Meridia - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 20:32   #1141
ewa5003
Raczkowanie

Dot.: Meridia

jeszcze jedno jak można odchudzać sie na meridii przy niewielkiej nadwadze przeciez to jest lek dla osób które mają nadwage a nie dla rozpuszczonych nastolatek które mają pstro w głowie i chcą zgubić na meridii 5 kilo bo im brzuszek odstaje kompletny kretynizm w dodatku nie zdają sobie sprawy z niebezpieczeństwa jakim jest meridia u takich osób które nie mają nadwagi zrobi spustoszenie organizmu
ewa5003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 21:49   #1142
dziuba85
Zakorzenienie

no właśnie... ale czasem tak jest, że nic nie pomaga, wiec osoba ktora chce sie odchudzac chwyta sie brzytwy...

P.S. jeden post a nie kilka... jeden pod drugim

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 22:00   #1143
ewa5003
Raczkowanie

takim osobom bez nadwagi to nie pomorze meridia tylko psychiatra
Stary 2008-06-16, 22:15   #1144
Tereskaa
Zakorzenienie

No dobrze, ale podstawowe pytanie... Meridia pozwala nie czuć głodu wiec można łatwo wpaść w pułapkę niejedzenia. Jednak niestety niejedzeniem nie schudniemy Więc jak jeść by jednak chudnąć ?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 22:21   #1145
ewa5003
Raczkowanie

rozsądnie nie głodzićsię i nie przejadać dużo pić polecam czerwoną cherbate a poza tym po 18 zero jedynie woda i co ważne nie codziennie takie samo jedzenie różnorodność pozwoli nie przyzwyczaić się organizmowi do danych produktów i będzie je spalal
Stary 2008-06-16, 22:31   #1146
dziuba85
Zakorzenienie

mnie to juz potem "taka sciemna, ze nie jestem glodna'' nie pomagala... wiec M jak dla mnie nie jest skuteczna. Schudlam 7kg, teraz widze, ze przytylam z 3kg. Wakacje tuz tuz... biore sie za siebie. Dieta + rower

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-06-16, 22:45   #1147
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa5003 Pokaż wiadomość
rozsądnie nie głodzićsię i nie przejadać dużo pić polecam czerwoną cherbate a poza tym po 18 zero jedynie woda i co ważne nie codziennie takie samo jedzenie różnorodność pozwoli nie przyzwyczaić się organizmowi do danych produktów i będzie je spalal
Nie jedzenie po 18 to mit. Powinno sie jesć 2-3 godzin przed spaniem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 23:00   #1148
ewa5003
Raczkowanie

nie bo organizm ludzi to pod wieczór jest zmęczony całodzienną pracą nawet przy odchudzaniu trawi wolniej a podczas snu jeszcze wolniej i tym samym odkłada zapasy wiesz gdzie a potem oczekiwane efekty stają się cięzkie do osiągnięcia
Stary 2008-06-16, 23:13   #1149
dziuba85
Zakorzenienie

tak, najlepiej w ogole nie jesc;/ mnie sie wydaje, ze to zalezy od organizmu. A M, jak dla mnie byla po prostu dobra motywacja do odchudzania... i zmiany nawykow zywnosciowych...

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-06-16, 23:25   #1150
ewa5003
Raczkowanie

meridia jest startem w prawidłowej diecie i pomaga ułożyć tryb żywienia a po zakończeniu (stopniowo się zakańcza nie od razu) utrzymywać ta diete przez długi czas co najmniej rok i wtedy mozna powoli dodawać składniki nowe nie wszystkie i nie dużo
Stary 2008-06-17, 17:36   #1151
siwaq22
Przyczajenie

Dot.: MERIDIA, co to jest?

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
MERIDIA- to lek na odchudzanie!! Stosuje go Mama mojego TŻ. Za jedno opakowanie płaci 400 zł. Schudła bez żadnych ćwiczeń naprawdę bardzo dużo, niepotrafię powiedzieć w kilogramach oceniam wizualnie . Zmieniła całą garderobę bo, ubrania sprzed odchudzania wisiały jak worki po ziemniakach. MERIDIA można kupić tylko na receptę.
tylko że na receptę kosztują ok. 60zł za 30 tabletek a nie 400zł
siwaq22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 19:20   #1152
ewa5003
Raczkowanie

tak kosztuje od 60-90 ale oryginalna niemiecka nawed do100 zalerzy gdzie produkowana i lepiej nie urzywać żadnych zamienników bo może to się źle skończyć
Stary 2008-06-17, 19:38   #1153
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak kosztuje od 60-90 ale oryginalna niemiecka nawed do100 zalerzy gdzie produkowana i lepiej nie urzywać żadnych zamienników bo może to się źle skończyć
Jak najbardziej można stosować zamienniki, pod warunkiem jednak, że mają identyczny skład, np Zelixa. Jedyna różnica jaką poczujemy to mniejszy rachunek w aptece

Stary 2008-06-17, 21:17   #1154
syiwka
BAN stały

Cytat:
Witam . Nie jest prawda nie jedzenie po 18. Nie sa to wiadomosci wyssane z palca ,powiedziala mi to znajoma dietetyczka. Mozesz zjesc 2 lub 3 godz przed snem cos lekkiego . Ja tak robie od 4 miesiecy i zgubilam do tej pory 16 kg i wciaz gubie mniej wiecej 1 kg na tydzien ( dieta 1000kcal) . Kiedys nie jadalam po 18 ,a o 22 bylam taka glodna , ze wciagalam obojetnieco. Ja nie mowie zeby jesc talerz ziemniakow z sosem i palka od kurczaka do tego , poprostu jakas salateczka albo jogurcik chlebek razowy albo waza cos lekkiego.
syiwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 21:27   #1155
vanilia1
Raczkowanie

Też nie rozumiem osób które chcą schudnąć tyko 5 kg a łykają jakieś wynalazki chemiczne typu meridia i inne, czy zastanowiłyście się nad swoim zdrowiem - przecież takie leki mają wiele skutków ubocznych, no i ile kasy straconej.Wiele osób bierze ją pomimo skutków ubocznych, nie potrafię zrozumieć tego - mnie szkoda by było zdrowia na takie leki, które okażą się w przyszłości tak jak inne bardzo szkodliwe a my nie zastanawiamy się i pod wpływem reklam i innych osób same wpadamy w takie koło. Czy na tyle kg. nie lepiej zastosować naturalnych metod, które są zdrowe oraz ćwiczeń a efekt i tak będzie. Zrozumieć to potrafię takie osoby które mają sporą nadwagę, wtedy łapią się różnych metod ale kilka kg. ? Czy nie zastanawiałyście się - dlaczego nie reklamują np. ziół pomagających w odchudzaniu ?
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 21:58   #1156
anniaa

Ewa radze najpierw zapoznac sie z zasadami zdrowego odchudzania a potem głosic takie rzeczy

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 18:46   #1157
Pletts
Raczkowanie

Cytat:
dziwią mnie nie które posty na tym forum coś w stylu brałam meridie 2 miesiące i schudłam 14 kilo a po odstawieniu efekt jojo

