|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
SAS
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia |
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
sas gratuluje i wszystkiego najlepszego
anula ciesze sie ale tez boje a i dziewczynki powodzenia na obronie
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dzisiaj taka ciszaaaa??
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
No też się dziwię
Trzeba rozruszać wątek
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi dokumentami to jest tak, że kserokopie się składas na ogłoszenie o naborze
![]() I jesli nie ma zapisu żeby zabrać oryginały na romzowę to się nie bierze, ale przezorny zawsze ubezpieczony, weź w razie co w teczkę i już. Ja sobie dziś pomyślałam, żeby na wakacje - oprócz normlanej mojej prac - załatwić sobie jakies dorabianie po godzinach i w weekendy, jakieś solarium czy coś takiego. Więc szukam. ![]() No iw łąśnie przez przypadek natknęłam się na pracownie sukien slubnych z Poznania, moje faworytki 85 i 81 http://www.anro.poznan.pl/kolekcja.htm Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-06-18 o 09:04 |
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane...
jeszcze raz wszystkim wam dziekuje za gratulacje i cieple slowa oby jak najwiecej odzyskac![]() anula- 3mam kciuki i wierze ze dostaniesz ta prace ![]() ja jak szukalam pracy tutaj w cv mialam wszystkie nawet najmniejsze doswiaczenia w pracy i wszystkie praktyki podczas studiow uwzglednione, poza tym odpis dyplomu ze studiow, jakies wczesniejsze referencje i opinie z praktyk...co by nie bylo ze sie obijalam a tak powaznie to wydaje mi sie ze wszystko pomoga i lepiej to uwzglednic..mala..jak juz bedziesz wiedziec to oczywiscie szybciutko nam powiedz fajnie ze onoje sie cieszycie![]() a ja mam dzis jakis spiacy dzien..normalnie nic mi sie nie chce a tu jeszcze 9 godz pracy ehh najcetmniej poszlabym llulu..
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja do tego hotelu poslalam tylko Cv, bo tylko to chcieli w ogloszeniu. Koles tez nic przez telefon nie mowil ze chcialby jeszcze jakies inne dokumenty, no ale moze cos tam wezme bo mam daleko na ta rozmowe wiec nie chcialoby mi sie jakby co jezdzic dwa razy ![]() A Ty pracujesz w jakims biurze tak?? Fajnie bo chyba nie masz zbyt duzo roboty skoro tak sie na wizazu udzielasz, a w ktoryms tam watku wyczytalam ze zasnelas nad notatkami ze studiow Też bym chciala taka prace, bo jak pracowalam przez pol roku w biurze podrozy to normalnie masakra byla ;P jedna reka gadalam przez telefon, druga wysylalam faks i jeszcze w miedzy czasie sprawdzalam cos na kompie i tak caly dzien Nieraz to bylam taka wyrabana ze szok W sumie podobala mi sie ta praca, bo przynajmniej zawsze sie cos dzialo i nie bylo nudno, no ale nie bylo mowy zebym miala czas sobie pobladzic po stronach internetowych albo uczyc sie do szkoly - zwlaszcza ze szefowa na kompie obok ![]() A ja zas zamiast uczyc sie na obrone robie pranie na wyjazd Nad morzem podobno ladna pogoda mam nadzieje ze nie bedzie nam lalo przez tydzien Obrona juz jutro
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w biurze, w administracji w dodatku
mało mamy interesantów i w ogóle to bleee, ale myslę sobie że rok wytrzymam, i po magisterce poszukam ambitniejszej pracy.No zamiast się uczyć to ja na wizażu siedzę ech ![]() Ale już mi powoli wzrok siada :[ jest gorzej niz na początku ;/ |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wzroku to kup sobie moze okularki takie specjalne do komputera. Ja jak pracowalam w tym biurze podrozy to po 8-10 h siedzialam na kompie i potem tez mnie tak oczy bolaly i wzrok sie pogorszyl ze szok A teraz jak pisalam prace magisterska to Tż mi pożyczyl swoje okularki - zerowki ale z tym jakims tam specjalnym filtrem i jest o niebo lepiej. Wzrok sie tak nie meczy i super!! Jak znajde jakas biurowa prace to koniecznie musze zainwestowac w takie bo w tych Tżta nie wygladam zbyt atrakcyjnie no a poza tym Tż teraz też szuka pracy wiec pewnie bedzie je chcial odzyskac
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Samba nooo antyrefleks
![]() ciekawe ile zerówki z tym kosztują, choć ja wiem że jedno oko mam 0,5 na pewno, a przynajmniej miałam ![]() Hehehe no ja miałam z domu taką wyprawkę że busem musiałam to przywieść Meble, ciuchy, no i graty ![]() systematycznie kupuję to co mi brakuje, ale genralnie mam na czym jeść, w czym gotować, odcedzić i przechować, więc nie jest źle, i to nic że wszytsko nie od kompletu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadałam zapytanie tej pracowni, model 81 - 2800 zł 85 - 1500 zł a na stanie do wypożyczenia mają rozmiary 38. duży rozrzut ;]
|
|
|
|
#2143 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Sas, wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!
![]() To widze, ze nie tylko ja mam taki fatalny dzis dzien. ![]() Kochane, powiedzcie, co mam zrobic ze swoja mama? Wczoraj zadzwonila (rozmawiamy przez net uzywajac kamerek internetowych). Pochwalila sie jakie to mi bluzki pokupowala (po ostatnich zakupach powiedziala, ze mi juz nic wiecej nie kupi, bo kupila bluzki, ktore teraz musze ludziom rozdawac, bo nie pasuja na mnie ; z reszta ona zawsze tak mowi; kiedys sie z nia pozarlam o majtki, ktore mi kupila a ktorych ja powiedzialam, ze nosic nie bede, bo mi sie nie podobaly). Pozniej przytachala dwie wielie torby, z ktorych wyciagnela reczniki, o ktorych juz wczesniej pisalam. Pozazala te nieszczesne niebieskie. Na szczescie kupila tez i biale i kremowe, ktore preferuje, ale oczywiscie oznajmila, ze kupi tez i zielone(!), bo jej sie podobaja, no i sa praktyczne, bo kazdy bedzie mial w innym kolorze (a moze u mnie nie bedzie dla kazdego innego koloru tylko inny wieszak? powiedzialam jej o tym, ale do niej chyba nie dotarlo). Oczywiscie nie interesuje jej, ze ja kolorowych recznikow nie preferuje, o czym wyraznie przy wczesniejszej rozmowie jej powiedzialam! Powiedziala jeszcze, ze kupi komplet poscieli. Dobrze, ze jej przypomniala, ze jeden juz lezy jedzony przez mole, to z pomyslu zrezygnowala. Ale za to oznajmila, ze kupi mi zelazko. Takie bajeranckie, elektroniczne, ze jednym palcem sie wszystko ustawia. Na co ja, ze nie potrzebuje, ze jedno zelazko juz w domu jest, ktorego i tak zadko kiedy uzywam (dla mnie wystarczy, ze odpowiednio ciuchy rozwiesze na suszarce i prasowac wtedy nie musze, taki trik ). Poza tym takie elektroniczne rzeczy maja tendencje do szybszego psucia sie niz te zwykle. I jak sie zepsuje to ani nie zloze reklamacji (zelazko z Anglii) a ciuchy to chyba tym palcem, ktorym sie wszystko ustawia wyprasuje jak bede musiala. Nie chce miec tez zelazka z angielska wtyczka a z polska i zadne przekladki nie wchodza w gre (po cholere mi 20 wtyczek wcisnietych jedna w druga). No i po co zelazko ma stac w pudelku do czasu az wogole je zaczne uzywac? Na co ona, ze bedzie sie uzywac juz teraz. Taaa, a jak chcialam tego robota kuchennego wyciagnac, by go uzywac to mi zabronila, bo ma stac az wezme slub. Wwszystko co kupuje to kupuje pod siebie nie patrzac na mnie. Nie pomysli, ze moze ja chce inaczej niz ona prowadzic dom? Moze sama chce sie cieszyc zakupami do mojego domu? Szlag mnie po prostu trafia! ![]() Nie dosc, ze matka mnie wkurza, to jeszcze leb mnie boli, okres dostalam to jeszcze od wczorajszego poranka wody cieplej nie mam i nie mam jak sie umyc, bo remont rur robia i w zwiazku z tym wody do jutra miec nie bede.
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
może lepiej poproś o pieniądze? Zrób sobie skarbonkę niech przysyła kase zamist kupowac coś co albo sprzedasz albo oddasz za darmo, kasa w błoto.
Ja swojej powiedziałam - bez mojej konsultacji nie kupuj, a jak kupisz i nie będę chodzić/używac, to nie miej do mnie pretensji. Jak już bardzo chce - to daje kasę i mówi na co ma być i koniec. |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja bym jednak nie przymowała taki zakupów
Nie weźmiesz raz drugi to się nauczy
|
|
|
|
#2149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogoda będzie piękna bo zasłużyłaś a jutro cały wizaż trzyma kciukiciekawe jak madzialenka? pewnie pije z radości, że się obroniła ![]() Cytat:
nie przemęczasz się i dobrze Cytat:
hehe zawsze zorientowana w cenach jesteś![]() jaga co Ci poradzić, stanowcza bądź aż do skutku, może mamuśka w końcu odpuści. Powiedź jej właśnie to, że sama chcesz wszystko sobie kupić, że ona wydaje niepotrzebnie pieniądze, lepiej żeby je przeznaczyła na coś innego. |
|||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na innych narzeka, ze jak cos daja to malo praktycznego, ze sie nie zapytaja (raz sie ze swoja mama poklocila, bo ta jej dala sloik soku dla mnie i dla brata a my tych sokow wogole nie pijemy, bo nam nie smakuja, nie dosc, ze babcia sie obrazila - bo mama soku dla wnusiow nie wziela to jeszcze i mama - bo do babci nie docieralo, ze jak nie chce to nie chce; wiec u nas to chyba rodzinne, tak patrze) ze jaks cos daje to pewnie "sam sie nie najadl to innym dal". A sama robi niemalze identycznie...![]() Kochanka ojca TZ tez podobna. TZ ostatnio ciagle od niej dla mnie jedzenie przywozil. Jakbym ja sama nie potrafila czegokolwiek zrobic. Juz raz TZ powiedzialam, ze ma nic od niej nie brac (po co sie spoufalac, by pozniej miala jakies wymagania lub wypominala, bo roznie z ludzmi bywa przeciez), szczegolnie jesli sam tego jesc nie bedzie. Wczoraj odwiozl ocja do domu, a jego kochanka oczywiscie na odchodne wcisnela mu male wiadereczko bigosiku dla mnie. Nie chcial brac, ale ona i tak mu wcisnela... Oczywiscie bigosik pare dni w lodowce postoi i pujdzie do wywalenia, jak wiekszosc rzeczy, ktora od niej dostaje...
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
jaga foch maminy zawsze przechodzi, nie bój się
![]() baja, to popscene jest zwiadowca ja się nauczyłam od niej
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzkiekuje bardzio...heh z tym gromadzenie to skads to znam...coprawda my z tz mieszkamy juz ponad rok razem wiec wiadomo trzeba bylo regularnie cos kupowac..ale niestety mieszkanie z innymi ludzmi nie bardzo pozwala cokolwiek utrzymac w ladzie i porzdalu zbyt dlugo..wszystko sie szybko niszczy...ale obiecalam sobie ze co miesiac bede wydwaac pare roszy na jakies cos do domku w pl...nio na razie udalo sie kupic komplecik super szklanek i szampanowki- sa sliczne...jenak to malo...nio, ale poniewazx mimo naszych zakazow dostalismy pare groszy na slub cyw. postanowilismy z tz ze wydamy te pianieazki na cos do domku...teraz tylko trzeba wbrac sie na zakupki ![]() Cytat:
wspolczuje z ta woda masakra..ale u nas bylo lepiej..poplso nam sie 3 mp-ce temu bojler i tu w anglii sa tace spece ze naprawialn nam go ok 3 tyg..i ani cieplej wody ani ogrzewania nie mielsimy myslalam ze wyjde z siebie i stane obok
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
jaga może lepszym pomysłem byłoby spróbwanie od 2 strony, tzn. jeśłi twoja mama koniecznie chce Ci coś kupować to powiedz, jej sama wcześniej co byś chciała i jakie to konkretnie ma być i niech wtedy kupi. Mama będzie zadowolona bo kupi, a Ty bo będziesz przynajmniej miała to co byś chciała
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
jaga juz mówiła nie raz
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice zbieraja juz dla mnie kase na slub
nie pomogło tłumaczenie, że sobie sami zapłacimy chcą zapłacic i tyle-ale za suknie i inne takie już sobie sama będe płacić
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tylko ile ja się po drodze nasłucham to głowa mała. Z reszta jakbym powiedziała, że nie chce to ona ma zaraz na to odpowiednie zdanie: "to sie w d**e ugryz" lub "to sie w d**e pocaluj".
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia, dobrze zauważylaś
![]() Przed chwilą dzwonil mój przyszly malżonek i mówil, że okazalo się, że jego kolegi z pracy żona jest w ciąży i ten kolega przyniósl zdjęcie USG. Na koniec TŻ dodal, że mu pozazdrościl Eh instynkt się wlączyl, mam nadzieję, że w podróży poślubnej zaczniemy starania...
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo a Madzialenka to mam nadzieje ze nie lezy gdzies w rowie z tej radosci ![]() Cytat:
no ale jak mam odpoczywac jak nic nie umiem No ale wieczor bede odpoczywac bo za niedlugo przyjedzie Tż, wiec juz pewnie nie pozwoli mi sie dzis uczyc A jak wy potem te wszystkie szklaneczki i rzeczy do domu do Polski przywieziecie?? Ja zaczne kompletowac wyprawke jak bede miala perspektywy ze kiedys sie gdzies wyprowadze
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2008-06-18 o 18:32 |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
hej u mnie w pracy koniec roku wiec urwanie glowy... bozz
ale do piatku i bedzie po 6 latkach.. a reszta ma koniec 30 wiec spokojnie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Trzeba rozruszać wątek

; z reszta ona zawsze tak mowi; kiedys sie z nia pozarlam o majtki, ktore mi kupila a ktorych ja powiedzialam, ze nosic nie bede, bo mi sie nie podobaly). Pozniej przytachala dwie wielie torby, z ktorych wyciagnela reczniki, o ktorych juz wczesniej pisalam. Pozazala te nieszczesne niebieskie. Na szczescie kupila tez i biale i kremowe, ktore preferuje, ale oczywiscie oznajmila, ze kupi tez i zielone(!), bo jej sie podobaja, no i sa praktyczne, bo kazdy bedzie mial w innym kolorze (a moze u mnie nie bedzie dla kazdego innego koloru tylko inny wieszak? powiedzialam jej o tym, ale do niej chyba nie dotarlo). Oczywiscie nie interesuje jej, ze ja kolorowych recznikow nie preferuje, o czym wyraznie przy wczesniejszej rozmowie jej powiedzialam! Powiedziala jeszcze, ze kupi komplet poscieli. Dobrze, ze jej przypomniala, ze jeden juz lezy jedzony przez mole, to z pomyslu zrezygnowala.
Wwszystko co kupuje to kupuje pod siebie nie patrzac na mnie. Nie pomysli, ze moze ja chce inaczej niz ona prowadzic dom? Moze sama chce sie cieszyc zakupami do mojego domu? Szlag mnie po prostu trafia! 
Nie chcial brac, ale ona i tak mu wcisnela...
no ale jak mam odpoczywac jak nic nie umiem