|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Oj to muszę wykonać telefon. Bo to trochę za daleko mi jechać ponad 200 km. Szybciej i taniej będzie zadzwonić
A jeśli faktycznie trzeba to będzie zrobić tam gdzie meldunek, to jak pojedziemy na święta załatwimy sprawę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście pewne, że tam gdzie matka ma meldunek? W ostatnich latach sporo się pozmieniało w urzędach i akty urodzenia, zgonu, małżeństwa bez problemu już wydadzą w dowolnym (tzn. jeszcze mają okres przejściowy na wprowadzenie do systemu i czasem trzeba poczekać kilka dni, mowa o tych starszych). Niby można uznać ojcostwo i poza granicami, więc dziwne jakby trzeba było jechać przez pół polski załatwiać papiery.
|
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi tu coś nie pasuje. Wniosek o dowód można złożyć w każdym dowolnym urzędzie, a uznać ojcostwo tylko tam gdzie matka ma meldunek
Muszę rozkminić temat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeej a pamiętasz moje panieńskie? to dopiero strzał w kolano- a mój ojciec nie chciał przyjąć mamy nazwiska i jezcze focha walnął jak mi zaproponowała
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ktoś nie ma meldunku ? Przecież nie ma obowiązku teraz
ciekawe jak to jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to rozszyfruję, dam Wam znać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Taki brzusio zgrabny to ja miałam pół roku temu
Zazdroszczę
|
|
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamietam Teraz za to masz ładne i przynajmniej nie było awantury w rodzinie jak u mnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się że nie małżonek się awanturował? ![]()
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie o pieluszkach firmy Motherhood? No i czym się różnią flanelowe od bawełnianych? Dla mnie to czarna magia
🤦☠♀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Flanelowe są grubsze i bardziej miękkie , bardziej do otulania maluszka. Słyszałam ,☠że pieluszki jakością bardzo się różnią, ponoć w matherhood mają super.
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tehttp://www.empik.com/motherhood-otul...7843,dziecko-p Flanela to jest ten materiał co koszule robocze robią. Zwykle niesamowicie miękka, do pierwszego prania Ogólnie flanele potrafią się zrobić szorstkie, liczę na to, że w suszarce dłużej będą miękkie. Materiał jest gładki, miękki, mięsisty. Można używać jako podkłady (tylko przeciekają), do przykrycia, otulenia. Mam wrażenie, że te z motherhood są bardziej miękkie od tych najtańszych dzieciowych z allegro czy flaneli kupowanej na metry, ale taką miałam ostatnio w ręku kilka lat temu.http://www.empik.com/motherhood-otul...7940,dziecko-p A to jest moim zdaniem zwykła tetra. Tylko jest trochę grubsza niż te najtańsze ogólnodostępne, ale mam wrażenie, że ciut cieńsza niż ta najgrubsza (premium). Zastosowanie w sumie takie samo. Póki co przed praniem stanowczo bardziej szorstka, liczę, że po praniu jak to tetra trochę zmięknie. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- P.S. flanela to też bawełna, kwestia splotu
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele jak mi ciezko! Z dnia na dzien zaczelam sie toczyc!😭
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Bylam wczoraj na urodzinach u cioci. Dostalam kilka reklamowek ciuszkow po jej dzieciach i szczerze mowiac nie wiem co teraz z nimi zrobic. 3/4 z nich nadaje sie do wyrzucenia. To taka dziwna sytuacja, ze nie wiem czy po prostu wybrac sobie te lepsze a reszty sie pozbyc, czy musze teraz trzymac je wszystkie, bo wypadaloby je potem oddac. Niby sie ciocia cieszyla, ze sie ich pozbyla i ma teraz porzadek na strychu a z drugiej strony cos tam moja mama do niej mowila, ze moze dla jej wnukow sie przyda. Eh chyba juz bym wolala pojsc jeszcze raz do lumpeksu i miec przynajmniej jasna sytuacje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też mam nadzieję, że po praniu zmiękną, bo kupilam malutkie 30×30 do wycierania buźki...muszę jeszcze dokupić trochę większych i na pewno będą to bambusowe...co do flanelowych to wiem, że po kilku praniach nie są już niestety takie miękkie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez przy 1szej córce dostslam od kolezanki cala siatke ciuszkow z czego wiecej niz polowę nie zalozylam. Nawet nie chodzi o plamy( te vym przebolała jakby byly male) ale byly porozciągane pod szyją i strasznie zmechacone zeby nie powiedziec zciuchane. Tylko u mnie sprawa byla prosta. Kolezanka juz tego nie chciala i wynioslam te gorszecrzeczy do kontenera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po baby shower. O matko cały dzień na nogach, otoczona ludźmi.
Dostałam tyle rzeczy że szkoda gadać min - ubranka różne rozmiary od niemowlaka po 9 miesięcy więc tu już nic nie potrzebuje -wanienka -krzesełko do karmienia -mate do zabawy -bouncer - takie siedzonko co się kołysze -książki -specjalny kosz na użyte pampersy -butelki i sanitizer -kocyki, ręczniki -przepaski na głowę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Love super
pozazdrościć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!! Muszę przyznać że kiedyś mi się bardzo nie podobała wizja baby shower a teraz uważam że to super pomysł! Jednak wyprawkę kompletuje się przed porodem a nie czeka na poród a takie prezenty to spore odciążenie noo a jak ktoś pyta po porodzie co potrzebne to już nic konkretnego mi do głowy nie przychodzi ja do kupienia na czas po porodzie zostawiłam jedynie matę skip Hop explore and more i chustę tkaną ale to są dosc drogie rzeczy kupie to sama ewentualnie za kasę z prezentów
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Super, zazdroszczę BAby Shower, mi nie ma kto zrobić, każdy chciałby przyjść na gotowe wiec ☠☠☠☠☠☠☠e
Mamy nowych sąsiadów nad nami, najpierw imprezowali do nocy a o 5:30 jak zaczął wyć ogromny pies innych sąsiadów to zaczęli nam napierdalac młotkiem nad pokojem K - chyba myśleli ze to u nas. Jak ich spotkam to zapytam czy chcą mieć we mnie wroga od początku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Przyszło do mnie futerko na budę od wózka a mój ☠☠☠any kot atakuje je i zrywa :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na będę miała w styczniu, ale na pewno takich prezentów nie dostanę ;p pochwal się zdjęciem bouncera !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ale mam poranek.. od 3:30 córa ryczała, nie wiedzieć czemu. Może jej trójki idą? Poszła do żłobka, po pół godzinie dzwonią Panie, że mam ją odebrać bo jest podsypiająca. Nic dziwnego jak się pół nocy marudzi
no a ja właśnie wychodziłam do gina, spóźniona już oczywiście. Dobrze, że babcia ma poniedziałki wolne to po nią podeszła:/ ehh.. poddenerwowana jestem przez to od rana :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Baby shower fajna rzecz, ale chyba nie dla mnie
ja to nie lubię takiego zamieszania. Ale dla kogoś- super.No i prezenty naprawdę przydatne dostałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2017-11-27 o 09:34 |
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
W sobotę na imprezie u znajomych koleżanki pytały czy robię baby shower. Ale to ja to organizuje, czy ktoś mi?
Bo w sumie o tym nie myślałam 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nie ma tego zwyczaju, jeszcze w życiu nie byłam na baby shower, znam je jedynie z tv Poza tym czuję się tak strasznie ciężko. Obiecałam sobie, że jutro przy okazji wycieczki do laboratorium i korzystając z wolnego męża, dokonam ostatnich zakupów wyprawkowych. Resztę kupię przez neta. I zostanie mi tylko pranie itp. To nie na moje nerwy i biodra kulanie się po sklepach, szczególnie teraz przed świętami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1018 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ogólnie to ktoś dla Ciebie robi te imprezę, ale w Polsce robią ja także same sobie ciężarne ![]() Love super prezenty
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja ogólnie nie lubię zamieszania wokół siebie. Wystarczy, że swój ślub przeżyłam i musiałam 'brylować'. To nie leży w mojej naturze. Nawet urodzin nie wyprawiam ale do kogoś bym poszła chętnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

A jeśli faktycznie trzeba to będzie zrobić tam gdzie meldunek, to jak pojedziemy na święta załatwimy sprawę 

Muszę rozkminić temat 

Miłość tez ma swoje granice
to dopiero strzał w kolano- a mój ojciec nie chciał przyjąć mamy nazwiska i jezcze focha walnął jak mi zaproponowała
ciekawe jak to jest

🤦☠♀️ 
♀️
i też mam nadzieję, że po praniu zmiękną, bo kupilam malutkie 30×30 do wycierania buźki...muszę jeszcze dokupić trochę większych i na pewno będą to bambusowe...co do flanelowych to wiem, że po kilku praniach nie są już niestety takie miękkie
no a ja właśnie wychodziłam do gina, spóźniona już oczywiście. Dobrze, że babcia ma poniedziałki wolne to po nią podeszła:/ ehh.. poddenerwowana jestem przez to od rana :/
U mnie nie ma tego zwyczaju, jeszcze w życiu nie byłam na baby shower, znam je jedynie z tv