Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-17, 20:18   #1411
kajka270
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Dziewczyny a orientujecie się ile kosztuje filmowanie u Pana Serafina??
Stary 2008-06-17, 20:32   #1412
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kajka270 Pokaż wiadomość
To zależy jaką opcję wybierzecie, ale cena waha się w granicach 1200-1300 do góry

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2008-06-17 o 21:47
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 20:59   #1413
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajka270 Pokaż wiadomość
Nam podał duży przedział cenowy, wszystko zalezy od tego co będziecie chcieli:
od 1200 do 2200 za pierwszy dzień oraz 250-650 za poprawiny. Ceny są sprzed 2 tygodni
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 21:42   #1414
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki. wreszcie przyszła moja suknia idę dzisiaj mierzyć i mam nadzieję, że jutro będę ją już miała w domu

tak swoją drogą to jak nie liczyć tego stresu z sukienką to w ogóle się ślubem nie stresuję, nie mam żadnych koszmarów ani nic z tych rzeczy. już się zaczynam zastanawiać czy wszystko ze mną ok
no to super że w końcu masz sukienkę to teraz tylko sama rodosc pozostała, bo skoro mówisz ze sie nie strsujesz
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 22:09   #1415
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
A kiedy dokładnie bierzecie ślub czy dobrze myślę, że to 26.09.2009? No i pochwal się gdzie macie w końcu sale no i czy macie jakiś "faworytów" na zespół itp.
Hehe, tak, tak, data się zgadza, przyjęcie odbędzie się w domu weselnym Ola.Co, do zespołu, to nie jesteśmy pewni, ja myślałam o zespole altess,bo byłam na dwóch weselach, na których grali i bardzo mi się podobało, a narzeczony znalazł stronkę salsa band, też fajnie grają, ale wydaje mi się, że najlepiej zobaczyć zespół na żywo, bo w internecie, każdy pokazuje, to , co potrafi najlepiejMam nadzieję, że Małpka, pomoże nam w dokonaniu dobregowyboru
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 22:14   #1416
Joasia***
Rozeznanie

hej dziewczyny, mam pytanie o zespół Flash Dance...czy któraś z was widziała go w akcji? Mamy mały dylemat, gdyż nie wiem co zrobić, wybrać zespół o którym nie mamy opinii osób trzecich czy zespół do którego mamy opinie siostry znajomego u którego na weselu grali (czyli Flash Dance)...i było fajnie.
a wszystko przez to ze zarezerwowalismy sobie inny zespoł a jak przyszlo do umowy to wolny juz nie jest i zaproponowano nam nieznany zespol...
Stary 2008-06-18, 00:37   #1417
Rumianek:-)
Raczkowanie

Witam. Ja z zupełnie innym problemem. Dziewczyny, proszę, podpowiedzcie, gdzie mogę szybko (internet odpada) kupić w Lublinie dyplom wzorowej żony tudzież panny młodej? Organizuję wieczór panieński koleżanki trochę w biegu i nie mam pojęcia, gdzie się takie rzeczy kupuje w Lublinie. A może podpowiecie jakieś zabawy na taki wieczór? Od razu zaznaczam, że tancerze i tym podobne rzeczy odpadają. Z góry dziękuję za każdą pomoc!
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 07:29   #1418
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam pytanie o zespół Flash Dance...czy któraś z was widziała go w akcji? Mamy mały dylemat, gdyż nie wiem co zrobić, wybrać zespół o którym nie mamy opinii osób trzecich czy zespół do którego mamy opinie siostry znajomego u którego na weselu grali (czyli Flash Dance)...i było fajnie.
a wszystko przez to ze zarezerwowalismy sobie inny zespoł a jak przyszlo do umowy to wolny juz nie jest i zaproponowano nam nieznany zespol...
Ja również swego czasu zastanawiałam się nad tym zespołem bo koleżanka go miała na swoim weselu. Ja co prawda na tym weselu nie byłam więc na własne uszy nie słyszałam ale z tego co mi znajomi opowiadali to był bardzo fajny. Goście weselni byli zadowoleni.

Niebieska lwica
super, że już masz tę swoją wymarzoną sukienkę. Teraz już tylko same najprzyjemniejsze chwile przed Tobą

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2008-06-18 o 07:30 Powód: dopisek
*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 08:09   #1419
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Czy to jest fryzjer na ulicy Fabrycznej?? Bo nazwa jest dokładnie taka sama jak to tego fryzjera do którego jestem zapisana.. Zapisałam się tam na czesanie na mój ślub, a w lipcu jestem zapisana na czesanie próbne na wesele na które idziemy z tz... Mam nadzieje, że będę również tak zadowolona... I mam nadzieję, że chodzi o tego samego fryzjera :P
ten do którego sie zapisałam po tej porażce z próbnym to tak - własnie na Fabrycznej - super podejście i ogólnie pełen profesjonalizm. Zobaczymy jak będzie na upięciu już w sobotę - bo czytałam na forum, że tak wtedy idą na ilość i mnóstwo ludzi

Cytat:
Napisane przez wrobelek0403 Pokaż wiadomość
czarnula, a jak ogólne wrażenie z salonu??? bo w zeszłym roku było sporo krytycznych postów, ze bałagan, ze nie dbają o klientki, ze długo się czeka mimo ustalonej godziny itd. ???? Daj znac prosze, bo ja się wstępnie zapisałam i mocno mnie te posty zmartwiły.
Wróbelek - chodzi ci o salon u Ani, wiesz, warunków to tam nie mają - faktycznie, małe pomieszczenie. Też sie oczytałam, że rochę nie tak podchodzą, że zbyt dużo ludzi umawiają. Jak byłam na próbnym to było super, upięcie pełne. Też się obawiam, że może być gorzej. Zobaczymy. Jak ja sie zapisywałam to faktycznie było trochę tych zapisów w kalendarzu.
Kochane wizażanki już mężatki, jak któras upinała sie tam, to bardzo proszę o informacje - jak było, jak to wygląda.
Ja po próbnym jestem zachwycona, ale obawiam się już właściwego bo naprawdę tam jest bardzo mało miejsca

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
a gdzie jest ten "Fryzjer u Ani"?
Fabryczna (nie wiem ile), ale na przeciw Gali, na I piętrze, nieopodal salonu Giselle

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-06-18 o 20:58 Powód: proszę nie pisać post pod postem
czarnula76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 09:10   #1420
ToJaJak
Raczkowanie

Makijaż, fryzura

Kochane dziewczyny,
Ratujcie. Poszukuję makijażystki i fryzjerski w Lublinie. Mam malutko czasu.
Co sądzicie o:
1. salonie Marie na Krolewskiej - makijaż i fryzury
2. salonie Agata na Organowej - makijaż
3. Gabinecie Kosmetycznym Aroma (pracują na Clarinsie) na Hempla

Pozdrawiam Was wszystkie, życząc wielu chwil wolnego czasu na przygotowania, bo mi go straaaaaaszliwie brakuje
ToJaJak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:05   #1421
Miira
Zadomowienie

GG do Miira
Dot.: Makijaż, fryzura

Cytat:
Napisane przez ToJaJak Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny,
Co sądzicie o:

Pozdrawiam Was wszystkie, życząc wielu chwil wolnego czasu na przygotowania, bo mi go straaaaaaszliwie brakuje
Ja mogę się wypowiedzieć o salonie Marie na Królewskiej. Jak dla mnie są świetni (szczególnie jeśli chodzi o czesanie) jestem mu wierna już jakieś 3 lata Pan który tam czesze jest świetny! ale on nie upina. Upina jakaś pani - i to jak dla mnie zależy, moja bratowa przed ślubem się u niej czesała to nawet fajnie ale dziewczyna która była wcześniej tragicznie (no chyba że sama tak chciała) - to było we wrześniu 2007 więc może się z tymi upięciami coś zmieniło. Jeśli chodzi o makijaż to też OK.

Kurcze dziewczyny dale jest boooom! na wesela. Kiedys spokojnie ludzie zaczynali załatwiać rok wcześniej. A jak się dziś dowiedzialam sala w której mam wesele (rezerwowana przez nas w styczniu) już jest zajęta do 3 października.. masakra!
Stary 2008-06-18, 12:17   #1422
ladyinred85
Rozeznanie

Dziewczyny wiecie może kiedy teraz zaczyna się cykl spotkań u Dominikanów "Zakochani na Złotej"
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:29   #1423
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rumianek:-) Pokaż wiadomość
Witam. Ja z zupełnie innym problemem. Dziewczyny, proszę, podpowiedzcie, gdzie mogę szybko (internet odpada) kupić w Lublinie dyplom wzorowej żony tudzież panny młodej? Organizuję wieczór panieński koleżanki trochę w biegu i nie mam pojęcia, gdzie się takie rzeczy kupuje w Lublinie. A może podpowiecie jakieś zabawy na taki wieczór? Od razu zaznaczam, że tancerze i tym podobne rzeczy odpadają. Z góry dziękuję za każdą pomoc!
Wiem, że takie rzeczy są w galerii orkana, jest taki maly sklepik z upominkami i chyba w leclercu jest tez taki sklepik. A co do zabaw to poprostu idzcie na dyskoteke. Ja tak spedzilam swoj wieczor i bylo swietnie .

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może kiedy teraz zaczyna się cykl spotkań u Dominikanów "Zakochani na Złotej"
Jak my kończyliśmy to ojciec Robert powiedział, że po wakacjach. Ale radze sie juz zapisywac, bo potem moze juz nie byc miejsca.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:39   #1424
Ana844
Raczkowanie

Co do bukietów to dla osób które się zastanawiają się jaki wybrać i jaki do nich pasuje, to ostatnio w jednej kwiaciarni mi pani wytłumaczyła jak do siebie dobierać bukiet, w innych raczej się nie wysilali (chyba uważali że nie ważne jak będę wyglądać, ważne żeby był jak najdroższy).
Mam nadzieję że na coś przyda się ta wiedza .

a) dla osób wysokich (podłużny tzw. łezka),
b) dla osób niższych (kuleczka),
c) dla osób bardziej puszystych (taki rozłożony na dwie strony).

W załączniku zamieściłam takie przykładowe bukieciki. Może nie są najpiękniejsze ale zawsze to coś .

PS: Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś inf. co do bukietów i ich dobierania do swojej postury, to niech się podzieli tą wiedzą .

Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:39   #1425
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
My kupowałyśmy coś w tym rodzaju w sklepie "dworek" w Leclercu na zana - znajduje się on przy tym głównym, najstarszym wejściu, po lewej stronie,zaraz jak wchodzisz .

Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość

a) dla osób wysokich (podłużny tzw. łezka),
b) dla osób niższych (kuleczka),
c) dla osób bardziej puszystych (taki rozłożony na dwie strony).

PS: Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś inf. co do bukietów i ich dobierania to niech się podzieli tą wiedzą .
A mi tłumaczyli, że dokładnie odwrotnie - dla osób szczupłych i wysokich - kulka, dla osób niewysokich - wydłużony.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Czas edycji: 2008-06-18 o 17:54 Powód: post pod postem
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:53   #1426
Ana844
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
A mi tłumaczyli, że dokładnie odwrotnie - dla osób szczupłych i wysokich - kulka, dla osób niewysokich - wydłużony.
Hmm no cóż ja jak zaczęłam się tym tematem interesować to, na zdjęciach na necie panny młode drobne i niższe miały małe bukieciki, taki podłużny by mnie jakoś tak przytłaczał. A wyższe podłużny mają przeważnie. Takie inf. mam od właścicielki z Kamelii na ul. Piłsudskiego.
I ta pani mówiła że bukiet to jest dodatek, i nie może być na pierwszym planie, i też mówiła że panny młode tak się rozpędzają w wybieraniu bukietach że później to wygląda tragicznie.
Mi też się podobają podłużne ale cóż nie ma wzrosty do takich .

PS: i jeszcze coś takiego:
http://www.forum.wesele.opole.pl/buk...88721520c263fe

" Wyobraźmy sobie niską, drobną dziewczynę dźwigającą ogromny bukiet z dużej ilości kwiatów, lub wysoką i postawną trzymającą w ręku mikroskopijną wiązankę w stylu biedermeier. Efekt niezbyt oszałamiający prawda? "

Tutaj chyba coś jest na ten temat ogólnie bukietów więc się może przyda dziewczynki .

PS: I jeszcze tutaj bukieciki są:
http://abcslubu.pl/galeria/?root=12

Edytowane przez Ana844
Czas edycji: 2008-06-18 o 15:11
Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 15:26   #1427
Rumianek:-)
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Gosia j. i Ostrowczanka - dzięki serdeczne za pomoc!
Co do wieczorów u dominikanów, to można zapisywać się też mailowo, naprawdę najlepiej jak najszybciej. Adres ojca Roberta znajduje się na stronce lubelskich dominikanów. A same nauki szczerze polecam. Wiadomo, nie wszystko jest idealne, ale uważam, że i tak warto.
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 20:22   #1428
Kama24
Raczkowanie

Parę dni mnie tu nie było, brak czasu mi nie pozwalał.
Wczoraj miałam obronę, w końcu upragniony magister
Postaram się teraz więcej udzielać.
Teraz muszę zacząć szukać pracy, pewnie będzie ciężko
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 20:39   #1429
kajka270
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
To zależy jaką opcję wybierzecie, ale cena waha się w granicach 1200-1300 do góry
Acha dzięki

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Nam podał duży przedział cenowy, wszystko zalezy od tego co będziecie chcieli:
od 1200 do 2200 za pierwszy dzień oraz 250-650 za poprawiny. Ceny są sprzed 2 tygodni
My chcieliśmy ceremonię i jeden dzień kręcenia, ale to trzeba zadzwonić spytać

Czas edycji: 2008-06-18 o 20:57 Powód: proszę nie pisać post pod postem
kajka270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 20:44   #1430
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja również swego czasu zastanawiałam się nad tym zespołem bo koleżanka go miała na swoim weselu. Ja co prawda na tym weselu nie byłam więc na własne uszy nie słyszałam ale z tego co mi znajomi opowiadali to był bardzo fajny. Goście weselni byli zadowoleni.
dzięki, dziś sie na niego zdecydowaliśmy i jutro podpisujemy umowę i najlepsze jest to że w warszawie, bo Pan będzie akurat przejazdem więc oszczędzi nam to czasu

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Gratuluje!!!! ja to przechodziłam rok temu równo no i teraz żałuje że studia tak szybko minęły
Stary 2008-06-18, 20:47   #1431
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Byliśmy dziś na ostatnich naukach u co pani psycholog powiedziała, tak dla przypomnienia, że spotkania w poradni trzeba odbyć w swojej, narzeczonego lub tam gdzie będzie ślub parafii - szczerze przyznam, że pierwszy raz o czymś takim słyszę
A Wy co wiecie dziewczyny na ten temat ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 20:49   #1432
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Gosia j. i Ostrowczanka - dzięki serdeczne za pomoc!
Co do wieczorów u dominikanów, to można zapisywać się też mailowo, naprawdę najlepiej jak najszybciej. Adres ojca Roberta znajduje się na stronce lubelskich dominikanów. A same nauki szczerze polecam. Wiadomo, nie wszystko jest idealne, ale uważam, że i tak warto.
My byliśmy na naukach weekedowych w kościele przy szpitalu na Staszica i muszę przyznać, że było bardzo sympatycznie. Nauki trwały dwa weekendy, kosztowały 140 zł od pary, ale dzięki temu wszystko zrobiliśmy na raz- nauki, poradnia i skupienie.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 21:11   #1433
lenka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na ostatnich naukach u co pani psycholog powiedziała, tak dla przypomnienia, że spotkania w poradni trzeba odbyć w swojej, narzeczonego lub tam gdzie będzie ślub parafii - szczerze przyznam, że pierwszy raz o czymś takim słyszę
A Wy co wiecie dziewczyny na ten temat ?
U nas na przykład jak poradnię odbyliśmy w parafii w której bierzemy ślub to ksiądz za to płacił, czyli dla nas było gratis, a jak ktoś chciał spoza parafii to kosztowało to 20 zł

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 21:13   #1434
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
My byliśmy na naukach weekedowych w kościele przy szpitalu na Staszica i muszę przyznać, że było bardzo sympatycznie. Nauki trwały dwa weekendy, kosztowały 140 zł od pary, ale dzięki temu wszystko zrobiliśmy na raz- nauki, poradnia i skupienie.
Czy masz może jakis kontakt tam, jakis numer telefonu czy nazwisko? bo my pewnie w przyszłym roku będziemy takie weekendowe robić bo mój tż często lata za granice i go nie ma ale w weekend zawsze jest więc takie by nam pasowały poprosiłabym na priv jeśli można
Stary 2008-06-18, 21:34   #1435
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Hehe, tak, tak, data się zgadza, przyjęcie odbędzie się w domu weselnym Ola.Co, do zespołu, to nie jesteśmy pewni, ja myślałam o zespole altess,bo byłam na dwóch weselach, na których grali i bardzo mi się podobało, a narzeczony znalazł stronkę salsa band, też fajnie grają, ale wydaje mi się, że najlepiej zobaczyć zespół na żywo, bo w internecie, każdy pokazuje, to , co potrafi najlepiejMam nadzieję, że Małpka, pomoże nam w dokonaniu dobregowyboru
zdam szczegółową relację już za 17 dni

Cytat:
Napisane przez ToJaJak Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny,
Co sądzicie o:

co do kosmetyczki to w środę ide na próbny makijaż do dziewczyny która w dniu slubu przyjeżdza do domu siostra mi ja poleciła więc zobacze jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
no to gratulacje
Stary 2008-06-18, 21:52   #1436
Malpka
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie w lublinie jest skle z dodatkami ślubnymi w sensie balony itp? oprócze tego "salon balon" Z góry dzieki
Stary 2008-06-18, 22:01   #1437
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Na Głębokiej.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 22:40   #1438
1984magda
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Mlode, jestem nowa na forum,nasz ślub odbedzie sie 1-go sierpnia 2009 jak narazie mamy tylko sale- Hotel Lwow przy ulicy Bronowickiej, obecnie poszukujemy zespolu, chcialabym Was prosic o pomoc, wiekszosc z tych ktore mnie interesuja( m.in. ALIEN,AVIS,IRYS,MAYDAY) sa juz zarezorwowane w dzien naszego wesela, jezeli macie jakies sprawdzone zepoly prosze pomozcie. Zastanawiam sie czy ktoras z Was slyszala cos o zespole Adio Band?? Zalezy mi tez na Waszej opinii co do Hotelu Lwow, jezeli ktoras z was byla na weselu organizowanym tam badz cos slyszala na ten temat to bardzo prosze o informacje
Pozdrawiam
1984magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 07:21   #1439
*kaalinaa*
Zadomowienie

Jeśli chodzi o poradnię to pierwsze słyszę. Słyszałam tylko, że tam gdzie się zacznie trzeba skończyć, najlepiej u jednej Pani. My zrobiliśmy pierwszą u nas w parafii (tzn u mnie), na drugą byliśmy na poczekajce bo Pani u której w naszej parafii robiliśmy pierwsza akurat tam miała zastępstwo i nam ten termin pasował i nas tam przygarnęła. A na trzecią jesteśmy umówieni też na poczekajce choć u innej pani (bo tej naszej skończyło się zastępstwo a termin pasuje nam sobotni więc panie się ze sobą dogadały - przysługa za przysługę). I nikt za nic nam nie karze płacić

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 08:01   #1440
klaudi22
Przyczajenie

Dziewczyny, czy któraś z was wie gdzie odbędzie się 2 i 5 nauka?
Z góry dziękuję

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości