![]() |
#1471 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Cytat:
Cytat:
Ale zbieram się do tych pierogów jak pies do jeża... Zamówiłam obiad do domu 🙈🙉🙊 a pierogi do wieczora może będą.. Tak mnie głowa boli ze zaraz nie wytrzymam, a tu jeszcze córka śpiewa, krzyczy i papuga drze się... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
Malinkaaa, bardzo się cieszę że wszystko poszło dobrze. Teraz tylko czekać na pozytywne wieści ...szybciutko zleci.
![]() Naleśnikona, byłam w Lux medzie..te ciążowe też mam w pakiecie..ale lekarz chciał bym jeszcze zrobiła kilka dodatkowych m.in potas, magnez,INR, APTT, TSH a te mam w pakiecie opłacanym przez firmę tylko oczywiście musiałam iść na wizytę do internisty i je wydębić a to przyjemnością nie jest. Sto pytań do a dlaczego, a dla kogo, a jakie ma Pani uzasadnienie, a ja nie mogę wystawić bla bla bla. Także powiedziałam Pani Dr że mam to w pakiecie i mój gin spoza LM mi je zlecił bo mam wskazania ...to w końcu łaskawie wystawiła. Ich polityka jest dobijająca ![]() Tak żeby było mało pojechałam jeszcze na kłucie z drugiej ręki ... i jedne wyniki będe mieć dopiero w styczniu, a lekarz chciał bym je mu wysłała w listopadzie sms ...to chyba troszkę poczeka ![]() Co do Wigili my co roku do teściów, a w tym roku dodatkowo kuzynka męża robi spotkanie "przedpasterkowe" także pewnie pojedziemy towarzysko ![]() Jak już od jakiegoś roku robię piernika staropolskiego ( taki leżakujący...tak w ogóle muszę go już ugnieść) i jeszcze zrobię barszczyk kiszony, w zeszłym roku wyszedł bardzo dobry...nawet teściowa była zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Konto usunięte
|
Malinka nóżki bym poodrywała temu specjaliście co narobił przedwcześnie szumu i tylko Cię nadenerwował
![]() Blaira jak to w styczniu cóż to za badanie, jakieś super specjalistyczne i wysyłają do Australii próbki gołębiem pocztowym? Amnio Maliny będzie prędzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7922712 6]Malinka nóżki bym poodrywała temu specjaliście co narobił przedwcześnie szumu i tylko Cię nadenerwował
![]() Blaira jak to w styczniu cóż to za badanie, jakieś super specjalistyczne i wysyłają do Australii próbki gołębiem pocztowym? Amnio Maliny będzie prędzej ![]() Ja bym mu nie tylko nóżki wyrwala 😁
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7922712 6]Blaira jak to w styczniu cóż to za badanie, jakieś super specjalistyczne i wysyłają do Australii próbki gołębiem pocztowym? Amnio Maliny będzie prędzej ![]() Też właśnie się zastanawiam ![]()
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
a macie przepis na idealnie pierniki - na prawdziwym miodzie?
robilam chyba już wszystkie wersje z "mojewypieki" ale zawsze coś mi nie pasi.
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7922712 6]Malinka nóżki bym poodrywała temu specjaliście co narobił przedwcześnie szumu i tylko Cię nadenerwował
![]() Blaira jak to w styczniu cóż to za badanie, jakieś super specjalistyczne i wysyłają do Australii próbki gołębiem pocztowym? Amnio Maliny będzie prędzej ![]() Właśnie nie wiem czemu tak długo ![]() To jedno z badań odnośnie krzepliwości - p/c p.fosfatydyloserynie IgG/IgM. Poprzedni lekarz mi je zlecił, bo wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy. Chciał mi oszczędzić w 2 trym zastrzyków z heparyny, ale mówił żeby sprawdzić po odstawieniu jak ono wyjdzie, a w 3 trym znów mam wrócić do zastrzyków...a wyniki jak dobrze pójdzie przyjdą pod koniec 2 trym ![]() Pomijam fakt kosmicznych cen. Piękna dziś pogoda... muszę jeszcze na ogrodzie przykryć rośliny, bo od jutra u nas śnieg zapowiadają, mąż już większość zakrył ale nie wszytko....a mi się tak nie chcę iść, chętnie bym się położyła spać. Aaa wczoraj przyszła moja kurtka która zamawiałam z BF, teraz muszę jechać tą co kupiłam w sklepie by odzyskać zaoszczędzone pieniądze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo trwa taki zabieg? to kilka razy trzeba powtarzac nie? po ostatniej wizycie na NFZ, byłam tak zła, ze nawet tu nie napisałam w końcu, w związku z tym,ze to był koniec 15 tc to zpaytałam o płec, a ta do mnie z mordą ,ze chyba z fusów ma mi to wywróżyć i w ogóle jakies pogadanki, ze już nic się nie odzywałam, beznadzieja, gdyby nie badania,ze mi daje skierowanie i nie musze prywatnie robić, to bym tam w ogóle nie poszła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jeszcze jak cienko potem rozwałkowujesz ciasto?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się wbic. Jak mogę pisać to was nie ma a jak wy piszecie to ja nie mogę:P ale no nic.
Pożale się wam,że cukier na czczo mam niski. Od tygodnia poniżej 80... gin mnie udusi. Tylko,że nie panuje nad tym. Jem normalnie, pozwalam sobie nawet na słodkie a cukier i tak niski. Brzuch mnie dzisiaj boli, ucisniety mam żołądek i wzdety. Co jakiś czas mi to doskwiera..juz niebawem wizyta i zobaczę nasza żabkę ale i tak się martwię. Najgorsze,że po posiłkach cukier niewiele się podnosi. Może ten cały sprzęt się zepsuł? Pokładam w tym nadzieje. Bo ogólnie czuje się dobrze. Jedyne pasujące objawy to nerwowość i senność i nie przybieranie na wadze. No to się wygadałam. Tż pojechał w trase. Do czwartku jesteśmy sami z psem, aż mi smutno i jeszcze ten brzusio.. Chce już rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1485 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie robiłam pierników z opcją "możliwość odstania ciasta" także tym bardziej z chęcią wypróbuje - pewnie mega aromatyczne jak to wszystko sobą nasiąknie.
Zamówiłam rosss z opcją odbiór w drogerii ok 10...do teraz nie mam maila "gotowe do odbioru" - hmmm oni chyba muszą w ten sam dzień to zrealizować?
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pół kg miodu 2 szklanki cukru 250 gr masła 1 kg mąki psennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej pół szklanki zimnego mleka przyprawy do piernika Miód, cukier i masło powoli podgrzewać niemal do zagotowania. Masę ochłodzić. Dodawać stopniowo wyrabiając ciasto ręką, mąkę, jajka i sodę rozpuszczoną w mleku oraz przyprawy. Wyrobione ciasto wkładamy do garnka, przykrywamy ściereczką i odkładamy w chłodne miejsce żeby dojrzało. Wałkuję tak cienko ile mąż ma sił i cierpliwości ![]() ![]()
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Grosia robiłam ale właśnie nie wiem czy wina przepisy czy za cienko je rozwałkowałam - możliwe, ze to drugie. Po upieczeniu były ( ok twarde wiem, ze są) ale bardzo takie jakby spieczone - a piekłam krócej niż w przepisie.
Na ile rozwałkowujecie? może ja za cienko to zrobiłam w ub roku ![]()
#1490 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spodobało mi się to. Musiał przesłać fotkę zlecenia od mojego gin, czy poprzedniego tsh i wystawiła wszystko. Jakby, co próbuj tak ![]() wtedy też w razie gdyby nie chcieli, to dopiero na wizytę się udać. barszcz kiszony <3 uwielbiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1495 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na jakiej zasadzie Twój lekarz wystawia zlecenie (jakaś konkretna forma?) i jak im to wysyłasz? Bo mi się też nie uśmiecha co rusz jeździć po wizytach i "się prosić" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
rozwałkowuje bardzo cienko piekę trochę krócej niż w przepisie. Bo też tego robię. Próbuję co roku też nowy przepis, ale idealnego ne znalazłam. Ten jest i tak najlepszy ![]() dosypuje kawy, zmielonej skórki pomarańczy i jabłek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak np. ostatnio chciałam zrobic posiew, bo wyszły mi dziwne rzeczy w moczu, to zrobiłam fotke wynikow, napisałam i wystawili. Te badania przeciwciał to nie wiem, czy ja nie robiłam teraz czegoś podbnego, bo mam na coś czas oczekiwania 25 dni i też związanego z krzepliwością. Ogólnie miałam mnóstwo badań przez krwiaka... ale jak nie na NFZ, to w LUXMEDZie miałam je w pakiecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie sc2 daje rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.