|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Asioka no moim zdaniem slowo "nowotwor" nie jest na tyle błahe, by je pominac w rozmowie z Tobą. Ale może zostało to tak wpisane, zeby mozna bylo operować
ale wiadomo, są też formy łagodne i wszystko pod to się kwalifikuje u Ciebie.. koniecznie dopytaj!Invi oby Ci pupa odpoczela mialam to samo
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
@ już się nie pojawi. Zadowolona z wizyty? Na szczęście mam ta wizytę za tydzień i może się czegoś dowiem. W dzień jeszcze byłam w miarę opanowana bo jestem sama z małą to nie było czasu o tym myśleć. |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno to "zwykła" niegroźna torbiel Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja się dzisiaj tak przestraszyłam jak przeczytałam że nowotwór bo przecież takich rzeczy nie można lekceważyć. Zobaczymy co powie lekarz za tydzień. Cały czas była mowa o niegroźnym guzie ale nigdy o nowotworze. Jak to wytną to zaznam spokoju. Gdzieś tam głęboko jestem dobrej myśli no bo nie może być aż tak źle. Szkoda że ta biopsja nie wyszła byłabym pewnie spokojniejsza. zaraz zabieram się za pisanie pracy to nie będę myśleć już o tym. W ogóle w tym szpitalu to jakaś masakra była, nawet babka na mnie nie spojrzała ale to jedyny szpital który ma terminy w miarę i jest tez polecany.
|
|
|
|
#2015 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze trzeba się przypomnieć kilka tygodni wcześniej, żeby nie zapomnieli ![]() Cytat:
Też kiedyś nałogowo grałam w simsy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I maja racje - Sara miala zoltaczke na pograniczu ale nie dali na naswietlania tylko kazali karmic jak najwiecej i z dnia na dzien ladnie jej spadala. kciuki za to by jutro byl wypis !!! a te dzieciaczki ? och serce mi się kraje aczkolwiek moja mycha tez plakala duuuuuzoooo , przy kazdym przebieraniu pampersa darala sie na caly oddzial, czasem sie balam ze ktos wparuje mi do pokoju i zapyta: co TY robisz! nie potrafisz dziecka uspokoic? Cytat:
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy pytałam co się dzieje to tylko usłyszałam trzeba wszystko sprawdzić - póki co proszę się nie martwić. Za drugim razem było jeszcze gorzej. Myślę, że nie mogli by tego tak olać i czekaj sobie.... :/ Chociaż w dzisiejszych czasach. Tak czy inaczej proszę się nie martwić na zapas wszystko będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba to wyjasnicCytat:
Cytat:
Moze faktycznie tak wpisane aby dla picu, ale z drugiej strony dlaczego nie wyjasnia nic czlowiekowi?
|
|||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Avina 2 lata na przegrode? Mąż mial operowaną i czekał 3 mce tez na nfz. Tylko kilka lat temu...
A jak położysz podklad na usta? To może ciut inaczej będzie ta szminka wyglądać wszystko zależy chyba od naturalnego koloru ust, ja mam dosyć jasne wiec może dlatego
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji wizyty u laryngologa dowiedziałam się, że mam przewlekłe zapalenie migdałków (tak myślałam, bo często boli mnie gardło i mam czopy ropne). Podobno po zrobieniu przegrody problem może zniknąć, a jak nie to trzeba migdałki usunąć. Jeśli tego nie zrobię, to w przyszłości mogę mieć problemy ze stawami, sercem a nawet z nerkami. Ponieważ cały czas krążą w moim organiźmie bakterie. Aż się zastanawiam czy to nie wpływa jakoś na starania? Skoro taki stan zapalny się cały czas utrzymuje ![]() A z tym podkładem muszę spróbować |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam w połowie posta i kot mi przebiegł przez klawiaturę tak sprytnie, że odświeżyła stronę, więc piszę jeszcze raz
Avina, mąż badał nasienie dwa razy już, ale W drodze bym nie dała rady Wam wszystkiego napisać, bo musiałam wstrzymywać oddech. Potwierdziło się, że jak menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem A teraz raz jeszcze wizyta. Doktorek spoko, robi dobre wrażenie i kasuje rozsądne pieniądze za wizytę (150 z usg). Plan na najbliższe miesiące jest Od jutra dupek (bo dziś już apteki pozamykane), a potem jeśli @ przyjdzie, to oboje bierzemy antybiotyk (jakiś na chlamydię, jednorazowa dawka, podobno to ma sens) i dzwonię się umówić na monitoring cyklu. Wtedy już wizyty w szpitalu, żeby łatwiej było zgrać terminy (więc oby święta nam nie przeszkodziły ). W międzyczasie mąż do urologa/androloga, żeby sprawdzić czym mogą być spowodowane te jego słabe wyniki. Jeśli u mnie owu będzie ok, a u męża nic nie znajdą co by można było naprawić, to szykujemy się do inseminacji. I wtedy u nas w szpitalu hsg, a w Trójmieście w klinice zabieg. Hormonów na razie badać nie muszę, bo jeśli będzie prawidłowa owulacja, to znaczy, że hormony generalnie też działają prawidłowo.A na dzisiejszym usg ponoć dużo płynu, więc wygląda na to, że owu była z lewego jajnika. W sumie dzisiaj w pracy mnie przez kilkanaście minut pobolewało w tej okolicy, więc może rzeczywiście coś się działo. |
