Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-02, 09:42   #2671
bonjourbelle
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10

Dzień dobry
Naamarelle, u mnie też na l4 wychodzi lepiej niż jakbym chodziła do pracy. Tam się jakoś inaczej naliczaja te składki i więcej mi zostaje niż normalnie
W nocy nie mogłam spać, teraz nie mogę wstać.. będzie ciężka sobota coś czuję
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 09:43   #2672
Wanilka5
Idealna Źona; )

Dobry
U nas też mroźno minus 5 bylo
Od rana mi jakoś smutno chyba będę musiała uśpić ukochanego psa;(Westke która miała ropomacicze i później wet zbagatrlizowal objawy i jest jak jest nic nie działa na nią po co ma się męczyć;(
A z tą dziewczyną z czerwcowek to straszne jest

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-02, 09:56   #2673
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Mistrzem cukiernictwa nigdy nie bede wlalam ciemne ciasto do tortownicy, potem mase serowa, wszystko pieknie wyrownalam. Piekarnik nagrzany, wiec chwytam ta tortownice za spod jedna reka a druga za bok i co? Prawie cale ciasto mi sie wylalo za duzo masy jak na tortownice z ruchomym spodem. Dobrze, ze w pore zareagowalam i uratowalam co sie dalo. Przelozylam do zwyklej blachy i wlozylam do pieca.
Juz wiem czemu tak rzadko pieke
Oj tam na pewno bedzie smaczne 😘
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Jadę do fryzjera
Pozdrówki u nas tak mroźnie dziś:
Załącznik 7339466

Czekamy na fotke po fryzjerze 👍
Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Dobry
Od rana mi jakoś smutno chyba będę musiała uśpić ukochanego psa;(Westke która miała ropomacicze i później wet zbagatrlizowal objawy i jest jak jest nic nie działa na nią po co ma się męczyć;(

Przykro mi z powodu pieska 😥 jak jeszcze mieszkalam z rodzicami to musielismy krolika uspic. Moze to nie to samo, bo kroliki krocej zyja, ale i tak wszyscy to przezyli. Wszystko bylo ok a nagle okazalo sie, ze miala jakies guzy i tylko juz sie meczyla, weterynarz powiedzial ze to bylo najlepsze co moglismy dla niej zrobic.
Poli mam nadzieje, ze zniknie ten slad jednak 😘

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 10:00   #2674
naamarelle
Zakorzenienie

Wanilka bardzo mi przykro, domyślam się, że serce Ci pęka.. bo i mnie by pękało..ale jeśli biedna sunia miałaby się męczyć, to faktycznie jest to najlepsze, co można zrobić
Stary 2017-12-02, 10:15   #2675
asioka92
Zakorzenienie

Avina myślę że na spokojnie powinnaś się zastanowić i podjąć decyzję. Napewno wybierzesz to co będziesz uważała za najlepsze dla Ciebie/Was.
Wanilka przytulam mocno 😘

Dzień dobry ☺

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 10:20   #2676
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Jadę do fryzjera
Załącznik 7339466

Ale pięknie😍 u mnie zima zniknęła po kilku godzinach 😁

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Dobry

☹️ przykro mi z powodu pieska..

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 10:38   #2677
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Wanilka bardzo mi przykro, domyślam się, że serce Ci pęka.. bo i mnie by pękało..ale jeśli biedna sunia miałaby się męczyć, to faktycznie jest to najlepsze, co można zrobić
No właśnie ona ma cały brzuszek zajęty tym paskudztwem;( i to jej mocno grzeje bo ciągle na dworzu siedzi;(
Ehh;(

Stary 2017-12-02, 10:57   #2678
Feliska
Zakorzenienie

Wanilka Ropomacicze to bezpośredni stan zagrożenia życia i Wasz piesek już dawno powinien być na stole operacyjnym...
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 11:10   #2679
Avina
Zadomowienie

Wróciłam do domu po 10 Wczoraj zasnelam po 2, a po 6 zaczęły się budzić pierwsze dzieci Niektórzy rodzice przychodząc po dzieci mowili, ze to była najlepsza noc od 4 lat
Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Avina dowiedz sie jak to jest bo jak zmienia sie wymiar etatu to i wchodzi nowa podstawa do naliczania świadczen na L4. Nie wiem dokladnie jak to działa, ale z mojego doświadczenia - bedac już na L4 ciążowym podpisalam umowe która zmieniala mi wymiar etatu z 4/5 na pełny i podnosił pensje o te 20%. Od tamtego czasu mam wypłacane wynagrodzenie 100% nowej stawki, a nie średnia z 12 miesięcy. Tak jakby ta nowa umowa wyzerowala mi okres naliczania swiadczen. Pytałam o to w kadrach i niby tak właśnie to ma działać wtedy nic tylko łapać okazję. Ale najlepiej sprawdź to gdzieś

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Nie mogę spać :/
Wymiar etatu mi się w sumie nie zmieni na papierze. 30 godz będę spędzać w pracy a 10 jest przeznaczone na przygotowanie do zajęć muszę sie dowiedziec jak to jest.

