♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-29, 12:29   #1351
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Super, trzeba działać szybciutko to potem będzie mniej stresu przed porodem jak dopniesz sobie ten temat

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Myślałam, że tylko mój dzień tak nijako wygląda dobrze, że masz psa to Ci zmusi do wyjścia
Też człowiek przygnębiony chodzi, także myślę że to efekt końcówki ciąży i tej aury jesienno-zimowej.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Nic się nie martw szyjką, ja też mam kłucia od jakiegoś czasu i gin coś tam wyczuł tym razem przy badaniu a na usg 33mm różnie to bywa, nie wkręcaj sobie, bo ja się tak spięłam, że nic tylko siedziałam i ostrożnie to ostrożnie tamto. A po wczoraj się uspokoiłam, że w sumie to mogę normalnie wyjść na ten spacer czy po bułki bez wciskania sobie w głowę, że coś sie potem stanie
Nie no nie wkrecam jeszcze.sobie nic...tyle że pamiętam z 1 ciąży że te klucia niestety u mnie oznaczały skracanie. No ale wtedy z rozwarciem i skrócona szyjka chodziłam 8tyg i do 38tc donosilam więc nawet jak to to, to i teraz jakoś donoszę

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Fajnie, że tak się Wami zajęli i już wiesz co kiedy i jak

Ja kłucie w bożence miałam całe ostatnie półtora miesiąca. Wiadomo, że organizm przygotowuje się do porodu, ale to nie znaczy, że jak pójdziemy na spacer to na drugi dzień urodzimy. Za proste by to było
Super. Dzięki to też właśnie mówię że u mnie do porodu minęło prawie 2 miechy zanim te klucia i skurcze dały radę. No ale stres był.

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 12:29   #1352
MadlenAdlen
Rozeznanie

u mnie też katar i ból gardła lekki, dodatkowo ukruszył mi się ząb i jak na złość wszędzie mega terminy i muszę czekać
jutro też idę na allo i morfologię i mocz, i pewnie znowu bedzie bakteria, bo połozna ze szkoł rodzenia mowila, ze te antybiotyki na bakterie w moczu są fajne bo zabiajaja szybko bakterie ale zabijaja rowniez i te dobre bakterie i ph z pochwy, także o
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 12:31   #1353
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadlenAdlen Pokaż wiadomość
u mnie też katar i ból gardła lekki, dodatkowo ukruszył mi się ząb i jak na złość wszędzie mega terminy i muszę czekać
jutro też idę na allo i morfologię i mocz, i pewnie znowu bedzie bakteria, bo połozna ze szkoł rodzenia mowila, ze te antybiotyki na bakterie w moczu są fajne bo zabiajaja szybko bakterie ale zabijaja rowniez i te dobre bakterie i ph z pochwy, także o
To może trzeba włączyć jakaś suplementację typu Trivagin czy lactovaginal. Czy bierzesz coś ? Ja miałam na początku ciąży non stop problemy z pęcherzem, ale jakoś teraz się uspokoiło na szczęście.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 12:32   #1354
novakia
Zakorzenienie

A mi sie dzis snilo ze ząb mi wypadl😱😱😱

Stary 2017-11-29, 12:33   #1355
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
A mi sie dzis snilo ze ząb mi wypadl

Nie lubię takich snów. Niby człowiek nie wierzy w te proroctwa, ale mam zawsze jakiś niepokój.

Stary 2017-11-29, 12:33   #1356
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Jea mam pieluszki za grosz

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Na poczatku tak. Ale pamiętam jak juz byl ulozony, tak z pol roku mial, stal sie bezproblemowy to rutyna mnie dobijala juz. Mimo jego postepow itd to jakos tak...

A teraz mam taka niemoc że masakra. Tez ostatnio pisalam ze placze bez powodu albo byle powodu. I wyjsc sobie tez nie moge kiedy chce, phi! Nawet nie mam ochoty!

No tak bo przy dziecku jak się siedzi to dopada rutyna ja byłam z cora 2.5roku w domu!!!! To była masakra. Potem wysłałam ją do żłobka na pół roku i teraz do przedszkola. Drugą myślę że do żłobka na rok półtorej roku wyślę. Egoistycznie może..ale trudno. Nie jestem stworzona do bycia 24h/dobę tylko dla dzieci. Dotarło to do mnie jak mi psycha zaczęła wysiadac przy córce. Ja na tym tracilam i Ona też! Tak więc teraz będę próbowała unikać rutyny. Tym bardziej że mam pracę w domu w sensie własną firmę i ciężko jest pracować z dzieckiem na kolanach. No nie da się. Lepiej złapać trochę oddechu

Stary 2017-11-29, 12:35   #1357
Anka19931
Raczkowanie

Ja pytałam mojego lekarza to mówił, że można mieć paznokcie zrobione do porodu sn. Powiedział mi, że może lepiej, żebym ściągnęła, bo pewnie będzie mi łatwiej bez... zawsze mam takie długie, że pewnie sie przerazil jak ogarnę dziecko 😂😂😂
Kupiłam 2 koszule, też takie "na raz", bo nie będę używać w domu. Najchętniej to w szpitalu byłabym w piżamie 😜
Położna na szkole rodzenia też mówiła, żeby jeść normalnie podczas karmienia. Taki mam też zamiar, ale jak sobie pomyśle o złotych radach, które będę na każdym kroku słyszała, to juz mnie trzęsie 😜
Dzisiaj robiłam kontrolne tsh, ostatnio skoczyło mi i zwiększyła mi dawkę, ciekawe czy cos spadło... 🤔

Anka19931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 12:36   #1358
MadlenAdlen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
To może trzeba włączyć jakaś suplementację typu Trivagin czy lactovaginal. Czy bierzesz coś ? Ja miałam na początku ciąży non stop problemy z pęcherzem, ale jakoś teraz się uspokoiło na szczęście.

właśnie nie biorę nic, przed ciążą zawsze o to jakos dbałam i przy grypie i antybiotyku zawsze oslonę także, a teraz jakos przy tej ciąży zapominam o tym tym bardziej, że biorę euthoryx i zelazo i witaminy i troche sie nazbieralo tych tabletek
muszę o tym wspomniec za pare dni na wizycie u pani doktor i cos włączyć, tym bardziej, ze przed ciążą nie mialam problemów z pęcherzem i na poczatku ciazy rowniez
Stary 2017-11-29, 12:37   #1359
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie biorę nic, przed ciążą zawsze o to jakos dbałam i przy grypie i antybiotyku zawsze oslonę także, a teraz jakos przy tej ciąży zapominam o tym tym bardziej, że biorę euthoryx i zelazo i witaminy i troche sie nazbieralo tych tabletek
muszę o tym wspomniec za pare dni na wizycie u pani doktor i cos włączyć, tym bardziej, ze przed ciążą nie mialam problemów z pęcherzem i na poczatku ciazy rowniez
Widzę, że mamy podobny zestaw tabletek. Jak reagujesz na żelazo ?

Myślę, że warto coś łykać wspomagającego

Stary 2017-11-29, 12:44   #1360
MadlenAdlen
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że mamy podobny zestaw tabletek. Jak reagujesz na żelazo ?

Myślę, że warto coś łykać wspomagającego

zupelnie zapomniałam, az mi głupio dzięki dziewczyny za przypomnienie!

żelazo- łykam Tardyferon i wbrew pozorom i temu że problemy z wypróżnianiem ja nie mam żadnych problemów ani wczesniej ani teraz, a łykam już drugie opakowanie i zero problemow z hemoroidami i wyproznianiem, takze mysle ze to tez kwestia organizmu może?? ja zreszta nigdy nie mialam tych problemów
może dlatego teraz jest ok że pije duzo mleka/kefiry/jogurty ? no i kawę po której kibelek gwarantowany
Stary 2017-11-29, 12:46   #1361
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
zupelnie zapomniałam, az mi głupio dzięki dziewczyny za przypomnienie!

żelazo- łykam Tardyferon i wbrew pozorom i temu że problemy z wypróżnianiem ja nie mam żadnych problemów ani wczesniej ani teraz, a łykam już drugie opakowanie i zero problemow z hemoroidami i wyproznianiem, takze mysle ze to tez kwestia organizmu może?? ja zreszta nigdy nie mialam tych problemów
może dlatego teraz jest ok że pije duzo mleka/kefiry/jogurty ? no i kawę po której kibelek gwarantowany
Ja brałam tardyferon doslownie tydzień i miałam zatwardzenia nieziemskie więc pewnie kwestia organizmu.

Stary 2017-11-29, 12:47   #1362
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ja brałam tardyferon doslownie tydzień i miałam zatwardzenia nieziemskie więc pewnie kwestia organizmu.

Ja biorę Actiferol i u mnie w drugą stronę...biegunki. Co zjem to aut.

Stary 2017-11-29, 12:51   #1363
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

No to też lipa. Dlatego jednak najlepiej uniknąć tabsow.

Stary 2017-11-29, 12:52   #1364
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
No to też lipa. Dlatego jednak najlepiej uniknąć tabsow.

Szkoda tylko, że naturalne metody nie pomogły. Dziś na pewno muszę odpuścić jedną dawkę, bo jutro mam lot i nie chcę niespodzianek
Stary 2017-11-29, 12:58   #1365
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda tylko, że naturalne metody nie pomogły. Dziś na pewno muszę odpuścić jedną dawkę, bo jutro mam lot i nie chcę niespodzianek
Jednak nie u każdego się da naturalnie. A lekarze muszą zapisać żelazo jak jesteś poniżej normy. Takie procedury. Moja też mi zapisała mimo że pozwoliła nie kupować. I tak na prawdę tak jak już któraś pisała hemoglobina ok 10 jest normą na tym etapie. Tzn nie powinna być tak niska ale nie jest to dziwne. Krew jest teraz mega rozrzedzona. I anemizacja występuje naturalnie
Przed lotem to faktycznie nie zazywaj

Stary 2017-11-29, 12:58   #1366
OtTakaJa
Zakorzenienie

Małpka - zdrówka życzę ja mam znowu katar ale już nawet mnie nie rusza, bo średnio co 2-3 tygodnie go mam :/
Cytat:

Ja miałam to samo. Tardyferon i jakieś inne żelazo (nie pamiętam nazwy) wywoływały u mnie biegunki nie z tej ziemi. Ale na szczęście u mnie dietą udało się w miarę wyrównać hemoglobinę.

Zakupiłam dziś ciapy i japonki do szpitala, na bazarku, będę mistrzynią stylu na porodówce Ale i tak w nich chodzić później nie zamierzam i szkoda mi było kasy na lepsze.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 12:59   #1367
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Małpka - zdrówka życzę ja mam znowu katar ale już nawet mnie nie rusza, bo średnio co 2-3 tygodnie go mam :/

Ja miałam to samo. Tardyferon i jakieś inne żelazo (nie pamiętam nazwy) wywoływały u mnie biegunki nie z tej ziemi. Ale na szczęście u mnie dietą udało się w miarę wyrównać hemoglobinę.

Zakupiłam dziś ciapy i japonki do szpitala, na bazarku, będę mistrzynią stylu na porodówce Ale i tak w nich chodzić później nie zamierzam i szkoda mi było kasy na lepsze.

Też muszę zakupić jakieś klapki. Ehh

Stary 2017-11-29, 13:00   #1368
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak bo przy dziecku jak się siedzi to dopada rutyna ja byłam z cora 2.5roku w domu!!!! To była masakra. Potem wysłałam ją do żłobka na pół roku i teraz do przedszkola. Drugą myślę że do żłobka na rok półtorej roku wyślę. Egoistycznie może..ale trudno.
O nie, nie ma w tym nic egoistycznego. Raczej zdrowy rozsądek. Ja moją wysłałam teraz od września i też dwie koleżanki dały mi do zrozumienia, że jak to, przecież jesteś w domu i tak. Noż kurde, jestem, ale to nie znaczy, że nie mogę mieć chwili oddechu, tym bardziej, że od lutego znów będzie gorący okres. A ja powoli nie będę miała sił, żeby w 35 czy 38 tygodniu bawić dwulatkę od rana do wieczora. Kiedy jak nie teraz mam odpocząć i nabrać sił, zrobić coś dla siebie. A już w ogóle pomijam fakt, że córka od września to połowę czasu i tak spędziła w domu chora Poza tym jak widzę jaka wraca radosna i rozśpiewana to mi wszystkie wyrzuty mijają
Stary 2017-11-29, 13:00   #1369
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Też muszę zakupić jakieś klapki. Ehh

Dobrze, że piszecie Ja kompletnie zapominam o sobie Tylko bym małemu kupowała wszystko.
Stary 2017-11-29, 13:05   #1370
LoveMessages
Zakorzenienie

E tam dzieci w przedszkolach są z reguły zadowolone bo koleżanki, koledzy, zabawy a w domu to nuda.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 13:07   #1371
klaudetka
Wtajemniczenie

Czy ta promocja w Rossmanie na 2+2 bedzie obowiązywała tez w sklepie internetowym? Czasem niektóre ich produkty są oznaczone jako niedostępne online i wtedy to jest problem :/ ostatnio tak było jak patrzyłam na dziecięce kosmetyki
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 13:07   #1372
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Zakupiłam dziś ciapy i japonki do szpitala, na bazarku, będę mistrzynią stylu na porodówce
U mnie też tardyferon działa przeczyszczająco, ale nie tak drastycznie Tzn raz dziennie mnie porządnie przeczyści i nawet lepiej się czuję, tak więc ja nie odstawiam

Jak my wszystkie

Rosół wstawiony, mięso się dusi. Mogę nic nie robić jeszcze ma babka z olx przyjść. A na 14:30 idę po młodą.

Edytowane przez ktoregos_dnia
Czas edycji: 2017-11-29 o 13:08
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 13:08   #1373
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, nie ma w tym nic egoistycznego. Raczej zdrowy rozsądek. Ja moją wysłałam teraz od września i też dwie koleżanki dały mi do zrozumienia, że jak to, przecież jesteś w domu i tak. Noż kurde, jestem, ale to nie znaczy, że nie mogę mieć chwili oddechu, tym bardziej, że od lutego znów będzie gorący okres. A ja powoli nie będę miała sił, żeby w 35 czy 38 tygodniu bawić dwulatkę od rana do wieczora. Kiedy jak nie teraz mam odpocząć i nabrać sił, zrobić coś dla siebie. A już w ogóle pomijam fakt, że córka od września to połowę czasu i tak spędziła w domu chora Poza tym jak widzę jaka wraca radosna i rozśpiewana to mi wszystkie wyrzuty mijają
Dokładnie. Ja się bardzo cieszę że ją dałam do żłobka w marcu. W maju zaszlam w ciążę i codziennie się kiepsko czułam. Wolę żeby się nią ktoś zajął i poświęcił jej czas niż żeby patrzyła jak ganiam do wc i co chwilę się kładę...ja bym się meczyla i ona.

Stary 2017-11-29, 13:09   #1374
klaudetka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
E tam dzieci w przedszkolach są z reguły zadowolone bo koleżanki, koledzy, zabawy a w domu to nuda.

Ja też tak uważam mają kontakt z rówieśnikami a poza tym zawsze są jakieś wspólne zabawy, na które nie oszukujmy się my możemy nie mieć czasu, bo to gotowanie i sprzątanie, etc
Nasza mała pójdzie do żłobka po roku macierzyńskiego, także dlatego że nie mam wyjścia i musze wrócić do pracy, a nie mam nikogo do opieki nad nią. Trochę się boję, bo będzie malutka no ale wierze, że jakoś damy radę.
Myślicie, żeby takie dzieciątko asymilować wcześniej ze żłobkiem, np na 1-2h dwa razy w tyg??
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 13:11   #1375
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość

No moja jak wraca to śpiewa recytuje. Na pewno nic nie stracilysmy przez to że poszła. U mnie na prowincji to tak właśnie się na to patrzy...że gdzie żłobek jak.siedze w domu! (Tak siedzę ale ja pracuję z domu!) I to jeszcze prywatny żłobek! (No bo nie ma tu innego !?) Ludzie to mnie czasem zadziwiaja. Dobrze ze mam to gdzieś.

Stary 2017-11-29, 13:13   #1376
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak uważam mają kontakt z rówieśnikami a poza tym zawsze są jakieś wspólne zabawy, na które nie oszukujmy się my możemy nie mieć czasu, bo to gotowanie i sprzątanie, etc
Nasza mała pójdzie do żłobka po roku macierzyńskiego, także dlatego że nie mam wyjścia i musze wrócić do pracy, a nie mam nikogo do opieki nad nią. Trochę się boję, bo będzie malutka no ale wierze, że jakoś damy radę.
Myślicie, żeby takie dzieciątko asymilować wcześniej ze żłobkiem, np na 1-2h dwa razy w tyg??
Też będę tak musiała zrobić.

Stary 2017-11-29, 13:14   #1377
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy. Siostra dawała swoja core od 6mc życia na kilka godzin w tyg (np. 2xpo 4h) raz.żeby się przyzwyczaila a dwa żeby trochę odchorowala niestety. Bo ona też po roku chciała do pracy wracać a wtedy to jesteś na L4 przez pierwsze 3-5 miesięcy

Stary 2017-11-29, 13:14   #1378
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. nam radzono, że lepiej codziennie krótko niż tak dwa razy z doskoku. Dziecko ponoć wtedy durnieje i nie może złapać rytmu. Z drugiej strony to może kwestia żłobka jakie praktyki stosuje, może u mnie się tak przyjęło po prostu
Stary 2017-11-29, 13:15   #1379
karska
Wtajemniczenie

Wróciłam ze spaceru w lesie i trochę mi lepiej żeby to hormony dopadły dopiero w trzecim trymestrze....

Klapki do szpitala i pod prysznic mam, dziś wstawiłam do prania torbę z siłowni i w nią spakuję rzeczy dla siebie. Mam też sporo próbek szamponów i kremów więc je wezmę.

My małego oddamy do żłobka jak będzie miał roczek, bo chcę wrócić do pracy. Przy nas jest żłobek, w którym cena za miesiąc to 1000 zł

Dziś w nocy kolejna moja koleżanka urodziła kolejna jestem ja, a potem jeszcze trzy z najbliższego otoczenia
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-29, 13:18   #1380
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. nam radzono, że lepiej codziennie krótko niż tak dwa razy z doskoku. Dziecko ponoć wtedy durnieje i nie może złapać rytmu. Z drugiej strony to może kwestia żłobka jakie praktyki stosuje, może u mnie się tak przyjęło po prostu
Ale wiesz co najpierw można tak dawać dziecko i dla niego to forma rozrywki. Z czasem z np 2 pobytów zrobić 4 w tygodniu. I tak pociągnąć jakiś czas. I później już pobyt codzienny nie jest dziwny.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spaceru w lesie i trochę mi lepiej żeby to hormony dopadły dopiero w trzecim trymestrze....

Klapki do szpitala i pod prysznic mam, dziś wstawiłam do prania torbę z siłowni i w nią spakuję rzeczy dla siebie. Mam też sporo próbek szamponów i kremów więc je wezmę.

My małego oddamy do żłobka jak będzie miał roczek, bo chcę wrócić do pracy. Przy nas jest żłobek, w którym cena za miesiąc to 1000 zł

Dziś w nocy kolejna moja koleżanka urodziła kolejna jestem ja, a potem jeszcze trzy z najbliższego otoczenia
W moim otoczeniu dzieci rodzimy co 4 miesiące tylko że po mnie nie ma na razie chetnej...także chyba się ciąg przerwie wszystkie moje koleżanki rodzą pierwsze dzieciaki. Może przy drugich się znów zagramy tzn ja przy trzecim

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości