Stepper - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-18, 11:00   #1201
Dorcia030
Zadomowienie

Dot.: Stepper

To to swój zareklamuję, bo się niedługo rozleci hihihi i kupię sobie ten skrętny
Dorcia030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 11:11   #1202
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze od samego siemia lnianego spozywanego w odpowiednich ilosciach niemozlwe jakos zauwazalnie przytyc. Tez go jem - dzinnie 2 lyzki i zadnych problemow Same korzysci
Madziarella a jaki jest mechanizm tego ze spozywajac siemie brzuszek staje sie plaski?

Tak jak pisałam chodzi tu o osoby,które maja problemy jelitowo,żoładkowe(częste wzdymanie,chociaż ma sie dośc mocne mięsnie brzuszka,brzuch jest wydęty)

dieta zapobiegajaca wzdęciom powinna byc bogata w błonnik przyspieszający przesuwanie się trawionego pokarmu oraz obfitujaca w produkty dostarczajace dobrych baktwerii.Ich zadaniem jest zmiana odczynu chemicznegi jelita i zachamowanie rozwoju szczepów tych bakterii,które są odpowiedzialne za produkcje gazów.

pozatym błonnik zmniejsza uczucie łaknienia,a siemie jest bogatym zródłem białka takze może być traktowane jako posiłek.
siemie jest też odtłuszczone także nie wiem jak mozna na nim przytyć,ale......tak jak pisała Dorcia30 każdy organizm jest inny.Chociaż jak się ćwiczy to od białka i błonnika na pewno nie przybedzie tłuszczu raczej ten Twój kilogram Dorcia to 1kg mieśnia jeśli juz.
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 11:37   #1203
klion78
Zadomowienie

Widzę dziewczyny że trochę "zaśmieciłam" nasz wątek o stepperach tym siemieniem lnianym, ale chciałam sie z wami podzielić moimi innymi (oprócz stepperka) nowymi pomysłami na super linię. Z siemienia rezygnuję, może jedynie będę je jadła tak w postaci sypkiej jak radziłyście.
Wiem jedno...stepper uzależnia. Wczoraj bolały mnie już trochę kolana, spędziłam 2 godz. na placu zabaw z bratankiem i stwierdziłam że jeden dzień przerwy w ćwiczeniach na stepperze mi się należy. Nie da rady!!! W piżamie tuż przed snem zaliczyłam 40 minut.
No ale niestety chyba jest tak jak pisałyście - przez 2 tygodnie zrzuciłam 3 kg, a teraz waga stanęła i ani rusz. Ale się nie zniechęcam!!! Mój Tż mówi, że to dlatego że mięśnie są cięższe niż tłuszcz (wiem, że to prawda, ale gwarantuję wam że mięśni to ja akurat za dużo nie mam).
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 11:44   #1204
Madziarella
Zadomowienie

dzisiaj rano stepperek :
30min.(nie mogę się zmusić do dłuzszego stepperowania)
ćwiczonka na nogi i pupe

a na wieczór zostawiam ćwiczonka na brzuszek

a klion78 wcale nie zaśmieciłas watku,wszystkie interesuje kto i jak dąży do zrzucenia kilogramów.Teraz poprostu wymieniłysmy się doświadczeniami,ale to wcale nie znaczy,ze teraz każda musi pijać czy jadać siemie lniane.
Stary 2008-06-18, 11:46   #1205
Dorcia030
Zadomowienie

Tak Ci się tylko wydaje że ich nie masz
My kobiety mamy tendencje do przesadzania.
Nauczyłam sie już, że jak facet mi mówi, że schudłam, to rzeczywiście tak jest.
Wcześniej myślałam, że mi tylko tak słodzi, bo coś chce, a teraz sie przekonałam, ze to prawda. A jak? Mam 12 letnią córkę i ona ZAWSZE JEST SZCZERA AŻ DO BÓLU więc jak ją zapytałam czy schudłam, powiedziała: TAAAAAK. hihihi.
A wcześniej mi powiedzoiała, że nie jestem gruba, tylko otyła hihihi. Czasem jej szczerość mnie przeraża, ale w końcu sama ją tego nauczyłam
kilon78. Jak to zrobiłaś, że w tydzień schudłaś 3kg?
Stary 2008-06-18, 12:34   #1206
klion78
Zadomowienie