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dzien dobry 🌼
Avina, musicie z mezem przegadac. Ja mialam sytuacje, ze w maju 2019 konczy mi sie umowa czyli wyszlo ze mniej wiecej rowno z koncem macierzynskiego to bedzie, ale nie przerywalibysmy staran bo jednak nie wiadomo ile one moglyby jeszcze potrwac. Choc z drugiej strony jesli u Ciebie w gre wchodzi awans to zawsze jakas kuszaca propozycja, musicie przegadac co byloby dla Was lepsze 😘

Mi umowa kończy się pod koniec kwietnia 2019, ale na to nawet bym nie patrzyła. U mnie w pracy jest dziewczyna, które kiedyś pracowała, później poszła na macierzyński a w międzyczasie skończyła jej się umowa. I nie było problemu, zatrudnili ja od nowa. Najważniejsze, żeby nie palić za sobą mostów

Cytat:
Dobry
Ja dziś wyjątkowo dobrze spałam, młoda się budziła bo kur.na mać zaczyna mieć katar :ryczy:

Mąż poszedł na rano do pracy, potem mają barbórkę, widzę, że się chłop zabezpieczył, bo na wszelki wypadek zostawił kartę do bankomatu w domu powiedziałam mu, że jak mnie wkurzy dziś, to nazwę syna Brajan

Avina a ja bym się nie zastanawiała, brałabym posadę. Nie wiadomo kiedy się uda, w tym miesiącu czy za 2 mce.. L4 mam wyliczone na podst średniej (wychodzę na tym lepiej niż bym miała normalną gołą pensję, bo mi zahaczyło o premie- zimowe i wczasy pod gruszą). Macierzyński też jest później chyba wyliczany 12 mcy wstecz..

ost patrzyłam na dokumenty do 500+... mówiłam do męża, że jak takie co do becikowego, to chyba się popłaczę.. patrzę... to samo
Jak mąż za późno wróci, to najwyżej skorzystasz z jego karty do bankomatu
Zastanowimy się co zrobic. Propozycje przyjmę na pewno, bo czekalam na to A co do staran, to zobaczymy. Nie wiem czy jest sens przerywać, bo i tak nie wiadomo kiedy się uda...

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Hejo ja od wczoraj wieczorem u teściów w Rzeszowie , byliśmy z mężem na imprezie urodzinowej i wróciłam o 1 bosko !

Stokrotka - UPa - mam ślad na brzuchu wrrr , liczę ze zniknie

Cocci No cóż w sumie jak przewija mu się tyle pacjentek to szkoda mi gościa ale się musiał głupio poczuć Heh , fajnie ze wszystko dobrze tam

Asia kochane masz koleżanki naprawdę

Avina ! Ciekawi mnie jaka decyzje podejmiesz kciuki żebyś poczuła która jest najlepsza dla was (No chyba ze sikniesz dwie kreski to samo się wyjaśni )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajnie się czasami zresetować na imprezce
To by był psikus od losu, jakbym teraz wysikala II kreski Musiałabym zrezygnować z propozycji, bo nie wyobrażam sobie jej przyjmować będąc już w ciąży. To byłoby nie w porzadku

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Avina myślę że na spokojnie powinnaś się zastanowić i podjąć decyzję. Napewno wybierzesz to co będziesz uważała za najlepsze dla Ciebie/Was.
Wanilka przytulam mocno 😘

Dzień dobry ☺

Dziękuję Wam za rady

Cytat:
No właśnie ona ma cały brzuszek zajęty tym paskudztwem;( i to jej mocno grzeje bo ciągle na dworzu siedzi;(
Ehh;(

Biedna psinka Lepiej, żeby się nie meczyla

Stary 2017-12-02, 11:23   #2680
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotka 17? Wow! 😍
Blanka, jeszcze chwilka i mdłości odpuszczą 😊

A ja po wizycie.
Mój gin tak mnie trafnie przywitał później mnie 5 minut przepraszał...tak tak w 10 tygodniu ciąży bym była. Ech

U mnie wszystko ok, cykl wrócił do normy. 12 mm pęcherzyk kusi by go spożytkować, ale mamy szalban z 2 kreskami w tym cyklu

Z wyników badania histopatologicznego o dziwo dużo wywnioskował (Chyba sam się zdziwił) i jak zazwyczaj tego nie zaleca po pierwszym poronieniu to mi tak na podstawie tych wyników.

Pierwszy wniosek: wielce prawdopodobne, że zarodek był obciążony wadą genetyczną. Drugi: mogę mieć problemy z krzepliwością. Kazał się zastanowić nad wykonaniem badania naszych kariotypów (nie robiliśmy badania genetycznego naszemu ). Ja dostałam całą listę badań o tą krzepliwość, o mutacje...aż się boję otworzyć cennik w labie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Aaa i owu będzie gdzieś zazwyczaj około 5 dni, @ za 3 tygodnie.

Czyli jeszcze 3 tygodnie i będziecie mogli zacząć starania to bardzo dobre wiadomości a czy te badania są Wam niezbędne? Bo to jednak nie mała kasa z tego co piszesz 😏

Cytat:
Fioleciasto, życzę wam, aby w końcu zostało wynagrodzone to cierpienie

u mnie zaś dwa takie same tp:
1. 06.01.2015
2. 06.01.2018

Jest coś w datach

Invi szkoda, że nie masz rozpuszczalnych :/
Ja robiłam okłady z zamrożonego gazika, rumianku, a jak puchnęło to altacet- po nim chyba najlepiej.
A do mycia polecono mi szare mydło
Jak się pięknie złożyło z tymi datami 😍

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Witam się z przedszkola dzieciaczki śpią już prawie dwie godziny. Dziewczyny dostałam dzisiaj świetna propozycję pracy... zmiana stanowiska na lepsze, wieksze pieniadze i 30 h tygodniowo. Aż się zdziwiłam, ze po chorobowym taka propozycja praca bylaby od połowy stycznia. W tym samym przedszkolu. Jeśli teraz nie udało mi się zajsc w ciążę, to raczej zrobimy sobie przerwę... Jednak lepsze pieniazki trochę kuszą i macierzyńskie byloby wyższe. Co o tym myślicie?

Ja na początku też mojemu nie mowilam, ze robię testy owu. Jakoś mi było głupio, nie chciałam, żeby sobie pomyślał, ze jestem zdesperowana

Ja na danym początku mialam hard base z neonail i top hard czy jakoś tak. Jutro moge sprawdzić, bo dzisiaj nocka poza domem

Też nigdy nie farbowane wlosow, a chciałbym coś z nimi zrobić. Trochę boję się odrostow

Ja bym przyjęła propozycję i nie przerywała staran, bo ta jak piszesz nie wiadomo kiedy się uda. Jeśli się uda za miesiąc to weźmiesz takie pieniądze jakie miałaś, ale jeśli się uda za pół roku to zawsze przez te pol roku będziesz miała większą pensje
Na pewno propozycje bym przyjęła, jedyne nad czym warto się zastanowić to czy odkładać starania liczac na większe pieniądze, czy po prostu zostawić to losowi.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 11:32   #2681
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Wanilka Ropomacicze to bezpośredni stan zagrożenia życia i Wasz piesek już dawno powinien być na stole operacyjnym...
Źle przeczytałas ona miała ta operacje 1.5mies.temu a po 3tyg dostała zapalenia skutków i jeden wet źle zdiagnozowal i teraz jest zle;( jeszcze mama mówi że to może być też nowotwór ale to by trzeba było robić biopsje itp a po wsumie po co ja męczyć jak jej stan się nie poprawia;(

Stary 2017-12-02, 11:52   #2682
natim87
Rozeznanie

Cytat:
Źle przeczytałas ona miała ta operacje 1.5mies.temu a po 3tyg dostała zapalenia skutków i jeden wet źle zdiagnozowal i teraz jest zle;( jeszcze mama mówi że to może być też nowotwór ale to by trzeba było robić biopsje itp a po wsumie po co ja męczyć jak jej stan się nie poprawia;(

Wanilka wiem co przeżywasz , my 8 miesięcy temu musieliśmy się pożegnać z naszym psiaczkiem, bo chorował. Choroba też za późno została zdiagnozowana i nie było już sensu podejmować się leczenia, bo już psiakowi wątroba przestała pracować. To była najtrudniejsza i najbardziej przykra decyzja, ale była najlepsza, jaką mogliśmy podjąć. Patrzeć na cierpienie przyjaciela jest o stokroć gorsze

natim87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 11:54   #2683
kasia0912
Zakorzenienie

Hej😘 nie wyspałam się. Tz obudził mnie przed 7😝 posprzątałem i teraz leżę😝

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 12:17   #2684
liven
Zakorzenienie

Wanilka moze lepiej jej ulzyc, zeby sie nie meczyla. Wspolczuje sytuacji z psiakiem

Avina najlepsza, bo bez dzieci😋

Poli odstresowalas sie, co?

Ja wlasnie ogarnelam dom, zrobilam pranie, ugotowalam, zupe na obiad, dokonczylam ciasto i teraz odpoczywam
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 12:29   #2685
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Wanilka moze lepiej jej ulzyc, zeby sie nie meczyla. Wspolczuje sytuacji z psiakiem

Avina najlepsza, bo bez dzieci

Poli odstresowalas sie, co?

Ja wlasnie ogarnelam dom, zrobilam pranie, ugotowalam, zupe na obiad, dokonczylam ciasto i teraz odpoczywam

Oj bardzo i pierwszy raz sie tak jakoś nie stresowałam czy Sara za mną płacze itd , jeszcze pare msc temu teściowa musiała mi wysyłać zdjęcia jak sobie radzą bo ciagle patrzyłam na telefon czy wszystko ok i wróciłam bardzo wcześnie bo się stresowałam :O
A wczoraj pełen luz przyszłam to młoda spała

21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 12:29   #2686
kasia0912
Zakorzenienie

Wanilka współczuję😢jak pomyśle,że moja Sara ma już 15 lat i coraz bardziej się męczy to nie wiem jak przeżyje jej odejście

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 12:36   #2687
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:

Typowa sobota 😁

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 12:47   #2688
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

Ach... No to rozumiem, trochę inna sprawa. Jeśli się nie goi to bardzo prawdopodobne, że sprawa nowotworowa można ewentualnie usuwać całą listwę np... ale jeśli to starszy psiak to kiepska sprawa...
Stary 2017-12-02, 12:56   #2689
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Oj bardzo i pierwszy raz sie tak jakoś nie stresowałam czy Sara za mną płacze itd , jeszcze pare msc temu teściowa musiała mi wysyłać zdjęcia jak sobie radzą bo ciagle patrzyłam na telefon czy wszystko ok i wróciłam bardzo wcześnie bo się stresowałam :O
A wczoraj pełen luz przyszłam to młoda spała

Widzisz Poli, mama moze miec wychodne bez wyrzutow sumienia
Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Typowa sobota 😁

Sobota dzien mopa
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 13:08   #2690
Polinezyjka
Zakorzenienie

Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10

Dubel
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2017-12-02 o 13:09
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 13:11   #2691
Avina
Zadomowienie

A my wracamy z zakupów spożywczych, mąż wkurzony, bo to po sklepach naciagam. To mu powiedzialam, ze nie musimy jechać, ale obiadu jutro nie będzie. To przestal dyskutowac 😁 Z checia polozylabym sie spac, ale mieszkanie wyglada jakbym z miesiąc nie sprzatala Więc muszę trochę ogarnąć

Stary 2017-12-02, 13:20   #2692
bonjourbelle
Zakorzenienie

Łączę sie w bólu, tez dopiero bedziemy sie zabierac za sprzatanie :/

Wanilka, przykro mi z powodu pieska
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 13:22   #2693
Feliska
Zakorzenienie

A my właśnie skończyliśmy, sasasa

O robimy dziś sushi na obiad
Stary 2017-12-02, 13:26   #2694
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Mi bardzo pomogła tantum rosa chyba tak się to nazywa? A szwy miałam rozpuszczalne i kompletnie ich nie czułam wszystko się pięknie zagoilo, myślałam, że to już na porządku dziennym takie szycie. No ale trzymam kciuki, żebys się w poniedziałek ich pozbyła i poczuła ulgę 😘

Mi ona wlasnie z synem wcale nie pomagala :/ ja mam szwy rozpuszczalne te w srodku dwa, a cztery na zewnątrz mam zdejmowane, w ogole tak fatalne bylo to pierwsze szycie, ze sie nie mogli napatrzec, no i zaczelo sie podczas porodu rozlazic i to w strone tylka, takze lipa :/ choc szwow i tak duzo nie mam, bo 4 na wierzchu, te do zdejmowania.

Cytat:
Też przeczytałam i naprawdę tyle pecha na jednym wątku :/ to okropne co się dzieje

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Na naszym majowym nie było żadnego aniołka

Masakra, brak mi slow na to tak samo jak i Wam... okropne to i mega niesprawiedliwe....
U mnie na majowkach nie bylo takich akcji, oprócz jednej, pisala z nami długo, gdzies do ok 20 tyg. Potem znikla. Jakos po porodach ktoras sie dowiedziała, ze dziewczyna stracila ciaze w 24 tygodniu... :/
Cytat:
Stokrotka 17? Wow! 😍
Blanka, jeszcze chwilka i mdłości odpuszczą 😊

A ja po wizycie.
Mój gin tak mnie trafnie przywitał później mnie 5 minut przepraszał...tak tak w 10 tygodniu ciąży bym była. Ech

U mnie wszystko ok, cykl wrócił do normy. 12 mm pęcherzyk kusi by go spożytkować, ale mamy szalban z 2 kreskami w tym cyklu

Z wyników badania histopatologicznego o dziwo dużo wywnioskował (Chyba sam się zdziwił) i jak zazwyczaj tego nie zaleca po pierwszym poronieniu to mi tak na podstawie tych wyników.

Pierwszy wniosek: wielce prawdopodobne, że zarodek był obciążony wadą genetyczną. Drugi: mogę mieć problemy z krzepliwością. Kazał się zastanowić nad wykonaniem badania naszych kariotypów (nie robiliśmy badania genetycznego naszemu ). Ja dostałam całą listę badań o tą krzepliwość, o mutacje...aż się boję otworzyć cennik w labie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Aaa i owu będzie gdzieś zazwyczaj około 5 dni, @ za 3 tygodnie.

Super, ze sa zalecenia. Fakt, pewnie portfel mocno zaboli, ale mysle, ze nie będziesz zalowac, a przynajmniej pod następnymi katami sie przeswietlicie trzymam mocno kciuki

Cytat:
Fioleciasto, życzę wam, aby w końcu zostało wynagrodzone to cierpienie

u mnie zaś dwa takie same tp:
1. 06.01.2015
2. 06.01.2018

Jest coś w datach

Invi szkoda, że nie masz rozpuszczalnych :/
Ja robiłam okłady z zamrożonego gazika, rumianku, a jak puchnęło to altacet- po nim chyba najlepiej.
A do mycia polecono mi szare mydło
Rozpuszczalne dwa w srodku i cztery zwykle na wierzchu. To i tak malo, wtedy mialam sporo więcej i duzo grubych suplow. Teraz jak macalam to bardziej mnie draznia te poprzycinane koncowki przy suplach no i jeden szew najblizej Bożeny, taki mega delikatny jest i tkliwy :/ licze ze jak juz mi pozdejmuje to odczuje ulge
Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zaraz kończę. Kochane te moje dziewczyny w pracy. Wiedza ze w weekend nie mam pociągu tak jak w tygodniu i bym musiała czekać ponad 1.5 h to mnie wyganiaja na wcześniejszy dziś to dobrze bo trochę się w domu przespie i jedziemy podpisać umowę z nowymi najemcami

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Super ze strony wspolpracownic.

Cytat:
Mistrzem cukiernictwa nigdy nie bede wlalam ciemne ciasto do tortownicy, potem mase serowa, wszystko pieknie wyrownalam. Piekarnik nagrzany, wiec chwytam ta tortownice za spod jedna reka a druga za bok i co? Prawie cale ciasto mi sie wylalo za duzo masy jak na tortownice z ruchomym spodem. Dobrze, ze w pore zareagowalam i uratowalam co sie dalo. Przelozylam do zwyklej blachy i wlozylam do pieca.
Juz wiem czemu tak rzadko pieke
Widze, masz taki talent jak i ja

Cytat:
Dobry
Ja dziś wyjątkowo dobrze spałam, młoda się budziła bo kur.na mać zaczyna mieć katar :ryczy:

Mąż poszedł na rano do pracy, potem mają barbórkę, widzę, że się chłop zabezpieczył, bo na wszelki wypadek zostawił kartę do bankomatu w domu powiedziałam mu, że jak mnie wkurzy dziś, to nazwę syna Brajan

Avina a ja bym się nie zastanawiała, brałabym posadę. Nie wiadomo kiedy się uda, w tym miesiącu czy za 2 mce.. L4 mam wyliczone na podst średniej (wychodzę na tym lepiej niż bym miała normalną gołą pensję, bo mi zahaczyło o premie- zimowe i wczasy pod gruszą). Macierzyński też jest później chyba wyliczany 12 mcy wstecz..

ost patrzyłam na dokumenty do 500+... mówiłam do męża, że jak takie co do becikowego, to chyba się popłaczę.. patrzę... to samo
Hahaha ale szantaz. choc na jego miejscu serio bym sie bala
Cytat:
Jadę do fryzjera
Załącznik 7339466

Pokaz sie po

Hejka
U nas odpukac noc piekna. Przewijanie, karmienie, zasypiala na karmieniu i pyk do łóżeczka. I tak trzy razy. Za czwartym juz ja wzielam do nas, jakos kolo 6ej. Bo spałam z malym, teściowa mu nawtykala wczoraj jakos duzo wedliny na wieczor, w polaczeniu z butla mleka na noc na spanie... mieszanka wybuchowa. Ze trzy razy wymiotowal. A ona standardowo, ze tylko troszeczkę zjadl.

Powiem Wam, ze jestem w szoku, bo balam sie, ze bedzie mala ze tak powiem odrzucala, tj ze aby za starszym bedzie a ona juz jak wracalismy ze szpitala to w aucie cala droge zapatrzona w mala (byla z mezem po mnie, siedziala z mala w aucie a my po drodze zapisalismy mala w urzedzie), w domu to samo, juz nam wcisnela kase dla malej jak zejde na dol z dziecmi, poloze mala na lozku czy cos to lata do niej co chwila, po glowie glaska, zagaduje, jak kweka to zaraz ja uspokaja, kołysze lekko rozkiem.
Najlepiej jak w czwartek wieczorem przyszli do nas ze szwagrem popatrzec na Ewe, lezala w lozeczku i sie rozgladala, teściowa tak stanela przy łóżeczku i tak gada do niej "Moja wnusia kochana. Zobaczysz, Kube rozpuscilam to i Ciebie rozpuszcze" Aha, ok

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 13:27   #2695
Avina
Zadomowienie

To ja będę sama ogarniać, bo mąż ma focha za zakupy 😒
A moje kocury tak roznoszą zwirek, ze pasowaloby codziennie odkurzac

Stary 2017-12-02, 13:29   #2696
gr8ania
Zakorzenienie

Ja już wróciłam z pracy i właśnie się zabrałam za sprzątanie

Stary 2017-12-02, 13:36   #2697
invi_08
Zakorzenienie

Jak mala wcześniej padła na drzemke to sprzatnelam lazienke. Dalam jesc i znow spi. Wiec pasowaloby posprzątać lepiej w pokoju, bo jak to chlop... pobieznie sprzątal

Stary 2017-12-02, 13:40   #2698
mialavi
Zakorzenienie

Ja dopiero skończyłam sprzątać idę się ogarniać bo na 16 jedziemy na urodzinki.

Iga śpi więc mam trochę czasu dla siebie.

Ps. Są juz sierpniówki jest wśród nich jedna moja majówka

Stary 2017-12-02, 13:42   #2699
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero skończyłam sprzątać idę się ogarniać bo na 16 jedziemy na urodzinki.

Iga śpi więc mam trochę czasu dla siebie.

Ps. Są juz sierpniówki jest wśród nich jedna moja majówka

Sierpniowka bedzie tez znajoma z wizazu, ktora byla tu chwile z nami, byla z Ojoanna na listopadowych chwile... a ze mna na staraczkowym jak jeszcze sie o Kube staralismy. Mocno jej kibicuje, oby tym razem doczekała szczesliwie sierpnia i dzidziutka

Stary 2017-12-02, 13:45   #2700
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Sierpniowka bedzie tez znajoma z wizazu, ktora byla tu chwile z nami, byla z Ojoanna na listopadowych chwile... a ze mna na staraczkowym jak jeszcze sie o Kube staralismy. Mocno jej kibicuje, oby tym razem doczekała szczesliwie sierpnia i dzidziutka

Chodzi o Nemm??

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Też jej mocno kibicuje podczytywalam jej wątki staraczkowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości