Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-02, 23:12   #2851
Avina
Zadomowienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobra zarty sie skonczyly. Z moim mezem nie ma kontaktu. Pompe musialam podpiac mu ja, cukier mierzylam mu ja bo tesciowa sie cala trzesie, placze i przezywa. Nocke mamy z glowy...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Twój mąż jest niepowazny! Tylko brakuje Ci teraz stresów

Stary 2017-12-02, 23:13   #2852
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra zarty sie skonczyly. Z moim mezem nie ma kontaktu. Pompe musialam podpiac mu ja, cukier mierzylam mu ja bo tesciowa sie cala trzesie, placze i przezywa. Nocke mamy z glowy...

Jeny Domi.. Może trzeba zadzwonić na pogotowie? Co ten Twój mąż najlepszego narobił..

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:13   #2853
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Czy on przy cukrzycy może pić w ogóle alkohol? I to w takich ilościach?
Moze trzeba na pogotowie zadzwonić???
Boze.. On jest niepoważny.

Nie moze. Dzis jak zwracalam mu uwage to sie tesciowa nawet krzywo na mnie patrzyla i sie podsmiechiwala "no gdzie sie spieszysz, niech sie napije" a teraz go klnie i placze - miiiilutko... Od 10 lat znajomosci pierwszy i ostatni jego taki wyskok juz ja sie o to postaram

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:17   #2854
naamarelle
Zakorzenienie

Mialavi mnie też teraz od razu brzuch "wyrzucilo". Na serio pod koniec 10tc juz nie bylo szans by ukryć... A z cora do 5mca praktycznie nic
Wszystko jest rozciagniete po poprzedniej ciąży, u mnie różnica 3 lat miedzy dziecmi, a jedna znajoma położna, że mam wlasnie jeszcze rozciagniete wszystko, u ciebie mniejsza różnica wieku bedzie, to nie ma się co dziwić
Choc pozniej ok 20tc ten brzuch jakby stanął na chwile w miejscu.. Nie rósł tak szybko..

Domii, ja nie daje cierpieć na drugi dzień. Boli? Trudno, trzeba zrobić to, to, to i tamto. Ja to nawet obiadu nie gotuje jak mam focha

Teraz doczytalam w jakim jest stanie... Współczuję

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2017-12-02 o 23:19
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:18   #2855
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Helooooł! Nadrabiac bede jutro

Wrocilismy z imprezy. W sumie ja wrocilam. Moj maz jak sie do alkoholu dorwie to nie zna umiaru, prosze go zeby przestal albo mowie ze musimy juz jechac bo sie np mlodemu spac chce i slysze caly czas "zaraz", "za chwile", "poczekaj" dzis bylo to samo. Od 19 do 21 prosilam zebysmy juz jechali bo chcialam jeszcze do apteki po syrop na kaszel. W koncu ubralam mlodego i siebie, zabralam kluczyki i wyruszylam do apteki. Jaki byl zdziwiony jak wyszedl a mnie nie bylo. Na jego szczescie jego siostra jechala w nasza strone to go do domu podrzucila. Od kad przyjechal (godzine temu) wymiotuje w wc - nie pozaluje go wcale, dobrze tak idiocie..

Co za typ, nie lubię czegoś takiego :/ mój po takiej akcji kiedyś miał taaaka awanture ode mnie, że od tamtej pory nie tyka alkoholu. Zero. Mówi, że nie pije bo nie umie i tak już z 5 lat mamy spokój.
Ale też żeby nie było - nie chlał tak co rusz, przy wyjsciach z kolegami zostawiał umiar w domu

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Hohoho czekamy na kolejnego bobasa
Hej, powoli! Naamarelle jest pierwsza w kolejce

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937362 1] Załamujecie mnie tymi brzuszkami, nie wiem gdzie to moje dziecko siedzi, ale kitra się koncertowo. Przechodziłam dziś koło pana z wyciągniętą siatką z materiałami promo warsztatowymi i celowo zabrał łapę jak byłam na jego wysokości niech się goni facet[/QUOTE]

Mi kolo 20 tyg dopiero taki ptawdziwy ciążowy brzuch wyszedł czekałam na to jak na zbawienie

Cytat:
Współczuję :/ strasznie niepoważny facet
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:24   #2856
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Mialavi mnie też teraz od razu brzuch "wyrzucilo". Na serio pod koniec 10tc juz nie bylo szans by ukryć... A z cora do 5mca praktycznie nic
Wszystko jest rozciagniete po poprzedniej ciąży, u mnie różnica 3 lat miedzy dziecmi, a jedna znajoma położna, że mam wlasnie jeszcze rozciagniete wszystko, u ciebie mniejsza różnica wieku bedzie, to nie ma się co dziwić
Choc pozniej ok 20tc ten brzuch jakby stanął na chwile w miejscu.. Nie rósł tak szybko..

Domii, ja nie daje cierpieć na drugi dzień. Boli? Trudno, trzeba zrobić to, to, to i tamto. Ja to nawet obiadu nie gotuje jak mam focha

Teraz doczytalam w jakim jest stanie... Współczuję
To mnie troszkę pocieszyłaś, że to jednak brzuch ciążowy, a nie wzdęcia 😊 tym bardziej, że skoro u mnie pierwsza ciąża była szybko widoczna ( każdy stawiał na bliźniaki ) to teraz jeszcze szybciej mnie wywaliło 😉
Ogólnie chyba w tej ciąży przytyję więcej bo widzę już po udach, że się robią bardziej masywne 😐

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:31   #2857
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Domi zazdroszczę że czujesz już ruchy suuuper

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Kto by pomyślał że rzeczywistość jest gorsza niż wyobrażenia o niej.. Wierzę, że na każdą z was czeka szczęście za rogiem.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ja nigdy wcześniej nie doświadczyłam tego co wy. Tak naprawdę nic złego się nie dzieje a też czuje strach. Mimo wszystko się cieszę że tu trafiłam, do was. To daje świadomość tego, że życie nie jest wysłane różami i nie każdy ma tak kolorowo jak nam się wydaje.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Współczuję pieska..najlepszy przyjaciel człowieka. I gdzie tu sprawiedliwosc?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

My wstaliśmy i odkurzylam, sama z siebie, siły mi wróciły i nawet łazienkę sprzatnęłam. Sobota u nas taka. Obiad już zjedzony, ja wizaż a tzt gra w głupoty. I herbatkujemy. Dzisiaj takie ciśnienie jakieś że tylko by się człowiek lenił.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

I Ja na to liczę!

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Zamień się, blagam. My idziemy na wieczorek poetycki cioci tzta. Zgodzilismy się dwa tygodnie temu i...jednak nam się nie chce. Ale posłuchamy z grzeczności jej twórczości może damy radę a jak coś to można brać, ja wolę planszówki.

Wet dała znow jej leki..w poniedziałek ma podjąć decyzję co z nia zrobić..zoabczymy

Invi super ze mala grzeczna a teściowa widać że się odmienilo i dobrze

Ja za Nem zawsze trzymam mocno kciuki!! I przeżywałam jej stratę.

A ja dziś byłam na chwilę 3h mi zeszło wyjście 1 raz jako Matka do galerii i tak połowy nie zalatwilam bo dziś jakiś przed mikolajkowy szał był i galeria pękają w szwach ale byłam w Tkmaxx i dorwalam perełki dla małej czapusie i sliczny sliniaczek który będzie narazie do kąpieli myjka
Powiem wam że dziwnie tak wyjść samej aż dzwoniła do M.po godzinie czy Oki u nich a tu super bo mała spala sobie

Stary 2017-12-02, 23:37   #2858
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Nie moze. Dzis jak zwracalam mu uwage to sie tesciowa nawet krzywo na mnie patrzyla i sie podsmiechiwala "no gdzie sie spieszysz, niech sie napije" a teraz go klnie i placze - miiiilutko... Od 10 lat znajomosci pierwszy i ostatni jego taki wyskok juz ja sie o to postaram

Cycki opadają.
Zrób zdjęcie jemu i łazience, żeby miał na pamiątkę i pokazuj przed każdą kolejną imprezą chłopu i teściowej jak będzie broniła synusia.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Mi kolo 20 tyg dopiero taki ptawdziwy ciążowy brzuch wyszedł czekałam na to jak na zbawienie
to jeszcze chwila
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:40   #2859
bonjourbelle
Zakorzenienie

A jedną z rzeczy, z których się najbardziej cieszę teraz to żeee... Nogi mi przytyły nie mam jak patyki wreszcie
Stary 2017-12-02, 23:42   #2860
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Ja blizej Lipska mieszkam, tam rodzilam pierwszego syna i istna masakra...
Dlatego teraz Ostrowiec, bo Radom to z kolei prawdziwa wylegarnia i tasmowka...
A Ostrowiec miał dobrw opinie wsrod znajomych. I nie zaluje, swietna gin znalazlam, opieka w szpitalu dobra, na noworodkach tez, jedna sie trafiła jakas pinda, przy porodzie dogladali, pozniej jak juz rodzilam konkretnie to byla moja gin, zastępca ordynatora, inny gin i dwie polozne, takze opieka pierwsza klasa. Wyobraz sobie ze z KUba nawet tetna bardzo nie kontrolowali jak rodzilam a tutaj podpieta cały czas pod ktg, pod pomiar cisnienia, kroplowka, wszystko z reka na pulsie i dobrze, bo teraz mala miala pepowine wokol szyi, tetno jej spadalo, mi ciśnienie zaczęło skakac tak ze rak przestawałam czuc. Ale skonczylo sie szczesliwie, kangurowalismy dwie godziny gdzie syna od razu zabrali umyli i dali umytego i ubranego. Niebo a ziemia.

No to dobrze, że opieka lepsza. Sprawdzałam na mapie

Przed porodem też myślałam, że nikogo nie chce w szpitalu, tylko M., a później dzwoniłam do mamy i koleżanki, żeby przyjechały, bo skisnę.

Zrobiłam sobie hybrydę (przez ponad godzinę jedną rękę ). Mam jakiś zestaw, co kupiłam kiedyś na alliexpresie. Oczywiście narobiłam sobie mnóstwo baboli, ale będę ćwiczyć
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-02, 23:59   #2861
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:

ubiłabym

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 01:53   #2862
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
fajna jest
widzę czarną lodówkę? jak jest z nia w praktyce, bo się zastanawialiśmy swego czasu, ale boimy się że wszystko będzie widać na niej
My mamy czarną i widać na niej odciski, szczególnie jak mała się do niej dorwie 😀
Cytat:
Muszę wygooglac kiedy kolejne warsztaty. Mąż bardzo chce iść na takie.
Polecam też warsztaty Świadomam Mama. Odbywają się w kilku miastach ale niemam pojęcia dokładnie w jakich ☺ różne tematy an nich poruszają.

Malavi ale brzuszek 😍
Domii współczuje.

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 07:27   #2863
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Domii Twoj maz jest naprawde nieodpowiedzialny... Wpierdziela slodycze i niezdrowe jedzenie kiedy nie moze, wypil taka ilosc alkoholu Wspolczuje Ci bardzo tych nerwow, nie powinnas sie tak stresowac, tym bardziej teraz a tesciowa jak zwykle... Najpierw broni synusia a teraz panika, zamiast Ci jakos pomoc zeby Cie odciazyc. Daj pozniej znac jak sytuacja 😘 mam nadzieje, ze maz zrozumie co narobil i zmadrzeje.
Frey_ka pierwsze koty za ploty 😊 z kazdym razem coraz lepiej beda Ci wychodzic paznokcie 👍

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 07:58   #2864
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Pisalam wyzej gdzieś wlasnie ze tesciowa bzika dostala i aby wnusia to wnusia tamto.

Zeszlej nocy odpukac slicznie spala, dopiero nad ranem ja do siebie wzielam a tak to karmienie przewijanie do lozeczka i zasypiala.
Wiedziałam, że teściowa oszaleje na punkcie wnuczki! Z resztą zobaczysz kto nie będzie szalał
Cytat:
Torebka z uwaga, uwaga.. Lidla

Załącznik 7340546
Wow! Piękna!
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Lekarka mówiła, że robi się je jak organizm dojdzie do siebie po ciąży i poronieniu, bo w ciąży mogą szaleć te parametry, sa inne normy krzepliwosci niż normalnie.. Zastrzyki dostałam, bo mam stwierdzone mutacje, które sprzyjają zakrzepicy i trombofilii, ale czy sama trombofilia jest to nie wiem, pewnie będę się badać po porodzie. Czytałam, że czasem dają na ślepo po poronieniach zastrzyki, ale w mniejszych dawkach. Teraz lekarka mi zwiększyła dawkę, żeby polepszyć przepływy w łożysku i zapłaciłam za miesięczny zapas 350zl
Czyli profesorka z tych co każe odczekać 3 miesiące po poronieniu do następnych starań? Bo skoro mi się zbliża owulacja i @ i mamy zgodę na staranną po pierwszej @ tzn że wg mojego lekarza organizm mam wyregulowany?

