|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
to też właśnie mówię że u mnie do porodu minęło prawie 2 miechy zanim te klucia i skurcze dały radę. No ale stres był. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też katar i ból gardła lekki, dodatkowo ukruszył mi się ząb i jak na złość wszędzie mega terminy i muszę czekać
![]() jutro też idę na allo i morfologię i mocz, i pewnie znowu bedzie bakteria, bo połozna ze szkoł rodzenia mowila, ze te antybiotyki na bakterie w moczu są fajne bo zabiajaja szybko bakterie ale zabijaja rowniez i te dobre bakterie i ph z pochwy, także o
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie dzis snilo ze ząb mi wypadl😱😱😱
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam z cora 2.5roku w domu!!!! To była masakra. Potem wysłałam ją do żłobka na pół roku i teraz do przedszkola. Drugą myślę że do żłobka na rok półtorej roku wyślę. Egoistycznie może..ale trudno. Nie jestem stworzona do bycia 24h/dobę tylko dla dzieci. Dotarło to do mnie jak mi psycha zaczęła wysiadac przy córce. Ja na tym tracilam i Ona też! Tak więc teraz będę próbowała unikać rutyny. Tym bardziej że mam pracę w domu w sensie własną firmę i ciężko jest pracować z dzieckiem na kolanach. No nie da się. Lepiej złapać trochę oddechuWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Ja pytałam mojego lekarza to mówił, że można mieć paznokcie zrobione do porodu sn. Powiedział mi, że może lepiej, żebym ściągnęła, bo pewnie będzie mi łatwiej bez... zawsze mam takie długie, że pewnie sie przerazil jak ogarnę dziecko 😂😂😂
Kupiłam 2 koszule, też takie "na raz", bo nie będę używać w domu. Najchętniej to w szpitalu byłabym w piżamie 😜 Położna na szkole rodzenia też mówiła, żeby jeść normalnie podczas karmienia. Taki mam też zamiar, ale jak sobie pomyśle o złotych radach, które będę na każdym kroku słyszała, to juz mnie trzęsie 😜 Dzisiaj robiłam kontrolne tsh, ostatnio skoczyło mi i zwiększyła mi dawkę, ciekawe czy cos spadło... 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej, że biorę euthoryx i zelazo i witaminy i troche sie nazbieralo tych tabletek muszę o tym wspomniec za pare dni na wizycie u pani doktor i cos włączyć, tym bardziej, ze przed ciążą nie mialam problemów z pęcherzem i na poczatku ciazy rowniez
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że warto coś łykać wspomagającego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za przypomnienie!żelazo- łykam Tardyferon i wbrew pozorom i temu że problemy z wypróżnianiem ja nie mam żadnych problemów ani wczesniej ani teraz, a łykam już drugie opakowanie i zero problemow z hemoroidami i wyproznianiem, takze mysle ze to tez kwestia organizmu może?? ja zreszta nigdy nie mialam tych problemów może dlatego teraz jest ok że pije duzo mleka/kefiry/jogurty ? no i kawę po której kibelek gwarantowany
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed lotem to faktycznie nie zazywaj ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Małpka - zdrówka życzę
ja mam znowu katar ale już nawet mnie nie rusza, bo średnio co 2-3 tygodnie go mam :/Cytat:
Zakupiłam dziś ciapy i japonki do szpitala, na bazarku, będę mistrzynią stylu na porodówce Ale i tak w nich chodzić później nie zamierzam i szkoda mi było kasy na lepsze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak widzę jaka wraca radosna i rozśpiewana to mi wszystkie wyrzuty mijają
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
E tam dzieci w przedszkolach są z reguły zadowolone bo koleżanki, koledzy, zabawy a w domu to nuda.
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ta promocja w Rossmanie na 2+2 bedzie obowiązywała tez w sklepie internetowym? Czasem niektóre ich produkty są oznaczone jako niedostępne online i wtedy to jest problem :/ ostatnio tak było jak patrzyłam na dziecięce kosmetyki
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn raz dziennie mnie porządnie przeczyści i nawet lepiej się czuję, tak więc ja nie odstawiam ![]() Jak my wszystkie ![]() Rosół wstawiony, mięso się dusi. Mogę nic nie robić jeszcze ma babka z olx przyjść. A na 14:30 idę po młodą.
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2017-11-29 o 13:08 |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mają kontakt z rówieśnikami a poza tym zawsze są jakieś wspólne zabawy, na które nie oszukujmy się my możemy nie mieć czasu, bo to gotowanie i sprzątanie, etcNasza mała pójdzie do żłobka po roku macierzyńskiego, także dlatego że nie mam wyjścia i musze wrócić do pracy, a nie mam nikogo do opieki nad nią. Trochę się boję, bo będzie malutka no ale wierze, że jakoś damy radę.Myślicie, żeby takie dzieciątko asymilować wcześniej ze żłobkiem, np na 1-2h dwa razy w tyg??
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam ze spaceru w lesie i trochę mi lepiej
żeby to hormony dopadły dopiero w trzecim trymestrze....Klapki do szpitala i pod prysznic mam, dziś wstawiłam do prania torbę z siłowni i w nią spakuję rzeczy dla siebie. Mam też sporo próbek szamponów i kremów więc je wezmę. My małego oddamy do żłobka jak będzie miał roczek, bo chcę wrócić do pracy. Przy nas jest żłobek, w którym cena za miesiąc to 1000 zł ![]() Dziś w nocy kolejna moja koleżanka urodziła kolejna jestem ja, a potem jeszcze trzy z najbliższego otoczenia
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
tylko że po mnie nie ma na razie chetnej...także chyba się ciąg przerwie wszystkie moje koleżanki rodzą pierwsze dzieciaki. Może przy drugich się znów zagramy tzn ja przy trzecim ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

różnie to bywa, nie wkręcaj sobie, bo ja się tak spięłam, że nic tylko siedziałam i ostrożnie to ostrożnie tamto. A po wczoraj się uspokoiłam, że w sumie to mogę normalnie wyjść na ten spacer czy po bułki bez wciskania sobie w głowę, że coś sie potem stanie
to też właśnie mówię że u mnie do porodu minęło prawie 2 miechy zanim te klucia i skurcze dały radę. No ale stres był. 

ja byłam z cora 2.5roku w domu!!!! To była masakra. Potem wysłałam ją do żłobka na pół roku i teraz do przedszkola. Drugą myślę że do żłobka na rok półtorej roku wyślę. Egoistycznie może..ale trudno. Nie jestem stworzona do bycia 24h/dobę tylko dla dzieci. Dotarło to do mnie jak mi psycha zaczęła wysiadac przy córce. Ja na tym tracilam i Ona też! Tak więc teraz będę próbowała unikać rutyny. Tym bardziej że mam pracę w domu w sensie własną firmę i ciężko jest pracować z dzieckiem na kolanach. No nie da się. Lepiej złapać trochę oddechu

tym bardziej, że biorę euthoryx i zelazo i witaminy i troche sie nazbieralo tych tabletek

ja mam znowu katar ale już nawet mnie nie rusza, bo średnio co 2-3 tygodnie go mam :/
Ale i tak w nich chodzić później nie zamierzam i szkoda mi było kasy na lepsze.
Poza tym jak widzę jaka wraca radosna i rozśpiewana to mi wszystkie wyrzuty mijają 

wszystkie moje koleżanki rodzą pierwsze dzieciaki. Może przy drugich się znów zagramy