|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
nigdy w życiu. Ona przez tel potrafi mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż dobra kobieta jest w sumie. Tylko charaktery mamy zupełnie inne i jak byłam tam raz na tydzień to wróciłam wykończona. Na weekend mogę jechać, byle nie za często moja mama się na szczęście nie wtrąca, zresztą wie, że i tak zrobię po swojemu. No i z drugim dzieckiem już jest prościej chyba ![]() My już pewne kroki mamy poczynione, tylko uparliśmy się, że nie chcemy kredytu większego niż 50k i dlatego musi to potrwać. Na szczęście cel jest coraz bliżej
|
||
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn, ktore odebraly te pampersy w promocji. E-maila z informacja, ze mozecie je odebrac dostaliscie rowno w pierwszym dniu 34tc? Bo mi sie bodajze w sylwestra zaczyna i moglabym wtedy podejsc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja cynk raniutko dostałam to wszystkiego było pełno ale na dzieciowe nawet nie zaglądałam bo nic już nie potrzebuje. Sobie o to kliknęłam IMG_1511804870.956268.jpgIMG_1511804878.253635.jpg koszulki z polecenia, słyszałam że fajnie się sprawdzają
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Zgaga mnie zabije.
☠☠☠☠a nie mieści mi się przewijak na komodzie tak jak chciałam, chuj by to... Nienawidzę tego mieszkania, co za chujoza. Magdalena tez wzięłam Colorstories plus dwie poduchy ozdobne. Tzn chciałam jedną ale K będzie zazdrościł to mu tez wzięłam ;p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te standardowe wchodzą na łóżeczka chyba, ja na łóżeczko nie mam nawet miejsca :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspomnialyscie o przewijaku i komodzie... To kolejna rzecz nad która główkuje. W ogóle nie widza mi się takie stojaki na przewijak. Wydaje mi się to mega niepraktyczne sięgać po pieluchy, kosmetyki, chusteczki na dół. (To samo dotyczy przewijaka na łóżeczku - gdzieś się w okolicy musza podziać te niezbędne rzeczy do przewijania). Wolałabym mieć komodę i na niej przewijak. Ale nie chce typowego przewijaka, tylko żeby ten przewijak można byłoby położyć na komodzie, albo przymocować i później zdjąć i mieć normalna komodę. I czy takie istnieją?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie komoda jest niepraktyczna bo póki co łóżeczko będzie u nas i nie chcę jeszcze komody w sypialni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie o tym nie pomyslalam ![]() A te organizery są praktyczne/wygodne? A np widząca polka i na niej koszyczki z tymi ☠☠☠☠☠☠☠kami Jest nad czym myśleć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Raczkowanie
|
Hej! Miałam dziś echo serca i wczystko git.
Ale antybiotyk mam brać 10 dni więc jeszcze tydzień nawet nie ma co marzyć o wpisie. Babeczka od echa powiedziała że dla niej oba serduszka bez zastrzeżeń i totalnie identyczne Jak ja te moje gwiazdy odróżnię?? Cytat:
Mamy z ikei takie 3 pojemniczki na bok łóżeczka albo właśnie przewijaka i taki z kieszonkami. Ten z kieszonkami trochę ma niewygodnie zaplanowane wielkości kieszonek ale da się przeżyć.Był moment, że mała wszystko wyciągała z tych pojemniczkow i bawiła się na przewijaku. Chusteczki wyciągała z prędkością światła ![]() Przy Sylwii mieliśmy przewijak na łóżeczku bo nawet nie było miejsca na dodatkowy mebel, nawet na komodę. Teraz wybrałam półko-przewijak z kółkami bo chcę go przeprowozić do łazienki na czas kąpania. Z dwójką trzeba będzie bardziej dbać o kręgosłup no i większy zapas pieluch i ciuchów trzeba mieć pod ręką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy przewijak na łóżeczku, a obok komoda z pierdołami
teraz też tak zrobimy, tylko poki co drugie łóżeczko bedzie to mniejsze- 120/60.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na początku chciałam przewijak na komodzie, ale tak jak pisałam nie chcę komody w sypialni, poza tym mam wątpliwości czy po zdjęciu przewijaka z komody (zazwyczaj takie są) nie będzie na niej obtarć |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie ja już głupieje jak to logistycznie zaplanować. Jak nie kupimy mieszkania i będziemy na kawalerce, to wiadomo, że wszystko trzeba będzie w jak najmniejszej liczbie dodatkowych mebli ulokować w jednym pokoju. Ale jak uda nam się kupić mieszkanie (chcemy 3pokojowe), to hmmm... łóżeczko z przewijakiem w sypialni, a w pokoiku dla dziecka co? 🤷☠♀️ No bo raczej nie będzie to wygodne tylko mieć łóżeczko w sypialni i na przewijanie i karmienie latać do drugiego pokoju
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam przewijak stojacy w pokoiku malego a w sypialni lozeczko. Karmilam w nocy w lozku, przewijalam w lozeczku albo na naszym lozku, na noc bralam wszystko potrzebne na swoja szafke nocna. A nie bylo tego wiele
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Na warsztatach, na których byłam w ostatnim czasie (Bezpieczny Maluch), ratownik medyczny mówił, że zaleca się spanie z dzieckiem w jednym pokoju do 14 miesiąca życia
![]() ![]() Jakoś nie widzi mi się taka opcja. Jakiś czas temu była mowa o pielęgnacji pępka maleństwa po porodzie. Dzisiaj położna mowila, że nasze krocze traktować octeniseptem i żelem aloesowym, a pępek malucha na sucho - bez niczego ![]() I tantum rosa nie jest polecane, bo ma działanie wysuszające i znieczulające. Anturaż odchodzi się od leczenia ran na sucho. Nawet zakłada się żelowe opatrunki. No i tego Octeniseptu nie stosuje się dłużej jak 2 tygodnie, bo później organizm już na niego nie reaguje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-27 o 21:17 |
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe dlaczego akurat do 14 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby w tym okresie jest najwieksze zagrożenie sids. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam że nawet śpiąc z dzieckiem można przegapić moment w którym przestaje oddychać. U nas córka spała w kołysce obok naszego łóżka a i tak w nocy się zrywałam i tylko przykładając rękę do brzuszka umiałam sprawdzić czy oddycha
jak miała 5 miesięcy poszła do siebie do pokoju- elektroniczna niania lepsza niż niejeden detektor tętna - każdy szmer mnie wybudzał ![]() A co do tantum rosa czy polecane czy nie- ja stosowałam i byłam bardzo zadowolona. Każde zrobione siku na początku szczypało wiec polewałam tantum z butelki z dziubkiem i super ulga
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co położna to inne zalecenia Ja planuje używać tantum rosa, kwestia wygody , nie wyobrażam się podcierać po każdym siku mając szwy, zresztą w życiu nie dotknę szwów, mam jakąś barierę psychiczną a Octanisept chcę używać tylko w szpitalu (dezynfekcja) a w domu dobrze osuszać pępek
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wyspane?No, tak jest niestety. Każda musi na sobie wypróbować co się sprawdzi, a co nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

my mieszkamy z moja mama, ale na szczęście dogadujemy się i jakoś nie wchodzimy sobie w drogę. Myślę, że pod koniec 2018 będziemy mieć już swoje mieszkanie

nigdy w życiu. Ona przez tel potrafi mnie wyprowadzić z równowagi, chociaż dobra kobieta jest w sumie. Tylko charaktery mamy zupełnie inne i jak byłam tam raz na tydzień to wróciłam wykończona. Na weekend mogę jechać, byle nie za często

Ale antybiotyk mam brać 10 dni więc jeszcze tydzień nawet nie ma co marzyć o wpisie. Babeczka od echa powiedziała że dla niej oba serduszka bez zastrzeżeń i totalnie identyczne