Fajnie że jesteś tak inteligętna bo nie wszyscy chyba są Nigdy nie wiesz jak zadziała na twoją psychikę M ..Przeważnie efekty jojo nie pojawiają się z dnia na dzień Mnie potrzeba było 2 lata żeby przytyć po zastosowaniu . I wcale się nie objadłam poprostu tak zadziałał organizm mam taką budowę ciala i żeby być osobą szczupłą muszę poprostu jeść porcje głodowe i nie zawsze dobre Przychodzą chwile kiedy mam dość i jem razem z rodziną tylko wtedy nie jedno ciasteczko tylko dwa Ktoś zaprasza na grilla i co nie zjesz _ nie zawsze się da odmówić albo chce. Nie dziwi to tylko osób które nie tylko mają coś do powiedzenia o odchudzaniu ale ztoczyły nie jedną walkę !I nie zależnie od wagi czy to 30 kg czy 8,5 --Dla każdego jego nadwaga jest koszmarem nie zależnie ile jej ma!!!Powodzenia w odchudzaniu Mnie też dziwią co niektóre rzeczy no cóż
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 19:28   #1158
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pletts Pokaż wiadomość
Fajnie że jesteś tak inteligętna bo nie wszyscy chyba są Nigdy nie wiesz jak zadziała na twoją psychikę M ..Przeważnie efekty jojo nie pojawiają się z dnia na dzień Mnie potrzeba było 2 lata żeby przytyć po zastosowaniu . I wcale się nie objadłam poprostu tak zadziałał organizm mam taką budowę ciala i żeby być osobą szczupłą muszę poprostu jeść porcje głodowe i nie zawsze dobre Przychodzą chwile kiedy mam dość i jem razem z rodziną tylko wtedy nie jedno ciasteczko tylko dwa Ktoś zaprasza na grilla i co nie zjesz _ nie zawsze się da odmówić albo chce. Nie dziwi to tylko osób które nie tylko mają coś do powiedzenia o odchudzaniu ale ztoczyły nie jedną walkę !I nie zależnie od wagi czy to 30 kg czy 8,5 --Dla każdego jego nadwaga jest koszmarem nie zależnie ile jej ma!!!Powodzenia w odchudzaniu Mnie też dziwią co niektóre rzeczy no cóż
Pozwolę sobie nie zgodzić się z wytłuszczonym. Niektórzy mają "nadwagę" urojoną, wtedy to jest problem. Jednak same 8 kg nie jest żadnym problemem, jest czymś co przy pomocy silnej woli i ćwiczeń można zgubić w miesiąc lub dwa. Osobiście wydają mi się zabawne sytuacje gdy dziewczyna, której aż wychodzą kości biodrowe odsłania brzuch i mówi "ojej ale jestem gruba" chore po prostu

Stary 2008-06-18, 21:33   #1159
ewa5003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Jak najbardziej można stosować zamienniki, pod warunkiem jednak, że mają identyczny skład, np Zelixa. Jedyna różnica jaką poczujemy to mniejszy rachunek w aptece
nie prawda po pierwsze jak byś bobrze poczytała to zelix ma składniki podobny ale jest robiony ze składników drugiego gatunku i wynili badań stwierdzają ze u pacjętów biorących meridię wystąpiły objawy uboczne ok17% po zeliksie 39% to też o czymś świadczy meridia ma patent i robiona z orginalnych skladników to tak jak by porównać buty adidasa(meridia) do butów z rynku w adidasie masz gwarancje a na rynku nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 21:37   #1160
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwolę sobie nie zgodzić się z wytłuszczonym. Niektórzy mają "nadwagę" urojoną, wtedy to jest problem. Jednak same 8 kg nie jest żadnym problemem, jest czymś co przy pomocy silnej woli i ćwiczeń można zgubić w miesiąc lub dwa. Osobiście wydają mi się zabawne sytuacje gdy dziewczyna, której aż wychodzą kości biodrowe odsłania brzuch i mówi "ojej ale jestem gruba" chore po prostu
Zgodzę się z Tobą Teresko. Głupotą jest manifestowanie tego, że jest się ''za grubym dla samego siebie''.
Choc co do M, to moze chodzi o to, ze po prostu to jest polsrodek na chudniecie... Pisze polsrodek, bo
1.dziala jak placebo - duzo zaplacilam wiec musze zjesc opakowanie
2.dziala, ale nie na wszystkie...

Na mnie przestala dzialac M po 2 tygodniach, wtedy byl wnerw... wywalilam pieniadze a przestalo dzialac...

