|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część III
U nas z fachowcem pewnie poszloby w 2-3 tygodnie no ale zaoszczedzilismy z 10-15 tys wiec wolelismy ten ciagnacy sie syf niz wydac taka kase:P co prawda nie jest super dokladnie ale M. robil wszystko pierwszy raz wiec i tak wyszlo super
Sami dolozylismy sobie roboty przerabiajac calutka lazienke ale za to jest tak jak chcielismy. Wczoraj zalowalismy tak duzego mieszkania przy kazdym sprzataniu bedziemy chyba tak mowic:P
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj sprzątaliśmy kawalerkę 27mkw przez cztery godziny w dwójkę
Ale zarządziłam generalne porządki, łącznie z myciem szafek kuchennych, przekładaniem rzeczy, garnków itp.itd.wiec zeszło. Nasze mieszkanie będzie miało 65mkw i szczerze mówiąc już się boję na myśl o sprzątaniu ale mamy zamiar sobie trochę ułatwić, np.kupując odkurzacz, który sam odkurza.
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ale ten odkurzacz też mi się ostatnio spodobał, jeśli będziemy mieli dom to na pewno będę chcieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie że w małym to jest mnóstwo roboty z przekładaniem rzeczy z miejsca no miejsce, w większym nie ma tyle tego do odsuwania itp. Więc idzie szybciej w wygodniej
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz miałam taki odkurzacz do testów z pracy i wiem, że chcę takie coś
Jednak to duże ułatwienie, włącza się sam np.o 15 i odkurza całe mieszkanie, wracasz z pracy i masz czysto. Ja naszą kawalerkę odkurzam dłużej niż 10 minut, a nie mamy żadnych dywanów, więc nie wiem jak Ty to robisz ![]() Szkoda, że taki sprzęt jeszcze są nie myje podłóg, to by było idealne
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych chińskich stron ale słyszałam też, że ta funkcja mycia jest średnia Też bym przytuliła taki odkurzacz
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Konto usunięte
|
Ja im mniej miejsca mam tym bardziej bałaganie bo nie mam gdzie wszystkiego kłaść
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka, mamy 84m2. Tylko teraz sprzatamy po calym remoncie wiec tez iaczej. Ale od M. naczylam sie, ze sprzatanie zawsze wiaze sie z generalnymi porzadkami tak naprawde. Moze bez mycia okien ale wszystko wycieram, obcieram kazda ☠☠☠☠☠☠☠ke, wyciagam z szafek itd. Musze lduczyc sie tego i wrocic do systemu lazienka, odkurzanie oraz kurze.
Umylam drzwi balkonowex3 - zajelo mi to dwie godziny bo byl syf jak nie wiem co (po remoncie calym + rok mieszkanie sobie stalo puste jednak). Tez myslamam o tym jezdzacym odkurzaczu ale wzielismy pionowy i fajnie sie smiga
|
|
|
|
|
#312 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam ten pionowy ale koniec końców nie byliśmy do końca z niego zadowoleni i dodatkowo kupiliśmy tradycyjne Henrego zwykłego nie bezprzewodowego i teraz wszystko śmiga super
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79168281]Ja mam ten pionowy ale koniec końców nie byliśmy do końca z niego zadowoleni i dodatkowo kupiliśmy tradycyjne Henrego zwykłego nie bezprzewodowego i teraz wszystko śmiga super
[/QUOTE]Ja też kupiłam zwykły, bo miał maksymalna siłę ssania, jeśli chodzi o dywany.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, witam w nowym tygodniu!
Ja mam 30 i dopiero się uczę w miarę solidnie sprzątać, przy tż czuję się jak ostatni brudas ![]() Na generalne porządki nie mamy czasu, sprzątamy tylko z doskoku, a takie z wyciąganiem rzeczy z półek to raczej nie dla mnie. Ja mogę wytrzeć kurze, coś umyć, przekładania nienawidzę. |
|
|
|
|
#315 | |
|
Konto usunięte
|
oooo nowa czesc i sprzatanie na tapecieja sprzatam w ciagu tygodnia 1 wieczor, roomba odkurza jak jestem w pracy, wieczorem tylko lazienka mi zostaje i raz na jakis czas mycie podlog. Pare tygodni temu kupilam myjke parowa- cudo biale fugi pod prysznicem sa biale a nie sraczkowo zolte, a te na podlodze sa jasno szare a nie, jak myslalam- ciemno szare---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;79202591]
oooo nowa czesc i sprzatanie na tapecieja sprzatam w ciagu tygodnia 1 wieczor, roomba odkurza jak jestem w pracy, wieczorem tylko lazienka mi zostaje i raz na jakis czas mycie podlog. Pare tygodni temu kupilam myjke parowa- cudo biale fugi pod prysznicem sa biale a nie sraczkowo zolte, a te na podlodze sa jasno szare a nie, jak myslalam- ciemno szare---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- nie cierpie tego Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#317 |
|
Żona Gargamel
|
Ja mam otwarte półki tylko w salonie (były wbudowane w ścianę), tak to wszystko pozamykane, za to mam mnóstwo kwiatków w doniczkach które też trzeba czasem przetrzeć albo całe umyć
No ale kurze raz w tygodniu ścieramy, mycie podłóg też raz a odkurzanie to według potrzeb i weny, jak zobaczę coś na podłodze to przejadę od razu wszystko przy okazji Nie cierpię łazienki sprzątać, a zmianę pościeli zlecam TŻ bo nienawidzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę co dzień lub co 2 dni odkurzacz przy moich 3 futrach...marzę o odkurzaczu stojącym który odlurza i myje podlogi
kiedyś się dorobie![]() Kurzolapy prawie wszystkie wywalilismy przy wprowadzeniu do nowego domku.. mam tylko problem z pozbyciem sie...pluszakow! Uwielbiam misie mam ich sporo i na razie są w kartonie bo nie mam szafki jeszcze na nie. Dobrze mi wygląda sypialnia bez nich. Ale nie mam serca wyrzucić moich przyjaciół!!!![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cierpię sprzątać kuchni ani tym bardziej myć naczyń |
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię myć naczyń, ale muszę to robić, bo mąż gotuje. Jest podział, kto gotuje ten nie zmywa.
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za gotowaniem też nie przepadam |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Odkąd kupiliśmy zmywarkę moje życie jest szczęśliwsze
nienawidzę myć naczyn![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piona a mówiłam jeszcze pół roku temu ze po co mi
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Widze ze sprzatanie na tapecie Ja non stop w pracy siedze, wiec jak mi sie nudzi w pracy to cos ogarne. Ale ze mnie takie dziwadlo ze na Kocham myc naczynia wiec zmywarka mi nic nie dalaby :p dla mnie to relaks. Za to odkurzanie I mycie podlog to dla mnie syzyfowa praca
|
|
|
#326 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie najgorsze jest mycie okien. Już nawet przeżyje prasowanie ale do okien się zawsze zbieram wieki
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79208391]Dla mnie najgorsze jest mycie okien. Już nawet przeżyje prasowanie ale do okien się zawsze zbieram wieki
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#328 |
|
Żona Gargamel
|
W kuchni muszę mieć czysto więc bardzo często przecieram, na szczęście mamy zmywarkę, ostatnio była zepsuta i tragedia o_O
Prasować nie znoszę, na szczęście mam po praniu większość rzeczy ok i prasuję raz na ok 3 miesiące jak się kupka nazbiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę prasować nic myć naczynia. Niestety na zmywarkę jeszcze chwilę poczekam, ale myślę, że będzie to moje ukochane urządzenie
Ogólnie to lubię ogarniać mieszkanie, ale często brak mi chęci i czasu. Nie wiem jak ludzie dają radę wszystko robić przy dzieciach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

przy kazdym sprzataniu bedziemy chyba tak mowic:P

Ale zarządziłam generalne porządki, łącznie z myciem szafek kuchennych, przekładaniem rzeczy, garnków itp.itd.wiec zeszło. Nasze mieszkanie będzie miało 65mkw i szczerze mówiąc już się boję na myśl o sprzątaniu
Ale ten odkurzacz też mi się ostatnio spodobał, jeśli będziemy mieli dom to na pewno będę chcieć 
Jednak to duże ułatwienie, włącza się sam np.o 15 i odkurza całe mieszkanie, wracasz z pracy i masz czysto. Ja naszą kawalerkę odkurzam dłużej niż 10 minut, a nie mamy żadnych dywanów, więc nie wiem jak Ty to robisz
ale słyszałam też, że ta funkcja mycia jest średnia

kiedyś się dorobie
mam ich sporo i na razie są w kartonie bo nie mam szafki jeszcze na nie. Dobrze mi wygląda sypialnia bez nich. Ale nie mam serca wyrzucić moich przyjaciół!!!
nienawidzę myć naczyn