|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Dziewczyny , może ma któraś kogoś znajomego przedstawiciela handlowego medycznego lub lekarza czy pielęgniarkę ?
U nas do wymiotów Wojtka dołączyła Julka więc pewnie jakaś jelitowka nas dopadła :/ gorzej że wzięła insulinę , zjadła a potem zwróciła więc teraz trzeba w nocy cukier kontrolować czy nie poleci za bardzo w dół Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Co za sen haha Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dziś mam takie poczucie że już tak niewiele. Już grudzień-w przyszłym miesiącu napewno już jakieś porody u nas będą ![]() ![]() nie ukrywam- sama liczę że urodzę na koniec stycznia ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a resztę muszę przejrzeć przed świętami ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
może masz możliwość zapytać ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spytam jutro, zaden problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matko kochana 30t zaczynam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)U mnie też w soboty wypadają kolejne tygodnie - teraz 31 tc brawo my!
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro 32! Jeszcze 4 i ciaza donoszona! Jacie, moge rodzic.
A nie można zaliczyc masazy tz'ta jako masazy krocza?😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Jestem w szoku! Pierwszy raz od nie pamietam kiedy, przespałam caluteńką noc bez wstawania na siku i na picie. Jak zasnęłam, tak się dopiero obudziłam
I nawet pęcherz nie bolał. Nic mnie nie boli. Czuję się idealnie wyspana (pomijam fakt, że poszłam spać po 1 - często tak późno zasypiam). Co do masażu hehe instruktorem to ja nie jestem ale wspominała, że można to robić samemu albo z „wykorzystaniem” partnera. Jak samemu to pozycja stojąca z jedną noga opartą o coś wyższego. Jak partner, to dowolnie, wygodnie na leżąco Najpierw zaczyna się jednym palcem. Ruch jest w kształcie jakby litery U. Później dwoma i na koniec trzema. Zrozumiałam, że te palce mają lekko wejść do pochwy. No i to U to tak „od dupy strony” Zakładam, że wszystkie wiedzą, które miejsce to jest krocze ![]() Mogę się mylić, niech mnie ktoś poprawi kto wie lepiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
A z tymi balonikami to cos kojarze, ze kolezanka miala tak wywolywany porod
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez taki jakby balonik, u Nas położne ze szkoły rodzenia mówiły ze jak lekarz mowi ze nie urodzimy do terminu to dzień pózniej karze zgłaszać sie do szpitala i juz pierwszego dni pytają czy zakładać cewnik i przeważnie po pół dni cewnik wypada i zaczyna sie akcja
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeraza mnie moja niewiedza na temat porodu i pologu :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1786 |
|
luckygirl
|
Dzień dobry, miałam fatalna noc. Ciężko mi było spac, kręciłam sie jak cholera. Dopiero jak sie położyłam n prawym boku - czego staram sie unikać to usnelam, ale tez na godzine. Dopiero nad ranem udało mi sie zasnąć
![]() Brzuch mnie strasznie boli, mam wrażenie, ze jest z betonu. |
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro wybije u mnie kalendarzowy 30t0d i jakoś tak zabrałabym się za zakupy dla mnie do szpitala. Niestety jestem zielona w tym temacie. Jakie podkłady, jakie majciochy, jakie wkładki laktacyjne, itp. W jakich ilościach i jakiej firmy 🤷☠♀️ Zrobiłam wstępne rozpoznanie marki canpol i cen na Gemini i na Akpolu. Jeszcze nie wiem jak na Allegro. Tylko nie wiem co zamawiać 🤷☠♀️ Te majty siateczkowe to jednorazowe czy wielorazowe? I ile takich sztuk potrzeba? Tak samo z tymi podkładami?
Ehh, wole kupowac ubranka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1788 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Mam to samo. Tez jestem zielona i nie mam pojęcia co i ile zamówić
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkładów ja nie kupowałam bo dawali w szpitalu , a te wielkie podpaski miałam dwa opakowania , wkładki laktacyjne z Rossmana Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podpachy biore z canpolu, majtasy z akuku, najtansze. Te majty to do szpitala tylko
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, to teraz mi wytłumaczcie jedna rzecz. Jak ja mam przykleić taka wielgaśną podpaske do siateczkowych majtasow? 🤷☠♀️ A może one nie są przyklejane?
No i podkłady poporodowe to to samo co duże podpaski? Te podkłady poporodowe widziałam z Bella i Canpol - ceny porównywalne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne mowiła, że ona używa z dwóch firm baby dream z rossmanna i z johnson baby, oczywiscie johnson jest drozszy, ale o są o wiele bardziej chłonne i zakłada je na zakupy, wyjścia, pod jakąs elegancka bluzke/sukienke bo jest pewna, że nie przesiąkną, a z baby dreama używa po domu, bo niestety na wyjście się nie nadają, są mało chłonne ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-02 o 11:12 |
|
|
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każda kobieta potrzebuje tych wkładek laktacyjnych? ![]() Coś kojarzę ze szkoły rodzenia, żeby nie robić dużych zapasów jednego rodzaju, bo mogą niepodpasować i wtedy szkoda wyrzucać. Ale myśle, żeby kupić na poczatek jeden rodzaj i zobaczyc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też się przymierzam do kupna aptecznych rzeczy da siebie i dla maluchaSkoro już mój mąż mi mówi, że może powinnam sobie kupić to jest to naprawdę ewenement chyba ma stresa, gdyby coś wcześniej miało się wykluć hehe
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-02 o 11:13 |
|
|
|
|
#1797 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ja śpię na poduszce ciążowej, takiej dużej, wiec ja sobie podkładam pod brzuch, ale dzisiaj to i tak nic nie dawało
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chryste! To jak to ma się w gaciach trzymać jak to się nie klei? One się nie przesuną? Nic bokiem nie wyleci? Te majtasy siateczkowe podejrzewam, że tez nie trzymają tak dobrze jak zwykle majtki. Jak wstanę z łóżka do toalety to to wszystko będzie się trzymało? Kurcze, nie potrafię sobie tego wyobrazić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1800 |
|
luckygirl
|
Mnie przerażają te majty ciążowe, te podkłady. W ogole to krwawienie całe. Nie jestem w stanie sobie tego ogarnąć.
Tak jak pisaliście i Wy - nie używam podpasek na codzień. Nie lubię ich. A tu przede mnie nie dosc, ze podkłady kolejowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

05.07.2008 
że już tak niewiele. Już grudzień-w przyszłym miesiącu napewno już jakieś porody u nas będą
a resztę muszę przejrzeć przed świętami 
może masz możliwość zapytać ? 

brawo my!
(pomijam fakt, że poszłam spać po 1 - często tak późno zasypiam).
Najpierw zaczyna się jednym palcem. Ruch jest w kształcie jakby litery U. Później dwoma i na koniec trzema. Zrozumiałam, że te palce mają lekko wejść do pochwy. No i to U to tak „od dupy strony” 

Ehh, wole kupowac ubranka
♀️ Zrobiłam wstępne rozpoznanie marki canpol i cen na Gemini i na Akpolu. Jeszcze nie wiem jak na Allegro. Tylko nie wiem co zamawiać 🤷