|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10
Współczuję tych zlotych rad, ale z tego co slysze na okolo to ZAWSZE sie ktos taki znajdzie i będzie wiedział lepiej, zawsze!
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na takie cudowne rady zawsze odpowiadam, że ma się je stosować w swoim życiu, ja mam swój rozum,jak będę potrzebować pomocy to o nią proszę.
Mam święty y spokój z każdym. Co do odwiedzin, mi one nie przeszkadzają, będę wychodzić przed sale, bo na sali że względu na inne osoby tam przebywające nikogo nie wypuszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937092 1]Byliśmy dziś w ujastku na warsztatach i akurat przechodzili koło nas odwiedzający.
Czujecie grupę 3 osób z balonami "it's a girl" naręczami różowych toreb prezentowych - już to widzę jak wrypali się radośnie na salę ... obiad by przynieśli Cały dzień dzisiaj na nogach byłam, jestem z siebie dumna [/QUOTE]Warsztaty w ramach szkoły rodzenia? Jak bylo? Zwiedzalas porodówke?(kurde przepraszam ze zadaje to pytanie na tym watku, ale nie mam gdzie, nie wbije na majówki )
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Panirumiankowa Boże co za ludzie :O
Bonjourbelle kazdy szpital ma dni otwarte w któreś weekendy i można pojsc obczaić ![]() Blanka - mama jest ode mnie 20 lat starsza a teściowa z 23 lata starsza. Teściowa mniej się o dziwo wtrącała niż mama, chyba czuła ze aż tak nie może sobie pozwalać . Sara się obudziła to lecę z reszta złotych rad: - miód na dziąsła jak zabkowala - chodzik Jak mówiłam ze nie użyje i ze nie można to mówiła ze nam jakoś nic nie było (uwielbiam ten argument ) - ze nie dopajalam woda i herbatami i to uwaga w wakacje ! - ze nie rozszerzałam diety po 4 msc - ze nie dawałam w ogóle papek do jedzenia No coś tam jeszcze bulo ![]() A wiem z babcia - ze karmie powyżej roku, zapytała mnie przy wszystkich w święta ile zamierzam jej dawać tego cycka jeszcze , tak się wkurzyłam ze jej powiedziałam. Ze zamierzam karmić moja córkę do osiemnastki . Z babcia to jesCze o nocnik się kłóciłem bo mi kazała Sarę od 4 miesiąca sadzać na nocnik bo ona tak robiła i potem miała spokój ![]() ![]() Blanka jak powiedziałam. Mamie ze to moje dziecko i będę robić jak uważam to mi powiedziała ze wcale nie tylko moje dziecko bo ona jest. Babcia i tez ma dużo do powiedzenia 🧐 No ogólnie ciężko było Jak Sara miała okresy ze dużo płakała - ząbkowanie , skoki rozwojowe , alergia (a ja nie do końca ogarniałam czemu ) to np babcia mówiła ze Sara to taka dziwaczka i beksa także naprawdę cudownie mi się żyje w krk ![]() Pierwszy rok jak jechałam do Rzeszowa to mnie już słabo się robiło na sama myśl o odwiedzinach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
polecam jak ktoś jest w temacie, jeżdżą po całej polsce, warsztaty są darmowe i dostaje się trochę fantów reklamowych ![]() Ale zwiedzanie porodówki jest u nich za tydzień w sobotę, zastanawiamy się czy nie iść z ciekawości
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa, mama, czy babcie to skarb mają mnie w upie i pielęgnują zasadę "nie mój cyrk, nie moje małpy"Albo "każdy robi jak uważa, nie moje życie nie moja sprawa" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937114 1]Warsztaty "bezpieczny maluch" była pierwsza pomoc dzieciowi, dobór i montaż fotelika z ciekawszych rzeczy, oprócz tego parę innych tematów - bardzo fajne było
polecam jak ktoś jest w temacie, jeżdżą po całej polsce, warsztaty są darmowe i dostaje się trochę fantów reklamowych ![]() Ale zwiedzanie porodówki jest u nich za tydzień w sobotę, zastanawiamy się czy nie iść z ciekawości [/QUOTE]Muszę wygooglac kiedy kolejne warsztaty. Mąż bardzo chce iść na takie.
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ostatnio wyjechal że szkoła rodzenia.. Myślałam, że padne.
Jak chce niech chodzi ale sam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, że ja jestem zakochana w jej wyglądzie, a najbardziej środku, tym ile jest miejsca, półek i tym jaka jest pojemna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Bo w sumie on ma taką pracę, że nigdy nie wiadomo czy w dniu zajęć nie pojedzie w trasę, sama chodzić na to nie chce, a po drugie nie potrzebne mi to, zajmować się dzieckiem potrafię, nie chce słuchać o zaletach KP i wadach mm, a co do samego porodu, tego jak oddychać, technik i jak to wygląda.. ja w takich sytuacjach i atakach paniki i tak zapominam o wszystkim więc nie miałabym pożytku z tych zajęć na porodówce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. czasami coś powiedziała, bardziej u niej mnie denerwowało, że jak nie widziałam to dodatkowo (za grubo) ubierała mi córę, a młoda po 5min spocona. Jak ktoś coś wiercił, to ja byłam spokojna, a ona od razu zaczynała tulić córę i mówić na ucho 'nie bój się'- więc tłumaczyłam, że skoro się tak ktoś zachowuje przed odpaleniem wiertarki/blendera to dziecko to czuje itp. i BĘDZIE się bało... ![]() tłumaczyłam, tłumaczyłam, tłumaczyłam.... Moja mama: że dziecku daje samą wodę (bez cukru), że woda w temp pokojowej (toż to zimne), że bez smoczka; że w wieku 2lat już dawno powinna sikać na nocnik...No i KAŻDE DZIECKO MA KOLKI I ULEWA. A mnie coś mówiło, że tak nie jest, i pokazałam mamie, że nie, wcale nie musi tak być, dziecko nie musi cierpieć... Nie no dziewczyny, na serio czasami po pojawieniu się dziecka na świecie, wychodzą takie kwiatki, mniejsze lub większe, bardziej działające na nerwy i takie co można puścić jednym uchem i wypuścić drugim, ale coś na bank się pojawi.. Ale w ogólnym rozrachunku, nie mogę narzekać, nie miałam babć w domu 4 razy w tyg na wizytach itp. chyba że sama zaprosiłam ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937092 1]Byliśmy dziś w ujastku na warsztatach i akurat przechodzili koło nas odwiedzający. Czujecie grupę 3 osób z balonami "it's a girl" naręczami różowych toreb prezentowych - już to widzę jak wrypali się radośnie na salę ... obiad by przynieśli Cały dzień dzisiaj na nogach byłam, jestem z siebie dumna [/QUOTE]![]() dlatego ja chce tylko rodziców i męża, niech zobaczą wnuka i żadnych takich 'prezentów' w szpitalu.. fakt, wolałabym pyszny domowy obiadek, niż baloniki które mi przypominają czy mam córkę, czy syna ![]() ![]() Bonjourbelle to czujesz luzik mówisz ja to już przeżywam, co bym czegoś nie zapomniała
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-12-02 o 21:23 |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to potrafię zrobić taką aferę, że jedyne co mogą to się wszyscy obrazić i zarzucić fochem życia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-02 o 21:28 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle nie czuję luzu
raczej wypieram z glowy, ze to juuuż, zaraz
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka, moja mama właśnie tak pięknie rzuca fochem życia. Ale teraz już wie, że jak nim rzuci, to może młodej nie widzieć tydzień, dwa, trzy, bo ja też umiem sobie 'zapamiętać'
szkoda mi tylko ojca, bo on wtedy jest między młotem a kowadłem ![]() Bonjourbelle, to całkiem normalne i zdrowe podejście masz ![]()
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Namarelle o to to! Ja przed porodem myślałam ze mam świetne relacje z mama. Ona się zarzekała ze nigdy mi się wtrącać nie będzie bo jej teściowa się okropnie wtrącała . Wyszło inaczej .
Blanka a wiesz Apropo wizyt w szpitalu to przed porodem myślałam ze luz i kazałam rodzicom i teściom przyjechać w odwiedziny - teraz z perspektywy się cieszę bo zobaczyli wnuczkę zaraz po narodzinach - ale jak leżałam w szpitalu to to była katastrofa - jak myślałam o tym ze przyjdą to ryczałam, jak byli to tylko myślałam by poszli, jak poszli to ryczałam ze byli Nie jestem w stanie tego racjonalnie wytłumaczyć . Do tego ciotka zaraz po porodzie jak mąż dał znać rodzicom ze Sara na świecie i wysłał zdjęcie - i powiedział ze odezwiemy się w swoim czasie to moja ciocia dzwoniła do mnie pod rząd 15 razy ! Normalnie tak się wkurzylam , wyłączyłam telefon, włączyłam dopiero jak mąż pojechał ![]() dlatego teraz wiem ze nie wiem jak będzie ja już nie jestem w stanie przewidzieć swoich zachowań po porodzie hehe mam nadzieje ze kolejnym razem nie będzie takiej huśtawki nastrojów i takich szalonych emocji Hah ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak się nie będzie mieć wiedzy to się stosowna zapadka nie otworzy jak się dziecko zacznie dusić/dławić itd. Nie namawiam, każdy robi jak uważa. |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie, będe chciała, to przyjdą nie to nie uszanuja moja decyzję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937184 6]Blanka bardzo Cię proszę nie wyskakuj na mnie z nożem i histerią, ale każdy ratownik medyczny Ci powie, że najlepiej w sytuacjach kryzysowych reagują niezrównoważeni panikarze.
A jak się nie będzie mieć wiedzy to się stosowna zapadka nie otworzy jak się dziecko zacznie dusić/dławić itd. Nie namawiam, każdy robi jak uważa.[/QUOTE] Ja się okropnie cieszę ze poszłam na kurs pierwszej pomocy dla dzieci !!!!! Najlepsza decyzja mojego życia - dwa razy odratowałam Sarę , raz sama, raz z telefonem przy uchu z pogotowiem . Najgorsze dwie chwile mojego życia , nic w głowie nie miałam oprócz tych wyćwiczonych ruchów jak ja renimowac . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez troche boje sie zlotych rad i wtracania sie... I mama i tesciowa w tym samym miescie
choc moja mama wyznaje zasade, ze zawsze wypada kogos wysluchac a jak sie z nim nie zgadzasz to rob po swojemu. Wiem, ze obie maja jakas wiedze na temat wychowywania dzieci i w razie potrzeby beda sluzyly rada ale mam nadzieje, ze nie beda probowaly narzucac swoich pogladow... Z tesciowa troche boje sie o kupowanie sloiczkow. Jak bede rok na macierzynskim to przeciez moge sama ugotowac ta marchewke czy ziemniaka... ale to jwszcze dluga droga wiec staram sie nie martwic na zapas ich wtracaniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937184 6]Blanka bardzo Cię proszę nie wyskakuj na mnie z nożem i histerią, ale każdy ratownik medyczny Ci powie, że najlepiej w sytuacjach kryzysowych reagują niezrównoważeni panikarze.
A jak się nie będzie mieć wiedzy to się stosowna zapadka nie otworzy jak się dziecko zacznie dusić/dławić itd. Nie namawiam, każdy robi jak uważa.[/QUOTE] Jasne,każdy robi jak uważa No ja się niestety przekonałam, że jak wpadam w panikę to nic od mnie nie dociera.. Co do tego jak się dziecko zakrztusi, załatwi, zniesie płaczem wiem jak reagować, co robić. Pracowałam jako niania, musiałam mieć taką wiedzę Do szkoły rodzenia napewno nie pójdę. Jak już to kilka spotkań z położna, są u mnie organizowane, ale to zależy jakie będą tematy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-02 o 21:52 |
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka jak dostawalam jakis słoiczek, ktory mi nie pasowal to chowalam, odstal na polce i kosz
Z gotowaniem dasz radę, niewiele trzeba i szybko idzie zrobic. Ze sloikow dalawalam rybę i krolika bo u nas ciezko dobre ustrzelić.. Ja bylam może 3 dni w domu z małą, jak mi zaczęła wymiotowac mlekiem i lecialo nosem! Nie mogla złapać oddechu.. Z nosa fontanna mleka.. Dzieki Bogu pracowalam w żłobku, inaczej nie wiem co bym zrobiła ..
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę co robi dokładnie to co jej mama powie ma takie przekonanie ze jej mama wie najlepiej i szanuje ja bardzo za to - obie są szczęśliwe Ja znów mam tak ze lubię sama - sama znaleść odpowiedzi, sama sprawdzic, poszukać poczytać i zrobic po swojemu - i z tego powodu były kłótnie Mama mi ciagle mówi ze powinnam Sarę lac po dupie , ze klapsy muszę dawać , ze muszę w ogóle wychowywać dokładnie tak jak ona mnie 🧐Tobie życzę wewnętrznej siły - wyznaje zasadę ze raz pozwolę im się wtrącać to tam zostanie i będzie ciężko zmienić dlatego pilnuje żeby od początku wiedziały ze to co robię to moja decyzja , wysłucham ich rad ale robię swoje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Okropne są takie sytuacje ![]() Moja się dwa razy zadławiła tak konkretnie ze na samo wspomnienie mi się wymiotować chce . Pierwszy raz 1 stycznia rok temu, drugi raz pre dni później. Za 1 razem był mąż i on miał już dzwonić po pogotowie. Za drugim byłam sama i ten drugi raz był o wiele gorszy od pierwszego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Blanka super kuchnia, ja uwielbiam małe kuchnia to moje ulubione miejsce. Rodzice ja projektowali i jest moim ideałem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- My już po wieczorku poetyckim. Miło bylo. Nawet Krzysztof Krawczyk nam śpiewał oczywiście kopia Krawczyka super było ale już głodna się robiłam a tylko ciacho dawali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia
miałam pisać i zapomniałam ! Nie wiedziałam ze coś takiego się organizuje jak wieczorek poetycki niezłe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu jestem tak zmęczona, że boli mnie wszystko 😎 a jutro poprawiny tzn.chrzciny 😊
Cocci zdjęcia w kiecce nie mam bo nie było kiedy zrobić 😂 może jutro...za to mam dwa zdjęcia e innych w których miałam dziś iść jednak odpadły ze względu na brzuch...nie wiem czy wzdęcia się czuje? Bo ja problemów nie mam, a jednak brzuch jest widoczny. A niemożliwe jest to by to przez ciaze w tym tygodniu 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Oby u Ciebie to już był koniec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętasz jak ja wrzucałam tutaj zdjęcie swojego? Też myślały dziewczyny, że to wzdęcia a jednak nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

[/QUOTE]Warsztaty w ramach szkoły rodzenia? Jak bylo? Zwiedzalas porodówke?
)

także naprawdę cudownie mi się żyje w krk 

i listwy korkowej nad kafelki. 

nigdy ni sądziłam ze to nas poróżni Wiec cieszę się ze nie mogła wpadać do mnie co chwile w odwiedziny bo byłoby złe :P 
🧐
teraz już leniwy wieczór w domu
❤️