Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-27, 21:18   #1321
freya_ka
Zadomowienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10

Avina mnie badali fsh, lh, androstendion (czy adrostendiol czy jakoś tak), progesteron, prolaktyna i tarczyca. I badanie nasienia. Potem miałam podejście do iui + stymulacja. Jak miało by się nie udać do drożność i przeciwciała przeciwplemnikowe.
Ja bym na Twoim miejscu wysłała Tz na badanie nasienia, jak wyjdą ok, będziesz spokojniejsza, a jak nie, to zaczniecie działać. Mój M. rewelacyjnych wyników nie miał. Szprycowałam go różnymi witaminami.
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:24   #1322
Wanilka5
Idealna Źona; )

Invi super ze jesteś zadowolona z porodu szpitala ja mam nadzieję że za 2 razem też będę mieć lepsze wspomnienia niż obecne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-27, 21:29   #1323
Avina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Avina mnie badali fsh, lh, androstendion (czy adrostendiol czy jakoś tak), progesteron, prolaktyna i tarczyca. I badanie nasienia. Potem miałam podejście do iui + stymulacja. Jak miało by się nie udać do drożność i przeciwciała przeciwplemnikowe.
Ja bym na Twoim miejscu wysłała Tz na badanie nasienia, jak wyjdą ok, będziesz spokojniejsza, a jak nie, to zaczniecie działać. Mój M. rewelacyjnych wyników nie miał. Szprycowałam go różnymi witaminami.
Mój gin mówił (i tak też czytałam), że fsh i lh bada się jak miesiączki są nieregularne, a u mnie prawie jak w zegarku... Mąż w lipcu miał badane nasienie i wszystkie parametry wyszły bardzo dobre. Drożność też miałam badaną, jajowody mam drożne i macicę prawidłową.
Avina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:50   #1324
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Tak mi się nagle przypomniało, że Blanka się nie udziela od kilku godzin. Wszystko dobrze? Czy to po prostu mąż wrócił do domu?
Tak tak wszystko dobrze, faktycznie mąż wrócił, ale po poście Cocci do domi zastanawiam się, czy jednak się odzywać.. W koncu to nie wątek mamusiowy... Więc będzie mnie tutaj zdecydowanie mniej.

Dziękuję, że pytasz

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:51   #1325
liven
Zakorzenienie

Domi ja kompletnie nie umiem odnalesc sie na watku ostatnio. Tematy sa glownie ciazowo-mamusiowe, wiec co mam pisac?
Tytul a tematy na watku juz calkiem odbiegaja od siebie.

Cocci a sprawdzalas wartosc bety jaka masz obecnie?
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:53   #1326
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Feliska do raportu!

Ja tam nie widzę nic dziwnego w tym, że staraczki potrzebują innego miejsca, żeby się wysmarkać
Kibicuję nadal!

W końcu wątek zgodnie z nazwą pierwotnie służył staraniu się o drugiego kreska, a że lwia część się już wystarała, a niektórzy nawet byli uprzejmi przyjść już wystarani z dobrą radą no to jest tu kocioł niezły

Ja kocham ten wątek za wsparcie, które mi dał w chwilach kiedy nie mogłam się nigdzie indziej podzielić problemami staraczkowymi i marzy mi się w grudniu jeszcze wysyp dobrych sików, zwłaszcza u weteranek
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:54   #1327
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ooo hej !
Co u Ciebie ?
Od kilku dni siedzę w domu z chorymi dziećmi, ale przedtem udało mi się załatwić moje sprawy zdrowotne - porobiłam badania, byłam u ginekologa i kardiologa. Gin powiedział, że jest piękna owulacja i działać, działać, działać, ale właśnie wtedy pochorowały się dzieci i śpiąc w czwórkę raczej się nie da

A w jeden wieczór wyrwaliśmy się nawet ze znajomymi na Listy do M. i kolację

I szukam teraz pomysłów na urządzenie mieszkania, bo kupiliśmy większe Tak się śmieję, że za każdym razem jak jestem w ciąży to remont robimy więc może coś z tego będzie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Byl lekarz i mowil, ze bardzo dzielna bylam, ze to tylko i wylacznie moja zasluga, ze tak super mi poszło i ze jestem wspaniala matka. Decyzja o rodzeniu tutaj byla jedna z najlepiej podjetych w moim zyciu. Oni tak mówią, bo znaja moje przeżycia z 1 razu. Ale i tak super. Byla polozna i mowila, ze mam dzwonić jak sobie w nocy nie bede radzila z czymś, powiedziałam jej, ze glownie mi chodzi o przewijanie tej nocy, nie wiem czy w nogach takie czucie bede miala, a ona, ze spokojnie, ze po to tutaj sa, zeby pomagac.

Super masz opiekę
Spokojnej pierwszej nocki

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Precious dzięki zE to napisałaś, wlasnie do tego dochodzi pamiętanie o wszystkim +wysiłek umysłowy w pracy. Musi mąż więcej robić bo oszaleje.

Bruised och tule i mam nadzieje ze szybko dwie kreseczki zobaczysz !

Invy kurde co za zawalisci ludzie

Cocci tego Ci życzę z całego serduszka takiego ślicznego testu niedługo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Polinezyjka myślę, że jak mąż zrozumie w czym rzecz to wspólnie ustalicie dobry dla każdego podział

-----------------
W końcu chwila ciszy w domu - biorę się za czytanie Czarownicy Lackberg - już czeka na mnie od dłuższego czasu
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:58   #1328
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Mój gin mówił (i tak też czytałam), że fsh i lh bada się jak miesiączki są nieregularne, a u mnie prawie jak w zegarku... Mąż w lipcu miał badane nasienie i wszystkie parametry wyszły bardzo dobre. Drożność też miałam badaną, jajowody mam drożne i macicę prawidłową.
Ja nie pamiętam, jakie miałam wyniki, ale okres mam jak w zegarku, a owulacji podobno brak i bądź tu mądry
Mam nadzieję, że wkrótce Ci się uda, może faktycznie jakaś blokada
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:14   #1329
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Szczerze mowiac ja osobiscie zzylam sie z Wami i nie wyobrazam sobie zeby mnie tu nie bylo. Doceniam wsparcie jakie mi dawalyscie kiedy wredna @ sie pojawiala kolejny raz. Zawsze sluzylyscie tez rada. Staram sie wiekszosc ciazowych tematow poruszac na majowkach a tutaj skupiac sie na relacjach z wizyt (chyba ze to tez niemile widziane?). Sama juz nie wiem jak to ugryzc... Kibicuje Wam wszystkim bardzo i nie wyobrazam sobie zeby mnie tu mialo nie byc, ale tez nie chce zeby staraczki przez powiekszajace sie grono przyszlych mam rezygnowaly z watku, bo przeciez to glownie im mial sluzyc.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:16   #1330
Avina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam, jakie miałam wyniki, ale okres mam jak w zegarku, a owulacji podobno brak i bądź tu mądry
Mam nadzieję, że wkrótce Ci się uda, może faktycznie jakaś blokada
Skoro tak mówisz, to może jednak zbadam lh i fsh. To się chyba pada na początku cyklu. Dobrze mówię? Wtedy mogłabym zbadać razem z prolaktyną
Avina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:19   #1331
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Skoro tak mówisz, to może jednak zbadam lh i fsh. To się chyba pada na początku cyklu. Dobrze mówię? Wtedy mogłabym zbadać razem z prolaktyną
Miedzy 2 a 5dc zeby stwierdzic czy masz pcos
Stary 2017-11-27, 22:20   #1332
Feliska
Zakorzenienie

Rumianek relacja z wizyty na czerwcówkach

Ja też jestem z Wami zżyta i będę tu zaglądać choćby nie wiem co i Wam kibicować mocno
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:21   #1333
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac ja osobiscie zzylam sie z Wami i nie wyobrazam sobie zeby mnie tu nie bylo. Doceniam wsparcie jakie mi dawalyscie kiedy wredna @ sie pojawiala kolejny raz. Zawsze sluzylyscie tez rada. Staram sie wiekszosc ciazowych tematow poruszac na majowkach a tutaj skupiac sie na relacjach z wizyt (chyba ze to tez niemile widziane?). Sama juz nie wiem jak to ugryzc... Kibicuje Wam wszystkim bardzo i nie wyobrazam sobie zeby mnie tu mialo nie byc, ale tez nie chce zeby staraczki przez powiekszajace sie grono przyszlych mam rezygnowaly z watku, bo przeciez to glownie im mial sluzyc.

Też sama nie wiem jak to rozwiązać..
Już nie wiem o czym pisać, no bo o czym,mogę tylko pocieszać jak przyszła @ czy doradzić jak ma się jakieś pytania.. Bo o sobie to nie bardzo juz.
Jest nas dużo, większość jest już w ciąży, więc ciężko nam się wbić w tematy staraczkowe,a już nie raz padły słowa, że nam się łatwo pisze, Pociesza jak @ przyszła bo już w ciąży jestesmy.. Więc tego tak nie rozumiemy i nie przeżywamy.

Stary 2017-11-27, 22:22   #1334
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Rumianek relacja z wizyty na czerwcówkach

Ja też jestem z Wami zżyta i będę tu zaglądać choćby nie wiem co i Wam kibicować mocno
Od razu przeczytałam wszystko pod kontrolą mam
Cieszę się bardzo, że kaczkens rośnie pięknie Zapisujesz się na UG ?
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:25   #1335
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Też sama nie wiem jak to rozwiązać..
Już nie wiem o czym pisać, no bo o czym,mogę tylko pocieszać jak przyszła @ czy doradzić jak ma się jakieś pytania.. Bo o sobie to nie bardzo juz.
Jest nas dużo, większość jest już w ciąży, więc ciężko nam się wbić w tematy staraczkowe,a już nie raz padły słowa, że nam się łatwo pisze, Pociesza jak @ przyszła bo już w ciąży jestesmy.. Więc tego tak nie rozumiemy i nie przeżywamy.

Najbardziej mi nie pasuje, ze jak tu znikna tematy ciazowo-mamusiowe to nie bede wiedziala co u dziewczyn - nie jestem w stanie sledzic na biezaco listopadowek, grudniowek, styczniowek itd, itd. zeby wiedziec co slychac u "naszych". Ech. Lece spac.

Stary 2017-11-27, 22:28   #1336
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej mi nie pasuje, ze jak tu znikna tematy ciazowo-mamusiowe to nie bede wiedziala co u dziewczyn - nie jestem w stanie sledzic na biezaco listopadowek, grudniowek, styczniowek itd, itd. zeby wiedziec co slychac u "naszych". Ech. Lece spac.

Dokładnie tak samo myślę.. A bardzo się z wami zzylam, chciałabym jednak wiedzieć co u was.. A kilka wątku na bieżąco nie jestem w stanie ogarnąć.

Stary 2017-11-27, 22:28   #1337
liven
Zakorzenienie

Jest tez druga strona medalu: co my mamy pisac na temat wozkow, chust, ciuchow ciazowych, ciuchow dla dzieci, wybieraniem imienia itp? Sa osoby ktore zapomnialy jak to bylo ze staraniami i to w ciagu kilku minut.
Stary 2017-11-27, 22:30   #1338
Feliska
Zakorzenienie

Może powinien powstać osobny wątek - przyszłe mamusie ze starań 2017

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7921367 1]Od razu przeczytałam wszystko pod kontrolą mam
Cieszę się bardzo, że kaczkens rośnie pięknie Zapisujesz się na UG ?[/QUOTE]

Tak, mam iść na UG w ostatnim tyg przed świętami Jutro dzwonię
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:36   #1339
mala_mm
Wtajemniczenie

Ja jestem tak zżyta z Wami, że nie wyobrażam sobie teraz drugiego osobnego wątku dla naszych przyszłych mamuś. Chcę wiedzieć co się dzieje u staraczek tak samo jak i u reszty dziewczyn. Na tym wątku można znaleźć takie wsparcie, jak nigdzie indziej i to w każdej sytuacji.

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:38   #1340
Bruised
Wtajemniczenie

Cytat:

O to to. Ja też nie dam rady ogarniać wątków z każdego miesiąca, a jednak się z Wami zżyłam i chciałabym wiedzieć co u Was słychać.
Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Jest tez druga strona medalu: co my mamy pisac na temat wozkow, chust, ciuchow ciazowych, ciuchow dla dzieci, wybieraniem imienia itp? Sa osoby ktore zapomnialy jak to bylo ze staraniami i to w ciagu kilku minut.
Ale nas też to kiedyś będzie dotyczyło i wtedy będziemy już na starcie bogatsze o tę wiedzę

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego."
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:38   #1341
bonjourbelle
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam za moje ostatnie ekscytacje wózkowe, bede się pilnować bo macie rację - to Wasz wątek

Pomysl osobnego watku dla przyszlych mam też wydaje sie fajny, mialybysmy sie w jednym miejacu a nie w różnych watkach mamusiowych

Edytowane przez bonjourbelle
Czas edycji: 2017-11-27 o 22:47
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 22:41   #1342
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Może powinien powstać osobny wątek - przyszłe mamusie ze starań 2017

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Tak, mam iść na UG w ostatnim tyg przed świętami Jutro dzwonię
Moze to nie glupi pomysl Feliska wtedy mamuski beda podczytywac staraczki i udzielac sie na tematy staraniowe a te ze staraczek, ktore beda chcialy wiedziec co u nas beda zagladac na nasz zbiorczy ciazowo-mamusiowy watek.
Dziewczyny wypowiedzcie sie co o tym myslicie?
Ja nie dam rady sledzic ciezarowek z kazdego miesiaca, ale jakby nasza watkowa rodzinka ciezarnych sie przeniosla w jedno miejsce byloby duzo latwiej. Wtedy majowki + nowy watek by byly glownymi dla mnie a staraczki bym podczytywala. A te starajace sie, ktore mialyby chec sie udzielac i w tamtym watku to by sie udzielaly. Skoro wedlug niektorych i tak juz jestesmy podzielone na dwa "swiaty" to moze warto takie rozwiazanie wprowadzic. Choc nie ukrywam, ze troche mnie uklulo stwierdzenie, ze te ktore sa w ciazy to juz nie pamietaja jak to jest sie starac. Pamietam dokladnie ja przezywalam kazda glupia @... Ale nie moge czuc sie teraz winna, ze udalo mi sie w 5 cyklu a nie w 50. Przeciez zadna z nas nie jest w stanie przewidziec ile czasu bedzie sie starac.

Stary 2017-11-27, 22:45   #1343
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja uważam, że osoba grupa to dobry pomysł unikniemy takich nieporozumien..

Stary 2017-11-27, 22:46   #1344
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Jednak coraz czesciej pojawiaja sie jakies zgrzyty a to nam wszystkim niepotrzebne... Da sie zrobic tu jakas ankiete czy cos? Zeby kazda mogla zaglosowac czy jest za osobnym watkiem czy nie?

Stary 2017-11-27, 22:53   #1345
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak coraz czesciej pojawiaja sie jakies zgrzyty a to nam wszystkim niepotrzebne... Da sie zrobic tu jakas ankiete czy cos? Zeby kazda mogla zaglosowac czy jest za osobnym watkiem czy nie?

Chyba się da dodać ankietę, ale to musi domi jako założyciel sprawdzić.

Moim zdaniem dobry pomysł, też na niego wpadłam, ale bałam się napisać.
Staraczki będą miały ochotę się dowiedzieć co u nas, to wpadną
A my będziemy tutaj pisać tylko w ich temacie starań i wszyscy zadowoleni..
Bo ja już sie tutaj bałam cokolwiek napisać..

Stary 2017-11-27, 22:54   #1346
Polinezyjka
Zakorzenienie

To ja zapytam inaczej - jak to będzie w praktyce ? Widzę dwie kreski, mówię narazie i przechodzę na wątek ciążowy ? Jak sobie to wyobrażacie ? Jak się rozdzielimy to się rozdzielamy i tyle mi jest akurat dobrze jak jest - te które są w 1 ciąży pewnie po ciąży i tak będą się mniej udzielać - a później znów zaczną się udzielać bo znów będą się starać o drugiego bobasa . Te którym tu złe - szukają sobie innych wątków (czyż nie ?) i to dobrze bo kazdy szuka tego co mu potrzeba . Wiec nie przecie proszę ba „dobro innych” tylko niech się kazdy wypowiada o sobie - dobrze wam jak jest ? Czy chcesz będąc w ciąży by w wątku tylko z innymi ciężarnymi a starając się być z samymi starającymi się ?

Dla mnie osobiście rozdzielenie jest głupim pomysłem. Jakbym chciała być na wątku gdzie są tylko starające się tobym sobie takiego wątku poszukała bo jest ich trochę. Ale ja tu jestem dla emocji jakie są przy testowaniu Mialavi , przy usg Blanki, przy Cocci pobycie w szpitalu , przy porodzie Invy, przy każdym smutku i każdej radości. Jak chcecie się rozdzielić to ja w sumie przestaje się tu udzielać i szukam innego wątku

21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 23:00   #1347
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
To ja zapytam inaczej - jak to będzie w praktyce ? Widzę dwie kreski, mówię narazie i przechodzę na wątek ciążowy ? Jak sobie to wyobrażacie ? Jak się rozdzielimy to się rozdzielamy i tyle mi jest akurat dobrze jak jest - te które są w 1 ciąży pewnie po ciąży i tak będą się mniej udzielać - a później znów zaczną się udzielać bo znów będą się starać o drugiego bobasa . Te którym tu złe - szukają sobie innych wątków (czyż nie ?) i to dobrze bo kazdy szuka tego co mu potrzeba . Wiec nie przecie proszę ba „dobro innych” tylko niech się kazdy wypowiada o sobie - dobrze wam jak jest ? Czy chcesz będąc w ciąży by w wątku tylko z innymi ciężarnymi a starając się być z samymi starającymi się ?

Dla mnie osobiście rozdzielenie jest głupim pomysłem. Jakbym chciała być na wątku gdzie są tylko starające się tobym sobie takiego wątku poszukała bo jest ich trochę. Ale ja tu jestem dla emocji jakie są przy testowaniu Mialavi , przy usg Blanki, przy Cocci pobycie w szpitalu , przy porodzie Invy, przy każdym smutku i każdej radości. Jak chcecie się rozdzielić to ja w sumie przestaje się tu udzielać i szukam innego wątku

Mi też odpowiada tak jak jest, tylko mam dość tego, że jest problem w temacie jakie poruszają ciężarówki..
Mi osobiście nigdy nie przeszkadzało, gdy się starałam jak dziewczyny pisały o łóżeczkach, chustach czy wózkach.. A widać, że niektórym staraczkom to teraz przeszkadza..
No a na pytanie, o czym maja pisać dziewczyny w ciąży nie uzyskałam odpowiedzi.

Więc jeśli mają być problemy na wątku z tego powodu to chyba lepiej odejść (my które jesteśmy już w ciąży)
Niz uważać na każde zdanie, które się napisało, aby dziewczyn starających się nie urazić..
A jest ten problem ostatnio coraz częściej poruszany niestety...

Dla mnie na takich wątkach to normalna kolej rzeczy, które ze są i staraczki i przyszłe mamusie..
I tak jak napisałam, ja tu jestem aby wspierać i te które mają mdłości z powodu ciąży, oraz czują się jak kupa, jak i te które nadal się starają...
Tylko no.. Sama widzisz, że jest problem w tematach ciążowych...

Stary 2017-11-27, 23:00   #1348
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się da dodać ankietę, ale to musi domi jako założyciel sprawdzić.

Moim zdaniem dobry pomysł, też na niego wpadłam, ale bałam się napisać.
Staraczki będą miały ochotę się dowiedzieć co u nas, to wpadną
A my będziemy tutaj pisać tylko w ich temacie starań i wszyscy zadowoleni..
Bo ja już sie tutaj bałam cokolwiek napisać..

Bałaś się pisać ? Z jakiego powodu?

Jesli wam jest niewygodnie i nieprzyjemnie to pewnie, zróbcie nowy wątek - przecież nie chodzi o to byście miały się czuć niekomfortowo. Ale wydaje mi się ze to tylko w Twojej głowie. To ze staraczkom czasem smutno to chyba normalne uczucie? Czy jak się starałas to złe Ci się czytało o usg czy dolegliwościach ciążowych? I o kupowaniu wózku i inne takie?
Po prostu mam prośbę - skupcie się na swoich odczuciach - jak wam się złe pisze ze dziewczynami które się starają to róbcie nowy wątek, a jak zwalajcie ze to starającym się jest dziwnie to proszę poczekajcie niej one się wypowiedzą- bo narazie widzę ze tylko te co są w ciąży złe się tu czuja (co jest ok, macie prawo )

21 tc córeczka
Stary 2017-11-27, 23:00   #1349
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak wszystko dobrze, faktycznie mąż wrócił, ale po poście Cocci do domi zastanawiam się, czy jednak się odzywać.. W koncu to nie wątek mamusiowy... Więc będzie mnie tutaj zdecydowanie mniej.

Dziękuję, że pytasz

Blanka hormony Ci szaleją czy aferki szukasz? Coś napisałam, że to wątek mamusiowy?

Mi nie przeszkadzają tutaj tematy (tak wiem kiedyś miałam słaby dzień i co poniektórzy doskonale to pamiętają i zaraz wmówią mi że nadal mi wszystko co mamusiowe przeszkadza) bo czuję się w pewien sposób z Wami związana, chce poczytać co u Was, a wiadomo, że dużo jest mamuś i tematy są jakie są, co nie znaczy, że macie w ogóle się nie udzielać. Właśnie dobrze, że piszecie co u Was bo po to tu jesteśmy.

Ale na litość...nie zabraniam Wam pisać na wątkach mamusiowych, więc nie życzę sobie rozliczać mnie i inne staraczki, że się udzielamy na innych wątkach. To się robi żałosne, zaraz w inernetach się będziemy tłumaczyć między sobą

Staraczki się wyżalą na innych wątkach, mamusie większość spraw przedstawią na wątkach mamusiowych, a tu wszystkie piszemy co u nas słychać. Powinnyśmy się wszystkie cieszyć, że się tu spotykamy i tworzymy taką grupę a nie szukajmy problemów. Błagam...

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 23:01   #1350
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też odpowiada tak jak jest, tylko mam dość tego, że jest problem w temacie jakie poruszają ciężarówki..
Mi osobiście nigdy nie przeszkadzało, gdy się starałam jak dziewczyny pisały o łóżeczkach, chustach czy wózkach.. A widać, że niektórym staraczkom to teraz przeszkadza..
No a na pytanie, o czym maja pisać dziewczyny w ciąży nie uzyskałam odpowiedzi.

Więc jeśli mają być problemy na wątku z tego powodu to chyba lepiej odejść (my które jesteśmy już w ciąży)
Niz uważać na każde zdanie, które się napisało, aby dziewczyn starających się nie urazić..
A jest ten problem ostatnio coraz częściej poruszany niestety...

Dla mnie na takich wątkach to normalna kolej rzeczy, które ze są i staraczki i przyszłe mamusie..
I tak jak napisałam, ja tu jestem aby wspierać i te które mają mdłości z powodu ciąży, oraz czują się jak kupa, jak i te które nadal się starają...
Tylko no.. Sama widzisz, że jest problem w tematach ciążowych...

To mnie chyba coś ominęło ? Nie zauważyłam żadnego problemu muszę się przyznać :/ albo po prostu olałam ten wątek jesli taki był

21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości