![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: WRÓŻKA prawdę Ci powie ???
Witam !
Czy mogłaby mi któraś z was polecić dobrą i wiarygodną wróżkę z Wrocławia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
ja byłam u dwuch wróżek ,które reklamowały się i brały za to kasę.śmieszna sparwa bo każda mówi tak ogólnikowo,że można do tego wszystko dopasować.choć dwa razy zdarzyło mi się ,ze ktoś przepowiedział mi dokładnie jedną rzecz i tylko to powiedziała i to się sprawdziło.opowiem od początku.
pracowałam w sklepie z kobietą koło 40 -tki.miała córkę,która chodziła do liceum.czesto opowiadała mi ,że jej córka jest trochę dziwna i nietypowa jak inne nastolatki.zawsze chwaliła się ,ze chce isc na psychologie.mówiła,że ma dar przepowiadania przyszłości.pewnego razu ,krótko po moim ślubie przyszłam do pracy pochwalić się zdjęciami z wesela.była tam jej córka w odwiedzinach.spojrzała na zdjęcie ,patrzyła sie i mówi:ładne zdjecie ,ale z tego nic nie bedzie,tem związek sie szybko rozpadnie.ja jako młoda żona oburzyłam się bardzo,a koleżanka zaczeła mnie przepraszać za córkę.ona mówi,że tak czuje i życzy nam szczęscia.potem było dalsze życie,a ja o tym, zapomniałam.po roku i jednym tyg.rozstaliśmy się z mężem na zawsze.okazał sie nieodpowiedziałnym mężem.po paru latach spotkałam koleżankę z pracy(potem nasze drogi się rozeszły)i powiedziałam jej o rozwodzie ,a ona delikatnie przypomniała mi słowa córki.przyznałam racje. minęło 6 lat a ja bedą na targu spotkałam cygankę .chciała piątaka za wróżbe.dałam jej a ona mówi,że pojadę niedługo za granicę,ale nie do pracy i tyle.miałam dom ,pracę i syna. po 6 latach odezwała się moja przyjaciółka,która wyjechała do niemiec i tam wzieła ślub z niemcem.przyjechała i zaproponowała mi,żebym ją odwiedziła bo ma dla mnie kogoś.pojechałam po 3 mis od wróżby.ralf był fajny i spodobaliśmy się sobie ,ale on był żonaty i nie miał rozwodu.korespondowaliśmy ze sobą,a on miał w tym czasie iść do sądu.spotkałam tą cygankę znów i poprosiłam żeby mi powróżyła,bo balam sie ryzykować co mam w polsce i jechać w ciemno do niemiec. ona mówi,że bedę z blądynem(zgadzało się)widzi sprawy sądowe,ale widzi życie w polsce nie zagranicą.jak sie okazało ralf wrócił do byłej ,a ja zostałam sama. nie minęło poł roku,a spotkałam dawną miłośc z podwórka i zaczęliśmy się spotykać.był blądynem,żonatym -nieżyjącym w związku od 6 lat,ale bez rozwodu(bo mu się nie chciało) ja postawiłam ultimatum,że jak mamy być razem to musimy wziąć slub.i sprawa rozwodowa W SĄDZIE.sprawdziło sie to wszystko.dziś jestem zadowolona z życia i nieraz spotykałam tą cygankę ,ale już nie chcę wiedzieć co mnie czeka.po co kusić los. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
alez ciary mnie przeszły po plecach,no szok...szkoda,że mi Cyganki nie wróżą
![]() dziewczyny no to jak to jest los zalezy ode mnie,a wróżka wywróżyła cos innego.to czy jest sens chodzić do wrożek? ![]() przeciez się sprawdzaja wróżby czyzby u mnie jednej się nie sprawdzi... a byłam u takiej starej kobiety-wróżki-10zł i tabuny ludzi drzwami i oknami wchodziły-każdemu się sprawdza..tylko nie mi no dlaczego??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
Podobno jest dobra wróżka na pl Legionów we Wrocławiu. Teżbym chciała do niej namiray. Pozdrawiam Maja
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
podbijam wątek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Też bym chciała iść do wróżkii, z jednej strony się boję tego co mi powie a z drugiej jestem ciekawa. Boję się również tego, że trafię na oszustkę. Znacie dobrą wróżkę w Bydgoszczy??
