![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Cytat:
![]() Hmmm ... czemu by nie ![]() E ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Un Jardin Après La Mousson Hermes.
Piękny deszcz i rześkie, lodowato krystaliczne powietrze (bez grama ozonu!), chłodna zieleń - mokre liście, wilgotne pnie drzew; i piękna czarna, gęsta ziemia... ![]() Umieram, mieć muszę.
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Favkes, dziś testuję tą próbkę na moim Ciachulcu, nie wywinie się ![]() Lepszej rekomendacji słowno-obrazkowej nie potrzeba ![]() Taaak, rysunek w sam raz do sypialni. Dołączyłabym taka serię do tej, którą już mam ![]()
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu taka rekomendacja! Mokre liście, deszcz, ziemia... Jeśli tylko rozwinie się na mojej skórze podobnie jak na Twojej to chyba pokocham ten ogródek. No chyba, że będzie melon... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Ago, Homyku, Anuschko - przyznaję, że nawet nie czytałam wszystkich opisów Ogródka Monsunowego, żeby mieć "czystą" wyobraźnię kiedy będę go testować.
Sama melona nie lubię, ani wąchać ani jeść (mdły i nijaki), ale w OM ta nuta utrzymuje się dosłownie pięć minut, poza tym... pasuje do całej kompozycji. Na mojej skórze wibrująca i bardzo naturalna ![]() Po kilku godzinach (! - a bałam się, że zwietrzeje w godzinę) Ogródek pachnie turkusową morską bryzą (słodko-słone nuty, zupełnie jak w Salt Air Demeter). Wącham i widzę zamglony poranek, jeszcze szary i chłodny, ale niosący już skwar południa. Szugar , jeszcze nie masz ![]()
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie chodziło mi o perfumerię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Wal śmiało
![]() Cytat:
Załącznik 1548093 wilgoć, świeże gałązki, pędy i liście warzyw w wieczornej rosie. Wiatr od morza niosący zapach ryb, muszli, morskiej roslinności. I zgadzam się - zero ozonu. dużo mokrej, czarnej ziemi - nie wiem skad ona się bierze wśród piaszczystych plaż - ale jest. Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-06-18 o 10:36 Powód: świeŻe, świeŻe, świeŻe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Un Jardin Apres La Mousson, Hermes Melon. Miodowy - czyli ten w zielonej skórce z pomarańczowym środkiem; od razu po aplikacji soczysty i świeży, pachnie jak sok melonowy spływający po zimnym metalu noża; 3 godziny od aplikacji - zaczyna lekko przejrzewać, wysładza się i czuję lekko zgniłe zielone łodygi, jak w Angel Lilly. Ozonu faktycznie brak, niestety innych składników również. Jestem absolutnie na nie ![]() Edit: zapomniałam - po 2 godzinach od aplikacji próbowałam wyrzucić z nosa melon, i wyszło coś w rodzaju bardzo bardzo mocnej zielonej herbaty z rozgotowaną, gorzką skórką cytrynową. Ale równie dobrze mogłam sobie to wymyślić, bo bardzo chciałam poczuć coś innego niż ... melon. Edit 2: nowy Ogródek testuję naszyjnie, nabiustnie i na lewym nadgarstku, na prawym mam nową Sonię Rykiel- Blue&Blue, który pachnie jak słodka zupa jarzynowa (czuję fasolkę szapragową, koperek, karmel, cukier puder, ozon ...) .
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-06-18 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
A nikt nie wywąchał w Monsunowym koperku? Bo ja tak, całkiem spore ilości
![]() O ile pozostałe dwa Ogródki są ciekawe, tak Monsunowy wydaje mi się być zupełnie bez pomysłu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy coś ze mną jest nie tak ? (pytanie jest retoryczne) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście na początku jest koperek, później wilgotne, zielonawe nuty, na mnie raczej nie melon/arbuz a dzikie polne kwiaty o lekko arbuzowym, wodnistym zapachu, ziemia - całkiem ciekawa kompozycja, momentami miałam wrazenie, że to moja ulubiona Tommy Girl Summer; niestety test robiłam na ręce obok anemicznej gardenii - Marca Jacobsa (zabrakło miejsca) , i zapachy mogły się zmieszać, muszę przetestować kilka razy.
Ale ogólnie jestem na tak ![]() Oprócz tego udało mi się dorwać nowe Chloe i Daisy Jacobsa. Oba absolutnie niezapamiętywalne, zapachy na 2,5 gwiazdki. Chloe rzeczywiście w plastikowej butelce ze szwem - jakieś mdłe kwiatki przechodzące w kwaśną syntetyczną nutę (powiedziałabym nawet jakiejś wykładziny czy co) - ale za krótko testowałam by się wypowiadać. Daisy - banał, nieokreślony kwaskowaty kwiat, jakieś czerwone jabłko, takie perfumy chcące dogodzić wszystkim.
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Ogródek Monsunowy - chyba jestem dziwna ale mi się podoba. Tak pachnie wiatr. Delikatny podmuch który niesie ze sobą zapach drzew,zieleni,odrobinkę tytoniu - ale raczej słodkawego,nie duszącego. Fajny,nie czuję żadnego melona ani mdlących ozonowych nut. Właściwie chyba podoba mi się najbardziej ze wszystkich ogródków
![]() Chance eau Fraiche - na nadgarstku mnie nie przekonał,wydał mi się dziwnie męski. Ale zaryzykowałam,i globalnie mi się podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
mnie sie tez Monsunowy podoba,nawet bardzo. moze ktos bedzie chetny na wspolne zakupy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam Dziewczyny takiego pozytywnego odbioru Ogródka Monsunowego
![]() dla mnie to niestety zapachowa trauma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Moja Obiecana recenzja Ogródka Monsunowego:
Na pierwszej linii bojowej atakuje mnie nuta świeżej natki pietruszki i młodego selera. To chyba te nuty, które kilka osób odebrało jako korniszony - bo maja odrobinę wspólnego - zwłaszcza koperek ![]() Jest letni wieczór, w zwiewnej sukience wychodzę do ogrodu po garść ziół na kolację. Wiatr rozwiewa moje włosy. Wilgotna ziemia paruje, unosząc zapach wszystkich swoich owoców, który wiatr niesie ku mnie. Przede mną plaża i wzburzone morze śródziemne. Gorące fale powietrza uderzają mnie w twarz. Zrywam kilka liści zieleniny i muszę iść, ale wcale nie chcę. Najchętniej zostałabym na tarasie siedząc na bujawce ogrodowej. Zamykam oczy i rozkoszuje się wonią niesiną przez wiatr. Kiedy w nucie serca, warzywa ustępują, do głosu dochodzą soczyste cytrusy - zwłaszcza mandarynka. W dalszych brzmieniach, Ogródek nie wywołuje w mojej wyobraźni żadnych więcej wizji. Wibruje, lśni, drży, zmienia swoje oblicza co chwila. Wciąż przeplatają sie, to jarzynowe, to ziołowe, to cytrusowe brzmienia. Ale nie porywa, nie unosi, nie uwodzi. jest fajny ... nic więcej. Wygląda tak Zdecydowanie najsłabszy z Ogródków. Chociaż może jak by dać mu szansę hmmm. Nil nadal wiedzie prym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Sequoia CdG - pierwszy niuch - i zakochałam się. Czuję drewno, żywicę - dużo żywicy i przede wszystkim żywicę i trochę kadzidła. Poczułam się jak w sosnowym lesie po deszczu, gdy woń żywicy unosi się intensywniej - przynajmniej tak ja to odczuwam. Całość bardzo wytworna, odbieram je jako męskie (chociaż wiem, że ten podział jest baaaaaardzo umowny
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
(pseudo)rockowy innocent...początek jest niesamowity - istna burza czerwonych porzeczek. Zapach porywajacy, szalony, z pazurem. Myślę, że kampania reklamowa tego zapachu była robiona tylko pod nuty głowy, bo po pół godzinie już cichł i spadał w dół jak "niedowybuchnięty" fajerwerek. Porzeczki złagodniały i zrobił się jakiś taki kwiatkowaty, by po chwili zgniąć w czeluściach mojego nadgarstka.
Jak dla mnie ten zapach jest jak mecz Polski z Niemcami-zapowiadało się dobrze...skończyło każdy widział jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
spin doctor
|
Covet SJP-przy okazji wymiany dostałam próbkę i spryskałam się nią obficie-niestety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Style, Jil Sander
Przeczytałam ostatnio na którymś wątku kilka pozytywnych słów o dziele pani Sander. Nigdy wcześniej nie ciągnęło mnie do testowania zapachów zawartych w dziwnych, plastikowych 'buteleczkach'. Raz tylko zetknęłam sie z J.S. Sun i nie wspominam tego dobrze... Bałam się chemicznej nuty, tony pudru, a tu... bardzo ładne kwiaty. Młode, zielone łodyżki frezji, lekko pudrowy duet irysowo- różany podbity kardamonem. Na koniec, w bazie wyczuwam nienachalną wanilię i żywicę. Zapach zaklasyfikowałabym do kategorii obok Cristobala i La Parfum. Nie ze względu na podobieństwo nut, ale na jego wydźwięk - kobiecość, klasyczność, wyważenie, spokój ( te perfumy nie krzyczą, one delikatnie układaja się na skórze). Piękna kobieta o jasnej, delikatnej skórze i falowanych, długich włosach w szyfonowej, kwiecistej sukience z elegancką beżową torebką. Romantyczna, a jednocześnie wiedząca czego chce - tak mi sie kojarzy. Raczej nie kupię, ale używałabym z przyjemnością ![]() Iceman, Thierry Mugler Na początku rozgryzane gumy Winterfresh Ice /te niebieskie, w drażetkach/. Mięta zmieszana z bardzo specyficzną słodyczą. Później wychodzą nuty drzewne - dąb, suszone liście. Spokojnie obserwowałam przemiany zapachu do momentu kiedy poczułam na nadgarstku... Innocenta ![]() Puma Woman EDT Przechodziłam koło skupiska Mexxów, NC, Sabatini, Crawford, Minogue i w oczy rzuciła mi się Puma Edt. Ma tutaj świetne recenzje, a po ostatniej przygodzie z C-thru Pearl Garden pomyślałam, że może odkryję kolejnego miłego 'średniopółkowca'. Nie analizowałam nut, nie rozkładałam na czynniki pierwsze. Po prostu zaraz po pierwszym powąchaniu nadgarstka mnie odrzuciło. konwalie w wydaniu najbardziej zabójczym i jabłkowy kompot. Do tej pory ani nie przepadałam, ani nie byłam jakoś specjalnie źle do konwalii nastawiona. Nie znajdowały się w zapachach, których używam i jakoś specjalnie ich nie szukałam. Czytam jeszcze teraz recenzje na KWC i aż mi nieswojo. Kilka moich wizażowych, perfumianych ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
S. Sssss. SSSSS.
|
a ja męczę od kilku dni Safrana... przeciez to w ogole nie pachnie
![]()
#4287 |
Zakorzenienie
|
Ha, czyli nie jestem sama. Od razu mi raźniej
![]() Myślałam, że to wina próbki, ale potem testowałam jeszcze z innej i znów nic ![]()
#4288 |
Zakorzenienie
|
Na mnie również szafran w ogóle nie daje znaku życia - jakbym się zlewała wodą.
Ciekawa jestem, jak pachnie, kiedy... no, kiedy pachnie ![]()
#4289 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Szafranik pachnie ale tylko 2 godziny a potem go nie ma
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chociaz zapachu szkoda... moja mama kupiła ostatnio szafran (nie taki zmielony tylko te pomarańczowe nitki) i pachnie bosko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.