|
|
#1681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Dokładnie tak , odpowiadając jej , miałaby satysfakcje, a tak jest bardziej wkurzona, bo poszło nie po jej myśli.
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie kupiłam 2 kolejne koszule do porodu i 2 piżamy już do domu do karmienia, dla mnie zostały skarpety, japonki, kapcie i jakis biustonosze do karmienia
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie kupiłam 2 kolejne koszule do porodu i 2 piżamy już do domu do karmienia, dla mnie zostały skarpety, japonki, kapcie i jakis biustonosze do karmienia ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Petit Papillon jak wczorajsze spotkanie z psychologiem?? |
|
|
|
|
#1686 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Trwało ok 50 minut i mówiła o tym, zeby tatusiowe odciągało mame jak juz będą w domu. Zeby czynnie uczestniczyli w wychowaniu i pielęgnacji, zeby to oni pierwszy raz wykapali dziecko. Ogólnie, zeby sobie pomagać, wspierać sie. Oprócz mojego W był jeszcze tylko jeden tata - a tak to same dziewczyny. Ogólnie fajnie, bo tez mówiła o tym, zeby siebie kochać. Wytłumaczyła jak wyglada depresja poporodowa, poporodowy stres pourazowy i psychoza poporodowa - najgorzej. |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój tż się boi, ogolnie boi się małch dzieci, moją chrześniaczkę wziął na ręcę jak miała 3 miesiące, bo była już sztywniejsza w główce i w ogóle, ale myśle, że przy swoim podejście trochę mu się zmieni, aczkolwiek kąpanie to poważna sprawa
|
|
|
|
|
#1688 |
|
luckygirl
|
Mój Mąż tez sie bardzo boi. W ogole był oburzony, zwiną mu mowi takie rzeczy, ze on ma zmienić pieluszki, przebierać i mi pomagać, jak on przecież to sie i to logiczne dla niego
|
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamusie😉
Mało mnie tu i u Was ostatnio ale jestem mniej więcej na bieżąco bo już czytam po dwie strony wieczorem w obawie ze później nie ogarnę co i Was😋. I nas ostatnio intensywnie, ciągle jakieś imprezy, w zeszłym tygodniu pierwsza tura gości na urodziny męża a w tym tyg. Kolejna tura z tym ze jeszcze teść robi urodziny.. także właśnie siedzę w kuchni i tworzę ciasta. A później sprzątanie.. itp itd. U nas zrobiło się pięknie biało za oknem.. mamy zime na całego! Wczoraj cały dzień sypalo a dziś piękne słońce świeci. Wczoraj wieczorem najadłem się stresu, był moment ze zastanawiałam się czy nie dzwonić do lekarza. Po kolacji jak się położyłam to Maluch w brzuchu zaczął się tak dziwnie ruszać, jakby szamotac, wyrywać, miał niesamowicie gwałtowne ruczy które wcześniej nigdy się nie zdarzały aż takie.. trwało to 15 minut w kawałku.. po czym nagle cisza . Byłam taka zestresowana ze wszystko mi przychodziło do głowy nawet to ze owinal się pepowina. Poszłam spać i mój mózg zaczął pracować..i zaczęło mi sie śnić ze trafiłam do szpitala i już mnie nke wypuścili i lekarka krzyczała ze powinnam dawno przyjechać.. jestem wykończona po tej nocy🙁skąd takie rzeczy się biorą?! 😐 rano jak sie obudziłam to już czułam normalne ruchy maluszka.. myślicie że takie gwałtowne ruchy jak wczoraj są normalne? Nie przypominam sobie żebym zjadła cos co go tak pobudzilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Betsy93 Czas edycji: 2017-12-01 o 11:28 |
|
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dopiero zwlekam się w łóżka, byłam mega zmęczona po wczorajszej podróży. Zdrowia dla chorujących mam i dzieciaczków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zabrałam się dziś za torby do szpitala. Tzn wyjęłam w kartonu co miałam i porozkladalam na podział: dom, torba na poród, torba na pobyt w szpitalu. Nie wiem jak to ogarnę. Same podpaski zajmują pół torby
|
|
|
|
#1694 |
|
luckygirl
|
Ja tez dzisiaj miałam kiepskie ciążowe sny
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1696 |
|
luckygirl
|
Ja sie chyba spakuje w walizkę do bagażu podręcznego
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
No ja w taka sie pakuje!
|
#1698 |
|
luckygirl
|
Chyba duzo mam sie tak pakuje. Pytanie brzmi - czy ja sie tam zmieszczę
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam i tak wyjmiesz z torby ręczniki, szlafrok więc i miejsce zwolni się
|
|
|
|
|
#1701 |
|
gotowa do działania
|
U mnie tez ostatnio mały się tak szamocze, wyrywa i trwa to kilka minut. W ogóle jego ruchy tak mnie ostatnio bolą, już nie kopie słodko tylko się rozciąga, przewala naciska mi na wnętrzności aż mnie z bólu w łuk wygina
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym mogła to bym tak zrobiła jednak nie rodzę w szpitalu u siebie w mieście i mam 1,5 roczna córeczkę więc nie wiem jak będzie wyglądał czas jak będę w szpitalu i na męża wole się nie zdawać
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu na szczęście je dają za darmo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1705 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Apropo tych mega podpasek one mnie przerażają.. normalnie nienawidzę podpasek i ich nie uzywalam nigdy a teraz będę musiała o to jeszcze takie wielkie 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Malpka, zdrówka dla Was
![]() Cytat:
![]() Ja miałam sen, że urodziłam dziewczynke i tego nie zauwazylam, no i rodzina nie wiedziała jak mi to powiedzieć. Po tygodniu się zorientowałam, że ja cały czas 'Mateuszku, Mateuszku', a przecież pindola nie ma i dzwoniłam do męża i pytałam czy w takim razie może być Milenka. No glupoty straszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kupę lat tylko tampony ale Jakoś po porodzie nie zwraca się Na to uwagi... ja pamietam że jakoś 4 dni po porodzie jak byłam badana to miałam już ubrana zwykłą podpaskę always bo już nie było tej krwi tak dużo to tylko mnie ochrzanili że one sztuczne są i przewiewu nie ma |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
To wam powiem co mi sie snilo ostatnio. W sierpniu zmarl moj wujek. Snilo mi sie ze byl jego pogrzeb a on siedzial obok mnie na tym pogrzebie, potem ze jednak sie pomylilam i byl to pogrzeb jakiejs babci ktora niesli do oltarza na rękach, juz taka zeschla byla i glowa jej odpadła w tym czasie, poturlała sie hoho...😱
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam do domu, jak wyszłam o 9:30 tak jestem teraz. Paadaaam Ale obkupiłam się nawet. Kupiłam mężowi portfel, stwierdziłam że właściwie nic mu nie kupuję to niech zna moją dobroć może się lepiej postara pod choinkę do tego w c&a dwa bodziaki na 62, w smyku 3 pary półśpiochów. Już byłam w drodze do domu, ale mąż zadzwonił że na jutro mamy zaproszenie do znajomych gdzie jest dwójka dzieci, więc wracałam do smyka i kupiłam im po ciuszku jakieś słodycze dorzucimy i wystarczy. Jeszcze z bratem się spotkałam na kawie.Co do 500 plus... Ja już nie mogę słuchać tych głupot, naprawdę. Jak to taki złoty interes to ciekawe czemu co druga rodzina po piątce dzieci nie ma i nie żyją jak pączki w maśle.. Ehe.. Ludzie to zawsze znajdą powód do złośliwości i dogryzania, nie wiem skąd się to bierze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

gorzej jak nad ranem mnie coś obudzi...wtedy już nie zasne ale to tak od 4-5 działa. Więc źle nie jest.
- gdybym tylko miała tyle hajsu, to bym Małemu cała wyprawkę tam skompletowała 

zabrałam się dziś za torby do szpitala. Tzn wyjęłam w kartonu co miałam i porozkladalam na podział: dom, torba na poród, torba na pobyt w szpitalu. Nie wiem jak to ogarnę. Same podpaski zajmują pół torby
. I nas ostatnio intensywnie, ciągle jakieś imprezy, w zeszłym tygodniu pierwsza tura gości na urodziny męża a w tym tyg. Kolejna tura z tym ze jeszcze teść robi urodziny.. także właśnie siedzę w kuchni i tworzę ciasta. A później sprzątanie.. itp itd.
skąd takie rzeczy się biorą?!
rano jak sie obudziłam to już czułam normalne ruchy maluszka.. myślicie że takie gwałtowne ruchy jak wczoraj są normalne? Nie przypominam sobie żebym zjadła cos co go tak pobudzilo
05.07.2008 

Ale obkupiłam się nawet. Kupiłam mężowi portfel, stwierdziłam że właściwie nic mu nie kupuję to niech zna moją dobroć