kilon78. Jak to zrobiłaś, że w tydzień schudłaś 3kg?[/quote]
Te 3 kg to ja schudłam w 2 tygodnie. Myślę że stało się tak dlatego że z dnia na dzień drastycznie ograniczyłam jedzenie, zrezygnowałam ze słodyczy, obiadkow i kolacyjek w pizzeriach, coca coli i innych pustych kalorii. Początkowo ćwiczyłam jakieś tam ćwiczonka w domu na karimacie ale to szybko mi się znudziło, po tygodniu kupiłam stepper. Po 2 tyg. weszłam na wagę i.... 3 kg mniej. Ale muszę dodać, że wcześniej w ciągu ok. pół roku przytyłam 9-10 kg, bez jakichś szczególnych przyczyn, tak po prostu.
Stary 2008-06-18, 12:57   #1207
Dorcia030
Zadomowienie

Wszystko super, tylko ja w ogóle nie piję słodkich i gazowanych napoi, czasem - może raz w miesiącu pozwalam sobie na fast fuuda, słodycze rzdko. Hmmmm
Ale wiecie co? Jak tak na to patrzę, to ja nie mam żadnych przyjemności!Masakra jakaś! hihihi
Ale za to podjadam mojej córce cyni mini hihihi.
Stary 2008-06-18, 13:06   #1208
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia030 Pokaż wiadomość
Wszystko super, tylko ja w ogóle nie piję słodkich i gazowanych napoi, czasem - może raz w miesiącu pozwalam sobie na fast fuuda, słodycze rzdko. Hmmmm
Ale wiecie co? Jak tak na to patrzę, to ja nie mam żadnych przyjemności!Masakra jakaś! hihihi

No widzisz...a ja to ciągle piłam gazowane i jadłam w fast foodach, a w pracy do kawki, po kawce i przed kawką ciągle coś słodkiego. No i kiedy nagle z tym skończyłam mój organizm nie wytrzymał i schudł ale to dobre chyba się już skończyło.
Stary 2008-06-18, 13:08   #1209
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:

Dorcia ile czasu juz sie odchudzasz? ile schudłas przez ten okres?
Stary 2008-06-18, 13:21   #1210
Dorcia030
Zadomowienie

Problem w tym, że ja się nie odchudzam. Nie stosowałam żadnej diety. Ograniczam słodycze, nie jem po 18 (a przynajmniej się staram hihihi), od 4 lat chodzę na basen (3-4, a czasem 5 razy w tygodniu), kręcę hh od marca i ćwiczę na stepperku od kwietnia
Muszę sie "konserwować" na starość.
Zawsze byłam aktywna fizycznie. Jeżdżę dużo na rowerze i ogólnie tak robię wszystko, żeby nie przytyć. Różne są efekty. Bardzo przytyłam -ok 6kg jakieś 5 lat temu. Przeprowadziłam sie do swojego domu, no i zaczęły się grille, piwka, pieczonki, a tu d... rośnie! No i tak walczę ze sobą i swoimi kilogramami.
Stary 2008-06-18, 13:24   #1211
Dorcia030
Zadomowienie

Nie wiem ile ważę w tej chwili, bo nie mam wagi. Widzę jednak, że schudłam-szczególnie po ubraniach.
Stary 2008-06-18, 13:32   #1212
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Problem w tym, że ja się nie odchudzam. Nie stosowałam żadnej diety. Ograniczam słodycze, nie jem po 18 (a przynajmniej się staram hihihi), od 4 lat chodzę na basen (3-4, a czasem 5 razy w tygodniu), kręcę hh od marca i ćwiczę na stepperku od kwietnia
Muszę sie "konserwować" na starość.
Zawsze byłam aktywna fizycznie. Jeżdżę dużo na rowerze i ogólnie tak robię wszystko, żeby nie przytyć. Różne są efekty. Bardzo przytyłam -ok 6kg jakieś 5 lat temu. Przeprowadziłam sie do swojego domu, no i zaczęły się grille, piwka, pieczonki, a tu d... rośnie! No i tak walczę ze sobą i swoimi kilogramami.

Rozumiem.Tu dziewczyny też nie stosuja żadnych diet,zresztą ja tez.wszystkie ograniczamy tzw.niezdrowe jedzenie.
Widzę,ze jestes bardzo aktywna fizycznie dlatego zapytałam,bo ja wykonuje połowę tego co Ty i chudnę ,wolno ale chudne.
Tak jak piszesz grille,piwka(ja tez lubie piwko,zwłaszcza w lato zimnie mniammm)
Ja mam 30-ste na karku takze metabolizm tez juz jest inny.

Życze powodzenia w walce z kilogramami
Stary 2008-06-18, 13:38   #1213
Dorcia030
Zadomowienie

A ja 33
Stary 2008-06-18, 13:46   #1214
Dorcia030
Zadomowienie

Madziarella. Wejdź na Galerię wizażystek, tam jest moje zdjęcie z 2004 roku. Tak chcę znowu wyglądać.
Stary 2008-06-18, 13:49   #1215
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
A ja 33

hahaha dlatego juz jest nam coraz cięzej zrzucic zbedne kilogramy i dłużej to trwa niż u dziewczyny 20-letniej
Starość nie radość

ok zaraz zerkne na zdjecie
Stary 2008-06-18, 13:52   #1216
Dorcia030
Zadomowienie

Najważniejsze, to się dobrze konserwować i ruszać oczywiście
Stary 2008-06-18, 14:00   #1217
Madziarella
Zadomowienie

Dorcia wcale się nie dziwię,że chcesz spowrotem tak wyglądać Ładny brzuszek-własnie o takim marze(kobiecym nie za bardzo umiesnionym) ale płaskim.Troche juz zrzuciłam nie odstaje mi juz tak bardzo,ale jest sflaczały,teraz trzeba go wypracować i ujedrnic.
podobaja mi sie tez Twoje nogi lubie nogi umiesnione,oczywiści9e nie za bardzo,ale nie lubie takich chudych patyczków.

WALCZ<WALCZ o ta swoja figurkę
Stary 2008-06-18, 14:04   #1218
Dorcia030
Zadomowienie

Brakuje mi jeszcze trochę do tego zdjęcia hihihi, jakieś 4 kg, postaram sie wkleić aktualne, ale to trochę potrwa, bo się zamotałam
Stary 2008-06-18, 14:12   #1219
Dorcia030
Zadomowienie

Udało się!
Wrzuciłam aktualne
Stary 2008-06-18, 14:24   #1220
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Udało się!
Wrzuciłam aktualne
Nie wiem jak wygladasz bez ubrania,ale ja jakos nie widzę nadwagi,swietnie wygladasz zwłaszcza ,ze jak pisałysmy 30 lat mineło
Jeśli masz tam jakies niedociagniecia to na pewno niewiele czasu musisz poswięcić na dopracowanie figurki,także ćwicz i ćwicz bo warto i nie sądze żebys az tak strasznie musiała sie poswięcać,zedby dojść do poprzedniej figury.przy oazji dobrze Ci w rozjaśnionym blondzie
Stary 2008-06-18, 14:28   #1221
Dorcia030
Zadomowienie

Dzięki
Stary 2008-06-18, 15:13   #1222
Angi74
Wtajemniczenie

Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 17:08   #1223
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Witam dziewczynki
Ale się rospisalyście, wszystko już nadrobilam.
Madziarella pytalam czy to Ty na avatarku z czystej babskiej ciekawości
I po Twoich wypowiedziach jeszcze bardziej się utwierdzam w tym że jesteś ekspertką, dużo wiesz

Dorcia030 oglądalam Twoje zdjęcia, rzeczywiście w zdjęciu z 2004 masz super brzuszek, a w tym nowym to Ja też nie widzę różnicy

Jeżeli chodzi o te siemię lniane to Ja też slyszalam że jest tluste i można po nim przytyć. No ale jak Madziarella pisze że nie to na pewno nie

A teraz coś żeby bardziej Was zmotywować. Dzisiaj rano się zmierzylam, tak sobie i w sumie nie wierzylam że będzie coś mniej a tu proszę z ud 1cm(malo ale zawsze coś) no i skóra bardziej napięta. Ale za to nie wiem czemu z pasa 3cm zeszlo, a brzuszki dopiero zaczelam ćwiczyć. Tak jak już pisalyśmy wcześniej na każdą wszystko dziala inaczej dziala
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 17:13   #1224
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Ach zapomnialam dodać, że jeszcze codziennie pod prysznicem "szczotkuję" uda , pupę i brzuch. To też na pewno pomoglo.
A i Ja też zbliżam się do magicznej trzydziestki
Stary 2008-06-18, 17:45   #1225
klion78
Zadomowienie

No to wygląda na to że wszystkie jesteśmy paniami koło trzydziestki!!!
Stary 2008-06-19, 07:16   #1226
Dorcia030
Zadomowienie

Hej dziweczyny!
Ja się wczoraj uczyłam i oczywiście chodziłam sobie na stepperze i wyobraźcie sobie 61 minut!!!!
Sama jestem w szoku
Jeszcze się nie ważyłam, ale zrobię to jak mi się "o" skończy
Stary 2008-06-19, 08:33   #1227
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Hej dziweczyny!
Ja się wczoraj uczyłam i oczywiście chodziłam sobie na stepperze i wyobraźcie sobie 61 minut!!!!
Sama jestem w szoku
Jeszcze się nie ważyłam, ale zrobię to jak mi się "o" skończy

super, tak to wlaśnie jest majtasz nogami i jak coś ciekawego leci w tv to te 45 min zlatuje szybko , a jak moje chęci czasem minimalnie się obniżą i jeszcze w tv nuda to 45 min jest wiecznością.
No ale gratulacje, jesteś na prowadzeniu w rankingu kto dlużej
Stary 2008-06-19, 09:13   #1228
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

yyork jeżeli chodzi o rozciąganie jest ono bardzo ważne dla jakiegokolwiek treningu.
Przed ćwiczeniami rozgrzewa mięśnie(w szkole na lekcji wf na początku zawsze byla rozgrzewka i rozciąganie od góry do dolu), a po wycisza mięśnie po dużym wysilku.
Rozciąganie ma jeszcze co innego na celu, powiększa zakres ruchu w stawach(a im większy zakres ruchu tym większe efekty w treningu).
Wzmacnia ścięgna, co chroni nas przed przykrym bólem i chroni przed kontuzjami(konserwuje na starość).
Polepsza ukrwienie mięśni a to pomaga w szybszej regeneracji ćwiczonych mięśni.
Rozluznia mięśnie po treningu, najgorzej po intensywnym treningu zaraz usiąść albo się polożyć. Ja kiedys wlasnie tak robilam ćwiczylam i potem zmęczona siadalam i wtedy czulam jak napompowane mięśnie pulsowaly(dla mnie nieprzyjemne uczucie)
I przez rozciąganie ladnie mozna wymodelować mięśnie na nogach, w którymś wątku na wizazu o nogach dziewczyna zamieścila zdjęcie swich nóg (no marzenie takie nóżki) i zaraz oczywiście pytania co zrobila, napisala że dużo czasu poświęcila na ćwiczenia i tyle samo na rozciąganie. Więc warto się rozciągać
Stary 2008-06-19, 11:04   #1229
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

stepper skrętny z linkami
Cytat:
STEPPER SKRĘTNY LTT Z LINKAMI
(STEPPER ELIPTYCZNY Z WYŚWIETLACZEM LCD)

OFEROWNY STEPPER POMOŻE PAŃSTWU UTRZYMAĆ DOBRĄ
KONDYCJĘ FIZYCZNĄ BĄDŹ TEŻ JĄ ODZYSKAĆ.

OPRACOWANA TECHNOLOGIA URZĄDZENIA SPRAWIA, ŻE
STEPPER DOBRZE DZIAŁA NA MIĘŚNIE BRZUCHA, NÓG, ITP.
DZIĘKI REGULARNYM ĆWICZENIOM WZMOCNISZ MIĘŚNIE
POŚLADKÓW, UD, ŁYDEK I BRZUCHA.

NIEKTÓRE TRADYCYJNE STEPPERY UMOŻLIWIAJĄ TYLKO
RUCHY GÓRA-DÓŁ W PREZENTOWANYM STEPPERZE MOŻNA
WYKONYWAĆ RÓWNIEŻ RUCHY BOCZNE SKĘTNE.

W KOMPLECIE ZNAJDUJĄ SIĘ LINKI ZADANIEM KTÓRYCH
JEST PRACA GÓRNEJ PARTII CIAŁA PODCZAS ĆWICZENIA
NÓG I DOLNEJ CZĘŚCI SYLWETKI.
85zl to dobra cena?
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 11:26   #1230
Dorcia030
Zadomowienie

no nie wiem. Mój był za 130zł i po 3 miesiącach już się rozkręca. Będę go musiała zareklamować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości