|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Tanzanka, super, gratuluję chłopca! Może teraz coś ruszy u nas na wątku z siusiorkami
![]() Domima, bardzo mi przykro z powodu teścia, trzymajcie się ciepło
|
|
#2133 |
|
Konto usunięte
|
Tanzanka gratuluję synka! No to mamy wreszcie kolejnego chłopaka
Invi super, że wychodzicie. Mała pod lampą wygląda fantastycznie! I nie wiem co jeszcze chciałam - ścięło mnie z nóg jak tylko wstałam rano i dopiero jakoś się ogarniam. Znalazły się moje paczki, nawet przeprosiny były
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W sumie u Stokrotki i Nat mogli by sie ujawnic chlopcy a pozniej juz wysyp dziewczynek poprosze ![]() Probuje o brzuszkowym myslec jako o chlopaku ale nie idzie mi to, mam dziwne uczucie ze tam sie ukrywa dziewczynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2135 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Domima wyrazy współczucia
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Domima wyrazy współczucia i dużo siły dla was
![]() Dzień dobry u nas też śniegu tyle spadło w nocy, że szok i nadal sypie..Az sobie ogień w kominku zrobiliśmy od razu przytulniej ![]() Coś mnie brzuch kłuję, tylko nie wiem czy to brzuch, czy jelita?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
mialavi oby się znalazła paczka!
Jak się coś zamówi i nie zależy na czasie to paczka za 2 dni w domu, jak się człowiek śpieszy to i 1,5 tyg nie wystarczy ![]() p.s Jakbym kiedyś pomyliła nick MIALAVI z MINITA to wybaczcie, ale kurczę... czasami chce coś odpisać i zastanawiam się 817672543564 razy nad nickiem, jak nie zacytuje dla mnie takie podobne .. ![]() Tanzanka jakie świetne zdjęcie! Gratuluje synka i jednocześnie ciesze się, że Tomcio będzie miał w końcu kumpla ![]() ![]() Domima bardzo mi przykro ogólnie jak się czujesz? Domii mój gin uważa, że przeczucie nie myli kobiety w ciąży co do płci. Z córką myślałam o synu, ale jakoś ta dziewoja mi nie dawała spokoju i się sprawdziło ![]() Na sobotę muszę upiec ciasto, na ur mojej ciotki (nie składamy się na prezent, ale każdy ma przynieść coś do jedzenia, bo niespodzianka ) powiedziałam, że upiekę ciasto. Mój ojciec powiedział, że chyba zwariowałam, że nie powinnam, ja się zadeklarowałam, to już upiekę, ale moja rodzina z tych co lubią pojeść, zawsze jakieś flaczki, gulasze, nóżki, kluski, śledzie, sałatki i mazurki na stołach, a ja coś czuje, że jak wyjadę z jabłecznikiem (nie narobię się, a nie wystoję w kuchni długo) to będzie słabo.. nie wiem co upiec
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-11-30 o 11:47 |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahha mi tez się pare razy pomyliło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko sobie przelicz składniki na dużą blachę. Jest super a nawet miksera nie trzeba używać 😊 a i ja zamiast serka Philadelphia do masy daje zwykły Turek świeży smak naturalny. Lub możesz inny serek twarogowy naturalny do kanapek. Masa jest też mega szybka. Wszyscy go u mnie uwielbiają, jeśli chodzi o przyprawy to nie daje wszystkich, które tam są zależy co mam w domu. A z tymi przesyłkami to masz rację. Wszystkie paczki, które zamówiłam z wyprzedzeniem na Mikołaja mam już w domu niektóre przyszły na drugi dzień od zamówienia. A tej jednej nie ma 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko jakbyś mogła się podzielić, to będę wdzięczna
bo mam pustkę w głowie, mazurka nie zrobię bo już i tak jestem w d.pie..
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie ciasta polecam malinowa chmurke z blogu mojewypieki.com latwo i szybko sie robi choc wyglada na skomplikowane a jest pyszne i wyglada "wyjsciowo" jeszcze szybciej sie robi jak jest na biszkopcie cienkim a nie na kruchym z przepisu
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez moment pomyślałam ze się wątki złączyły ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie pisałam wam, moja Babcia I (mama mojej mamy) Wkręciła mojej drugiej babci II (mama taty) że jak będzie dziewczynka to będzie się nazywać tak jak ona Róża...
Babcia II prawie się ze złości popłakała, tylko powtarzała, że ona tak do wnuczki mówić nie będzie! Ze to brzydkie imię (tak naprawdę to ja zazdrość zżerała) a babcia nr I Płakała ale ze śmiechu. Myślałam, że sobie oczy wydrapia,przez głupi żart... Na szczęście udało mi się za łagodzić sytuację... No jak dzieci mówię wam, albo i gorzej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domima-przytulam mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi, marchewkowe to robiłam tylko a'la keks
zerknę na pewno..Prezent mikołajkowy dla córy zamówiłam w czwartek wieczorem a w sobotę miałam paczkę! cud ![]() ![]() Qazsew, też myślałam nad chmurką, kiedyś robiłam ale mi się migdały spier.dzieliły na bezie i się obraziłam
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
zastanawiam sie jeszcze nad wersja z brzoskwiniami, za dietetyczne nie jest ale pyszne moze daj mu jeszcze szanse
|
||
|
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkurzyłam się ułożyłam na wierzch herbatniki przystroiłam czekolada i też był pycha poszedł jako pierwszy😚 i mniej roboty o tą beze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 szkl. mąki 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1,5 szkl. cukru 2 x dżem porzeczkowy śmietana kremówka 500ml (ja dałam 600) 3/4 szkl. oleju serek waniliowy Delfiko 0,5kg w wiaderku(netto, kaufland) 4 łyżki cukru pudru 1/2 kostki masła/Kasi 3 łyżki kakao 1 szkl wody czekolada gorzka do posypania Przygotować "polewę": 3/4szkl. oleju, 1 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 3 łyżki kakao --> zagotować i odstawić do wystudzenia. Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać ostudzoną polewę, wtedy dodać mąkę sodę i proszek i dobrze wymieszać. Piec ciasto w temp. 180 stopni, ok. 40min. Upieczone przestudzone ciasto przekroić na pół. Na jedną część wyłożyć dżem z czarnej porzeczki i masę serową: 0,5 kg serka+0,5 kostki masła+4 łyżki cukru pudru. --> Masło utrzeć z pudrem i dodawać po łyżce serka. Na masę serową położyć drugą część ciasta, posmarować wierzch dżemem porzeczkowym, wyłożyć ubitą kremówkę (dodać do niej odrobinę cukru pudru) i posypać startą gorzką czekoladą. Najlepsze na drugi dzień
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Malavi teraz napewno znajdziesz jakąś sukienkę, pełno tego w sklepach. Ciesz się że masz prezenty na mikołaja ja jestem w czarnej d.... Na szczęście tylko córce robimy mikolajkowy prezent. Na gwiazdke już kupiliśmy sporą część ale jeszcze brakuje kilku.
Namm co do ciasta to u mnie ostatnio zajadali sie wszyscy cielaczkiem, taki banał ale dobre. Ja nie mam talentu do wypieków więc robie tylko takie proste. Czaje się żeby zrobić sernik ale dla mnie to wyższa szkołą jazdy. Dzisiaj robie rogaliki z jabłkami i nie mam pojęcia czy mi to wyjdzie. Domima wyrazy współczucia. Trzymajcie się
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś coś kupię już się z M.umowilam, że mnie zabiera na zakupy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten porzeczkowiec zapowiada się bardzo ciekawie. Chyba upieke n święta albo na urodziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Asioka a nie jest za słodki ten cielaczek? Tak przeglądam przepisy i wszędzie tyle cukru, że przez rok tyle nie użyłam
![]() ![]() P.S. Mi się myli Asioka i Minita, bo mają podobne awatary
|
|
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś wywnioskujemy z treści do kogo to skierowane Bodajże motopana zawsze pisała do mnie manita - z tego co pamiętam |
|
|
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko co z długim rękawem to właśnie było szare czarne, albo czerwone 😏 My robimy na Mikołaja i na gwiazdkę też ale tylko dzieciom, na Mikołaja to zaledwie 7 prezentów 🙄Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka
![]() babcie agentki HahaMoja mi zabroniła dawać na imię Sara bo to przecież żydowskie ![]() ![]() I najlepiej to powinna mieć jej imię bo to powinno się po kimś dawać ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

. W sumie u Stokrotki i Nat mogli by sie ujawnic chlopcy a pozniej juz wysyp dziewczynek poprosze 

️

u nas też śniegu tyle spadło w nocy, że szok i nadal sypie..

TZ zachwycony, teraz walka o imię. Podrzucam Wam tez zdjęcie 
wkurzyłam się ułożyłam na wierzch herbatniki przystroiłam czekolada i też był pycha poszedł jako pierwszy😚 i mniej roboty o tą beze.