|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
2 pytania z pracy + jedno pytanie z toku studiów. do tego jeszcze miła rozmowa o fundacji dr Clown, bo akurat wychowanie zdrowotne mi się trafiło do opisania
![]() mało tam nie zeszłam ze stresu...szczególnie, że byłam ostatnia z 10 broniących się osób. oni wszyscy po, a ja już zaczynałam płakać. sama obrona - super pozytywna ![]() dziękuję za gratulacje
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Et-ka wstydu nie masz...tak marudzic a później na 5 się bronić...
![]() GRATULUJĘ SERDECZNIE
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak właśnie jest przeważnie. Chyba jesteśmy ciut do siebie podobne Im bardziej panikuję, nie chcę iść na egzamin, tym lepszą ocenę dostaję ![]() Rozumiem, że dziś wielkie świętowanie i oblewanie! Jak ja Ci zazdroszczę, nawet nie masz pojęcia!
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, no to w sumie niezle, ale u mnie np. podobno ma nie byc pytan z pracy
tylko jakies zupelnie inne. I to wszystko trzymane w tajemnicy, ja sie zastrzele Ja tez chce miec to z glowy! :< |
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Ci kamień spadł z serca, co?? ![]() Cytat:
![]() Generalnie słodkie zapachy są nie dla mnie
|
||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
tak, mam 5 rodzajów worków:
- zielony- szkło - zólty- plastik - niebieski- papier - czerwony- odpady niebezpieczne - czarny - odpady wtórne- ubrania, buty, itd Dodatkowo co 3 miesiace wywoża odpady wielkogabarytowe i sprzęt elektorniczny. ![]() I wiecie frajde mi sprawia segregacja
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Gdzie Ty trzymasz te worki? U mnie z tym jednym plastikiem jest problem
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
są jakieś zniżki za takie segregowanie na wywóz śmieci? ;-) Ps. śmiesznie się czuję, jestem w trakcie zabiegów wycinania znamion, chirurg nie chciał mi dziś ściągnąć szwów z zeszłego tygodnia i jestem pozszywana na ręce, tułów, noga jak jutro jeszcze ich nie ściągnie to będą cztery miejsca zalepione opatrunkami. Ps2. nienawidzę niemieckiego!!!! brrr |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy rozpiskę, co kiedy jest wywożone
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja segreguję papier i szkło. Ale nikt po to nie przyjeżdża, tzn z MPGKiM, tylko wystawiamy worki przed dom, a panowie sobie rano chodzą, zbierają i sprzedają do skupów, a potem mają na tanie winka... to dopiero recycling
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszty wywozu i tak sa drogie, bo wzrosła opłata na śmietniskach od niesegrowanych śmieci z 15 zł do 75 zł za tonę Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-18 o 20:30 Powód: tradycyjnie post pod postem |
||
|
|
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie zaczęliśmy segregować plastik (masakra, w tydzień uzbiera się jeden wielki wór) i tato to wynosi normalnie obok kosza, podobno powinno takie coś być odliczane z miesięcznego płacenia za śmieci ale tato nie ma głowy do sprawdzania rachunków |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj, u mnie to są łasi na wszystko ![]() Pamiętam jak raz wystawiliśmy stare kaloryfery żeliwne. Panowie przyjechali z wózkiem, wzięli kaloryfery. Z dwie godzinki później wychodziłam gdzieś, idę ulicą, a tu już wiozą jednego ze 'złomiarzy' w tym wózeczku na złom ledwo przytomnego Tak więc u mnie bardzo szybko działają
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to moi sąsiediz wylewają szambo za ogrodzenia
|
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie chyba nie zaglądają. Hmm... W sumie nie potrzyłam pod tym kontem na to .Cytat:
|
||
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas to taki 'lokalny koloryt' hehe...
|
|
|
|
|
#1850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam Code Armaniego, ale przestałam używać, bo jak dla mnie pasują na zimę z letnich użwywam Miracle So Magic! Lancome, Miss Dior Cherie oraz ukochane Envy Me Gucci (oczywiście różowe, bo limitowana seria zielona to dla mnei porażka).Cytat:
jak jutro zdam na 3 to będę skakać z radości![]() Cytat:
Segreguję. U mnie na osiedlu jest tak, ze w każdy wtorek pod drzwi mamy położony worek na śmieci do recyclingu, tj. jeden worek na szkło, papier i plastik. Mam więc dwa worki. Dzięki temu moją spółdzielnię taniej kosztuje wywóz śmieci i każdego roku dostajemy zwrot nadpłaty za wywóz śmieci.
|
|
#1851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Serdeczne gratulacje.A ja mam dziś wyjątkowo kiepski dzień, okazało się, że popełniłam głupi błąd w pracy i muszę wykładać kasę z własnej kieszeni. W najmniej odpowiednim momencie, zresztą chyba żaden moment nie jest odpowiedni, żeby tracić forsę. No ale jakby nie było 150zł to niby mało ale w proporcji do zarobków to 1/5 ![]() Ale i tak najgorsze z tego wszytskiego jest to, że myślałam, że załatwie to bez wciągania szefostwa i będzie po sprawie a tu wszystko wylazło, no żesz :/ I do tego nerwy mam w strzępach bo czekam na wyniki egzaminu a tu głucha cisza
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie tego nie robię.
A czemuż to? Fajny język ![]() Cytat:
To powinno skutkować mandatem. Zawsze mi ciśnienie podnoszą tacy ludzie, którzy sie zachowują, jakby tylko oni byli na świecie
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to chyba regionalne, nikt kogo spotkałam nie lubi j.niemieckiego
![]() ja w tym momencie - kuję na blachę tekst kosmetyczny którego i tak nie rozumiem, ale wykuć muszę żeby powiedzieć. Ot cały sens zaliczenia na jutro. Kilka tematów do wylosowania. Problem mam z czytaniem "tego-tego" a co dopiero na pamięć |
|
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko jak jestem w miejscowości gdzie pracuję mam możliwość segregowania odpadów, bo w mojej małej miejscowości nawet nie ma gdzie ich segregować. Kolorowe worki? A co to takiego zapytają sąsiedzi Tak np. na Mazurach przyzwyczaiłam się wyrzucać plastikowe butelki do odpowiedniego kontenera (stoją blisko hotelu), że jak przyjechałam do domu to miałam taki odruch - odłożyłam butelkę po napoju, a po chwili pomyślałam, no tak i co, będę ją wiozła na mazury??? I wrzuciłam z resztą śmieci. A szkoda
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
takie są przypadki...od tego roku zlikwidowali kontener miejski (wiejski) i ciekawe czy śmieci będą do Warszawy wywozić... bo na pewno będą oszczędzać i nie będą płacić za wywóz jakiejś firmie...
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
no to widzę nowa pani magister. i do tego z piątką!! gratulujemy kujonie ;P
ps. zdałam dzisiaj egzamin. jeszcze tylko jeden i wakacje. przez ten czas kofeina zostanie moim najlepszym przyjacielem. |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, u nas zdarza się też tak, że worki ze śmieciami można znaleźć... w lesie. Ludzie wywożą je nocą lub "przy okazji", zatrzymują się na chwilkę, wywalają przy drodze, i jadą sobie bez żenady dalej
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiedzi mojej cioci też wylewają szambo za ogrodzenie, konkretnie do rowu. Smród jest niesamowity
nie wiem jak można się tak zachowywać .A niemieckiego ja też nie lubię oj baaardzo nie lubię, mam uczulenie na ten język.
|
#1859 |
|
BAN stały
|
madziu,jak juź będzie po napewno napisze.Spokojna twoja rozczochrana.
Sory,że dopier teraz odpisuje,ale czasu brak czasami. Zdradze ci sekrecik,że my też chcemy się pobrać we wrześniu 209 roku. ![]() gratuluje etko. Wpadłam na chwilke,poczytać co u was i znikam na moment.
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
DDpani magister brzmi dumnie ![]() a swoją drogą...to dziękuję Dziewczyny. niby to tylko wątek, tylko net..ale mimo wszystko dużo daje. ładujecie mnie pozytywną energią. no, to posłodziłam i idę odsypiać stres. a rano do pracy ;/
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

tylko jakies zupelnie inne. I to wszystko trzymane w tajemnicy, ja sie zastrzele 

). w koncu kupilam bialo-zolta spodnice i do tego zaloze zolta koszulke bawelniana- malo strojnie ale juz mi to obojetne

takie są przypadki...