|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
BAN stały
|
Przed chwilą było, że uczelnie zmuszają studentów do zakupu drogich laptopów. I ogólnie, ze biedni studenci muszą pracować w niedziele w sklepach, gdyż studia i utrzymanie bardzo dużo kosztują.
Edytowane przez ksaiaga Czas edycji: 2017-11-28 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Chcesz się przyczepić laptopa to się czepiaj, i olej kompletnie argument że studenci muszą kupować drogie książki, przybory, o sporych wydatkach na ~*~*polskich*~*~ akademiach sztuk pięknych nie wspominając. Myślisz, że wybitnie zdolnym farby i płótna spadają z nieba, od bozi?
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz ponawiam - nikt nie zmusza pracowników sklepu do pracy w niedziele. --- eko jedzenie nie robi jednak człowiekowi dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
BAN stały
|
Jak nie będą pracować w niedzielę, to stracą pracę. To nie jest zmuszanie do pracy w niedzielę?
Edytowane przez ksaiaga Czas edycji: 2017-11-28 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
hakuna matata
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
BAN stały
|
Podobno. Jak coś jest zagwarantowane prawem, to większe prawdopodobieństwo, że będzie się tego przestrzegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Ale mówiłaś, że dla zdolnych studia są darmowe. To skąd dostają materiały na studia za darmo?
A jeśli wszystko kosztuje, to te studia darmowe NIE SĄ. ![]()
#1753 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Stara szkoła. Jak ktoś ma inne poglądy, to od razu jest trollem. Mało oryginalnie. Edytowane przez ksaiaga Czas edycji: 2017-11-28 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
Chaos widze chaos
![]() Z tego co zdazylam sie zorientowac wiekszosc jest przeciwko zamykaniu sklepow w niedziele, tak? Tak w skrocie dlaczego?
#1756 | |
BAN stały
|
Cytat:
Laptop za 7 tyś to jest laptop za 2 tyś dolarów. ![]() A nawet jeśli wyjechałaś na studia z PL to co w związku z tym? Tutaj też są ASP, no chyba logiczne że się mierzy siły na zamiary? Nie każdego ''nawet'' Amerykanina stać na prestiżowe elitarne platne studia , a tym bardziej Polaka. Równie dobrze możesz sobie podyskutować o studiowaniu w Dubaju. No comments. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo innych osób też. Bo nastąpi redukcja etatów w sklepach. Bo może sie to negatywnie odbić na naszej gospodarce. Bo nie jesteśmy zachodem i jako narod duzo pracujemy i sporo osób ma tylko weekendy na zakupy. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Szczerze Cię przepraszam za złośliwośc, bo co kto lubi, ale jak nie wymiękać wobec tak wyrafinowanych argumentów. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Konto usunięte
|
Z łkiendami to kwestia gustu, ja jestem jedynym w swoim rodzaju płatkiem śniegu i lubię mój system zmianowy. Najbardziej to mnie męczy chodzenie 5 dni z rzędu do pracy :P A wolne w środku tygodnia jest całkiem spoko - wszystko sobie na spokojnie załatwię, bez tłumów na mieście. Nie narzekam. Jak zacznę to zmienię pracodawcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
6. spadną wpływy do budżetu - nie, dotychczasowe zakupy robione w ciągu 7 dni nie rozłożą się na 6, ponieważ istnieje coś takiego jak zakupy kompulsywne, które w samej odzieżówce odpowiadają za 40% wszystkich zakupów.
7. spadnie dochód sklepów, bo - again - zakupy kompulsywne. 8. jak spadnie dochód sklepów, to trzeba będzie wprowadzić cięcia - ciekawe na czym zaoszczędzą najpierw... 9. ludzie zapominają, że w sklepach pracują też ochroniarze i osoby sprzątające, ich pracy 7-dniowej nie rozłoży się na 6 dni. 10. w galeriach są też placówki gastronomiczne, w których ludzie jedzą przy okazji zakupów - odpadnie im jeden z dwóch najbardziej dochodowych dni; ponadto są też zakłady fryzjerskie, manikiury-pedikiury i inne usługi, one też odczują negatywne skutki zakazu handlu w niedziele. |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
U mnie sklepy sa zamkniete w niedziele, a jak tu przyjechalam to byly w sobote otwarte tylko do 13.00 lub 14.00, to byl hardcor
![]() Nie wiem co lepsze otwarte czy zamkniete sklepy w niedziele, ja sie przyzwyczailam i nawet mi to pasuje, spokojniej jest jak sklepy zamkniete w niedziele. I nie widze jakos ludzkiego nieszczescia z powodu zamknietych sklepow Co do pracy w weekendy studentow, to nie trzeba dorabiac akurat w niedziele. Tak tylko mowie. Ja w ogole w szoku czasem jestem, bo jest pare rozwiazan, ktore tu funkcjonuja (sklepy zamkniete w niedziele, dodatek na dzieci, 6 latki w pierwszej klasie) ktore w Polsce wywolywaly wrecz wojny slowne i protesty jakich malo. A akurat te rozwiazania wcale nie sa zle, moim zdaniem, a tym bardziej jesli sprawdzone i dzialaja to dlaczego tego nie wprowadzic? Czasem mam wrazenie, ze protesty sa tylko dla protestowania, zawsze trzeba byc przeciw ![]()
#1764 |
Konto usunięte
|
A dlaczego niedziele, a nie np piatek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Wtajemniczenie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7923884 6]A dlaczego niedziele, a nie np piatek?[/QUOTE]
Żeby spedzic czas z rodziną. Koniecznie w kościele i przy schabowym. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najlepsze jest to że handel w niedziele wprowadziła nie empatia żeby ludzie mieli kiedy robić zakupy tylko rynek, żeby była większa sprzedaż. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale padł też w wątku przykład zamiany gimnazjów z powrotem na pdst + średnie jako najźlejszego zła. Szkoda tylko że jak 17 lat temu zamieniano szkoły 8+4 na system 6+3+3 to też byly okropne narzekania. ![]() U nas 4-latek może sobie sam odpalać tablet z bajką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.