Ach, ja je zrobie teraz bo wolę mieć coś potwierdzone, a nie być zdrową i wydawac na zastrzyk i leki zapisane prewencyjnie

A to badanie na tronbofilie to co pokazuje?
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No jeszcze brakuje piekarnika i płyty , obok lodówki, w sumie to dwóch szafek, jednej pod blatem, drugiej wiszacej (przyjechała zepsuta i popękana, we wtorek do odbioru nowa) listwy na blacie, bo dostarczyli za mało i listwy korkowej nad kafelki.
Ale ogólnie już jest czysto i ma to jakiś kształt
Ciasne ale własne

Załącznik 7340831

Jaki cudowny, własny kąt cieszysz się ze swojego małego królestwa?

A lodówka podobna do naszej też kupowaliśmy niedawno 2metrową samsunga i zastanawialismy się nad tą z dozownikiem, ale wyobrazilam sobie jak go czyścić z osadu albo jak go dzieci kiedyś urywają

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
My pijemy winko, bo zimno mi...

Super

Daj zdjęcie Może być bez szafki

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

O już widzę, ze jest ☺ Faktycznie mała ale najważniejsze, ze wasza! 😚

Ja też pijam winko wczoraj

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Hah ja tez !! I mam nadzieje ze kolejna wizyta w szpitlau to będzie kolejny porod i nigdy więcej ani jako gość ani pacjent 🤩

A Ty pakuj się pakuj najważniejsze - nie zapomnij ładowarki do telefonu
I jedzenia swojego (ja nie tknęłam szpitalnego obiadu :P)

A wiecie ze jak przynieśli mi pierwsze śniadanie i dostałam inkę to się rozpłakałam ze taka smaczna hormony mi świrowały okrutnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Poli, Bonjour rozumiem Was doskonale ja byłam teraz pierwszy raz w szpitalu (oprócz tego jak się urodziłam :P) kolacja po 1.5 dnia głowówki mi tak smakowała a tam zwykły chleb, szynka i sałata obiad też był zjadliwy. Nad rosołem, który miał taki rozmoczony makaron w sobie i nad inką miałam odruch wymiotny a tak w ogóle to by przeszło, dziewczyny porównywaly i mówiły, że kopernik to ma pyszne jedzenie. Warzyw i owoców mi najbardziej brakowało.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7937092 1]Byliśmy dziś w ujastku na warsztatach i akurat przechodzili koło nas odwiedzający.
Czujecie grupę 3 osób z balonami "it's a girl" naręczami różowych toreb prezentowych - już to widzę jak wrypali się radośnie na salę ...
obiad by przynieśli

Cały dzień dzisiaj na nogach byłam, jestem z siebie dumna [/QUOTE]
Ja tam bym chciała żeby moją córę tak witali moja rodzinka oczywiście a nie teściowa jeszcze za tą trójką powinna iść mama z obiadem właśnie

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 07:59   #2865
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że teściowa oszaleje na punkcie wnuczki! Z resztą zobaczysz kto nie będzie szalał

Wow! Piękna!

Czyli profesorka z tych co każe odczekać 3 miesiące po poronieniu do następnych starań? Bo skoro mi się zbliża owulacja i @ i mamy zgodę na staranną po pierwszej @ tzn że wg mojego lekarza organizm mam wyregulowany?

