|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
nawet spodenki tez kupowałam ze stopkamiA ja mam pytanie? Ile pampersow zabieracie dogodny do sZpitala dla maleństwa ? |
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z ubrankami w rozmiarze 56? Faktycznie dzieci ekspresowo z nich wyrastają? Od razu kupywać 62? Kuzynka ciagle mi mówi, ze ona swojej małej kupuje o rozmiar wieksze. I mówi żebym nie brała 56 tylko od razu 62. Ale jak ja widzę te 62, to mam wrażenie, że mi się dziecko w tym utopi
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja dzis jestem na posterunku?😁
Ja biorę paczke pampkow 22 szt. Moj wcale szybko nie wyrósł z 56, ja kupuje na 56 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a jeśli już się na nie decydujemy to one początkowe są mega małe , później się rozciągają ![]() Ale każdemu pasuje co innego, to prawda ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() Też biorę do szpitala ok 20 pampersów, mokre chusteczki , kilka wkładek do stanika , z 3 podkłady na łóżko , paczkę wielkich podpasek itp
Edytowane przez affairz Czas edycji: 2017-12-02 o 16:47 |
||
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
U mnie Miś najczęściej i najintensywniej rusza się jak leżę - w szczególności na prawym boku. W dzień jak np sporo chodzę, albo jak się umowie ze znajomymi i np siedzę, to raczej cisza. Od wczoraj zastanawiam się czy mały się przypadkiem nie przekręcił (z główkowego...). Jakoś nagle wyskoczył mi brzuch j czuje ruchy po obu stronach brzucha. Wcześniej czułam głównie po lewej stronie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Oh te ruchy to mnie stresują najbardziej z całej ciąży. Wczoraj ledwo co się ruszyła
dziś już lepiej, ale strasznie to stresujące Ja nie wiem kiedy się zabrać za wyprawke dla mnie. Czy styczeń nie będzie za późno? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że każda indywidualnie powinna podejść do tematu zakupów - w sensie kiedy wszystko skompletować. Ja bym chciała mieć już większość w grudniu. Na styczeń myślę żeby zostawić zakup fotelika i łóżeczka. Zawsze ze wszystkim zwlekam na ostatnią chwilę - w tym przypadku nie chciałabym, bo to różnie może być. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja teraz bez kasy przy świętach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że styczeń powinien być ok na kompletowanie wyprawki dla siebie
|
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam od sobie, że moja sie "budzi" jak wypijam coś zimnego
też możecie spróbować
|
|
|
|
#1843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W środę mam wizytę u ginekologa więc zobaczymy co tam szkrab wyrabia
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
U mnie Pan doktor wczoraj powiedział ze mały główka w dol ale tak sie kręci ze mam wrażenie ze po lewej ręce a po prawej nogi wiec nie wiem co tam sie dzieje :p
Laski rajstop szukam ! Na zimę, na wyjście, na swieta! No jestem załamana mam dość czarnych rajstop a do tej pory tylko takie udawało mi sie znaleźć ciążowe, a chciałabym jakieś fajne ażurowe albo w prążki takie typowo zimowe, szare np, albo cos we wzory brokatowe czy cos ? widziała z Was któraś gdzieś ?
|
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A patrzyłaś w Gattcie lub Calzedonii ?
|
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ledwo chodzę, cały dzień na nogach, w dodatku mąż kupił mi odkurzacz piorący i nie mogłam się oprzeć i prałam i prałam aż mnie brzuch rozbolał:/Malpko - jak tam dzieci? Mam nadzieję, że już lepiej i Ciebie nie dopadło Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś np mała cały dzień kimała w brzuchu ale ja cały dzień na nogach, więc trochę nie zwracałam uwagi a trochę ją bujało to spała. Teraz jak leżę to wypina się cała. Szczególnie aktywna jest późnym wieczorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest większy wybór Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko zalezy jakie dziecko sie urodzi. Moja 1sza corka miala 49cm no to w 62 by sie topiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Januszem, tudzież Grażyną zakupów na aukcjach internetowych! Już 3 razy nie udało mi się kupić upatrzonych rzeczy
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka, nie napisałam dzisiaj, bo mialam caly dzien zajęty i po prostu zapomniałam. Jutro napiszę i jak będę coś wiedzieć to wyślę Ci priva.
Co do ciuszków to córka urodziła się z wagą 3200, 53cm i zaczynałyśmy od 56. Zanim wyrosła to trochę minęło. Teraz też kupuję 56 ![]() Padam dzisiaj, to był długi dzień. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, ale nie wiem już kto co pisał.
56 mam 3 kpl do szpitala, resztę kupuje 62. Starsza w cześć 56 nie wchodziła od urodzenia, młodsza około 4 tygodnie. Szukam tylko szczupłych ubranek, rękawki najwyżej będę podwijać. W ogóle co dziecko to inne. Starsza na rok nosiła 86-92, młodsza zaraz będzie miała 2l i dorasta do 86. Także niby mam doświadczenie a nie mam pojęcia co kupować :p Pampersy do szpitala biorę paczkę, w razie czego mąż dowiezie. Biorę jakieś dobrze mokre chusteczki, bo smolka to porażka w czyszczeniu:/ Podpaski/podkłady to kolejna rzecz, co nie wiem co robić... ze starsza krwawiłam 8 tygodni!!! Z czego około tygodnia używałam tych wielkich podkładów, a potem dużych podpasek. Z młodsza przy wyjściu ze szpitala założyłam normalna podpasek, a po 1,5 tygodnia w dzień wystarczały mi wkladki... Tych z belli nie trawie :/ mam uraz do nich po pierwszej ciąży, to się wszędzie przesuwa... za drugim razem kupiłam droższe profilowane i to był strzał w 10. Tyle, ze po wcześniejszym doświadczeniu kupiłam ich tyle, ze starczylo mi i 2 koleżankom :p to samo z podkładami na łóżko:p Co do wkładek do biustonosza, to mi najlepiej sprawdzały się bepanten mama (chyba agent to te same), bo są profilowane. Niestety muszę ich używać około roku nim stop i potem jeszcze na wyjścia, to biznes z nimi kiepski.... wiec mam tez wielorazowe, do prania, w których biegam po domu. Co do wyprawek, to weźcie pod uwagę, ze w styczniu często sklepy robią renamenty i wysyłki mogą się troche opoznic. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Aaaa... co do tych wielkich podkładów, to w niektórych szpitalach gonią, żeby nie chodzić w majtkach :p tak czy siak, one są tak wielkie, ze da się :p |
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore pake wielkich podpasek i paczke podkladow. Po 1 porodzie te 3 dni w szpitalu tylko podklady a na wyjscie podpacha ta wielka...zobaczymy jak bedzie teraz. U nas nie pozwalaly zakladac majtek nawet siatkowych tylko podklad i wietrzyc
pamiętam to chodzenie.pod prysznic na koniec korytarza! z zacisnietymi nogami zeby utrzymać podkład...Ja wkladki laktacyjne nosiłam bo jednak czasem się lało ze mnie dość mocno. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo, ale jakbym miała ma początek lutego to obsuwa kilku dni moglaby mnie stresować. |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisząc o trzech kompletach do szpitala co masz na myśli pisząc komplet? To tez dla mnie zagadka jakie ubranka wziąć do szpitala 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

nawet spodenki tez kupowałam ze stopkami

, a jeśli już się na nie decydujemy to one początkowe są mega małe , później się rozciągają
dziś już lepiej, ale strasznie to stresujące 

, ale dziś to już się mega się wystraszyłam ... Teraz kopie co jakiś czas

🤷☠♀️