|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
karska ja mam ze względu na krótką szyjkę.
biorę 2x1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie planuje na święta kupić zestaw do hybrydy i sama robić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, będę na stopach mieć cały czas. Wydaje mi się, że można, bo na dłoniach będę miała zdjętą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę dopytać lekarza, żeby nie było afery w szpitalu ;pWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Zastanawiam się na kupnem szlafroku, bo są fajne w carry a jest 50% zniżki. Tylko nie wiem czy gruby czy cienki ? Ja generalnie nie lubię mieć dużo warstw na sobie, ale gdzieś słyszałam że nie wolno przyziebic piersi jak się karmi i lepiej ciepły, ale nie wiem czy to mit czy prawdą ?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Masz rację, jak coś się dzieje to widać po paznokciach. No i musza być niepomalowane jak się używa pulsoksymetru. Wiec skoro na dłoniach nie będę miała hybrydy, to na stopach mogę ją mieć na spokojnie ![]() https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/ A jeśli chodzi o szlafrok, to położna na szkole rodzenia mówiła, że na salach jest ciepło i żeby nie brac „miśków”, tylko te cienkie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-28 o 13:05 |
|
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś mam USG i mam nadzieję, że dokładnie pomierzy mi szyjkę. Na te 3 duże USG chodzę do innego niż mój prowadzący, który przy okazji badania palpacyjnego i tego, że miałam mocniejsze pobolewania w dole brzucha zalecił tą Luteinę 2x1. |
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ostatnio mialam antybiotyk w postaci kremu ktory dopochwowo sie stosuje. Tak się wyciska jakby ze strzykawki. Masakra. Dopytaj o ten duphaston. Lepiej wiedzieć po co Ci daje. Ja zawsze pytam a po co a na co itd. Chociaż z tych nerwów ostatnio nie zapisalam sobie ile razy mam brać antybiotyk. Dobrze ze mialam tel. do gin i ze odebrała. (bo nie zawsze odbiera) powodzenia na wizycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mialam w ogole szlafroka i wcale mi go nie brakowalo. Na salach jest goraco, a chowac sie nie ma przed kim bo i tak wszyscy leza z wywalonym cycem😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Rossmanie są buteleczki "do samolotu" jednorazowe do kosmetyków i tam jest taka fajna psikana, jakby do mgiełki , fajnie tam wlać tantum rosa , kosztuje z 2,50zł☠ ![]() Ja mam jakoś dziwnie przestawiony sen ... nie zasne szybciej niż 4 nad ranem i wstaję o 13 ... :/ |
|
|
|
|
#1182 | |||
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W carry są bardzo fajne szlafroki. Sama sobie ostatnio kupiłam tam długi - mam tez krótki dwuletni. Do szpitala wezmę dugi i gruby, ale ja jestem zmarzluchem. |
|||
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam!
Dziewczyny ale macie tempo! Nie było mnie kilka dni, a tu tyle stron przybyło! Meksyk w pracy, pracujemy nad dwoma wygranymi przetargami także u mnie nudy nie ma Widziałam, że był poruszany temat komód i przewijaków, My z tż zdecydowaliśmy się na taką opcję, ponieważ teraz kupujemy z kolekcji tylko łozeczko, a reszta mebli za pol roku do Naszego domu, a nie chce wydawać kasy na komodę z przewijakiem, a tym bardziej ze nie mam miejsca by postawić ją przy lozeczko ( co byłoby najwygodniejsze ) do max 300zł mozna to kupic i nawet sensownie wygląda, co wazniejsze jest na kolkach, wiec na noc bede podjezdzala tym do naszego pokoju gdzie przy lozku bedzie stało lozeczko, a w ciagu dnia bedzie w drugim pokoju Chwalę się! w KONCU! Kupiliśmy wózek i fotelik x izofixem ![]() Kupiłam tez już jedną posciel na zmianę, ręczniki, od mamy na gwiazdkę nawilzacz powietrza i od braci dla małego na gwiazdkę muszę wybrać bujak i chyba zdecydujemy się na hustawke hybrydową od bright stars, jest ona do 9kg, chociaz wolałabym coś znależć do jakichs 11kg, moze znacie cos?? |
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
No i laska dostała kasę i ubranka poszły
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tłumacząc, że zawsze coś w lazience jest do wyrzucenia jak wiadomo i trzeba latac do innego pomieszczenia z koszem
|
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O fajnie, dobrze wiedzieć ![]() Spakowalam torbę do połowy reszty rzeczy nie mam ![]() Szlafrok kupiłam specjalnie cienki i na rękaw do łokci ![]() Koszul jeszcze nie mam, tylko jedna do porodu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj coś o laktacji (hafija, po prostu piersią) jeśli chcesz karmić, bo będzie Ci bardzo trudno z tego typu zakazami i nakazmi, a wierz mi o karmieniu piersią w tym kraju wszyscy wszystko wiedzą.... trzeba się liczyć z tym, że od własnych rodziców czy pani z warzywniaka (że o ludziach spotkanych na ulicy nie wspomnę) po lekarzy i pielęgniarki nasłuchacie się różnych rzeczy. I każda z tych osób będzie przekonana, że ma rację, ba niektóre będą je nawet próbować udowadniać... Część z nich wyniknie z tego czego uczono w latach 70-80, i o ile własną matkę czy ciotkę umiem zrozumieć, że chcą coś dobrze podpowiedzieć, o tyle nie umiem zrozumieć tego, że od służby medycznej nikt nie wymaga dokształcania... |
|
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam taką położną, która miała taką wiedzę, że miałam ochote wystrzelić ją w kosmos
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Próbowała mnie poinstruować czego nie mogę jeść, ale szybko uciełam dyskusję. Natomiast potem w ośrodku jak odkryła, że karmię piersią już 6m (i tylko piersią) to aż zaczeła gadać rejestratorkom "a widzicie, że to możliwe! mówiłam Wam, że tak można". Co ciekawe teraz jest jakaś nowa młoda i ona je tam trochę przeszkoliła i już żadna się nie dziwi na 1-2l karmionego piersią. A ona jak przyszła do mnie po kilku latach do młodszej córki to się dopytywała co jem i czy to serio tak się da
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Szuu a ty odstawiłaś synka? Ja moją panne we wrześniu, bez histerii itp. A w tym tygodniu widziała jak kuzynka je i jej się przypomniało
Aż jestem ciekawa czy będzie się dopominać jak urodzę.---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
A kp zwykle niestety nie idzie gładko i łatwo, jest wiele momentów zwątpienia. Z resztą ja sama karmiłam starszą ponad 2l, jadłam wszystko a przy młodszej miałam momenty zwątpienia (m.in. a może coś zjadłam i jej zaszkodziło |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez spakowalam torbe-rzeczy dla dziecka, bez kosmetykow. I juz nie mam miejsca😂 duze macie torby?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z jakich stron/sklepów kupujecie koszule do karmienia? Bierzecie dwie czy trzy?
|
|
|
#1196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie wiem co z sobą zabrać do szpitala. Wiem że na porodówkę coś dawają, ale co ubrać później to nie wiem.
|
|
|
#1198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polskie firmy, 100 %bawelny do porodu kupie 3 koszule i dwie pizamy do karmienia juz do domu z racji ze nienawidze koszul i uzyje ich tylko w szpitalu ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
w sumie musze je kupic bo nawet nie mam, zawsze pozyczalam walizki od mamy na urlop, ale w tym roku i tak postanowilismy ze musimy kupic sobie swoje bagaze myslalam o dwóch torbach 40-50 L |
||
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepsze koszule do karmienia rozpinane czy z taką jakby kopertką na wyciąganie piersi?
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

muszę dopytać lekarza, żeby nie było afery w szpitalu ;p
muszę dopytać lekarza, żeby nie było afery w szpitalu ;p

a ostatnio mialam antybiotyk w postaci kremu ktory dopochwowo sie stosuje. Tak się wyciska jakby ze strzykawki. Masakra.