Ach, ja je zrobie teraz bo wolę mieć coś potwierdzone, a nie być zdrową i wydawac na zastrzyk i leki zapisane prewencyjnie

A lodówka podobna do naszej też kupowaliśmy niedawno 2metrową samsunga i zastanawialismy się nad tą z dozownikiem, ale wyobrazilam sobie jak go czyścić z osadu albo jak go dzieci kiedyś urywają

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Poli, Bonjour rozumiem Was doskonale ja byłam teraz pierwszy raz w szpitalu (oprócz tego jak się urodziłam :P) kolacja po 1.5 dnia głowówki mi tak smakowała a tam zwykły chleb, szynka i sałata obiad też był zjadliwy. Nad rosołem, który miał taki rozmoczony makaron w sobie i nad inką miałam odruch wymiotny a tak w ogóle to by przeszło, dziewczyny porównywaly i mówiły, że kopernik to ma pyszne jedzenie. Warzyw i owoców mi najbardziej brakowało.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Ja tam bym chciała żeby moją córę tak witali moja rodzinka oczywiście a nie teściowa jeszcze za tą trójką powinna iść mama z obiadem właśnie

My mamy lodowke samsunga z dozownikiem i bylo napisane ze nie mozna wlewac napojow tylko wode, ale moj maz wie lepiej 😎 i pozniej tam wszystko sie klei... 😡 ale w tym roku nic tam nie wlewal nawet wody - chyba zapomnial 😂

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 08:03   #2866
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
I u mnie jest tak samo 😊 żadna się nie wtrąca 😊 zresztą nie wytrzymała bym jakby któraś mówiła mi jak mam robić, żeby było po jej myśli 😜

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Dzięki 😊 już doczytałam jak to jest z paluchami, bo też chciałam o to zapytać. U nas w przyszłym roku remont kuchni, więc trzeba będzie się za czymś rozejrzeć a ta jest super 😊

I tak uważam, że to nie reguła jak się mama/teściowa teraz nie wtrąca to nie jest pewne, że jak się maluch nie urodzi to swoich 3 groszy nie wtrąci.

U nas teściową będzie trzeba stopować i ja wiem o tym doskonale. Na szczęście mam męża, który będzie pięknie stopował mamusię

Stary 2017-12-03, 08:09   #2867
Polinezyjka
Zakorzenienie

Avina - w kolejnych ciążach jest możliwe podobno macica pamięta i już jest rozciągnięta Wiec szybko idzie

Mialavi ❤️❤️ śliczny ale nie ukryjesz Hah 🤩
A widzisz ! Skoro w 1 ciąży szybko było widać to się nie dziwie ze teraz szybciej kolejna z taka uroda ze nie musi długo czekać na brzusio ❤️❤️❤️

Panirumiankowa mi późno brzuch wyskoczył jesCze przyjdzie czas ze się zaokrąglasz
A koleżance z kwietniowek to w ogóle wyskoczył brzuch dopiero w 5 miesiącu

Blanka a badała Ci dotykając brzuch ? Bo to po prosu czuć ze to macica a nie tłuszczyk i wzdęcia (tzn No lekarz wyczuje , ja smaa czułam tylko jak się macica stawiała )

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cocci czyżby Twoja teściowa była podobnym ziolkiem jak moja ? naszczescie mi się udało wypracować jakieś relacje ze sie nie wtrąca zobaczymy co będzie jak Sara będzie starsza i co by było jesli będę mieć syna (ona ma dwóch synów - Wiec No spec )

21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 08:12   #2868
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się śmieje z tej wpadki na zdanie ,,o mamy 10 tydzień" uśmiechnęłam się i powiedziałam ,,o raczej nie, tu pan ma wyniki histpat". To go wprowadziło w zamieszanie. Na końcu wizyty coś wspomniał o moim podejściu, że widać, że już lepiej sobie radzę z sytuacją i takie tam.

Co do badań...one są w kierunku: zespołu antyfosfolipidowego, koagulopatii, mut genu MTHFR...nie wiem czy nie za dużo tego.

Ja tak jojczę choć pewnie zrobię te moje badania, ale wiecie...kwota 4 cyfrowa to nie grosze to pół mojej wypłaty

Kariotypy to kolejne 760-1000zł, więc je sobie podarujemy.
Ale gin mnie troszkę zirytował. Najpierw kazał rozważyć badanie materiału płodowego (650 zł) ostrzegał, że nie zawsze da się wszystko zbadać, że raczej to niekonieczne, a teraz wyszło, że szkoda, że nie zrobiliśmy. Po nieprawidlowosciach kariotypu zarodka można by dojść do nieprawidlowosci karotypu u nas.

Ale Ty masz fajną dziś noc
Dużo duża podwyżka? Bo wiesz... z 12 miesięcy liczy się średnia zarobków, więc musiałabyś na kilka miesięcy starania dopuścić żeby lepsze macierzyńskie było. Znając siebie, pewnie bym się 3 miesiące cieszyła z awansu i większych pieniążków, a później bym zatęskniła za swoimi planami To musi być Twoja decyzja... musisz przemyśleć.

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

A refleksy robię po to żeby mieć długo spokój od fryzjera. Robię na zime, później robi sie odrost i albo odnawiam, albo rozjasniam dół na ombre i mam z glowy ;-)

Według mnie wcale nie za dużo i widać, ze lekarz zna się na rzeczy u mnie kariotyp jednej osoby to koszt 350zl wiec wychodzi 700zl.

No my juz w tym momencie wiemy dokładnie jaka nieprawidłowość zaszła w tej ciąży i ze nie jest to związane z naszymi genami. Ale wciąż nie wiem co zawinilo za pierwszym razem.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 08:25   #2869
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Załącznik 7341201
To miała być awaryjna sukienka na chrzciny

Ojej! Ale brzuchol
Cytat:
Poszlam sprawdzic czy zyje. Az tesciowa zawolalam niech widzi jakiego idiote wychowala. Wszedl pod prysznic w ubraniach. Nie pytajcie jak wyglada lazienka...

Poczekaj aż wstanie, niech posprząta...
Całe szczęście, że mój zazwyczaj zna swój umiar...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
A jedną z rzeczy, z których się najbardziej cieszę teraz to żeee... Nogi mi przytyły nie mam jak patyki wreszcie
Motywujcie mnie dalej!
Ja mam takie grube uda, że chyba zacznę ćwiczyć skoro mają mi jeszcze bardziej przytyć

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
My mamy lodowke samsunga z dozownikiem i bylo napisane ze nie mozna wlewac napojow tylko wode, ale moj maz wie lepiej 😎 i pozniej tam wszystko sie klei... 😡 ale w tym roku nic tam nie wlewal nawet wody - chyba zapomnial 😂

Hahaha coca coli się zachciało to taki zbędny gadżet dla mnie ;-) my i tak pijemy muszyniankę czy podobnie zmineralizowane i po nich osad zostaje, więc chciałam uniknąć szorowania :-D
Cytat:
Avina - w kolejnych ciążach jest możliwe podobno macica pamięta i już jest rozciągnięta Wiec szybko idzie

Mialavi ❤️❤️ śliczny ale nie ukryjesz Hah 🤩
A widzisz ! Skoro w 1 ciąży szybko było widać to się nie dziwie ze teraz szybciej kolejna z taka uroda ze nie musi długo czekać na brzusio ❤️❤️❤️

Panirumiankowa mi późno brzuch wyskoczył jesCze przyjdzie czas ze się zaokrąglasz

Blanka a badała Ci dotykając brzuch ? Bo to po prosu czuć ze to macica a nie tłuszczyk i wzdęcia (tzn No lekarz wyczuje , ja smaa czułam tylko jak się macica stawiała )

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cocci czyżby Twoja teściowa była podobnym ziolkiem jak moja ? naszczescie mi się udało wypracować jakieś relacje ze sie nie wtrąca zobaczymy co będzie jak Sara będzie starsza i co by było jesli będę mieć syna (ona ma dwóch synów - Wiec No spec )

Teściowa chce dobrze, ale tyle gada, tyle ma pomysłów na minute a zrealizuje z nich jeden jak dobrze pojdzie, taka nadpobudliwa kobita. Będzie się mądrzyć szczególnie jak nie ma racji byleby tylko leciał z jej ust słowotok.

Jak się jej zwróci uwagę, walnie focha i jest spokój z telefonami itd na jakiś czas
Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Według mnie wcale nie za dużo i widać, ze lekarz zna się na rzeczy u mnie kariotyp jednej osoby to koszt 350zl wiec wychodzi 700zl.

No my juz w tym momencie wiemy dokładnie jaka nieprawidłowość zaszła w tej ciąży i ze nie jest to związane z naszymi genami. Ale wciąż nie wiem co zawinilo za pierwszym razem.

Fiole, a powiedz mi jak to jest z tymi kariotypami? Po co się je robi? Da się uniknąć jakiś wad u dziecka wiedząc, że u nas jest coś nie tak? Czy poprostu wiemy, że mamy takie i takie geny i że musimy sie liczyc z takim i takim schorzeniem u potomstwa?

Stary 2017-12-03, 08:26   #2870
mialavi
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki 😘

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 08:29   #2871
Coccinellla
Zakorzenienie

Fiole, co do kariotypów to podałam dwie kwoty dlatego:1512286140883.jpg wiesz czym te badania się różnią? Niezależnie które się wykona informacja jest ta sama?

Stary 2017-12-03, 08:32   #2872
Coccinellla
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jestem dumna! Nadrobiłam!

Dziś jedziemy do teściów bo teściowa ma urodziny, przy okazji przyjechała Babcia, która ma imieniny. Jak tylko zapyta o prawnuka

Stary 2017-12-03, 09:03   #2873
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry. W sumie to wcale nie taki dobry... Ciezka noc za mna. Nie na moje nerwy takie sprawdzanie czy oddycha, czy pompe ma dobrze podpieta, budzenie i kontrolowanie poziomu cukru. Ojjj czekaja nas dlugie ciche dni, no i mam do pogadania z tesciowa. Wczoraj byla najmadrzejsza, jak zwracalam mezowi uwage i mowilam ze jedziemy to komentowala "niech sie napije, gdzie sie tak spieszysz" a wieczorem wyzywala go od najgorszych, wyla, trzesla sie i panikowala. Dorosla kobieta a rozumu zero...

Stary 2017-12-03, 09:12   #2874
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
[
Tak w sumie to ja już jestem 5tym miesiącu 😨

Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Czas edycji: 2017-12-03 o 09:13
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 09:19   #2875
bonjourbelle
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Motywujcie mnie dalej!
Ja mam takie grube uda, że chyba zacznę ćwiczyć skoro mają mi jeszcze bardziej przytyć
Z tym tyciem to różnie bywa. Ja sobie nie żałuję jedzenia bo chcialam przytyć i mam 10kg na plusie, co moim zdaniem poszlo w nogi też. Ale na przykład jest na styczniówkach dziewczyna, która przytyła do tego czasu całe 3,5kg!

Domi musisz prześwięcić męża dziś on jest swiadom swojego wczorajszego stanu w ogóle?
Stary 2017-12-03, 09:21   #2876
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Z tym tyciem to różnie bywa. Ja sobie nie żałuję jedzenia bo chcialam przytyć i mam 10kg na plusie, co moim zdaniem poszlo w nogi też. Ale na przykład jest na styczniówkach dziewczyna, która przytyła do tego czasu całe 3,5kg!

Domi musisz prześwięcić męża dziś on jest swiadom swojego wczorajszego stanu w ogóle?
Jak wstanie to sie mu oberwie konkretnie. Wczoraj sie tak darlam ze az mnie gardlo boli i o dziwo tesciowa nic nie pyskowala, zawsze synalka broni wczoraj mu jeszcze dolozyla kilka slow od siebie. Zaraz mu robie pobudke niech sobie nie mysli ze bedzie spal caly dzien. W ogole spal cala noc w moim starym szlafroku 😒

Stary 2017-12-03, 09:24   #2877
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstanie to sie mu oberwie konkretnie. Wczoraj sie tak darlam ze az mnie gardlo boli i o dziwo tesciowa nic nie pyskowala, zawsze synalka broni wczoraj mu jeszcze dolozyla kilka slow od siebie. Zaraz mu robie pobudke niech sobie nie mysli ze bedzie spal caly dzien. W ogole spal cala noc w moim starym szlafroku

Wczoraj to pewnie po nim spływało. Dziś jest czas na awanturę właściwą no ale ostatecznie dobrze, że nic mu się nie stało wczoraj po tej ilości alko..
Stary 2017-12-03, 09:26   #2878
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Fiole, co do kariotypów to podałam dwie kwoty dlatego:Załącznik 7341336 wiesz czym te badania się różnią? Niezależnie które się wykona informacja jest ta sama?