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Do mnie do pracy przyszła ostatnio cyganka - niby przypadkiem zaczełam z nia rozmawiać i zaproponowała ze mi powróży - ja nie chciałam bo nie wierze w takie rzeczy ani nie miałam wtedy na to ochoty - ale ona tak nalegała ze wkoncu na odczep sie zgodziłam - mówiła takie rzeczy ktore generalnie do mnie pasują , ale mysle ze do innych też mogłabym je dopasować
![]() ![]() ![]() Powiem szczerze ze małe ciarki mnie przeszły - zwłaszcza ze tak jak pisałam od zawsze miałam przeczucie ze zgine w wypadku samochodowym ... pomimo tego ze raczej nie wierze w takie przepowiednie to zdziwiłam się skąd ta zbieżność ... Co o tym myślicie? Edytowane przez KENZO Czas edycji: 2008-05-16 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Killing me softly
|
KENZO, http://www.wizaz.pl/forum/showthread...%B1twa+cyganka
Olej ją ![]() ![]()
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
He he mogłam na nią rzucić klątwe - to by sie zdziwiła baba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy wierzy w to co chce,jeśli będziesz o tym myśleć ,to zgłupiejesz. ostatnio na targu cygani chodzili z gitarami i zbierali kasę.ja nie daję i wtedy też pokiwałam głową,że nie ![]() problem jest ,jeśli ktoś bawi się prawdziwą magią,rzuca klątwy,albo czaruje wzrokim. wierzę w to i wtedy nie ma zmiłuj.ale tę cegankę nie traktowałabym poważnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Ja akurat w rzucanie klątwy - czary wzrokiem itd. zupełnie nie wierze - zawsze mi się to wydawało smieszne i zupełnie nieprawdopodobne - może dlatego ze jestem raczej typem osoby twardo stąpającej po ziemi i pasuje do mnie powiedzenie ze jak nie zobacze na własne oczy to nie uwierze...
![]() Swoją droga to dziwni są ci Cyganie - zauważcie że jak im sie nie da pieniędzy , albo nie zrobi czegoś po ich mysli to potrafią nawymyślać nam takich rzeczy jakich ja nigdy nie powiedziałabym nawet największemu wrogowi .... Mam gdzieś ta cyganke i nie zamierzam sie tym przejmować - co ma być to będzie i już , ja w każdym razie życze jej mimo wszystko wszystkiego dobrego ![]() Edytowane przez KENZO Czas edycji: 2008-05-16 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Co do wróżek mam mieszane uczucia. Z jednej strony "są rzeczy na niebie i ziemi o których nie śniło sie filozofom" i znam przypadki osób którym wróżby sie sprawdziły a z drugiej strony "aż trudno uwierzyć" no i sama byłam u wróżki.
To było kiedy byłam w dość kiepskim stanie psychicznym (zmarła moja babcia) i bałam się, ze stanie sie coś "złego" (zachoruje itp.) jakiejś innej bliskiej osobie. Napatoczyła się w tym czasie jedna znajoma która była pod urokiem jednej wróżki Rosjanki która wróżyła z "rosyjskich kart życia" czy coś takiego. Poszłam razem z nią po jej namowach i opowieściach o osobach którym wróżyła. Ta Rosjanka po raz pierwszy jeśli wróży danej osobie to mówi o całym życiu - przeszłości teraźniejszości i przyszłości. Jesli chodzi o przeszłość to mówiła na tyle ogólnikowo że dałoby się to dopasować do większości przypadków. No niby, ze wiedziała, że mi babcia zmarła ale jakoś tak nie wiem czy z podekscytowania sama czegoś jej nie podpowiedziałam. No i przyszłość tez mi wywróżyła ale jakoś sie nie spełniło. Żeby śmieszniej było wróżka mówi ze ona wróży to co dzisiaj widzi i to się może zmienić bo my mamy wpływ na swoje życie. Z jednej strony to po co mi wobec tego wróżka - ona twierdzi, ze po to żeby uchronić się przed czymś/kimś. No i w sumie pomyślałam sobie, że to bardzo dobrze, ze mam wpływ na to jakie jest moje życie. Wydaje mi sie tez, ze wszystko zależy do tego jak podchodzimy do słów wróżki. Ja była wtedy pełna obaw - bałam sie choroby kolejnej bliskiej osoby, bałam sie że znowu ktoś umrze. Potrzebowałam chyba by ktoś mi powiedział, ze tak sie nie stanie. To są takie małe kłamstwa, które czasami chcemy słyszeć (choć gdzieś w głębi wiemy, ze nikt nie da nam takiej gwarancji). btw. Jeden mój znajomy swego czasu skarżył mi sie sfrustrowany całą sytuacja, bo kobieta z która sie spotykał bardzo wierzyła swojej wróżce. Chodziła do niej głównie po to by dowiedzieć się czy mężczyzna, z którym spotyka sie w danej chwili to "ten jedyny". Niestety znajomy testu nie przeszedł ![]() Temat mnie zaciekawił i chętnie bym o tym poczytała. Wprawdzie nigdy się z tym nie spotkałam ale może to warto poruszyć w kolejnym wątku?
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Podbijam watek
![]() a jakas sprawdzona wróżka z katowic albo okolic ![]() oczywiscie, taka która prawde mówi i nie bierze duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
Osobiście bym w to nie wierzyła co mówią wróżki, przecież to co będzie to w dużym stopniu zależy od nas samych.
Znam również przypadek, że wróżka przepowiedziała osobie, że będzie miał wypadek i reszty nie chciała powiedzieć.... Wypadek się wydarzył i ta osoba nie może po nim już chodzić. Tak do końca nie wiem jak to jest z wróżkami, ale pewnie stosują one jakieś psychologiczne sztuczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
dlaczego? to, że wydarzył się taki wypadek, nie znaczy, ze trzeba wierzyć w to, co powiedziała wróżka...
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Szara Eminencja
|
A ja sie boje wróżek
![]() Mojej mamie wróżka przepowiedziała 2 synów i długą przerwe i znowu dziecko - dziewczynkę - no i się sprawdziło ![]() ![]() Ostatnio w Kazimierzu Dolnym jakaś cyganka wyrwała mojemu tacie reke(!) i powiedziała, że ma ważne papiery do podpisania i że reszte mu powie jak da ileś tam złotych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
kurde, zamotałam
![]() ale okay, już nieważne ![]()
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak nawiasem mówiąc jestem realistką.muszę na czymś się sparzyć,żeby uwierzyć.choć kupiłam karty tarota,to leżą w szulfadzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
wróżki to jest jeden wielki przemysł sciagający kasę z naiwnych ludzi...
ja raz w życiu wysłałam smsa po jakistam horoskop i od tego czasu rpzez pół roku juz chyba dostaje codziennie smsy w stylu: wrozce przypomnialo się co jeszcze cię spotka, tyko wyslij smsa na 73.... ehh
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
prosze o namiary jakiejs wrozki
![]() jakiejs sprawdzonej i co powie prawde prosze o namiary lerche2008@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
![]()
Wróżka Dzidzianna Solska Przyjmuje codziennie w rynku głównym w sukiennicach przy środkowym przejściu od godziny 14:00-17:00 a osoby z samochodem zabiera do domu na wróżenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
przyznam się szczerze że całego tematu nie czytałam ale wątek bardzo mnie zaintrygował , dlatego mam pytanie czy na takie spotkanie z wróżką wybrałyście / wybrałybyście sie same . Bo nie wiadomo czy przypadkiem nie zostaniesz okradziona ( wróżka - w prywatnym domu itp przeczy)
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli boisz się kradzierzy-to nie bierz wartościowych przedmitów i zawsze warto iść z POLECENIA INNEJ OSOBY |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Mi wyszło, że będę miała najpierw chłopca, a później dziewczynkę. Wróżyła mi mama, strasznie to śmieszne było ![]() ![]() A w sprawie wróżek to powiem tylko tyle, że najważniejsze to nie podporządkowywać swojego życia temu co się usłyszy. Ja znam wiele osób, którym sprawdziło się wiele rzeczy z tego co powiedziała Pani Astrolog, u której byłam. To co mówiła o mnie też było prawdą. Mówiła o przeprowadzce, o mężu, dzieciach, zmianach. Swoje kluczowe decyzje podjęłam sama już wcześniej wiedziałam, że chce sie przeprowadzić, że chce zacząć inne życie, samodzielnie w innym mieście. Niczego nie podporządkowuje. Patrzę na to trochę z przymrużeniem oka, ale myślę że coś w tym jest. Inaczej nie poszłabym do niej. To osoba, która polecili mi znajomi. Niesamowicie sympatyczna i pogodna. Najbardziej zdziwiły mnie dwie rzeczy: 1. mówiła, że sama w poprzednich wcieleniach zajmowałam się magią stąd moja bardzo silna intuicja teraz, że czasami potrafię przewidzieć co sie stanie (to prawda ;p) 2. jak zaczynała czytać mój horoskop to rozpętała się taka burza i tak waliło piorunami, do tego zapalona świeczka, muzyka jakaś relaksacyjna i dźwięk dzwonków zawieszonych na balkonie, bardzo silny wiatr... Myślałam, że będę uciekać! ![]() ![]() ![]() Warto pójść moim zdaniem jeśli choć trochę się w to wierzy. Podobno czeka na mnie propozycja pracy w najbliższym czasie co jest wręcz niemożliwe, bo mama prace nie zamierzam jej zmieniać i nie szukam nowej. Nie należy podchodzić do tego śmiertelnie poważnie ale jednocześnie myślę, że coś w tym jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
ja chetnie bym sie wybrala, ale niestety na owa chwile w lublinie nei znam dobrej wrozki.
u mnie w rodzinie od zawsze bylo zainteresowanie 'tymi' sprawami, jak mialam chora nerke (wada wrodzona od urodzenia, mialam miec operacje), to rodzice chodzili ze mna do bioenergoterapeuty i chyba pomoglo, bo w wiekszosci sie wszystko cofnelo ![]() chociaz kiedys pamietam moja ciocia, ktora stawia tarota (ponoc sie sprawdza) postawila mnie i memu eks, obojgu wyszlo, ze niebawem pojawi sie dziecko, slub, itp... my szok, bo bedac wtedy juz narzeczonymi, nie planowalismy w najblizszym czasie slubu.. hehe przez pierwsze dni, chodzilismy niezle przestraszeni, pozniej powoli przeszlo, ani dziecka i slubu tez nie bylo ![]() ale wiem tez, ze sa takie osoby, ktore trafnie potrafia powiedziec co i jak. nie wiem, moze to tez zalezy od osoby, ktorej sie wrozy, nie tylko od wrozacej. no i napewno od innych czynnikow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
Ja chciala bym isc do wrozki ale sie boje
![]() Mojej mamie wrozka powiedziala ze szybjko owdowieje .. i do dzis jest mezatka i tata ma sie calkiem dobrze .Bylo to 24 lata temu ![]() EDIT: znajoma mowila mi ze kilka lat temu byla w Krakowie cyganka ktora przepowiadala przyszlosc i ze bardzo wiele wrozk sie sprawdzalo.POnoc przyjmowala ludzi w mieszkanku gdzie vbylo pelno kotow i ze jak sie czekalo na swoja kolej to te kocury skakaly po ludziach i lazily po meblach .Mowila ze po wizycie u tej babki ubrania smierdzialy przez 2 prania ![]() Edytowane przez Carmela Czas edycji: 2008-07-11 o 14:00 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był wrzesień, chyba 2 lata temu, szłam ok 8 rano przez park do szkoły (akurat odbywałam praktykę). Na ławeczce siedziała cyganka i mnie zaczepiła, że mi powróży za darmo a wróżba zajmie dwie minuty. Wahałam się, mówię jej,że nie mam czasu, śpieszę się ale jakos mnie namówiła. Usiadłam obok niej na ławce, wzieła moją rękę i zaczełą coś z niej czytać ![]() ![]() ![]() Odeszłam taka zła, popsuła mi humor na jakiś czas. Nie mogłam uwieżyć,że tak się dałam zamotać. Do tej pory nie wierze,że taka głupia byłam. Ale mam już nauczkę i wszystkim odradzam spotkania z Cyganką. To jest ich standardowa zagrywka, wszystkich okradają. Dodam,że moją babcię i jedną znajomą spotkało dokładnie to samo, tylko im nie oddały pieniędzy. Uważajcie Kochane. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.