|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Feliska my tez nikogo nie mamy w krk , Wiec korzystamy jak są teściowie czy jak jedziemy do Rzeszowa
zreszta wcześniej nie byłam gotowa :P No i wychdzimy osobno ja z koleżankami i mąż z kolegami (żeby nie oszaleć )Bonjourbelle śliczna torebeczka !!! Nie wiedziałam ze takie ładne w lidlu sa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja doceniam to, że mam rodziców piętro niżej i teściów 20km od domu
11, albo 18.08 idziemy na wesele więc maluch zostanie, albo z moją mamą albo teściowa na kilka godzin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-02 o 19:40 |
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Feliska mamy znajomych którzy mogliby zostać ale mała nie jest chętna (teraz ciężki okres bo mama albo tata), sąsiadów też mamy ale nie znamy ich za dobrze bo mieszkamy dopiero od maja a oni jeszcze później się wprowadzili. Przeważnie śpi już o tej godzinie ale nie zawsze niestety i trudno ustrzelić ten dzień. Pewnie że byśmy wyszli i na upartego moglibyśmy do moich rodziców podrzucić ale tam znów kłopot bo nie to otoczenie, spać nie pójdzie. Korzystamy jak przyjeżdża siostra męża ale to bardzo rzadko bo daleko mieszka. Ogólnie nie jest najgorzej i jak nie ma wyjścia to idzie się przestawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy za sąsiadów dobrych znajomych którzy też sie spodziewaja dzidziusia wiec może od czasu do czasu będziemy sobie podrzucac młodzież do opieki
|
|
|
|
#2765 |
|
Żona Idealna :)
|
Mąż mnie porwał na randkę na sushi teraz już leniwy wieczór w domu
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu ogarnęłam kuchnie, brakuje tylko piekarnika z płytą i szafki jednej.
Jutro już sobie poukładam wszystko w szafkach itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz narazie jest pusto, brakuje tej szafki więc chyba zdjęcie będzie bez sensu
![]() Ale już mi się podoba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2769 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze brakuje piekarnika i płyty , obok lodówki, w sumie to dwóch szafek, jednej pod blatem, drugiej wiszacej (przyjechała zepsuta i popękana, we wtorek do odbioru nowa) listwy na blacie, bo dostarczyli za mało
i listwy korkowej nad kafelki. Ale ogólnie już jest czysto i ma to jakiś kształt ![]() Ciasne ale własne ![]() DSC_0024.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2771 | ||
|
Zadomowienie
|
My pijemy winko, bo zimno mi...
Cytat:
Cytat:
Może być bez szafki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- O już widzę, ze jest ☺ Faktycznie mała ale najważniejsze, ze wasza! 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu też wyszła na trochę mniejsza, no ale przynajmniej wszystko pod ręką 😂 i mniej sprzątania.
Będzie ładniejsza, jak już na półkach będą rzeczy poustawiane itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2773 | |
|
|
Cytat:
widzę czarną lodówkę? jak jest z nia w praktyce, bo się zastanawialiśmy swego czasu, ale boimy się że wszystko będzie widać na niej
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zastanawialiście się nad takimi.
|
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
albo czarne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub z szarościami.Po cichu zazdraszczam urządzania się
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
|
Cytat:
![]() my w tej naszej kawalerce mamy czerwone meble w kuchni ![]()
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Invi już się oczyściło wszystko ?! :wow: ja ponad 4 tyg z tymi wielkimi podkładami, teraz też kupiłam ich sporo.. 10 paczek na pewno, jak nie 13 mam w szafie
w poniedziałek zaczynam pakowanie torby wieczorem, dokupię tylko kilka rzeczy ![]() Bonjourbelle spakowana już ? ![]() Blanka, co swoja kuchnia to swoja już niedługo będzie całość i można szaleć ![]() Cocci widziałam włoski! Pięknie zrobione Mnie też było ciężko sobie wyobrazić, że dziecko mnie zatrzyma w domu itp. I okazało się, że czasami wolałam sama z siebie zostać niż wyjść... a mamy dziadków na miejscu w sumie. Tu gdzie się dało, to bywaliśmy wszyscy, czasami nawet do późniejszej godziny, ale czasami dosłownie na sygnale wracaliśmy do domu z jakiejś posiadówki po godzinie, a zostawienie czasami małej u babci powodowało u niej przy rozstaniu taki ryk, że z wyrzutami sumienia do galerii na zakupy jechaliśmy my jedno planowaliśmy, a dziecko drugie...
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-12-02 o 20:37 |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to sypialnie mamy czarno-turkusowa A duży pokój ciemny brąz i bordo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie dla mnie to ze nie mogę z mężem wyjść kiedy chcemy to nie problem
żeśmy się mocno wyszalali już i tak jak jest nam psuje - wręcz ja bym oszalała mieszkając tak jak Blanka :P mając mamę i teściowa blisko obje są świetne babki ale o ja pitole to dla mnie byłoby bardzo męczące - dlatego bardzo sobie cenie to ze mieszkam daleko od nich ❤️ ❤️![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tesciowa pomimo tego, że jest blisko, to jest daleko, widzimy się czasem raz-dwa razy w tygodniu, a czasem raz na 2-3tyg.. Dzwoni do mnie może na dwa tyg. Więc nie przeszkadza mi ![]() A z moją mamą, to czasem się widzimy dwie godziny w ciągu dnia no i ona z tych co ma gdzieś co się u nas dzieje, ma swoje życie ![]() Oczywiście mając na myśli wyjść z z mężem, to nie imprezy do rana itp. Tylko kino, kręgle, randka, zakupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-02 o 20:45 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam nic dla siebie, jak coś nagle wyskoczy to będzie buba
tzn mam 2 podklady i tantum rose (mimo ze rodze cc, ale kolezanka mi dala) powoli zaczynam sie z tym dopiero ogarniać.Ciekawe czy już w środę dostanę skierowanie na cc. No i ciekawe na kiedy będą chcieli ustalić termin. Bo jak na 38 tydz to jeszcze na grudzień sie złapie. Nie dociera to do mnie ![]() Przeraża mnie szpital :/ nigdy nie byłam jeszcze na żadnym pobycie w szpitalu,jedynie odwiedziny ale też ze dwa razy może.
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe No wlasnie dokładnie tak jak piszesz - trzeba robić tak jak się lubi ja lubię mieć teściów i rodziców i dziadków i cała resztę daleko :P może nie na drugim końcu polski ale te półtorej h drogi juz mi bardzo bardzo pasuje ❤️No i - różni są ludzie moja teściowa to potrafi uprzykrzyć życie , mama zreszta tez z mama to dopiero się zaczęłam kłócić ponporodzie niestety nigdy ni sądziłam ze to nas poróżni Wiec cieszę się ze nie mogła wpadać do mnie co chwile w odwiedziny bo byłoby złe :P No i najgorsze - jakbym mieszkała w Rzeszowie to już czuje te odwiedziny w szpitalu ! Przechodziliby pewnie codziennie a ja bym pewnie powiedziała ze nie chce żadnych odwiedzin i by były same kłótnie :O Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa tak samo, przyjeżdżają do nas raz w miesiącu na kawę a co do wtracania się w wychowywanie dziecka, to się nie boje, bo same maja jeszcze swoje dzieci do wychowywania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hah ja tez !! I mam nadzieje ze kolejna wizyta w szpitlau to będzie kolejny porod i nigdy więcej ani jako gość ani pacjent 🤩A Ty pakuj się pakuj ![]() najważniejsze - nie zapomnij ładowarki do telefonu ![]() I jedzenia swojego (ja nie tknęłam szpitalnego obiadu :P) A wiecie ze jak przynieśli mi pierwsze śniadanie i dostałam inkę to się rozpłakałam ze taka smaczna ![]() ![]() hormony mi świrowały okrutnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odpowiadan jesli nie chcesz, tak tylko jestem ciekawa dlaczego akurat po porodzie
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie robiłam tego co mi kazała miedzy innymi:-gimnastyka noworodka - jakieś gimnastyki na bioderka bo tak robiła jej mama a babci pokazała to jakaś koleżanka bo to chroni przed problemy z dysplazja . -smarowanie słonina rozpuszczona (jesli się nie mylę , ale czymś takim ) i to na odparzenie najlepsze miało być - nie kremowalam jej niczym, ma ładna skore , nie widziałam potrzeby kremować - nie odstawiłam od piersi przed 6 msc a przecież powinnam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile lat ma mama i teściowa?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czujecie grupę 3 osób z balonami "it's a girl" naręczami różowych toreb prezentowych - już to widzę jak wrypali się radośnie na salę ... obiad by przynieśli Cały dzień dzisiaj na nogach byłam, jestem z siebie dumna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

zreszta wcześniej nie byłam gotowa :P No i wychdzimy osobno ja z koleżankami i mąż z kolegami (żeby nie oszaleć )

teraz już leniwy wieczór w domu 

i listwy korkowej nad kafelki. 
Może być bez szafki

jak jest z nia w praktyce, bo się zastanawialiśmy swego czasu, ale boimy się że wszystko będzie widać na niej
może zastanawialiście się nad takimi.
już niedługo będzie całość i można szaleć
a mamy dziadków na miejscu w sumie. Tu gdzie się dało, to bywaliśmy wszyscy, czasami nawet do późniejszej godziny, ale czasami dosłownie na sygnale wracaliśmy do domu z jakiejś posiadówki po godzinie, a zostawienie czasami małej u babci powodowało u niej przy rozstaniu taki ryk, że z wyrzutami sumienia do galerii na zakupy jechaliśmy
nigdy ni sądziłam ze to nas poróżni Wiec cieszę się ze nie mogła wpadać do mnie co chwile w odwiedziny bo byłoby złe :P
🤩
️