Pierwszy raz coś takiego widzę. Na moją logikę różnią się materiałem, który jest pobrany - krew czy nabłonki skóry. Ale kariotyp jest zawsze ten sam, kod genetyczny jest identyczny obojętnie z czego nie zostanie wyizolowany więc według mnie te badania powinny dac dokładnie taką samą informację. Ale najlepiej spytać u źródła

Ja sprawdzałam u nas w invimedzie i jest 350zł za kariotyp, nie jest podane skąd.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-03, 09:36   #2879
naamarelle
Zakorzenienie

Dobry

Domi to predzej ja się spodziewalam, że moj chlop wroci w takim stanie. Chyba tego Brajana się wystraszyl
Ale z teściową bym chyba tez pogadala, i chyba walnela wprost, ze wpedzi syna do grobu, najpierw mu kibicuje i trzyma jego str a potem lament, co to ma być... Jest winna nie mniej niż on..
Trzymaj się

Co do tycia, z cora na tym etapie miałam ok 12-14 kg na +, teraz 8+. A tamta ciąża mniej widoczna
To juz indywidualna sprawa, geny itp. Kuzynka przytyla 30 kg, tesciowa tak samo, ciężko jest mi sobie wyobrazić to, ale mialam znajomą ktora byla tak opuchnieta, ze ledwo jej oczy i nos bylo widac w 9mcu.. Więc może też miala ze 20kg na plusie przez to..
Stary 2017-12-03, 09:42   #2880
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Wow! Piękna!

Trombofilia jest związana z zakrzepicami i krzepnieciem - naczytałam się, że w ciąży to wszystko jeszcze bardziej szaleje, może się zrobić zakrzep i np zatkac pepowine albo jest problem z lozyskiem przez to.
Profesor i moja gin mówiły, że koniecznie trzeba czekać minimum 3 miesiące ze staraniami, ale ja jestem mądrzejsza że niby wszystko musi się zregenerować, odbudować, dojść do siebie.. Jak byłam u innego lekarza z infekcja jakoś niedługo po zabiegu to normalnie na mnie krzyczał, chociaż słowem nie wspomniałam że zaraz chcemy się znowu starać trafiłam na jakiegoś strasznego chama w luxmedzie, ale nie mogłam czekać i wzięłam pierwszego lepszego.. Z tym czekaniem ileś miesięcy po zabiegu to chyba zależy od podejścia lekarza np moja gin twierdziła, że badań się nie robi, bo to się zdarza, jedno poronienie to może być przypadek, ale hormony muszą dojść do siebie, endometrium musi się ogarnąć itd, chociaż po zabiegu już wszystko było zagojone, to i tak czekać nie wiem na co
A leki i zastrzyki to przez te mutacje - trombofilia może wystąpić z nimi w pakiecie, ale nie zawsze jest. Nawet jak mi kiedyś wyjdzie wszystko ok w tych badaniach, to przez geny muszę w każdej ciąży być na zastrzykach.
Cytat:
Dzien dobry. W sumie to wcale nie taki dobry... Ciezka noc za mna. Nie na moje nerwy takie sprawdzanie czy oddycha, czy pompe ma dobrze podpieta, budzenie i kontrolowanie poziomu cukru. Ojjj czekaja nas dlugie ciche dni, no i mam do pogadania z tesciowa. Wczoraj byla najmadrzejsza, jak zwracalam mezowi uwage i mowilam ze jedziemy to komentowala "niech sie napije, gdzie sie tak spieszysz" a wieczorem wyzywala go od najgorszych, wyla, trzesla sie i panikowala. Dorosla kobieta a rozumu zero...

Teściowa powinna wziąć syneczka do siebie na noc i go pilnować, a nie zostawiac Tobie w ciąży na głowie miał pozwolenie od mamusi na picie to niech mamusia go ogarnia, a nie panikuje

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Jeszcze co do brzuchow.. Siostra Jak mnie teraz zobaczyła, to stwierdziła, że strasznie mnie wywaliło, ona taki brzuch miała w 8 miesiącu i niemożliwe, żeby mała była za mała, pewnie jednak mam cukrzycę i też się jakaś wielka urodzi, super
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości