|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7918597 1]Nie "wzięła" za darmo, tylko kupiła. Tak jak każdy inny klient.
Wyżej podałam przykłady innych zawodów, które łączą się z innymi 'benefitami'. Dlaczego tylko kajser ma mieć przes.ane i nie mieć nic dodatkowego z tytułu swojej pracy - tak jak ma cała rzesza innych pracowników?[/QUOTE] Bo kasjer to podgatunek człowieka, nie wiedziałaś? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Liara_Tsoni Czas edycji: 2017-11-27 o 11:11 |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Ale sobie odpowiadacie
a jak zły doktor ma termin za tydzień a zwykły obywatel musi czekać pół roku to się nikomu nie podoba.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7918597 1]Nie "wzięła" za darmo, tylko kupiła. Tak jak każdy inny klient.
[/QUOTE] Ale nawet jeśli wzięła, to co? No wzięła, właścicielka pozwoliła, nie mój biznes. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Więc chyba nie oczekujemy, że lekarze będą mieszkać w gabinetach, bo kolejki. Rząd ma się tym zająć, a jeden zły doktorek nie ma z tym nic wspólnego i świata nie naprawi, podobnie jak wiertarka w Lidlu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja we wcześniejszej pracy miałam sprzęt za darmo
szef nam pozwalał raz na jakiś czas wziąć sobie coś w porozumieniu z nim i zrobić na to po prostu rozchód. Więc BRAŁAM SOBIE towar, taka byłam niedobra
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
No i Ty rozumiem w swojej pracy nie masz absolutnie żadnych benefitów? |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#159 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
z resztą sytuacja z Lidlem miała ponoć miejsce kilka lat temu, opowiadane jest z drugiej ręki. to może być totalnie przeinaczona informacja. a wyście sie jej uczepiły jak koronnego argumentu. zdarzyło się któreś z was, tak szczerze, pójść na otwarcie sklepu w czasie promocji i zastać puste półki? tak szczerze. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#160 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dla mnie również grażynowaniem jest uważanie pracownika za gorszy sort klienta. A stwierdzenie przeczytane gdzieś wyżej, że "promocje są dla klientów!", użyte w znaczeniu, że nie dla pracowników, zwyczajnie mnie zatkało.
|
|
#161 |
|
Holy Crap!
|
A czy jeśli przychodzę na drugą zmianę i odłożę sobie chleb, bo potem nie będzie to też jestem Grażyną? Albo gdy zbieram sobie zakupy do koszyka gdy mam sekundę wolną (płacimy się zawsze przed zamknięciem i uwaga! bez zniżek pracowniczych, tak samo jak Wy klientki dla których jest promo
)Przez całą dyskusję nasuwało mi się jedno pytanie: dlaczego skoro tak źle, bo pracownice odkładają towar i zostają puste półki ( ), to dlaczego nie zatrudnicie się w sklepie? Sądzę, że byłoby więcej jęku jacy to klienci są źli i pocieszałybyście się, że mogłyście odłożyć sobie srajtaśmę, ale nie po zniżce, tylko po normalnej cenie ^^
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to mnie to w ogóle nie boli, że ekspedientki kupują dla siebie produkty promocyjne, bo w ogóle wcześniej nie patrzyłam na to, jak na konkretną sytuację z życia. Teraz jak na to patrzę, to rzeczywiście, nie ma w tym nic dziwnego, bo wiele osób tak robi... Patrzyłam może na to chyba zbyt teoretycznie. No ale dzięki tej dyskusji spojrzałam na to inaczej. Patrząc na to jak na ekonomiczny przypadek to jednak wydaje mi się nielogiczne, jednak "schodząc na ziemię" to jest w tym logika.
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
to u mnie była jeszcze lepsza opcja, bo o wielu wyprzedażach klienci nie mieli szansy się dowiedzieć
np. przychodziła rano czy w środku dnia informacja, ze jakieś produkty z edycji limitowanej/świątecznej/zmieniającej opakowanie mają być wyprzedane (a to były zniżki typu 75% taniej) i pierwsze co to się między sobą uzgadniało, czy ktoś czegoś nie chce, a dopiero potem to co zostało szło na sklep. i nie, nie było mi wstyd jak brałam coś za pół darmo zamiast zostawić dla "lepszego sortu" klientów |
|
|
|
#165 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale niektórzy tutaj mówią, że nas to boli. Mnie to nie boli. Tak samo jak nigdy nikomu niczego nie zazdroszczę. Jak tak teraz patrzę, to ekspedientki mogłyby wziąć sobie wszystkie promocje przed otwarciem sklepu. Bo rzeczywiście, pracują cały dzień w tym sklepie, czemu nie miałyby sobie czegoś wziąć, w innych sektorach też tak robią. Tylko z ogólniejszej perspektywy nie widzę w tym trochę logiki.
Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2017-11-27 o 12:45 |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
A jak my mamy Tobie napisać, że pracownicy NIE organizują promocji? Wykładają taki towar jaki przyjechał i naklejają takie etykietki, jakie im wydrukowano. Nie mają żadnego wpływu na żadne promocje.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7919454 1]A jak my mamy Tobie napisać, że pracownicy NIE organizują promocji? Wykładają taki towar jaki przyjechał i naklejają takie etykietki, jakie im wydrukowano. Nie mają żadnego wpływu na żadne promocje.[/QUOTE]
No to ja wiem, dlatego mówię, że patrzyłam na sprawę ze zbyt ogólnej perspektywy. Tak już mam, że nie mam konkretnego umysłu Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2017-11-27 o 12:49 |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ja nie mam żadnych przywilejów bo zajmuje się dzieckiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i owszem masz przywileje. Możesz w kazdej chwilinisc na zakupy, do uzrzedyy, do lekarza. Nie musisz czyhać na oblegane godziny. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=LadyChatterbox;7918 1741]O to to. Plus podejście pt "nie musisz odkładać tych rzeczy przecież jej za to placa". Ludzie nie zdają sobie sprawy ze często w 3 osoby musisz ogarnąć kasę, dostawy, rozłożenie przymierzalni plus poukładane całego sklepu co jest awykonalne. Po drodze odpowiada się na milion pytań klientów i uzera z tysiącem ich problemów z kosmosu. I wysłuchuje. Ja dziś na zmianie tylko usłyszałam, że
a) jestem chamska, bo poinformowalam pana który siedział na lądzie ze swetrami, że w przymierzalni sa dwie kanapy b) pracuje w gownianym sklepie skoro nie mamy dziś promocji c) nic nie umiem bo w magazynie nie było więcej bluz d) nie doceniam stałego klienta bo nie chce mu naliczyć ekstra rabatu i "jeszcze zobaczę jak mi się na pensji odbije jak on przestanie tu kupowac" tak !albo tekst 'niestety, nie dam Pani zarobic' - uwaga, w salonie prasowym wielmozny klient nie chcial kupic gazety za 2,50, nic tylko zamknac interes ![]() Grazynowanie i Januszowanie dla mnie jest wtedy, kiedy w H&M albo innym Reserved Grazyna chce kupic szmate za 50 zl i jest oburzona ze nikt z obslugi sie nia nie interesuje i nie skacze wokol niej albo jeszcze lepiej, wredna sprzedawczyni nie chce zdjac bluzki z manekna, ktora Graza chcialaby przymierzyc. No i oburzona Grazyna nie da zarobic, i jeszcze wystawi opinie na fejsie, drzyjcie salony
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
A co to za różnica za ile kupuje? Rozumiem, że jakby chciała kupić futro z norek za 20 tysięcy to wszyscy mają skakać, a jak za 50 zł to mogą ją mieć w dupie?
Pracownicy są od tego, żeby w miarę możliwości pomagać klientom. NIE od lizania im dupy, ale jeśli ktoś podchodzi i kulturalnie o coś prosi, to obowiązkiem pracownika jest pomoc klientowi. Nie mówię tu o grazach, które specjalnie męczą pracowników, ale o zwykłych, normalnych relacjach. Np. Jeśli widzę że na sklepie nie ma ruchu, to podchodzę i pytam o bluzkę z wystawy czy brakujący rozmiar. Grzecznie, miło, kulturalnie (czy mogłabym prosić o pokazanie tej bluzki?) a nie "pokaż bluzkę z wystawy bo ci za to płacą". I to, czy chcę kupić skarpety za 5 zł czy futro za 20 kafli nie powinno zmieniać stosunku obsługi do mnie jako klienta. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#178 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z resztą, z opowiadań koleżanek, które pracowały w droższych butikach, zazwyczaj okazuje się, że Ci co chcą wydać naprawdę kupę kasy, na pierwszy rzut oka wcale nie wyglądają na takich
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasjerka na początku dzień dobry, pyta o kartę moja Biedronka. Cisza. Skasowała wszystko. Podaję cenę. Kobieta "karta". Więc aktywuje się terminal. Graża: "A skasowała pani kartę?" "Nie, nie mówiła Pani." I Graża z morda. Aż się wtraciłam, że również nie słyszałam, a "karta" można zrozumieć, żezapłacę karta, nie trzeba się unosić przez nieporozumienie. (Choć miałam ochotę powiedzieć, że jest po prostu beznadziejna i powinna zostać wyproszona że sklepu). Co za ludzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

a jak zły doktor ma termin za tydzień a zwykły obywatel musi czekać pół roku to się nikomu nie podoba.
szef nam pozwalał raz na jakiś czas wziąć sobie coś w porozumieniu z nim i zrobić na to po prostu rozchód. Więc BRAŁAM SOBIE towar, taka byłam niedobra

)
.
.
albo jeszcze lepiej, wredna sprzedawczyni nie chce zdjac bluzki z manekna, ktora Graza chcialaby przymierzyc. No i oburzona Grazyna nie da zarobic, i jeszcze wystawi opinie na fejsie, drzyjcie salony