|
|
|
#2024 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysli ze jakas wariatka Ci paczki wysyla Cytat:
Cytat:
jestem pedantka i drazni mnie cos co jest zrobione niedokladnie tak juz mam, wiec szkoda moich nerwow. On zrobi bedzie dumny a ja zamiast sie cieszyc ze pomogl bede sie i tak wspinac po drabinie i poprawiac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpocznij troszke bo to byl ciezki dzien dla Ciebie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#2025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Inny kaliber, ale moja mama kiedyś przez całą noc nie spała, bo dostałam do skrzynki druczek, że mam odebrać wezwanie sądowe. Idę do kiosku po "wezwanie" a tam paczka z allegro - takie dawali piękne awiza, bo innych nie mieli
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Avina ja bym na twoim miejscu (czeste infekcje) ograniczyla typowe leki apteczne. My z tej samej gr zawodowej więc, ja chora byłam srednio2 razy w mcu
![]() Bruised brzmi to wszystko tak, jakby chwila moment i mialo się udać!
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-11-29 o 22:25 |
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się uspokoiłam. Czekam spokojnie na wizytę.
|
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Bruised a jakbyś dała wstecz ? Mi zawsze wraca do tego co pisałam nawet po odświeżeniu (tak na przyszłość ) i gratki za jakieś realne plany i owu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czlowiek uczy sie cale zycie...Cytat:
Ja trzymam kciuki zeby plany na najblizsze miesiace jednak sie zmienily w dwie piekne grube krechy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podoba mi się, że jest plan! Od planu do dwóch kresek u niektórych dziewczyn na wątku to już była tak krótka droga ... że będę ściskać kciuki za aktualną owulację z całej mocy
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
N początku też byłam cały czas chora, już myślałam, że tak dłużej nie dam rady. Teraz jest trochę lepiej, ale laryngolog mi powiedział, że wystarczy jakiś wirus (a w przedszkolu ich niemało) i moje migdałki od razu są zawalone I mówił, że antybiotyki w tym wypadku za wiele nie pomogą, bo to tylko zaleczanie, a trzeba pozbyć się przyczyny.Domi niestety w przypadku przewlekłego zapalenia, to ma to wpływ :/ Dowiedziałam się, że jeśli nic z tym nie zrobimy, to skutki tego będą widoczne za jakieś 10-15 lat... Edytowane przez Avina Czas edycji: 2017-11-29 o 22:28 |
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z pracy wróci w środku nocy W sumie to nie wiem czy mam mu pokazać czy zakopać na dnie szafy na najbliższe dwa tygodnie?Cytat:
W ogóle to z tego stresu aż mnie głowa rozbolała I dopiero teraz sobie uświadomiłam, że nie zapytałam przez ile dni mam tego dupka brać |
||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także sorry miło, że doktorek ma plan ale Ty zrealizujesz go do momentu " Od jutra dupek .... " A potem to @ nie przyjdzie bo po prostu na zakaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Bruised konkretny plan ☺
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież mogę do doktorka zadzwonić, że jednak zmiana planów i w tym jego szpitalu to się widzimy, owszem, ale dopiero w sierpniu
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam, to nowotworem nazywa się wszystko to co powstaje z nieprawidłowego podziału komórek. Mój potworniak też był nowotworem, ale nie rakiem także Asioka- odganiamy złe myśli
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia i niebawem robimy zaklady o Twoja betę
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Wpakowalam mala do tej lampy jednak. Godzine lezy ale coś czuje ze zaraz bedzie pisk bo te obok krzycza jak nie wiem.
|
|
|
#2040 |
|
Żona Idealna :)
|
Nie mogę zasnąć a za 2.5 godziny wstaje do pracy
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

ale wiadomo, są też formy łagodne i wszystko pod to się kwalifikuje u Ciebie..
mialam to samo

Skonsultuj to ze swoim lekarzem, może nie wygląda to tak źle jak Ci się wydaje.
@ już się nie pojawi. Zadowolona z wizyty?

tz juz wniosl lozeczko 

Moze faktycznie tak wpisane aby dla picu, ale z drugiej strony dlaczego nie wyjasnia nic czlowiekowi?

pomysli ze jakas wariatka Ci paczki wysyla
jestem pedantka i drazni mnie cos co jest zrobione niedokladnie 
oszalejemy tu do Twojegi połówkowego!

nie wiem czy przez to, że pisałaś wcześniej, że pewnie drugi syn to tak mi utkwiło w pamięci, że dwóch chłopców mam teraz przed oczami
czlowiek uczy sie cale zycie...
także sorry miło, że doktorek ma plan ale Ty zrealizujesz go do momentu " Od jutra dupek .... " A potem to @ nie przyjdzie bo po prostu na zakaz