|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Novakia pokaz swoja liste co z gemini zamawiasz. Moze cos mi jeszcze wpadnie czego zapomnialam.
Tez planuje w koncu te apteczne zakupy. chcialabym 4 grudnia kiedy jest ten dzien darmowej dostawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1802 |
|
luckygirl
|
Szwedka 5 grudnia jest dzień darmowej dostawy
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leci bokiem dlatego lezy sie na podkladzie higienicznym. Ale te wielorazowe gatki to sa takie mocno przylegajace bokserki np i jest luz. Zwykle siatki tez daja radeWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Za nic nie umiem sobie wyobrazić tych dużych podkładów nie mówiąc już o tym ze że się nie przyklejaja.. no i tego jaki właściwie rozmiar tych majtow zamówić na mój tylek🤔?!Musze sie we wszystko zaopatrzec przed bo Już widzę mojego męża w Rossmanie który rozkminia co to są podkłady poporodowe i jakie ma kupic😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektórzy mają problem z odróżnieniem wkładek od podpasek, więc lepiej żeby nie musieli stać przed półką w nerwach
![]() A tego pajaca zimowego to kupujecie całego polarowego? ja mam jednego ocieplanego, ale on jest jakby ortalionowy choć nie śliski z wierzchu to już w środku tak. Nie wiem czy w takim bezpiecznie zapiąć malucha. Może dokupić jeszcze jeden taki typowy misiek? Co wy na to? |
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Patrzcie jaka różnica cenowa na przykładzie wielorazowych majciochów
Smyk, Gemini i Akpol i Rossmann:IMG_0614.jpgIMG_0646.JPGIMG_0628.JPGIMG_0670.JPG Albo wkładek laktacyjnych z aloesem: IMG_0616.jpgIMG_0651.JPGIMG_0638.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-12-02 o 12:04 |
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nic nie poprawiam, milion zdjęć mi się dodało. Nie ogarniam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero po mniej więcej unormowanym karmieniu odpuściłam na noc, choć parę razy tego pożałowałam i miałam pościel do wymiany ![]() U mnie w szpitalu podkładów kwadratowych na łóżko był jeden na dobę na pacjentkę, szaleństwo Dobrze, że miałam swój zapas to mogłam sobie leżeć zawsze na czystym ale ogólnie to krwawienie nie było straszne, to nie musi być tak, że leci nie wiadomo jak długo i jak dużo. Ja tych wkładek używałam tylko w szpitalu, w domu już tylko zwykłe wkładki higieniczne i było ok, a do domu wyszłam na po 48h. Nie ma co się stresować na zapas ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
A jak potrzebowałam, żeby mi dokupił podkładów na łóżko to nie było problemu, pytał tylko o rozmiar. Ostatecznie to tylko kilka rzeczy, dobrze żeby ogarniali
|
||
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszędzie trąbią żeby angażować Panów, bo wtedy czują się mnie niepewnie w temacie, a wiadomo że się żaden nie przyzna mój narazie ogarnia rodzaje ubranek, dobre i to M a g d a l e n a, ale dowalają ceny! No to będzie trzeba popołudnie poświecić, żeby sprawdzać kilka portali :/ a nie ciekawe jeszcze jak DOZ. A propos laktacji, a wkładki Lovi te takie niewidoczne niby pod bielizną sprawdzały się Wam? Zastanawiam się czy tych nie wziąć jednego pudełka na spróbowanie. Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-02 o 12:19 |
|
|
|
|
#1811 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Trzeba to ogarnąć jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() Ja mam i taki i taki kombinezon ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Magdalena No niezła roznica cena
|
||
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tych cen wniosek jest jeden - omijać smyka szerokim kołem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1813 |
|
luckygirl
|
To racja, w smyki jest drogo.
|
|
|
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to krwiawienie nie jest straszne. Jest to tak naturalne w tym momencie ze nie zastanawia sie nad tym czlowiek. Naprawde a jeszcze sie wtedy przyjmuje gosci na oddziale haha😂To wiadomo nie od dzis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Jeszcze pamietam jak siostra rodzila rok po mnie i tez byla tak samo przerazona pologiem i krwawieniem. Nie umiala sobie tego wyobrazic. Ale potem tez mowila ze spoko. Ona w ogole po cc, rana z powiklaniami, chodzila z otwarta rana, zeby wierzyć-tak jej kazali. To byl hardkor patrzec na rozchodzaca sie skore i miesnie pod spodem. A ona miala wywalone😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiłam wcześniej moją listę ile czego kupuję
chyba 5 szt majtek ale jednorazowych, wezmę M (tak jak normalnie noszę), podkłady bella mama, podobno są najlepsze (opinie dziewczyn w intenecie), wkładki kupię na początek ze 2-3 paczki różnych na gemini. I wezmę podkłady na łóżko (po jednym schowam do samochodu męża i mojego, w razie gdyby wody mi odeszły i byśmy jechali do szpitala). Kupcie sobie woreczki do przechowywania mleka, podczas nawału podobno dobrze zbierać na gorsze czasy (mleko zamrożone dobre jest przez 2 lata). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/
Polecam stronke jeszcze mialam jakieś dwie na które patrzę, ale nie mogę zlokalizować linków
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja to miałam tak że tylko pomyślałam o dziecku to od razu mi kąpać mleko zaczynało ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1821 |
|
luckygirl
|
Novakia jaka historia
faktycznie hardcore
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są w rossmanie wiec to nie problem ![]() Tak samo pampersy dla małego, kupię różne rodzaje i z rossmana i pampersy i z biedronki, lidla, zobaczę czy widzę różnicę, bo jeśli nie to bez sensu przepłacać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o majtki, to na przykładzie siostry powiem, której po tygodniu w ogóle się rana nie goiła , bo miała flizelinowe , jednorazowe !! Nie polecam !!
Muszą być wielorazowe i nie z flizeliny (rana się zaparza) , lepiej kupić większe niż mniejsze i w kształcie bokserek , a nie zwykłych majtek to ważne ![]() Z takich ciekawostek jeszcze to firma Bella podchodzi pod koncern testujący, ostatnio się dowiedziałam ![]() Wkładki do stanika mam Jonsona ![]() Dziewczyny z jaką częstotliwością ruszają wam się brzuszki ?? Edytowane przez affairz Czas edycji: 2017-12-02 o 14:55 |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi ostatnio szaleje, ale odpuściła okolice żeber przez ostatnie dwa dni. A tak to myślę, że wcześniej mniej się córcia ruszała
szalała do 28-29tc i teraz w 31 znów daje czaduMiałam taki czas, że ruszała się duże mniej i mnie to stresowało. Jedno co to teraz bardziej sie rozpycha i wierci po całym brzuchu niż kopie. ps. Ale dodam że jest to teraz bardziej boleśniejsze
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2017-12-02 o 14:26 |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Ale szalejecie z postami
![]() Ja niedługo zabiorę się za wyprawkę dla siebie, z tego co wiem to u nas w szpitalach dają te podkłady czy jak to się tam nazywa. Póki co się jakoś tym nie przejmuje i nie stresuje. Trzeba będzie to będzie się nosić i jakoś się to wytrzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mam do Was pytanie odnośnie dziecięcej garderoby, a dokładniej chodzi mi o pajace/śpiochy/cienkie kombinezony - zwał jak zwał. Czy lepsze są takie ze stópkami, czy takie bez i wtedy skarpetki do tego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie lepsze ze stopkami. Skarpety czesto lubia spadac, zsuwac sie a dziecko duzo wierzga (wieżga?) nozkami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

One się nie przesuną? Nic bokiem nie wyleci? Te majtasy siateczkowe podejrzewam, że tez nie trzymają tak dobrze jak zwykle majtki. Jak wstanę z łóżka do toalety to to wszystko będzie się trzymało? 

. Za nic nie umiem sobie wyobrazić tych dużych podkładów nie mówiąc już o tym ze że się nie przyklejaja.. no i tego jaki właściwie rozmiar tych majtow zamówić na mój tylek🤔?!
Smyk, Gemini i Akpol i Rossmann:

dopiero po mniej więcej unormowanym karmieniu odpuściłam na noc, choć parę razy tego pożałowałam i miałam pościel do wymiany 
Dobrze, że miałam swój zapas to mogłam sobie leżeć zawsze na czystym 

♀️ A może one nie są przyklejane?
05.07.2008
faktycznie hardcore