|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Cytat:
Tylko raz 3 dni przerwy Niestety nie wyczaiłam kiedy miałam owulacje, o ile miałam.
Edytowane przez Avina Czas edycji: 2017-11-25 o 20:48 |
|
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
btw. czy zauważyłaś, że masz na codzień lepszy nastrój od częstrzego serduszkowania się? w sensie no wiadomo - więćej oksytocyny i endorfin
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli co drugi dzień dobry humor A jak dłuższy czas nie było, to potrafię być wredna
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O pseudohodowlach to już nawet nie pisze, bo to istna tragedia. Naprawdę, gdyby ludzie adoptować psy które już są i potrzebują domu, zamiast zamawiania sobie szczeniaka z miotu było by lepiej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotka może w roku urodzić bardzo dużo kociąt. Wiec rozumie ten problem, nigdy go nie poczułam bo tak jak pisze nie znam takich sytuacji (uf bo smutne to co piszesz). I tez tak jak Ty nie podoba mi sie zamawianie zwierzat, jestem za adopcja przygarnianiem ale tez szanuje ze inni maja inne podejscie i koneicznie chca rasowego, ich wybor, robia jak uwazaja. Ale ale - apropo tego tematu . chyba akurat w ciazy bylam tak mi sie zdaje pojechalismy do meza babci na wieś, i szła taka piękna biało czarna kotka, zaczęła się do mnie łasić, wiec ją głaskałam i mówie do jego babci , że cudowna jest. A babcia: a wczoraj urodziła młode. Ja taki szok i radość - ojeju a gdzie są !? a babcia: no zakopałam, wszytskie czarne były! nikt by ich nie chciał wziąć ja normalnie tam prawie zwymiotowałam. Potem teściowa się wkurzyła na babcie bo wie dobrze (jak to teściowa określiła) że ja miastowa i nie rozumie takich rzeczy. A KTO ROZUMIE ?!!! zresztą ta babcia to ... no mistrz delikatności.... mąż ma 3 kuzynów, braci. 1 brat jak się hajtał to bylam w ciąży, jak się drugi hajtał rok póżniej to żona pierwszego byłą w ciąży - takiej bardzo początkowej ale cieszyłam się jak nie wiem z jej szczęścia.(Wesele mieli zawsze we wrześniu) I na wigilii podpytuje babcie - jak tam ta kuzyna żona się czuje i czy znają płeć, a babcia do mnie: a popłynęło. ja nie rozumie, patrze na nią i ee e? a teściowa dopiero mi wytłumaczyła, że tak się na wsi tam mówi, że poroniła. no nie mogłam tego przetrawić .inny świat, poważnie.
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, szczególne na wsiach topienie zakopywanie żywcem szczeniaków, kociąt się zdarza.. Straszne to jest.. Ja mam dogadanie z urzędem miasta i razem z ciocią jak znajdujemy niechcianego, bezdomnego kota/psa to jedziemy z nimi do wskazanego weterynarza, są one leczone i kastrowane/sterylizowane na koszt urzędu miasta.. A potem albo szukamy domu, albo odwozimy do azylu dla zwierząt,gdy są po zabiegu i leczeniu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-11-25 o 21:05 |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no szok! faktycznie dużo! ale jest na nie popyt? faktycznie ludzi dużo kupuje takie zwierzaki ? co się dzieje z tymi niechcianymi z takich hodowli ? przyznam się, że kompletnie nie mam pojęcia w tym temacie :O w ogóle jak dużo piesów ! kotów prawie nie ma :O
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo są to psy rasowe, ale właściciele je z różnych powodów oddali, nie mają domów. Jeśli chodzi o pseudohodowle to sprawa wygląda tak, że są to szczeniaki dużo dużo tańsze, więc popyt jest na nie wielki.. Tylko te psy są rozmnażane, bez pojęcia właścicieli o tym jak ma to wyglądać, żyją klatkach 1.5m/1.5m we własnych dochodach... Suki rodzą jeden miot za drugim, mają nowotwory listwy mlecznej, ropomacicze i inne cuda.. Pod względem genetycznym też tragedia.. To tak w skrócie.. Ale skoro kosztują 500zl za szczeniaka a nie 1300-2000tys to ludzie biorą bez mrugnięcia okiem.. A wady i choroby tych psów wychodzą z wiekiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okrutne ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Norka :O co za szalony blog ! tak dużo tam informacji, że już się zdążyłam pogubić :O dobra dziś nie mam siły o tym czytać, ale zapisuje i będę wieczorami się edukować ! ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No oszaleje z wami akurat jak mam czas, bo zle sie czuje wiec leze z laptopem to was nie ma i cisza tu taka ze no :P a ani mi sie czytac nie chce ani zdjec przygotowac do albumu ~~ wrrrr
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka jak weekend, to siedzą cicho 😉 pewnie większość na andrzejkach 😊 Ale nie martw się nadrobią postami w tygodniu 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no tak andrzejki :P balują panie ![]() i jak w tygodniu ja nie mam tyle czasu to akurat się rozkręcą w swoich postach heheh + jak mam męża teraz często męczyć to i wieczorami mniej czasu będzie ![]() :brzyda l:Avina a Ty w domku wieczorem dziś ?
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc skurczybyki sie zdarzaja, ale takie mocno okresowe, w zasadzie bardziej bol krzyża mi doskwiera, nizeli te skurcze brzucha... 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc dzisiaj w domu. Balowalismy tydzień temu na weselu. Wystarczy idę męża pomeczyc Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#825 |
|
Żona Idealna :)
|
Ja mam andrzejki w pracy
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Wygrała moja faworytka w The Voice of Poland 🎉🎉🎉 ❤❤ Jaram sie.
Oby nie olala tego nie znikla i dalej coś dzialala w branzy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyciagnelam meza na pizze
wrocilismy, ogarnelam sie i szykuje sie do spania. O dziwo ani nie mam sil dzis przytulac sie do meza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pizzę bym zjadła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Ło matko przegapiłam nową część wątku
![]() U nas od tygodnia szpital w domu. Idę nadrabiać
|
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wypiłam lampkę wina, bzyknelam tz. A i zrobiły mi się hemoroidy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz znowu do roboty. Jak mi się nie chce... Cytat:
Ale dopiero dzisiaj będę oglądać.
|
|
|
|
|
#834 |
|
Żona Idealna :)
|
Dzień dobry
![]() Ja już jadę do domu, bo laski kazaly mi wcześniej wyjść następny pociąg bym miała dopiero przed 9 więc jestem dużo do przodu Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Stokrotka wczoraj mi chyba te firanki tak daly w kosc, dzis juz ochota wrocila ze zdwojona sila 😈 leze i sie zastanawiam czy budzic tzta czy dac mu pospac 🤔 Mlody zasnal wczoraj o 18 i nadal spi, oczywiscie o 2 otworzyl oczy i stwierdzil zadowolony ze on jest juz wyspany na szczescie pokrecil sie godzinke i poszedl spac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2017-11-26 o 07:41 |
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi jesteś niesamowita ![]() ![]() ![]() ❤️Ja jak mogę spać to śpię jak najdłużej ale teraz mam od półtora roku totalny deficyt snu Wiec No:P Sara znów w nocy się dużo budziła :P jakbym mogła tak przespać ciągiem choć jedna noc to bym chyba oszalała ze szczęścia chociaż pewnie bym się budziła z przyzwyczajenia hehe
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze nie wiem jak ja mam sie na jutro przespać, żeby miec sily... laska chrapie strasznie. Najpierw dlugo nie moge usnac. Pozniej jak chwile pospie to mnie straszaki budzą, znow potem ona chrapie, ciezko usnac, takie jest czuwanie bardziej.... nad ranem calkiem sie wybudzam bo tak jak dzis chwile po 5 mierzyly juz tempke i cisnienie... no i polezalam i kolo 6 zrobilam sie jak zwloki, lezalam, przysypialam... no i czuje sie taka niezywa jak nie wiem wlasnie w tym okresie 6-8.. drzemalam lekko jak miala ktg, teraz sie juz podnioslam ale czuje sie jak zwloki.... nie wiem jak ja jutro o 6 rano pójdę na ta indukcje i wytrzymam te skurcze do znieczulenia... masakra... u nas zadupie i nawet stoperow nie bylo gdzie kupić, tz w kilku miejscach pytal... Dol mnie zlapal, bo nie chce powtorki z rozrywki, ze nie bede miala na nic sily, zeby zawalczyc z tym bolem...
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ☺
Ja dziś lece na 10.30 😀 teraz sobie kawke popijam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mezowi jednak dalam pospac, wykorzystam go pozniej 😈 a mlody juz na podgladzie jest wiec pewnie jeszcze chwila i uslysze "dzien dobly mamusiu, wyspalem sie" 😍 Aaa i dodam jeszcze ze ja po nocach nie spalam do ponad 3 roku zycia mojego mlodego, potrafil zasnac o 0:00 czasami pozniej i o 2-3 obudzic sie z okrzykiem "juz sie wyspalem" padal kolo 5 i o 7 pobudka na dobre ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Invi ja caly czas wierze w to ze ten porod bedzie zupelnie inny, ze Ewcia bedzie laskawa dla mamusi i nie sprawi az tyle bolu i porod przebiegnie szybko i sprawnie Wszystkim pracujacym dzis zycze zeby godziny w pracy zlecialy jak najszybciej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Invi macie gdzieś rossman ? W aptekach niech szuka ! Jesu No bez stoperów będzie ciężko , a słuchawki pchełki do uszu ? Tak żebyś spokojna muzyka zagłuszała babę ? Bo to bardzo ważne byś pospala i nabrała sił
![]() Domi jesteś naprawdę boska Hihi ![]() A No , z tym snem to przy niektórych dzieciach tka jest i żadne treningi snu i rady nie pomagają :P bo to ze czyjeś dziecko śpi cała noc nie oznacza ze ta osoba znalazła złoty środek- a ja szału dostaje bo jak ktoś mnie pyta jak Sara śpi j się okazuje ze jemu dziecko przesypia cała noc a mi nie to zawsze te osoby mi mówią dlaczego tak mam i dlaczego one tak nie miały ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

nie na moje libido hehhe i nie na mojego męża taka częstotliwość szalona 
Tylko raz 3 dni przerwy
Niestety nie wyczaiłam kiedy miałam owulacje, o ile miałam.

bo smutne to co piszesz). I tez tak jak Ty nie podoba mi sie zamawianie zwierzat, jestem za adopcja
przygarnianiem
i zamęczyć męża w grudniu hehehe 

balują panie
Więc dzisiaj w domu. Balowalismy tydzień temu na weselu. Wystarczy
idę męża pomeczyc

A pizzę bym zjadła 

na szczescie pokrecil sie godzinke i poszedl spac
leze i sie zastanawiam czy budzic tzta czy dac mu pospac 
ale teraz mam od półtora roku totalny deficyt snu Wiec No:P Sara znów w nocy się dużo budziła :P jakbym mogła tak przespać ciągiem choć jedna noc to bym chyba oszalała ze szczęścia