie bede tyle inwestowac Taki stepper dla kogoś kto regularnie na nim ćwiczy
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam w sklepie, bo to nie wiadomo co przyjdzie. mam złe doświadczenia, poza tym, musiałago go sprawdzić, pochodzić na nim, no i zawsze mogę go reklamować gdyby sie coś stało.
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam wrecz odwrotny problem...Jestem chudziutka i mam bardzo szczuple nogi. Czy cwiczenia na steperze, na duzym obciazeniu i bez rozciagania rozbuduja mi lydki i uda?
|
|
|
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ćwiczę 45 minut bez obciążenia i na średniej wysokości pedalów i naprawdę szybkim tempem i czuję mięśnie a pot ścieka ze mnie( fuj)
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musiala byś ćwiczyć na dużym obciążeniu, na najwiekszej wysokości pedalów i większy nacisk klaść na palce. Ale nasza koleżanka i znawczyni Madziarella twierdzi, że kobiecie ogólnie ciężko rozbudować nogi i to dlugi proces
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzielna dziewczyna mimo nie przyjemnego bólu się nie podaję. Przyklad godny do naśladowania
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
madzia270 na avatarku to ja,a dlaczego pytasz???????????????????
fajnie ,że dołączyłas brzuszki ja od jakiegoś czasu też dołaczyłam,ale narazie specjalnych efektów nie ma,na wyrobienie brzuszka też trzeba czasu zresztą jak na wszystko. Quillaja witamy spowrotem w stadzie Zamik no,to my też czekamy na ten Twój stepperek i na pierwszy post w którym napiszesz,ze wkoncu zaczęłaś ćwiczenia na swoim wymarzonym stepperku klion78 dobrze Ci idzie,czekamy niedługo na zdjęcie z efektami Twojej pracy. Siemie lniane zaczęłaś pić ze wzgledu na dużą ilośc błonnika??????? czy jest jakiś inny powód??????? Dorcia30 GRATULUJE zrzucenia boczków.Zazdroszczę,mi jakoś nie schodzą,ciezko je zrzucić a Ty proszę ![]() yyork zgadzam się z magda270 cwicz na dużym obciążeniu i najwiekszym schodku,ale nie odrzucałabym,ćwiczeń rozciagających.Te ćwiczenia nadają ładny kształt mięśnia.Pozatym przyszybszaja efekty. troszke czytałam o rozciąganiu jakis czas temu i jest bardzo przydatne podczas wszelakich cwiczeń.poprostu szybciej uzyskasz efekty rozciagajac sie niz nie rozciągając. magda270 zawsze sie rozciaga i pewnie wie duzo wiecej na ten temat więc,moze coś tam dopisze. A co do zbudowania mięśni,to rzeczywiście wcale nie jest tak łatwo je zbudować,myśle ,że oprócz stepperka powinnaś pomyslec o diecie na rozbudowę mięśni czyli na pewno jeśc bardzo duzo białka,ale na tym to ja sie nie znam ,więc lepiej wejdz na wątek DIETETYKA i tam poszukaj,coś mi przemkneło,ze był podobny wątek. magda270 ja Ci zaraz dam znawczynie Madziarelle ![]() |
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj tylko:
ćwiczonka na triceps ćwiczonka na brzuszek 1hspacerku,ale dość szybkiego odpuściłam dzisiaj aeroby i nie stepperowałam i nie chce mi się juz
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
j melduję że czytam ale nie ćwiczę bo kręgosłup mi wysiadł i muszę troche przystopować z ćwiczeniami
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Madziarella a za ile będą efekty?:P bo ja jestem taka niecierpliwa,że chciałabym już teraz! ćwiczę na stepperku, hula hop i twisterze-może jakoś to będzie do sezonu bikini
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje,z kręgosłupem to nie żarty ,jak tak to naprawdę przystopuj.życzę zdrówka graffka pewnie to zalezy jaki masz organizm.Jeden po miesiacu ćwiczeń wyglada super inny potrzebuje 3 miesięcy.Hula Hop podobno jest bardzo skuteczny,sama nie używam bo nie mam ,ale tez zastanawiam sie nad kupnem,dziewczyny z wątku hh pisały,że juz po 3-4 tyg.widac rezultaty. Na rezultaty ze stepperka to myślę ze trzeba poczekać dłużej,2-3 miesiące,mówie tu o wiekszych rezultatach,bo na takie jak napieta skóra to pewnie dużo krócej tydz.,2 tyg, Cierpliwosci,sezon trwa do konca sierpnia ,także jeszcze zabłyśniesz super ciałkiem |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
kilon78 W ramach mojej walki z tłuszczykiem kupiłam sobie wczoraj siemie lniane. Takiej konsystencji to ja jeszcze nigdy nie piłam...feeee...na samo wspomnienie robi mi się nie dobrze.
Jeśli będziesz pić siemię lniane, to przytyjesz! Ja też piłam, bo niby na lepszą przemiane materii. Owszem, do wc biegałam jak głupia, ale przytyłam po siemieniu. Jeśli chcesz coś na lepszą przemianę, to polecam 2 razy dziennie łyżka oliwy z oliwek. Smak-cóż, można się przyzwyczaić, ale za to jakie paznokcie....., włosy....hmmm, super! I dodatkowo obniża cholesterol. Oliwę pije się TYLKO przez 2 tygodnie, a później przerwa na 2 tygodnie i znowu. Ja niestety nie zastosowałam sie do tego i zaczęły mi sie przetuszczać włosy. Piłam oliwę przez rok. Cholesterol spadł, paznokcie miałam twarde jak kamienie, ale włosy myłam codziennie. A po siemieniu, to przybyło mi 1 kg w ciągu miesiąca. |
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
A wczoraj zaliczone kolejne 30 min.
BŁOGOŚĆ! Boczki! Precz! |
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!!!
To siemie lniane rzeczywiście miało mi pomóc zahamować apetyt i oczyścić organizm. No i pewnie by pomogło bo na samą myśl o nim o mało nie zwracałam wszystkiego co zjadłam wcześniej, ale już nigdy nie wezmę tego do ust - obrzydlistwo!!! Tym bardziej że Dorcia030 od tego przytyła (tak przy okazji Dorcia030 dziękuję za ostrzeżenie). Na innych forach dziewczyny rozpływały się w komplementach nad siemieniem, więc postanowiłam się skusić. Teraz będę piła czerwoną herbatę PU-ERH i zobaczę co będzie (mam nadzieję ze od tego nikt nie tyje). Wszystkie nowe dziewczyny (ja tez jeszcze parę dni temu byłam nowa) zachęcam do ćwiczeń na stepperku - nie ma to jak swobodnie pooddychać w coraz luźniejszych spodniach. |
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Madziarella dziękuję za odpowiedż
![]() ![]() myślę,że to odpowiednia dla mnie motywacja,więc dzisiaj już 40 min steppowania zaliczone klion78 i Dorcia30 podziwiam was-ja bym takiego świństwa jak siemie lnianie do ust nie wzięła
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
[quote=graffka;7922453]Madziarella dziękuję za odpowiedż
![]() ![]() myślę,że to odpowiednia dla mnie motywacja,więc dzisiaj już 40 min steppowania zaliczone więc, jeśli tylko chcesz ujedrnic ciałko, to jak najbardziej myslę,że Ci sie do sierpnia uda.pewnie juz niedługo będzie widać rezultaty.Ja na Twoim miejscu dołączyłabym ćwiczenia na całe ciałko,dlatego,ze nie masz nadwagi-czyli nadmiaru tłuszczu do spalenia,więc w szybkim tepie mozesz zarysowac sobie mieśnie(mówię tu o kobiecych zarysach nie rozwiniętych mieśniach jak facet) graffka koniecznie wklej swoje zdjęcie jak juz bedzie widać co nieco Dorcia030 klion78 siemie lniane jest na przeminę materii,na problemy żoładkowo-jelitowe(sama takie miałam i piłam siemie) Jeżeli ćwiczymy na brzuszek,a i tak mamy wydęty brzuszek to takowe siemie lniane pomoże nam ,żeby brzuszek był płaski a nie wydęty. pozatym zawarte są w nich kwasy omega3,czyli potrzebne kwasy tłuszczowe(inaczej dobre kwasy tłuszczowe),które wspomagaja odchudzanie. siemienia lnanego nie trzeba pić,można posypywac nim sałatki,kanapki itd. wtedy nie robi się niedobrze.Można używać siemienia w pestkach do sałatek wystarczy łyżeczka,a mielone mozna dodawać do każdego dania jest bezsmakowe. |
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje ze od samego siemia lnianego spozywanego w odpowiednich ilosciach niemozlwe jakos zauwazalnie przytyc. Tez go jem - dzinnie 2 lyzki i zadnych problemow
Madziarella a jaki jest mechanizm tego ze spozywajac siemie brzuszek staje sie plaski? |
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Siemie jest tłuste, ja miałam w ziarnkach-które piłam, a później mielone siemie i dodawałam do jogurtu, musli i takich tam. Działa leczniczo na przewód pokarmowy, ale dodaje kilogramów. Ja już napewno nie będę go ani pić, ani jeść. Mówię o własnych doświadczeniach, a każdy organizm jest inny. To tyle o siemieniu.
Osobiście na przemianę polecam Colon C. Miałam zespół jelita drażliwego, zaparcia trwające 3 tygodnie, a teraz jestem lekka jak piórko. Brałam to przez pól roku i pomogło. Trochę to drogie, ale warto. Zaparcia dokuczały mi przez 2 lata. Zioła przeczyszczające tylko podrażniały mi żołądek i czułam sie po nich fatalnie. Po miesiącu brania Colonu wszystko sie unormowało. No dobra, ale to nie o tym ![]() Stepperek działa, tylko mój zaczyna się chyba rozlatywać hihihi. Za dużo w użytku. Kupię sobie chyba taki większy i skrętny. Jak piszecie, że taki dobry, to może też działa na mięśnie wewnętrzne ud? |
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

w GOsport ani jednego steppera skretnego...a juz tak chcę do was dołączyć...