Hm, jestem ciekawa, czy ''negatywne efekty'' zazywania M daly o sobie znac, po kilku latach, jakiejs ''kuracjuszce" ??? Nie chodzi mi tylko o efekt jo-jo...

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-06-18, 21:43   #1161
ewa5003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Ewa radze najpierw zapoznac sie z zasadami zdrowego odchudzania a potem głosic takie rzeczy
znam wszystkie zasady dobrego odchudzania wiele schudłam utrzymywałam wagę i urodziłam zdrowe dziecko czyli zastanów się kto ma większe doświadczenie ja prubowałam na sobie be żadnych efektów jojo i innych takich mam świetne wyniki i dla twojej wiadomości po ciąży schudłam 17 kilo sama an ty czym się możesz pochwalić tym że schudłaś i nie tyłaś spowrotem
Stary 2008-06-18, 21:53   #1162
ewa5003
Raczkowanie

do dziuby 85 mam pytanie jaką meridie przyjmujesz 10 czy15
Stary 2008-06-18, 22:11   #1163
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie prawda po pierwsze jak byś bobrze poczytała to zelix ma składniki podobny ale jest robiony ze składników drugiego gatunku i wynili badań stwierdzają ze u pacjętów biorących meridię wystąpiły objawy uboczne ok17% po zeliksie 39% to też o czymś świadczy meridia ma patent i robiona z orginalnych skladników to tak jak by porównać buty adidasa(meridia) do butów z rynku w adidasie masz gwarancje a na rynku nie
Hmmmm, ciekawa teoria Zelixa to zamiennik, o identycznym składzie jak Meridia - tak mi powiedział lekarz. To tak jak z Ibupromem i Ibumem, który ma identyczny skład jak ibuprom tylko nie płaci się za markę, za reklamę itd. Więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Nie wiem czy jesteś lekarzem, ale ja wierzę mojej lekarce i następnym razem kupię Zelixę

Cytat:
znam wszystkie zasady dobrego odchudzania wiele schudłam utrzymywałam wagę i urodziłam zdrowe dziecko czyli zastanów się kto ma większe doświadczenie ja prubowałam na sobie be żadnych efektów jojo i innych takich mam świetne wyniki i dla twojej wiadomości po ciąży schudłam 17 kilo sama an ty czym się możesz pochwalić tym że schudłaś i nie tyłaś spowrotem
Wybacz Ewo, ale wydaje mi się, że Twoja wypowiedź zakrawa o arogancję. Może i się znasz na odchudzaniu (a może Ci się tylko wydaje), ale naprawdę nie widzę powodu by w tak oscentacyjny sposób porównywać swoje doświadczenie z doświadczeniem innych. Jesteś młodą stażem Wizażanką, może nieco pokory?

Ja kiedyś też schudłam 25 kg i nie uważam się za alfę i omegę i z całą pewnością nie trzeba być specjalistą by schudnąć, jak próbujesz tu manifestować. Skoro dalej się odchudzasz to z pewnością Twoje chudnięcie nie było tak skuteczne jak myślisz, dokładnie tak jak moje. Zresztą każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na metody jakie stosujemy by schudnąć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 22:14   #1164
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
do dziuby 85 mam pytanie jaką meridie przyjmujesz 10 czy15

Przyjmowałam 10. Wziełam jedno opakowanie i koniec... schudlam 7kg

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-06-19, 10:42   #1165
ewa5003
Raczkowanie

Cytat:
Hmmmm, ciekawa teoria Zelixa to zamiennik, o identycznym składzie jak Meridia - tak mi powiedział lekarz. To tak jak z Ibupromem i Ibumem, który ma identyczny skład jak ibuprom tylko nie płaci się za markę, za reklamę itd. Więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Nie wiem czy jesteś lekarzem, ale ja wierzę mojej lekarce i następnym razem kupię Zelixę

Wybacz Ewo, ale wydaje mi się, że Twoja wypowiedź zakrawa o arogancję. Może i się znasz na odchudzaniu (a może Ci się tylko wydaje), ale naprawdę nie widzę powodu by w tak oscentacyjny sposób porównywać swoje doświadczenie z doświadczeniem innych. Jesteś młodą stażem Wizażanką, może nieco pokory?

Ja kiedyś też schudłam 25 kg i nie uważam się za alfę i omegę i z całą pewnością nie trzeba być specjalistą by schudnąć, jak próbujesz tu manifestować. Skoro dalej się odchudzasz to z pewnością Twoje chudnięcie nie było tak skuteczne jak myślisz, dokładnie tak jak moje. Zresztą każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na metody jakie stosujemy by schudnąć.
powiem ci że moje wcześniejsze odchudzanie było skuteczne i bez efektu jojo odchudzałyśmy się z siostra i żadna z nas nie miała efektu jojo a odchudzam sie znów bo w ciąży przytyłam do 117 kg ale to było pewne bo ponad sto kg przybrała moja mama w pierwszej ciąży tak samo jej 3 siostry i tak samo moje dwie siostry . w ciąży miałam ogromną burze chormonów zatrzymanie wody w organiźmie poprzeczne ułożenie płodu ciśnienie i anemie oraz obrzęki i wymioty do 32 tyg ciąży to u nas rodzinne przechodzi z pokolenia na pokolenie więc byłam pewna że i ja spuchnę i przytyje teraz schudłam bez meridii 14 kilo a z nią jeszcze 4 a biorę ją 4 dzień razem 18 w dól i spada dla twojej wiadomości jestem technologiem żywności i żywienia miałam staż w ośrodku wsparcia dla otyłych i mam porównanie co do meriidi i zelixy większość osób pa zelixe dostawało obiawów kobieta po tym leku dostała zapaśeraz i ledwo ją odratowali teraz przyjmuje meridię zaczeła ją brać 3 tygodnie po szpitalu jak była w ośrodku dla osób chcących zwalczyć nadwagę zaczeła brać meridię pod stałą kątrolą cało dobowom lekarza aby sprawdzić czy tak samo zareaguje po meriidji jednak nie było żadnych efektów ubocznych przyjmuje ją już 4 miesiac i ma32 kg mniej nasz lekarz po tym incydencie odradza zelix i proponuje meridię także wiem że mimo że ma podobny skład bo nie taki sam bo dokładnie sprawdziłam to może bardziej być niebezpieczna jednak jeżeli ktoś przyjmuje zelix i nie ma zadnych efektów ubocznych to jak najbardziej mogą ją dalej przyjmować ale osobą kture dopiero zaczynają radziła bym zacząć od meriidi jest bezpieczniejsza w dodatku jeżeli bierze się jakieś wspomagacze w odchudzaniu zalecane jest picie czerwonej herbaty bo ona pomaga regenerować wątrobe i usuwa toksyny z organizmu
Stary 2008-06-19, 17:25   #1166
Lerian2204
Raczkowanie

Witajcie zaczęłam brać meridię15 od wczoraj i powiem ,że czuje się bardzo dobrze ,tylko drogie wizażanki mam pytanie jestem tu nowa i chce wiedzieć czy jakaś dieta do tych tabletek była by wskazana .i ile tabletek dziennie powinnam zażywać?
Lerian2204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 17:36   #1167
dziuba85
Zakorzenienie

Lerian2204
A skąd masz Meridię ??

Powinnaś przyjmować 1 tabletkę dziennie, najlepiej rano...
Hm, a ile ważysz, jeśli mogę zapytać?

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-06-19, 21:44   #1168
Lerian2204
Raczkowanie

Meridię mam z apteki na receptę ,a ważę około 70kg
Stary 2008-06-19, 22:00   #1169
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lerian2204 Pokaż wiadomość
Meridię mam z apteki na receptę ,a ważę około 70kg
70 kg przy wzroście

Stary 2008-06-19, 22:08   #1170
Lerian2204
Raczkowanie

170cm oczywiście
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości