|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Ja do tej pory jeszcze „dobrych rad” się nie nasłuchałam. To była pierwsza taka dziwna sytuacja Aaaa, i latem jak byłam z koleżanka w Manekinie na naleśniki i zastanawiałam się nad taki z papryczkami jalapeno, to zapytała czy mogę takie pikantne jesc I kiedyś pytała czy mogę oliwki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany! Zrobiłam sobie na kolacje sałatkę (mix sałat, ogórek, papryka, natka pietruszki, feta, słonecznik z patelni, sól i pieprz) i zajadam się jak głupia
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą z pomocą alergologa też bywa trudno ustalić co uczula. Mały siostry jest uczulony na pomidory. To była dopiero zagadka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
No to zazdroszczę
ja nie mogłam pogodzić się z wyglądem moich piersi po zakończeniu kp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nie mam na co narzekać
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz to ja też nie narzekam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie obraziłbym się gdyby były wieksze i już wieksze zostały
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1270 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Wiem, wiem. Pewnie przekroczę te kwotę, bo to 299 zł, ale tak sobie mowie, ze w grudniu to ogarnę
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
I matko ile postów! Nie dam rady nadrobić.. wogole jakiś spadek formy czuje, od rana siedzę przy maszynie, coś mi się nawet udało stworzyć, powstała pościel dla naszego Malucha i na dziś koniec😉.nie mam siły.. Mały jakoś dziwnie mnie "torturuje" od środka, uderza mi raz w pęcherz a raz w jakiś narząd ale nie wiem jaki..w każdym razie boli to😕..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1272 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sam się odstawił Ja go „odstawiłam” ostatnio od smoczka, jakieś dwa tyg temu. Aż wstyd ale oszukalam go, za to podziałało - nie było płaczu tylko każdemu pokazywał podziurawionego smoka i mówił „misz am am!!! A to misz!!!”. Ale od cyca sam się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Ja mam małe piersi wiec się wypowiem za siebie - te z koperta były niewygodne bo ciężko było mi wyjąc pierś a te rozpinane miałam takie najtańsze i w rezultacie dziurki na guziki wyrobiły mi się jeszcze w szpitalu i same się rozpinaly :/ Wiec teraz sama nie wiem czego szukam, najlepiej rozpinane na środku chyba, nie do kp... Ale chyba tylko jedna kupię i piżamę normalna i będę podciągać koszulkę bo to było dla mnie najwygodniejsze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- A do porodu mam długa za dupę rozpinana po całości koszule z lumpa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1273 |
|
luckygirl
|
I my juz po wizycie, wszystko jest dobrze z Mlodyn, procz nerki - wiadomo. Przekręcił sie z położenia głowkowego na miednicowego, ale tak jak mówiłam i tak pewnie bedziemy mieli cesarkę. Wazy juz 1330 g - ja zakładałam, ze max 1200
i cały czas sie kręcił. Ruchliwe to to, ze nie wiem
|
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
W sensie normalna koszule tylko taka długa, po porodzie wypieprze
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie gardło drapie i katar się zaczyna :/ zjadłam kanapki z czosnkiem i teraz pije napar z imbiru , mam nadzieję że coś to pomoze
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#1276 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tu nie chodzi o podrapanie tylko o mierzenie pulsu w razie cc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie rodziłam w koszuli do karmienia tylko w zwykłej. Po porodzie koszule podciągnęli do góry i wtedy położyli mi córkę. Dostała się a była jasna i mocno poplamiona. Ciemniej nie polecam bo może i na poród fajna ale plamy z mleka bardzo widać na niej w ogóle na poród to moim zadaniem bez sensu kupować koszule do karmienia i to za miliony monet
|
|||||||||
|
|
|
#1277 |
|
luckygirl
|
Ale ja wiem doskonale o co chodzi. O podrapaniu odniosłam sie l do późniejszych rzeczy, jak dziecko bedzie na świecie.
I z tego co sie zdarzyłam zorientować to puls mierzy sie na paznokciach jasno pomalowanych, wiadomo, ze na bezbarwnym także. |
|
|
|
#1278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi że będziesz miała wyrąbane ja tyle dwójki co zrobiłam na porodowej to w życiu nie zrobiłam ale w nosie to mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czuje że będziesz tu po porodzie korepetycji indywidualnych udzielała w temacie Kp Cytat:
Kp jedynie upiększa na czas Kp
|
||||
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Alloffkowa tak w temacie pazurów- drugi dzień życia mojego syna - dziura na środku czoła zrobiona paznokciem i to dość krótkim ... MaDka roku.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to mit ze ciaza zmienia piersi a karmienie nie. To po nawale cycki sa jak banie a potem wisza, także sory.
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie po nawale i unormowaniu laktacji cycki miałam takie same jak przed ciążą. Karmiłam rok i nic się nie zmieniły. Oby teraz też tak było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale to może kwestia hormonów ciążowych, bo nigdy nie miałamDo tego szyjka ok. 33mm. Więc może ta luteina na wyrost? Wizyta u mojego gin dopiero 14.12. Mała ułożona po staremu główkowo więc się cieszę. Jedno co to ma sporą główkę i wogóle jest konkret babka! 1800g wg USG urodzę 19.01 wg OM 02.02ps. cholernie nie chce cesarki ( nastawiam się ciągle na SN
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-11-28 o 20:34 |
||
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie zamówię trzy koszule, dwie rozpinane ale na zatrzaski i jedną z kieszonką
![]() Teraz już nie patrzy się na termin porodu z usg, liczy się z usg z pierwszych tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Upiększa? Hmm.. jak komu
dwie piersi w różnych rozmiarach, malejące i rosnące kilka razy w ciągu doby- według mnie to żadne upiększenie. Dla mnie najfajniejsze są w ciąży, takie delikatnie pełniejsze, później to już równia pochyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na lipcówkach teraz dużo jest na etapie odstawienia i podobno teraz to dopiero tragedia
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Petit_Papillon, co ma dzidzia z nereczka? Wiecie co, tak sobie myślę jak te USG są teraz zaawansowane i można to wszystko sprawdzić. Kiedyś to dopiero po jakiś problemach po narodzinach mogli lekarze się domyśleć, że dzieciątko wymaga opieki. A teraz pach - idziesz i już wiesz czasem jak od maleńkości pomóc dzieciątku ![]() A koszule mam 3 rozpinane z dwóch strony nad piersiami, ale do porodu to chyba kupie ze 2 takie odpinane na całej długości
|
|
|
|
|
#1288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz mi sie karmienia piersia odechciewa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko ja się nie mogę doczekać, nawet ostatnio kuzynce o tym mówiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie karmienie zmienia wygląd piersi tylko ciąża-karmienie jedynie wydłuża okres kiedy po ciąży są jeszcze ładne- ale jak widać nie u wszystkich
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Aaaa, i latem jak byłam z koleżanka w Manekinie na naleśniki i zastanawiałam się nad taki z papryczkami jalapeno, to zapytała czy mogę takie pikantne jesc
I kiedyś pytała czy mogę oliwki 

i cały czas sie kręcił. Ruchliwe to to, ze nie wiem 
05.07.2008 

♀️

ale to może kwestia hormonów ciążowych, bo nigdy nie miałam
( nastawiam się ciągle na SN
Juz mi sie karmienia piersia odechciewa.