|
|
#1591 | |
|
gotowa do działania
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Spokojnie, masz troszkę więcej czasu ale niestety wiem ze już coraz ciężej z zakupami i wszelkimi aktywnościami u nas...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1593 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tak z zakupami stacjonarnymi to jest kiepsko. Strasznie szybko sie mecze. Jak mamy pojechać z W po spozywke to dla mnie to wielka wyprawa. Chce jak najszybciej, a wiadomo jak jest... Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
Był kurier! Żadnej przesyłki do tej pory nie otwierałam z takimi emocjami
❤️IMG_0592.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1595 |
|
luckygirl
|
Magda super te rzeczy. Chyba tez sie skuszę na ten kocyk
|
|
|
|
#1596 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
No niby tak ale ja np wole ubranka pomacać na żywo, ale resztę zamawiałam tez przez neta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1597 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ahhh a ja byłam już u drugiej okulistki, mam wadę - 8,5 a także jaskrę, moja gin mówi żebym bezwzględnie załatwiła sobie skierowanie na cc bo nie ma co ryzykować z takimi oczami.
Okulistki nie wypisały mi ZADNYCH zaswiadczen - ani takich, ze mam miec cc ani tez ze mogę rodzić sn. Więc w przyszlym tygodniu mam znowu wizyty we wtorek i środę z ponownymi badaniami bo muszą się naradzić i stwierdzić czy mi wypisać i które w końcu
|
#1598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w skrócie...nawet jak oboje rodziców ma Rh+ to jest możliwość, że dziecko bedzie miało Rh- , to zależy od tych wszystkich antygenów... no i w zasadzie "zrobienie" specjalizacji z hematologii wyszło mi bokiem bo zamiast się uspokoić to jeszcze bardziej się nakręciłam i dlatego lepiej nic nie czytać! Teraz robię specjalizację z shoppingu online , a propo wyprawki, a sprawę zostawiłam położnej Zdecydowanie przyjemniej![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki królik z kąd on jest?
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast lisci mam zamiar wziac w obroty tz😁 licze ze i tym razem sie tak uda wywolac porod My mamy dwa wesela, w sierpniu i październiku i na zadne sie nie wybieram, na jedno do kosciola tylko. Na pewno nie zostawie tak malego z dziadkami, a nie chce go ciagac w tlumy, tez bedzie to kawalek od domu. No a poza tym to my tacy imprezowi jestesmy... W ogole nie tanczymy, napic sie tez nie bede mogla i wiem ze bede sie meczyc. Bylismy na weselu w czerwcu i tylko liczyłam godziny do oczepin zeby moc w koncu stamtad uciec. Siedzielismy z tz w samochodzie bo nam sie nie chcialo nic😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękne rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1602 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Tak? To nie wiedziałam kurczę, ale w takim wypadku to chyba każdej ciezarnej powinni robic dodatkowe badania. U mnie w rodzinie - tej najbliższej (rodzice, babcie, rodzeństwo rodziców) nikt nie miał minusowej grupy krwi, wiec mam nadzieje, ze moje dziecie bedzie miało plusowa grupę
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię wesela byle nie za często ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zostawmy lepiej temat są mądrzejsi od nas heheWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem nienormalna, byłam na ręcznej myjni samochodowej, zaraz planuję odkurzyć i wywoskować auto jak mąż wróci z pracy jedziemy do Ikea i na zakupy spożywcze. Takie dni lubię, nie ma czasu na depresje
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1607 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ale u mnie było wszystko ok, stad moje zdziwienie. Dobra zrobili to zrobili. Pewnie wszystko wyjdzie ok
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1609 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie nakładki są fajne i są też specjalne żele dezynfekujące kibelek.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja napewno będę laktatorem cycki męczyć
|
|||||||
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, myślę, że w jeden dzień pozamawiam wszystko i będę miała z głowy
Zrobiłam obiad i pomyłam podłogi, a tak mnie dół brzucha teraz boli jakbym okna w całym budynku wypucowała aż się boję co będzie dalej.---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Weszłam na stronę szpitala w którym rodziłam, bo przed porodem rodzinnym trzeba się zgłosić do ordynatora po pieczątkę, a tam zdjęcie z mojej sali na której rodziłam ![]() A któraś z Was planuje w prywatnym rodzić tak w ogóle? |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Aloffkowa moja kolezanki dziecko ubrudzilo sie 2 przy porodzie😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ale jak tak o tym gadamy to zaczynam sie tego bac, ja w ogole o tym nie myslalam wczesniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Położna nam mówiła, że bywa że dziecko ubrudzi się dwójką
Ja jakoś nie stresuję się wyprawką. I tak wszystko zamawiam online więc dwa dni i zamówienie u mnie. |
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się, że mój tż to usłyszał, bo moja teściowa jest troche nachalna i juz chciala zabierać mi rzeczy dla mlodego prać i prasować bo to przyjemność, pomimo, że moja ciąża jest super i wspaniale się czuje i to wie, ale to przecież jej wnusio i ona ma takie smo prawo do tego co ja - tak twierdzi, helloł! kobieto! możesz sobie zrobić wtedy będzie miała takie prawo ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
ja jakoś nie mogę zdobyc się na zrobienie zamowień kocyków, podusi i tym podobnych rzeczy - tyle wzorów mi się podoba, że już głupia jestem ! codziennie oglądam i oglądam i marnuje pare godzin, po czym wyłączam strony po głowę mam pełną! ehhh Edytowane przez MadlenAdlen Czas edycji: 2017-11-30 o 15:50 |
||
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Heh to ci teściowa. Moja mama też by taka była, że by w każdej decyzji chciała uczestniczyć.
TŻ mi powiedział że on by chciał odebrać małą przy porodzie. Ciekawe jak długo ten pomysł mu się utrzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mojego nigdy nie przekonywałam by był ze mną przy porodzie i tylko raz zapytałam a on ze nie wie jeszcze i temat skonczy;lam bo to byly wczesne początki ciąży, a jak zaczęlismy chodzic do szkoly rodzenia i wlasnie po tym spotkaniu z psychologiem ( 25 tydzien wtedy byl ) sam stwierdzil, że zdecydowal ze chce byc ze mną po porodzie ![]() ach Ci nasi mezczyzni
|
|
|
|
|
#1617 |
|
luckygirl
|
Madlen, jeżeli tak miałyby wyglądać te zajęcia to będą bardzo fajne. Wlanie dlatego jestem tego wszystkiego ciekawa. Idziemy na 18, wiec jeszcze chwila. Ogarnelam salon, na więcej nie miałam siły - ogarnęłam kwiaty na parapecie, włączyłam białe pranie, wstawiłam obiad - właściwie to odgrzewana knedle
|
|
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas dziś byla zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, a ja poza grzanym winem mam cały czas ochotę na sushi ! oczywiscie wege albo handrolle z indykiem lub kurczakiem i mango!
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki wynik grupy krwi. I tez lekarz nie wspominał do dodatkowych badaniach.
IMG_0594.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
szukam dwóch zasłon, 140x250, już gotowych na kółkach, macie fajny sklep/allegro z fajnymi wzorami a nie za drogimi?
planuje za jedną dać max 50zł, bo to tymczasowa, do swojego domu nie zabiore bo nie bede miala takich karniszy, a chce miec jakoś tak ładnie w pokoju jak młody się urodzi, teraz mam czyste białe z woalu tylko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

ale niestety wiem ze już coraz ciężej z zakupami i wszelkimi aktywnościami u nas...

❤️

w skrócie...nawet jak oboje rodziców ma Rh+ to jest możliwość, że dziecko bedzie miało Rh- , to zależy od tych wszystkich antygenów...
no i w zasadzie "zrobienie" specjalizacji z hematologii
wyszło mi bokiem
bo zamiast się uspokoić to jeszcze bardziej się nakręciłam
i dlatego lepiej nic nie czytać! Teraz robię specjalizację z shoppingu online
, a propo wyprawki, a sprawę zostawiłam położnej
️