|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Ja uzywalam przy corce paklakow, jak skonczyly mi sie wklady do kosza na pieluchy. Fajna sprawa wkladalam zwykly worek do kosza i wrzucalam zawiniatka.Nic nie bylo czuc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za1 szym razem nie spodziewałam się, że będę musiała tak szybko pójść na zwolnienie...A teraz też miałam nadzieję, że chwilę popracuje. Wyszło, jak wyszło. Biorę na klatę Studia dokończę, o to się nie martwię. To lubię robić :P A powrót po macierzyńskim... w jednej pracy to wiem, że się dogadamy a w drugiej kończy mi się umowa niedługo po zakończeniu. Myślę, że miejsce będzie, ale ja nie wiem, czy będę wolała pójść na wychowawczy, a być u nich " z doskoku" na dodatkowe zlecenia, jak będzie potrzeba. Wtedy do 1,5 roku tak popracować, a potem wrócić na 1/2 etatu. Mam sprawdzony żłobek, ale od 1,5 roku. I na pół etatu Dzieć i ja. Ale pożyjemy, zobaczymy. Może uznamy, że chcemy od razu kolejne Dziecko, albo że zmieniam pracę na razie jest dobrze, jak jest. Planów mam dużo. Czasem aż za dużo. Póki, co jest bezpiecznie, więc nie mam się co martwić. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
bo tylko te małe używamy do teraz.my większość rzeczy kupiliśmy ikeowskich. Cenowo i jakościowo przyjazne. Ale i praktyczne. (przynajmniej to co mamy). -Wanienka- ma na dole gumę, żeby się nie ślizgało, jest głęboka, więc i przy starszym dziecku siedzącym da radę. - kosze - nocniki - łóżeczko - niania - pościele, kołdry, koce - sztućce, talerzyki plastikowe - do przechowywania zabawek mamy serie TROFAST z wyjmowanymi pudełkami. Dla mnie - fanki segregacji- to rozwiązanie idealne ![]() przewijak mieliśmy innej firmy. Bo taki twardy z możliwością nałożenia na łóżeczko. Na początku był na komodzie (mieliśmy kosz do spania dziecia), a potem na łóżeczko. Ale pokrowiec z ikei pasował na niego wymiarem ![]() teraz planuję kupić drewniany przewijak na olx. |
||
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Czego unikacie z jedzenia (oprocz surowych ryb, serow plesniowych, surowego miesa) lub picia (oprocz %% oczywiscie)? Bo ja juz sama nie wiem czy sa rzeczy bezwzglednie zakazane w ciazy? Mam chec na watrobke drobiowa, chyba jakas ciazowa zachcianka - nie pamietam kiedy jadlam bo maz nie lubi wiec nie robie bo dla siebie samej mi sie nie chce. Ale internety glosza, ze podroby w ciazy raczej niewskazane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wątróbkę bym zjadła gdybym lubiła, ma dużo żelaza 😎 Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... A potem narzekam wam, że cera mi się psuje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Rumianku wydalo sie z ta cera 😂😂
Domii, zamowilam sobie Twojego pasiaczka online bo w sklepie nie byl przeceniony i nie bylo XL, mierzylam L i na teraz bylaby ok ale trzeba myslec przyszlosciowo 😎 oczywiscie poraz kolejny wkurzylam sie na nasz bank... Nie bylo go wsrod bankow do wyboru a nie bylo tez opcji "przelew tradycyjny" ze po prostu by wyswietlilo dane. Cofnelo mnie do poprzedniej strony i juz nie szlo zaplacic, ech. Napisalam do nich maila w tej sprawie a rano dostalam wiadomosc, ze moje zamowienie zostalo anulowane. Nie poddaje sie tak latwo wiec zamowilam jeszcze raz - tym razem z odbiorem osobistym 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-11-28 o 07:11 |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakis pomysl co kupic na prezent dla malej na chrzciny? Bedzie miala wtedy juz 7,5mca. Pojedziemy chyba w koncu na nie, bo jakos tak glupio olac sprawe choc pomysl z sylwestrem nadal uwazam za idiotyczny. Po prostu pojedziemy do kosciola i na chwile na obiad i sie zbierzemy bo jeszcze trzeba bedzie sie przed sylwkiem ogarnac i dojechac te 200pare kilometrow.
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas dzisiaj mróz, trzeba było rano samochód skrobać. Ale miałam noc co zasnęłam to śniło mi się, że plamię, i tak w kółko przez całą noc Cytat:
Cytat:
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że mimo wszystko najbezpieczniej będzie dać kopertę. Chyba, że rodzice mają jakąś listę prezentów - warto zapytać czy coś im potrzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sie dobrze nosi! Ja tego pasiaczka uwielbiam od pierwszego spojrzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rodzice malej kupia to co bedzie jej potrzebne. Chyba ze tak jak Groszek pisze maja jakas liste zyczen Mocne kciuki! ![]() Dzien dobry! Ciezka noc za nami, mnie coraz bardziej boli ucho i od tego przy okazji gardlo... Mlody cala noc kaszlal i poplakiwal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się w 15 tc 😍 ![]() Cytat:
Ja jestem zakochana w personalizowanych kocykach firmy Martello..i zawsze taki kupujemy na chrzciny plus kasa.. kocyki są świetnej jakości i są super pamiątką ![]() Poza tym..pomysł z chrzcinami w sylwestra...bez komentarza... ![]() Ogromne kciuki!
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Domii zdrowka😙
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje 😙 Jak Ci leci w tym szpitalu? Mowili cos kiedy wracasz do domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki
będzie wszystko dobrze
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-surowego mięsa (ale i nie dotykaniu go przy przyrządzaniu), - surowych jajek (i myciu skorupki, przed rozbijaniem do ciasta) - mleka niepasteryzowanego (sery pleśniowe w Polsce w większości są już poddane obróbce termicznej) i myciu dokłądnych warzyw i owoców. A propos wędzonych ryb/ mięs. Jeśli są kupowane paczkowane, to muszą być przebadane od góry do dołu. Żadna firma nie pozwoli sobie na serwowanie bakterii w gratisie. Jeśli jadłyśmy wcześniej i toksoplazmozy nie mamy, to możemy jeść ![]() Jak chcesz wątróbkę- smacznego Mój TŻ smaży z cebulką i jabłkiem! + pieprz sól, majeranek, genialna!---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- kciuki!!!!! |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Będą najmodniejsze kciuki pod słońcem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Mocne kciuki 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921618 6]Ja tylko tęsknię do tatara! I czipsiki na rzecz owoców porzuciłam z czystego rozsądku.
Wątróbkę bym zjadła gdybym lubiła, ma dużo żelaza 😎 Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... A potem narzekam wam, że cera mi się psuje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kiedyś czytałam na blogu sroki: http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...c-bedac-w.html A co do cery... u mnie mała masakra... bo i hormony ciążowe, ale i tsh mi skoczyło do góry, a razem ze wzrostem mam zawsze wysyp. Przecieram srebrem koloidalnym (zamiast toniku), a smaruje ostatnio oliwką babydream mama... Po innych było okropnie, syfiasto i sucho. A z nią cera jest nawilżona, a i teraz jakoś się ustabilizowało z nowymi przynajmniej krostami |
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Moja lekarz nie przyjmuje w tym tyg 😕 pediatra młodego też 😕 zostaje mi lekarka ktora zamiast przepisac tesciowi inhalatorow na astme przepisala masc na żylaki 😂 do niej nie pojde 😂
Ze mna juz lepiej. Wiec daruje sobie wizyte u lekarza 😜 Mlody nje byl juz tydzien w przedszkolu, niewiem czy jest sens go wogole dawac skoro chodzi tylko jak mam samochod bo nie bede go wozic tramwajami w taka pogode, wiecznie deszcz zimno... i do tego przynosi mi z przedszkola non stop jakies choroby... Jestem w domu i bede jeszcze co najmniej rok. I bije sie z myslami teraz 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1402 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaciskam mocno 👍👍😚 Cytat:
Dziś znowu głowa boli więc leżę w łóżku jeszcze. Ale muszę się ogarnąć i ziemniaki chociaż wstawić żeby do pierogów mieć. |
|||
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech te chorobska przejda juz na dobre!😙 Cytat:
A Tobie zycze zeby bol glowy szybko minal! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1404 | |
|
Konto usunięte
|
Będą!
Cytat:
Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. Moje syfy na szczęście poszły sobie już w siną dal, widocznie miałam gorszy dzień. Została kropka przy nosie, ta z którą zawiązałyśmy już przyjaźń i jakiś jeden gojący się mały strupek ![]() Wstałam dziś z mocą jak na ostrym kacu. Śniadanie nie pomogło, gorąca herbata też nic. Wypiłabym kawkę, ale głowa mnie boli i nie wiem czy ryzykować ![]() Chyba się walnę do wanny i zrobię małe spa to może będzie mi lepiej
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki juz zacisniete ✊✊ Cytat:
Cytat:
![]() Moja gin w sumie mj niczego jesc nie zabraniala no oprocz tego co przy cukrzycy niewskazane. Tylko, ze tez nie zadawalam jej szczegolowych pytan czego nie powinno sie jesc w ciazy. Chyba kupimy jakas mala pamiatke i damy kase. Mala bedzie miala juz 7,5mca oni wszystki maja... Maty edukacyjna, jakis bujaczek za 5 stow ktorego mala nie znosi, krzeselko do karmienia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy rośnie TSH może powodować senność, podwyższona dawka leku poziom hormonu TSH spada. Ale spada powolutku, więc może to trwać. Każdy reaguje inaczej. U mnie wiedziałam po twarzy, że mam skok tsh. (mam hashimoto, więc lubiło sobie czasem podskoczyć i zmaleć mimo tej samej dawki leku). a teraz 175 mg biorę, a tsh w sobote dalej 2,8, więc za duże jeszzcze ;/ ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921963 6]Będą! Cały szacunek dla sroki straciłam dobre kilka (?) lat temu jak wysmarowała posta o otwieraniu kosmetyków w drogeriach twierdząc, że musi sobie wszystkie tusze powąchać przed kupnem, bo jest alergikiem Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. Moje syfy na szczęście poszły sobie już w siną dal, widocznie miałam gorszy dzień. Została kropka przy nosie, ta z którą zawiązałyśmy już przyjaźń i jakiś jeden gojący się mały strupek ![]() Wstałam dziś z mocą jak na ostrym kacu. Śniadanie nie pomogło, gorąca herbata też nic. Wypiłabym kawkę, ale głowa mnie boli i nie wiem czy ryzykować ![]() Chyba się walnę do wanny i zrobię małe spa to może będzie mi lepiej [/QUOTE]nie czytam jej bloga dokładnie. Patrzę tylko na analizy składów ![]() z tym mi się sprawdza. małe spa dobre na wszystko |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie przesadzajcie z tą ciążą i jedzenie bo ogłupiejecie 😜
Jak macie raz na jakis czas ochote na wątróbke to zjedzcie, trzebaby naprawde duzych ilosci by cos moglo sie stac 😜 Mi w pierwszej ciazy lekarz kazal jesc wątrobke bo mialam anemie. Mieso surowe tez sama przygotowuje do obiadu. Nie mozna popadac w paranoje 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie - ja dziś do gina ciekawe czy poznam płeć
![]() czy zostanę jedyna na forum "no name" ![]() A propo jedzenia - gin powiedziała, zeby szczególnie okopowe warzywa i rosnące bezpośrednio w ziemi dokładnie myć i obierać - podobno toxo tak szybciej można załapać (źle umyte warzywa ziemne) niż sprzątając kuwetę w rekawiczkach. [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921618 6] Bardziej niż z jedzenia zrezygnowałam z kosmetyków - porzuciłam kwasy na wszelki wypadek, bo niby można glikolowy, ale może jednak nie i w sumie smaruje się byle czym co tam wygrzebałam z szuflady delikatnego ... [/QUOTE] Rumians to u mnie podobnie - ogólnie odstawiłam większość co używałam szczególnie przeciwzmarszczkowe:brzyd al: z wit A i kwasami. Przerzuciłam się na dermosan półtłusty i weleda. kciukasy! Powodzenia [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921963 6]Będą! Cały szacunek dla sroki straciłam dobre kilka (?) lat temu jak wysmarowała posta o otwieraniu kosmetyków w drogeriach twierdząc, że musi sobie wszystkie tusze powąchać przed kupnem, bo jest alergikiem Ciepłego przyjęcia nie było, post usunięty ale smrodek został na zawsze. [/QUOTE] ja Srokę też średnio - oglądam dużo filmów kosmetycznych na YT i swojego czasu to co blogerki reklamują sponsorowane z Rossmana pokrywało się z tym co akurat Sroka pisała i o czym. Jak dla mnie ok może składy porównuje dobrze - ale wg mnie porównywanie jej składów jest dobre dla niej i jej cery/cery jej dzieci nie dla ogółu. Jest kilka składników, które ona oznacza jako mało szkodliwe a mnie okropnie zapychają... także lubię jej opinie bardziej chusteczek niż kremów.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

za1 szym razem nie spodziewałam się, że będę musiała tak szybko pójść na zwolnienie...

co zasnęłam to śniło mi się, że plamię, i tak w kółko przez całą noc